• Wat schuilde er achter de tranen van Wout van Aert in de Tour? “Hij voelde toch een bepaalde onzekerheid”
  • “Misschien maakt zijn masker hem paar procent minder”: Timothy Castagne moet maandag Kylian Mbappé afstoppen
  • Ciao Azurri! Zwitsers overklassen (zwakke) titelverdediger Italië en plaatsen zich als eerste voor de kwartfinales
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Na een dag in de verschroeiende hitte, welke omstandigheden staan Tour-renners komende dagen te wachten?
  • Romain Bardet wint loodzware eerste Touretappe na razend spannende koppeltijdrit met ploegmaat en verovert gele trui, Van Aert wordt derde
  • VIDEO. Wout van Aert tot tranen toe bewogen na derde plek in eerste Tourrit: “Dit doet heel veel deugd”

20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAARS WIT SK HAM 3-1

xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De tweede wedstrijd van het zomerseizoen hebben we op SK Ham een van de moeilijkste wedstrijden tot nu toe gepeeld. We zijn toen niet in de match geweest en zijn dan ook met 3-1 cijfers den boot in gegaan. We zijn eens benieuwd vandaag wat het gaat brengen.

Al zeer vroeg staan alle acteurs op het speelveld, dat er overigens voortreffelijk bij ligt, klaar om het beste van henzelf te geven. Om 8 minuten voor vijf blaast de scheidsrechter al het startsignaal van de wedstrijd. We nemen onmiddellijk het heft in handen en gaan resoluut voor de aanval en zoeken ons niet te laten wegspelen vandaag. Na een goede spelcombinatie wordt Besim foutief gestopt. Uit de vrijschop komt een goede kopbal van ons maar te veel volk voor doel belet dat het leder de doellijn overschrijdt. Een zeer bedrijvige Benny wordt redelijk zwaar onderuitgehaald om hem te kunnen afremmen, daar de wedstrijd tot nu toe sportief verloopt wordt er door de scheidsrechter niet ingegrepen met kaarten. Na een obstructiefout van Eric wordt de verkregen vrijschop, van op 5 meter buiten de grote caré, door SK Ham hoog over Peter zijn kooi getrapt. Aan de andere kant probeert Speedy de doelman die te ver voor zijn doel staat te lobben maar de bal gaat over de doellat. Met diverse goede spelcombinaties trachten we SK Ham ons spel op te dringen. Het gaat duidelijk beter dan in de heenronde. Toch zijn ze niet ongevaarlijk en komen soms gevaarlijk voor doel, waar onze verdediging, zoals meestal puik verdedigingswerk aflevert en de score blank houd. Na 15 minuten spelen volgt een mooie aanval van onze gladiatoren, een verre gekruiste pas van Speedy naar Jelle die op rechts langs de lijn vrij komt aangestormd en die de bal in zijn loop kan meenemen, en het leder laag over de grond strak voor doel trapt waar de goed gevolgde Danny op de kleine backlijn zijn kans waagt maar een serieus gat in de ozonlaag trapt met als gevolg dat het toen is beginnen te regenen……..

Bij een frontale botsing is het weer Benny die het slachtoffer is maar een militair kan tegen een stootje en kruip langzaam recht om, de pijn verbijtend, verder te spelen. Het is al de 23 min. van de eerste helft en nu wordt de verdediging opgerold van SK Ham met een listige steekpas van Angelo door het middenveld naar Speedy die na enkele dribbelbewegingen de verdediging zot speelt en de bal, in het centrum van het plein, tussen twee verdedigers door, in Danny zijn loopt trapt. Het regenen, gaat nu stoppen want recht voor doel kan hij een goede hoek kiezen en van kort binnen schieten. 1-0 een verdiende voorsprong voor dit goed draaiend Paars Wit. Na een zoveelste goede aanval kan nu Mass. een raket(je) lossen op doel. Een ver schot van Besim wordt nog door de verdediging afgeblokt. Een van op links aanrukkende Besim legt de bal terug voor Mass. die met binnenkant voet het tweede doelpunt voor ons scoort 2-0 in de 29ste ‘. Alle remmen zijn nu los en de Paars Witter krijgen vleugels want Ham heeft geen antwoord meer op onze overwinningsdrang. Één minuut later is het weer prijs op een beauty van een aanval. Centraal stuurt Besim de bal snel naar Danny die het leder in een tijd tussen verdedigers doorschuift naar de overal opduikende Speedy die vertrekt naar doel en ze kunnen nog alleen zijn hielen zien en duwt de 3-0 tegen de netten op de 30 ste’. Het is echt een andere wedstrijd dan ginder maar het is nog niet gedaan maar met 3 doelpunten in 7 minuten kan je wel van pressing spreken.

We vervangen Mass voor Erwin bij het begin van de tweede helft en we hopen dat onze verdediging het scorebord van de bezoekers op 0 kan houden. We zijn al effen verder in de tweede helft maar we komen niet meer op dreef, de 3-0 voorsprong speelt ons parten en we trekken automatisch terug op onze eigen helft. We moeten het doen met schaarse tegenaanvallen maar de 0 blijft voor Ham gelden. Een ver vrijschot door Speedy gegeven vliegt hoog over. We komen er echt nog moeilijk uit en er wordt dan maar een nieuwe kracht ingebracht. De van Barca overgekomen vedette Walter V gaat de verdediging versterken en een aanvaller Danny wordt opgeofferd. Een center van op rechts door Erwin wordt door Speedy nog naast doel geplaatst. Jelle en Speedy trachten nog met een spelcombinatie de druk op onze verdediging weg te nemen. Van op links kan Speedy nog de doelman bedreigen maar die slaat in corner. Na het einde van de wedstrijd kan SK Ham toch hun verdiende tegen doelpunt scoren 3-1 en effen later houd de scheidsrechter het voor bekeken en geeft het eindsignaal van de wedstrijd.

Jawel, het was een zeer voortreffelijk wedstrijd, zeker de eerste helft waar de supporter hun zoveelse goede wedstrijd van onze jongen mochten zien en een tweede helft die op behoud van de punten goed werd ingeschat.

Proficiat mannen en nu nog die twee reuzen Warande (uit) en Motorclub (thuis) en dan weten we meer. Maar ik kan u al wel zeggen dat we niet meer kunnen afzakken. Waar zijn die pessimisten van voor het seizoen?..........

Is het waar dat Ronny en Walter V de roeiwedstrijd op de Lesse met glans gewonnen hebben?......Zouden we ze niet inschrijven voor de olympische spelen?