Pelgrimstocht
Zonhoven-Lourdes-Santiago de Compostela
Foto

Waarom deze Pelgrimstocht. Ik ben als voorzitter van Rode Kruis Zonhoven een uitdaging aangegaan met de vrijwilligers van afdeling Zonhoven. De uitdaging was als volgt: als de Rode Kruis vrijwilligers uit Zonhoven méér dan 2.750 stickers zouden verkopen, dan zou  ik via Lourdes naar Santiago de Compostela fietsen. Het aantal is gehaald tijdens de stickerverkoop periode dus start ik op 28 mei 2007 met deze tocht. Ik word tot Lourdes vergezeld door mijn echtgenote Mary en vanaf Lourdes naar Santiago rijdt mijn zoon met me mee.

Foto
Over mijzelf
Ik ben Peter
Ik ben een man en woon in Zonhoven (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 26/08/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen en Reizen en wandelen met mijn twee honden..
Foto
Over mijzelf
Ik ben Mary
Ik ben een vrouw en woon in Zonhoven (België) en mijn beroep is Huisvrouw.
Ik ben geboren op 29/10/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen en Reizen.
Ik fiets met Peter mee tot Lourdes.
Over mijzelf
Ik ben Manuel
Ik ben een man en woon in Leusden (Nederland) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 11/08/1969 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sporten & Reizen.
Ik rij vanaf Lourdes mee met m´n vader.
Inhoud blog
  • Dag 60 Sevilla -Zonhoven
  • Dag 59 Sevilla
  • Dag 58 Sevilla
  • Dag 57 La Palma de Condor-Sevilla
  • Dag 56 Aracena-La Palma de Condor
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5 Chalon en Champagne-Troyes

    VRIJDAG 1 JUNI 2007

    Dag 5 Chalon en Champagne-Troyes
    Vertrek 08.30 Aankomst 16.00
    Afstand km 105.96
    Hoogste snelheid P 41.00 M 43.20
    Gem. snelheid 16.21
    Fietstijd 6u32min
    Slaapplaats Hotel 38,00 euro zonder ontbijt

    Het regende bij het opstaan maar toen we zover waren om te vertrekken was het gelukkig weer droog. Het waaide nog steeds, het was bewolkt en dus nog steeds lange broeken-weer. Bah, echt niet lekker hoor, alle dagen met 2 broeken aan fietsen. Het fietsen ging gelukkig weer goed. Nergens meer last van dus dat was wel fijn want zoals het gisteren ging was echt niet leuk. Onderweg kwamen we nog een man tegen uit Reuzel, op een racefiets met enkel een rugzak als bagage. Das beter dan 5 tassen aan je fiets. Even een praatje gemaakt en hij wilde graag met een van ons op de foto. Hij wilde vandaag tot Troyes komen. Wij hadden nog geen vast plan. Troyes leek een beetje te ver, 100km. De omgeving was niet echt spannend, eigenlijk meer saai te noemen. Soms een heel stuk rechte weg, soms wat heuvelachtig, niet al te steile klimmetjes dus heel goed te doen voor de verandering. Rond het middaguur kwamen we weer 2 fietsers tegen, ditmaal een koppel uit Appingedam. Zij waren al 2 weken onderweg en ook zij deden de tocht voor de tweede maal. Eerste keer in 2004. Zij wilden ook in Troyes eindigen vandaag want zij gingen op camping en eerder kwamen ze niks tegen. Zij klaagden ook over de straffe wind. Er was trouwens onderweg helemaal niks. We wilden zo rond 12.15u eten maar helemaal niks, zelfs geen bakker,
    alleen kleine dorpjes waar je niemand zag. Wel overal schitterende nieuwe huizen. Die oude bouwvallen, die je vroeger veel zag zijn toch wel grotendeels verdwenen en vervangen door nieuwbouw. Afijn, uiteindelijk hebben we, staande naast de fiets, maar wat sultana’s en een reep gegeten en een blikje cola gedronken. Helaas, vervelend maar het was niet anders. Zodoende hebben we anderhalf uur gewonnen en zijn toen ook maar doorgefietst. In het centrum van Troyes naar het VVV gegaan en daar een hotel besproken. Het was toen 5uur. Het was een leuk, oud, sfeervol hotel in het centrum. Het had verschillende soorten kamers van verschillende prijzen. De onze kostte 38euro dus dat was nog te doen. De wielrenner uit Reuzel stond ook bij het VVV en was zeer verbaasd dat wij er ook al waren. Hij noemde ons racemonsters. Ik had ook niet verwacht hem weer hier terug te zien omdat hij ’s-morgens bij ons wegspoot en al snel uit het zicht was verdwenen. We hebben eerst nog even bij Leader Price onze boodschapjes gedaan. Daar moesten we wel weer 4km voor fietsen. Op de terugweg bij een chinees gegeten. Heerlijk en weer eens even iets anders als de onvermijdelijke steak frites die je meestal geserveerd krijgt als menu van de dag. Toen nog wat door het centrum gaan wandelen. Erg leuk, gezellig, met veel terrasjes en mooie vakwerkhuizen. In de middag was het trouwens mooi weer geworden. De wind was er nog wel maar het zonnetje maakte het aangenaam. We konden zowaar onze lange broek uitdoen.
    Wat een heerlijkheid, fietsen met blote benen. Verder was er in het centrum niet zoveel te doen. Er liepen allemaal van die rare typetjes en ook veel buitenlanders. Naar de kamer gegaan en nog een flesje wijn opengemaakt. Had ik vanmiddag gemist. Nu nog even douchen, spieren insmeren en lekker gaan slapen en hopen dat het morgen een mooie dag wordt en dat het fietsen weer zo lekker gaat. Er waren vandaag wel schitterende wolkenluchten. Het was gewoon een plezier om ernaar te kijken. Weer eens iets anders dan het landschap.
    Nou, welterusten en tot morgen.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    05-06-2007
    knap hoor
    leuk om te lezen, jullie verhaaltjes. ik blijf het heel knap vinden om toch elke dag rond de 70 a 80 km te fietsen. ik hoop dat ik op jullie leeftijd ook nog zo fit ben!! veel sterkte en we horen graag weer van jullie. liefs, Bren

    05-06-2007, 22:08 geschreven door Brenda
    We zijn de 17de week van 2024
    Mijn favorieten
  • Foto´s Pelgrimstocht, Deel 1 Zonhoven-Lourdes
  • Foto´s Pelgrimstocht, Deel 2 Lourdes-Santiago-Fátima-Sevilla
  • Mauritius
  • Indonesie
  • seniorennet.be
  • Startpagina Camino de Santiago
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Archief per jaar
  • 2008
  • 2007
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!