NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bullmastiff

het kan ook zonder lawaai

Foto
Funda 4 weken
Inhoud blog
 • Hondenleven
 • Funda is 2 1/2 jaar
 • laatste nieuwtjes
 • Geschiedenis
 • Rasstandaard
 • Het karakter
 • Luna
 • de Japanse meeuwtjes
 • Tokay de papegaai
 • Chopin
 • in memoriam Saida
 • Funda 22 nov
 • 4 maand
 • 3 1/2 maand
 • 3 maand
 • 2 maand
 • mijn eerste oor
 • 16 april
 • Funda en zusje Fanny, 9 april
 • Funda 2 april
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto

  Bloemetje op de Astrophytum senile op 9 juli 2005.

   

  Cactussen
 • voor meer cactusweetjes, klik op de link van Luc
 • Foto
  De Gymnocalycium Borthii bloeide in mei.
  Nieuws VRT NWS
 • Massaal straatprotest in Puerto Rico legt diepe crisis bloot
 • Trump sluit begrotingsakkoord met de Democraten en vermijdt zo nieuwe shutdown
 • Venezuela opnieuw getroffen door enorme stroompanne
 • Laatste bankautomaat van Lembeek gaat dicht
 • Vriendin van wielrenner Jasper Stuyven: "Het frustreert hem dat hij nog geen rit in de Tour kon pakken"
 • Leer op uw eigen tempo piano of gitaar spelen in Huis van Ida in Leuven
 • Civiele bescherming gaat processierupsen bestrijden in Maaseik
 • Europese reddingsoperatie voor het Limburgse veen: "Belangrijk voor natuur én klimaat"
 • 17 tot 23 juli 1944: Bom in aktetas moet Hitler doden, maar hij overleeft
 • Ramkrakers rijden met bestelwagen in op bankkantoor Belfius in Halen en vluchten weg met de kluis

  Funda

  Welkom op het blog van onze bullmastiff

  haar jeugd

  haar leefwereld

  haar vriendjes

  Ze zijn zo lief meneer

  bedankt voor het bezoek; kom nog eens terug, de site wordt later nog herwerkt

  04-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenleven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals op de foto te zien heeft ze verder een hondenleven. Ondertussen komen er ook regelmatig twee kinderen van 2 en 1 jaar in huis en het contact met de hond verloopt perfect.

  03-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Funda is 2 1/2 jaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Funda is nu twee en een half jaar. Een jaar geleden trapte ze tijdens het spelen met een andere hond in een put en scheurde volledig de interne banden van het linker kniegewricht. Er volgde een operatie en een maandenlange revalidatie waarbij ze ook hydrokine kreeg. Tegen alle verwachting in lijkt alles volledig genezen en kan ze weer volop lopen en springen. Hoewel we natuurlijk wel voorzichtig blijven. Sinds een tweetal maand gaat ze ook terug naar de africhting.

  22-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste nieuwtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op 3 maart werd onze Funda 1 jaar. Tijd om de site een beetje bij te werken.
  Hieronder enkele algemeenheden over de Bullmastiff.
  In de linker kolom overzicht van het blogje.
  Onder de links in de rechter kolom vind je nog meer.

  Have fun en knuffel eens een Bullmastiff.


  21-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis

   

   

  Geschiedenis

   

  Oorspronkelijk is de bullmastiif een kruising van een mastiff en een bulldog waarbij getracht werd het maximum te halen uit de kracht van de bulldog en de lenigheid van de mastiff.

   

  De Mastiff was oorspronkelijk een oorlogshond. De Engelse Bulldog, wiens voorouders uit Spanje kwamen werd in Engeland gefokt voor de hondengevechten. De toenmalige Bulldog was niet de goede lobbes van nu. Hij was uiterlijk hoger op de benen, minder zwaar gebouwd met een zwaar hoofd, bijzonder temperamentvol en een grage bijter.

   

  De eerste honden werden gebruikt om ’s nachts stropers te vangen. In december 1924 erkende de Kennelclub het ras als zodanig en schreef de eerste Bullmastiff in het hondenstamboek. Later werd de hond gebruikt als waakhond, verdedigingshond en gezelschapshond.


  20-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rasstandaard  Rasstandaard


  Algemeen:
  krachtig, met veel massa, maar niet lomp.

   

  Schedel: groot en vierkant vanuit elke hoek bekeken, met plooivorming als hij geïnteresseerd is maar niet in rust. De voorsnuit is kort en de afstand van de neuspunt tot de stop moet bij benadering eenderde zijn van neuspunt tot de occiput. De neusrug moet breed blijven tot de neuspunt.

   

  Vacht: Kort en hard, weerbestendig, vlak aanliggend.

  Kleur: gestroomd, zandkleurig of rood. De kleur dient zuiver te zijn. Een kleine witte aftekening op de borst is toegestaan. Andere witte aftekeningen zijn ongewenst. Een zwarte voorsnuit is essentieel, omhooglopend afnemend tot en zwart rond de ogen.

   

  Beschrijving: de oren zijn V-vormig naar achteren gevouwen, hoog en ver uit elkaar aangezet en geven met de bovenkant van de schedel een vierkante indruk. De hals is zeer gespierd en van bijna dezelfde omtrek als de omvang van de schedel. De borst is breed en diep.  De lendenen zijn breed en gespierd met diepe flanken. De dijen zijn sterk gespierd.

   

  FCI standard nr. 157c - Goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de FCI op 23 en 24 juni 1987 te Jerusalem. – de volledige standaard is beschreven op de Nederlandse website van bullmastiff


  19-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het karakter  Het karakter

   

  Oorspronkelijk is de bullmastiff gekweekt om stropers te pakken, waarbij het belangrijk was dat ze niet teveel werden toegetakeld zodat ze nog in redelijk goede toestand konden worden opgehangen. De honden waren dus getraind om te pakken, neer te leggen en vast te houden.

   

  De Bullmastiff kan heel lief en zachtaardig zijn maar je moet wel weten dat het pakken en neerleggen er genetisch ingebakken zit. Met kinderen zijn ze super lief wat niet wil zeggen dat je een bullmastiff met kinderen alleen mag laten (dat mag je trouwens ook met geen enkele andere hond doen).

   

  Meer nog dan andere honden is de Bullmastiff trouw en hij zal zijn roedel beschermen ten koste van alles. Het is een hond die veeleisend is wat betreft kontakt met de baas en het is dus een absolute misdaad deze hond in een kennel te houden en hem een gezellig gezinsleven te onthouden.

   

  De Bullmastiff lijkt over alles een eigen mening te hebben en hij zal dan ook niet klakkeloos bevelen opvolgen. Wat wij dan koppig noemen.

   

  Hoewel het een fantastisch ras is, is de Bullmastiff niet voor iedereen een geschikte hond. Begin er niet aan indien je geen ervaring hebt met honden in het algemeen en met molossers (zoals doggen, rottweilers, boxers) in het bijzonder.

  02-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luna
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Luna is vorige winter bij ons aan komen zetten. Ze werd opgenomen, verzorgd, gesteriliseerd, gechipt en tot lid van de familie gepromoveerd. Ze is altijd wat schichtig gebleven en soms kon ze nogal wat meppen uitdelen. Ze was meer uit dan thuis. Eind september is ze weggebleven. Misschien is ze verongelukt, misschien is ze een thuis gaan zoeken zonder zo'n grote hond? Misschien komt ze nog terug?

  28-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Japanse meeuwtjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ping en Pong kwamen in 2003 in huis nadat onze kanarie het bijltje erbij had neergelegd. We vonden een kanarie alleen maar alleen en met twee schijnen ze niet te fluiten. Daarom werden er 2 Japanse meeuwtjes in de kooi gestopt. Ze hangen in de keuken tussen de potten en de pannen waar het allesbehalve rustig is. Bij die beestjes kan je het geslacht niet zien. Maar daar waren we vlug achter toen Pong 3 eieren legde en direct begon te broeden. En met succes want al gauw verschenen Yin, Yang en Yong. Weeral een grotere kooi moeten aanschaffen. Na een jaar ging er ééntje dood en enkele weken geleden is ook Pong schielijk overleden. Waarna Ping onmiddellijk incest pleegde met één van zijn 2 dochters en die zit nu op 4 eitjes te broeden.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tokay de papegaai
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tokay is een grijze roodstaart en kwam 4 jaar geleden ter vervanging van onze “koko”, een amazonepaegaai die op mijn studentenkot zat en het 27 jaar bij ons uithield. We hebben nooit geweten hoe oud hij was. Van Tokay wel dus: hij is als baby van 9 weken in huis gekomen en met de hand opgevoed. Het is een lief beest die het met iedereen kan vinden behalve met de vriendin van de oudste zoon. Daar is hij enorm jaloers van. s’Avonds  zit hij TV te kijken en hij moet voortdurend geknuffeld worden. Hij trekt wel zijn pluimen uit zodat hij er vanachter uitziet als een prachtige roodstaart en van voor als een gepluimd kieken.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chopin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze beo Chopin is een vondeling. Hij werd als jong vogeltje gevonden in de tuin van onze oudste zoon. Hij werd bij ons te logeren gebracht in afwachting van een reactie op een affiche die we verspreidden in de buurt waar hij werd gevonden.  Toen er geen reactie kwam werd er een grotere kooi gekocht en nu hebben we er sinds 2 jaar een logé bij. Hij imiteert zoals de beste alle GSM- deuntjes er debiteert een volledige volzin die we nog altijd niet hebben kunnen ontcijferen.

  27-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam Saida
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze vorige hond Saida was een Rottweiler. Een ras met de reputatie van “gevaarlijke hond”.  Onze Saida was een schat van een beest. Iedere hond is zoals zijn baas hem maakt. Jammer genoeg kreeg Saida toen ze 5 jaar was suikerziekte. De veearts gaf haar nog een jaar. We hebben haar liefdevol verzorgd (gedurende 7 jaar twee keer per dag op vaste uren een injectie insuline, eten op tijd, en enkele keren de confrontatie aangaan met een hypoglycemisch coma). Tenslotte werd ze 12 jaar. Toen werd het haar teveel en moesten we haar laten inslapen. Toen de veearts haar het spuitje gaf legde ze een laatste keer haar kop op mijn knie, vol vertouwen  in de baas.

  23-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Funda 22 nov
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
  ik ben daarnet met de baas gaan wandelen.
  Daarna ben ik in de slaapkamer geraakt en ik heb op het bed geplast.
  Ik dacht de baas een plezier te doen maar hij leek toch niet zo content.
  Hij is dan maar wat aan zijn aquarium gaan prullen.

  20-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 maand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo toon ik ook eens de andere kant.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 1/2 maand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als het been op is pak ik wel een steen.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 7 juni, drie maand oud.
  Plaats veroverd op zonnebadende dochter des huizes.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 maand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen mijn wipneus heb ik nog altijd

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn eerste oor
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het eerste varkensoor wordt verorberd.
  Dat duurde toen nog een half uur, nu 8 maand later ongeveer 5 minuten.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 april
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  6 weken oud en al sportief


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Funda en zusje Fanny, 9 april
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 5 weken, met zusje Fanny.
  Fanny is een zandkleurig welpje, Funda is een roodkleurige, vader Barabas is een brindle.
  Bullmastiffs zijn zandkleurig (bleek), rood (iets donkerder met rodere plaatsen op de rug) of brindle (getijgerd rood gestreept of getijgerd zandkleurig gestreept).

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Funda 2 april
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Funda is hier 4 weken

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barabas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Barabas is de vader van Funda, geen hondje om zonder handschoenen aan te pakken, of toch?

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betty Boop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Betty Boop is de moeder, een schat van een beest (links op de foto!)

  19-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabila
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze Funda is geboren op 3 maart 2006.
  Hierbij een fotootje van de grootvader Kabila met de dochter van de kweker: zie link naar de Bullhoeve (www.debullhoeve.be)

  Foto

  8 maand
  Foto

  1 jaar
  Gastenboek
 • Gewoonweg prachtig!
 • wauw
 • onze bullen
 • De bullmastiffs website
 • bull mastiffpup te koop

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • de Bullhoeve, daar is onze Funda geboren
 • Bullmastiffs Online (Engelstalig)
 • Hier wordt Funda afgericht
 • Hier kreeg Funda haar watertraining

 • Belgische kennels en clubs
 • De Bullhoeve
 • Bullmastiffs of the Bumble Barns
 • Diamond Hills Bullmastiffs
 • Bullmastiff kennel Vandebrindlehoeve
 • Belgische club voor bullmastiffs

 • Nederlandse kennels en clubs
 • Bullmastiff Kennel After Midnight
 • Bullma Hoven Bullmastiffs
 • Bullmastiffkennel
 • de Nederlandse club voor bullmastiffs

 • Foto

  Het weer in België en elders
 • Klik hier voor het weerbericht

 • Foto

  je foto's verkleinen
 • reduceer hier de (mega)bytes van je foto


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!