NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Opdracht 1:

Maak een foto in Portret formaat. Ga hier voor naar buiten. Hou rekening met het harde zonlicht. Gebruik zo nodig een invulflits om de harde schaduwen te verminderen. Interessant is ook om een portretfoto te maken wanneer het bewolkt is. Dan krijg je diffuus licht.

Opdracht 2:

Maak een foto in landschapsformaat. Plaats het model niet in het midden van de foto maar hou rekening met de ‘regel van drie’ zoals geleerd in de les ‘Compositie’. Probeer de ogen op een sterk punt of sterke lijn te zetten.

Opdracht 3:

Maak een portretfoto binnen in huis. Gebruik het invallende licht door een raam. Gebruik geen flits. Gebruik een wit karton of een plaat piepschuim om, indien nodig, bij te lichten.

Opdracht 4:

Maak een foto niet gewoon frontaal maar van uit een andere hoek ( vogel- of kikkerperspectief ). Gebruik een ladder, een trap, een talud… laat bv. het model kruipen, liggen, gehurkt zitten… Wees creatief.

Opdracht 5:

Dit is je laatste opdracht. Laat je fantasie de vrije loop en bezorg me een foto waar we beiden trots op kunnen zijn.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Portret
Bespreking portret
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De belichting van deze foto is bijna ok. Enkel boven het linker oog is een violette vlek. Heb je bijgelicht met een spiegel of komt dit door bewerking? Die vlek trekt in ieder geval de aandacht en doet de waarde van je foto dalen. ook de compo is niet goed gekozen. De foto is veel te krap uitgesneden. Onderaan moet je meer plaats geven. Zie je vorige verbeterde foto.

Ik stel voor dat je dezelfde foto maakt en daarbij rekening houd met bovenstaande bemerkingen. Zet het model vlak naast een raam zodanig dat het licht langs links of rechts binnen valt. Hoe dichter tegen het raam hoe beter.  Aan de andere kant een wit blad,karton... dat het licht reflecteerd op het gezicht en maak je foto. Probeer ze uit te snijden zoals je vorige verbeterde foto.

Succes,

Digiwill.

16-09-2014 om 13:56 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je schreef:'Gisteren gemaakt tijdens een BBQ van de liederentafel. Ik riep haar en ze keek om en mij aan en ik
knipte . Een schalks lachje probeerde ik te vangen.'

Waar stopt snapshot en begint portret? Dit neigt m.i. iets meer naar snapshot. Bij portret ga je meer voorbereiden. Houding model, belichting... Toch is het een mooie foto met een spontane, schalkse blik, de mond... Doordat  het hoofd schuin in de foto zit heb je meteen een goede compo. Wel opletten met de saturatie en de helderheid.

toch enkele bemerkingen ivm. deze foto: de ogen (pupillen) zijn iets te donker. Door bij te lichte met eventueel een wit karton kon je dit oplossen. Onderaan zie je en driehoekje schouder die de aandacht trekt. De hanger, die onderbroken wordt, accentueerd de huidplooien in de hals die weinig flatterend zijn voor een dame. Die had je kunnen voorkomen door het model niet zover te laten omkijken.

Door meer en meer portretfoto's te maken leer je zulke zaken op voorhand 'zien'. Blijven doen want ik heb sterk het gevoel dat je op goede weg bent. Wees kritisch op je eigen foto's en als je fouten zie, maak dan de foto opnieuw en probeer daarbij die fouten te voorkomen. Oefenen, oefenen... Dat maakt onze hobby toch plezant.

Dit is je laatste foto in deze reeks en van mij mag je door naar 'beweging'.

Veel succes.

Digiwill.

X

22-07-2014 om 10:05 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoan

Mooie scherpe foto die toch goed uit de achtergrond komt. Goed belicht!

Enkele verbeteringen:

De dame kantelt haar hoofd een beetje naar links. Je stond bij de opname te ver naar rechts. Daardoor lijkt het alsof ze uit de foto kijkt, ook al is het niet zo en kijkt ze recht vooruit. Kijk maar eens naar de zijkant van de bril. De foto is hierdoor uit evenwicht. Beter was geweest dat je iets meer naar links was gaan staan of dat ze haar hoofd , een klein beetje, in de foto had gedraaid.

Ook heb ik enkele te lichte vlekken omcirkeld die de aandacht teveel opeisen.

Door de foto anders uit te snijden krijg je ineens een veel interesantere foto.

Al bij al toch een goede foto en je kan weer aan de slag met een volgende opdracht:

Maak een portretfoto binnen in huis. Gebruik het invallende licht door een raam. Gebruik geen flits. Gebruik een wit karton of een plaat piepschuim om, indien nodig, bij te lichten.

Succes,

Digiwill

04-07-2014 om 10:25 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23

Dit is je vierde portretfoto. Om te zien wat je, als portretist, in hje mar hebtn ben ik je vorige inzendingen eens gaan bekijken. Ik was blij want er waren er zeker goede bij.

Deze inzending is echt goed. Ik zie je groeien en dat is tof! Deze inzending is een hele goede. Goed belicht, mooie pose, mooi model ook (die mag bij mij direct in de studio...). Wat ik zeer goed vind aan de pose is dat het hoofd paralel loopt met die twee touwen. Toch nog heb ik nog een opmerking. Je gebruikt een tele om in te zoemen, dat is perfect. Zo kan je de achtergrond beter beheersen. Je staat op AV (diafragma voorkeur) dat is ook perfect maar waarom dan F7? Zoe je de bladeren en de zeer lichte lucht? dat spookt daar een beetje. Dit trekt de aandacht van het model een beetje weg. Beter had je richting F2.8 gegaan dan was de achtergrond rustiger gewseest.

Ook had ik nog dichter uitgesneden, dan heb je links mindere last van die achtergrond en komt de aandacht nog meer op de ogen.

Nu ga ik nog enkele verbeteringen aanreiken die niet echt meer voor het niveau van deze lessenreeks bestemd zijn maar gezien je vorderingen wil ik ze wel geven.

Als je modelwerk doet moet je zorgen dat er niet teveel 'blink' op het model is. kijk maar eens op haar voorhoofd, haar kin en haar pols, de witte glans. Niet dat het echt stoort, maar aangezien je met fotoshop werkt kan je die perfect verminderen. Ook heeft ze op haar voorhoofd 'pikkeltjes'. Ook daar kan je best een filtertje over zetten, maar zeker niet overdrijven. Deze laatste zaken mogen eigenlijk niet gebruikt worden voor deze lessenreeks maar als je je foto afwerkt en aan het model wil geven...

Ook mag je altijd samen met je foto ter bespreking een bewerkte foto meegeven. Die laatste wordt wel niet besproken maar laat wel je mogelijkheden zien.

Ik heb je foto een beetje aangepast zoals ik zie, ook met een licht filtertje over.

Omdat ik nog meer goede foto's van je wil zien hieronder nog een laatste opdracht

Opdracht 5:

Dit is je laatste opdracht. Laat je fantasie de vrije loop en bezorg me een foto waar we beiden trots op kunnen zijn.

22-06-2014 om 17:08 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB Pierre

het

Mooi belichte foto met een goede en rustige achtergrond. De scherpte ligt correct op de ogen en de bril. Goed gedaan dus. Een minpuntje is de compo. Door de houding van het model lijkt het wel of ze vierkante schouders heeft en links op de foto komt die schouder erg geaccentueerd in beeld en trekt teveel de aandacht. Door een andere uitsnede te maken kon je dit voorkomen. Ik heb er een andere uitsnede van gemaakt. Zie je het verschil? De ogen komen alzo ook op een sterk punt te staan hetgeen de foto nog beter maakt. De schijn van de rode bloem rechts maakt dat er evenwicht is in de foto.

Je kan dus aan een volgende opdracht beginnen nl:

Opdracht:

Maak een portretfoto binnen in huis. Gebruik het invallende licht door een raam. Gebruik geen flits. Gebruik een wit karton of een plaat piepschuim om, indien nodig, bij te lichten.

09-06-2014 om 13:51 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieke5

Hallo,

Je kreeg de opdracht van Fotoke om een foto te maken in 'Portret'formaat met de ogen op 2/3 (sterke lijn regel van drie) en zonder bij te snijden. Daar ben je voor een groot gedeelte in geslaagd. Toch heb ik bij deze foto enkele bedenkingen.

Heb je ze zo genomen of in zwarwit omgezet?

Het model staat veel te centraal en de ogen staan niet helemaal op die 2/3 lijn. Ik heb de foto een beetje aangepast. Zie je het verschil? De foto wordt ineens veel krachtiger. Het is belangrijk dat je eerst leert foto's te nemen die ineens goed zijn qua compo enz. Daar leer je van en heb je nadien minder werk om je foto 'af' te maken. Toch heb ik geen bezwaar in bijsnijden van een foto als die daardoor kan verbeterd worden. Niet alle camera's geven, wat je ziet door de zoeker, ook exact weer op de foto en dan wordt het moeilijk.

Wat me stoort in deze foto is de zwarte rand links (zie cirkel) die recht naar het voorhoofd loopt en dan het gezicht op een afstand naar beneden volgt. Ook zijn er die lichtjes in de ogen en op de tanden. Dat is goed maar in deze foto onlogisch. Je hebt geen invulflits gebruikt en het licht komt van links. Vanwaar komen die lichtjes? Zit IDimager er voor iets tussen? Heb je toch kunnen bijlichten? Als dat zo is zet dat dan mee in je mail, dat is dan leerrijk voor de anderen.  Voor alle duidelijkheid, het maakt de foto wel beter maar we proberen geen bewerkingen aan de foto te doen. Uitsnijden, een beetje lichter of donkerder is voor mij ok maar geen zaken wegclonen of bijzetten.

Je gebruikte 1/4 op 50mm. Daardoor krijg je natuurlijk een mooie rustige achtergrond. Nadeel is dat je zo weinig scherptediepte hebt. Dat verklaart waarom het haar links op de foto onscherp overgaat in de lichte rand naast de kaak. Je moet eens voor jezelf proberen om dezelfde foto te nemen maar met meer afstand en inzoemen. Krijg je meteen meer werkruimte en ook de achtergrond zal nog rustiger worden.

Al bij al is het een goede foto en kan je naar je volgende opdracht:

Maak een foto in landschapsformaat. Plaats het model niet in het midden van de foto maar hou rekening met de ‘regel van drie’ zoals geleerd in de les ‘Compositie’. Probeer de ogen op een sterk punt of sterke lijn te zetten. Maak de foto binnen in huis. Gebruik het invallende licht door een raam. Gebruik geen flits. Gebruik een wit karton of een plaat piepschuim om, indien nodig, bij te lichten.

Succes,

Digiwill

X

07-06-2014 om 10:15 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T;A;MTB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo mtb

dit portret vandeze jongeman  kun je niete cht plaatsen onder de noemer  portret

het lijkt me meer een snapshot tijdens een evenement

de man heeft totaal geen aandacht voor de camer

ze ogen zijn dicht 

de foto is wel goed belicht wat geen sinecure was denk ik gezien de licht inval

maar voor je volgende opdracht maak een duidelijke foto voor portret

laat het model echt me de lens spelen zorg dat je als fotograaf contakt hebt met je model

laat de ogen echt spreken en je vastnemen

25-05-2014 om 11:56 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v ivory65
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo  ivory

welkom bij deze les en een heel goeie foto

een mooi portret van deze dame  mooi scherp en goed belicht

en een zeer mooie pose maar de ogen zouden beter uitkomen als je een invulflits gebruikt

verder heb ik hier de foto horizontaal gespiegeld wat met deze opname perfect pogelijk is

doe dit maar eens en je zal merken dat de compositie plots een heel stuk sterker word

 het hoofd van de dame komt dan  op het sterkste punt van de foto te liggen

voor je volgende foto probeer eens een borst portret een rustige achtergrond en de nadrul op de ogen

 

22-04-2014 om 17:21 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v Leoan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Leoan

welkom in deze les voor portret 

en metteen een heel mooi portret 

heel goed belicht en erg scherp 

alleen maak je een fout met je compositie

je snijd haar enkels en voeten af als je zoiets doet moet je veel hoger afsnjden 

nu volgen je ogen het been en missen de voeten 

ik heb je foto snel uitgesneden om te laten zien wat ik bedoel 

als je iets closer fotografeert komt het model veel beter tot zen recht en is het snijden niet storend 

voor je volgende foto let daar op dat niets het model stoort en dat het sprekend word

12-04-2014 om 14:28 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo maxi23

een mooi portret van deze heer goed belicht en scherp

maar een grote fout is ik denk dat e rmeerdere mensen deze man fotografeerde

de man kijkt niet echt naar jouw camera en lens hij kijkt helemaal weg van de camera

verder als je een atribuut meeneemt zoals hier waarschijnlijk de camera van de man

hier heb je enkel de draagriem of je laat hem de camera van de hals nemen of je neemt de camera zelf mee in de foto

deze twee zaken vangen direct je aandacht

voor je volgend portret

zorg echt dat het model echt met jouw camera speelt dus aandacht heeft voor jou niet voor iets anders

verder dat je als je een atrinuut hebt  dat het er dan ook mee opstaat

zorg dat je op alles let

06-04-2014 om 19:29 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Janneke 5

een zeer geslaagd portret is dit 

mooie verzadigde kleuren de huidskleur die mooi is

mooi scherp en goed belicht  ook de pose is zeer mooi de dame haar ogen zijn mooi en vangen direct de aandacht 

mede door de lachende mond 

 de achtergrond gaat perfect in kleur mee met de kledij van het model 

gezien de kwaliteit van je vorige inzending mag je je voor deze les geslaagd noemen een dikke proficiat daarvoor 

en ik verwacht je in de laatste les voor beweging ga eens kijken op lesblog van beweging 

vr gr fotoke(Willy)

06-03-2014 om 06:32 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.vmaxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Maxi23

een mooi portret van dit meisje 

scherp en goed belicht  al had hier misschien toch een helf stopje minder belicht

als je met de nivaus een beetje schuift krijgt  de huid van het meisje ietsje meer kleur 

wel is mooi de zijdelingse belichting

maar vooral de ogen spreken hier echt zodra je de foto opent nemen die je vast 

een portret waar het model best mee tevreden zal zijn 

het kleine beetjje afgesneden daar val ik niet over 

maar toch voor je volgend portret zorg dat je een borstfoto hebt waar niets is afgesneden en de 

ogen toch nog op 2/3staan

draag zorg voor belichting en achtergrond 

18-02-2014 om 12:10 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Maxi23

een zeer mooi portret van deze twee jongens 

die een mooie pose hebben er goed opstaan lichtjes in de ogen 

een zeer mooie achtergrond de rechse jongen is de grootste zodat je een opwaartse lijn hebt en de grootste ook op de sterke lijn staat 

een heel klein minpuntje in de hele foto maar die dan ook aandacht wegneemt van de twee jongens 

ik weet niet echt wat het is of er mogelijkheid was dit te verwijderen 

het kleurijke deel naast de linkerjongen  neem dat weg en je hebt een zeer mooi en goed portret

al denk ik dat de ouders van deze jongens heel tevreden zullen zijn met dit portret

voor je volgende foto een bortportret van iemand waar je extra zorg draagt voor de achtergrond en de ogen alle aandacht vangen 

11-02-2014 om 23:12 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Richard 5

een prachtig portret dit van deze dame 

zachte kleuren perfecte belichting  juist scherp genoeg 

het wit van haar kleding komt perfect uit tegen haar haren en huidskleur 

de achtergrond gaat er helemaal mee mee zonder dat e rook maar iets je stoort 

ik denk ik ben erbijna zeker van dat deze foto de dame ergens in haar huis wil 

knap werk proficiat

met deze foto ben je dan ook geslaagd voor deze les  

en verwacht ik je in de les voor beweging

07-02-2014 om 16:06 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v jannke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Janneke5

een zeer mooi kleurvol portret

scherp goed belicht en met een goede achtergrond

zeer mooie kleuren het grijs van de snor komt goed door tegen dat bruin 

maar  je hebt gekozen om de man zen bril als atribuut en dat is goed en kan perfect 

maar met artributen in een portret moet je opletten 

dat deze niet alle aandacht vangen 

je moet dit portret een sdichtdoen en opendoen en dan ervaren waar je bijna direct eerst naar kijkt 

die bril vangt je aandacht direct

ook al heeft de man prachtige ogen toch gaat je blik naar die bril

voor je volgende opdracht een portret dat helemaal af is probeer naar alle kleine kantjes te kijken 

07-02-2014 om 16:00 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v bieke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Bieke 

een mooi portret van deze man 

een heel mooie achtergrond  goede belichting 

maar je hebt hier gekozen voor af te snijden  dat kan 

maar nu snij je te krap af als je nog meer afsnijd 

komt het zwaartepunt echt op d eogen van de man te liggen en komt de karaktervolle kop meer naar voor

als je weinig afsnijd zoals nu juist zen haar dan verlies je dat 

en lijkt het op het eerste zicht meer een fout in kadreren

voor je volgende foto een gewoon borstportret waarin de ogen echt op 2/3staan en niets is afgesneden 

let ook op de afmetingen van je foto voor een portret zoals dit als je het zo wilt houden 

handhaaf dan de langste zijde 1024 en bij portret formaat de hoogste zijde 800

07-02-2014 om 15:53 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Janneke

dit is weer een erg mooi scherp portret 

de dame staat er mooi op  mooie huidskleuren

goed scherp en een mooie pose

+de achtergrond erg wazig zodat het portret goed loskomt ervan

wat kan er dan aan verbeterd worden niet veel en toch van belang 

de erg overbelichtre witte vlek bovenaan stoort erg je kijkt er bijna direct naar

als je een blad papier neemt  e, je dekt bovenaan de foto af tot juist boven de haren 

dan word het portret van de dame veel sprekender de ogen spreken je dan veel meer aan

en ook de vlek word kleinder en daardoor minder storen 

voor je volgende opdracht let op de kleine dingetjes die een foto storen en zeker bij portret fo 

moet de aandacht bij het model blijven 

25-01-2014 om 09:28 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v Janneke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Janneke5

welkom in deze los voor portret fotografie

en dze eerste is al een zeer mooi begin

mooie scherpte en zachte kleuren de huidskleur gaat mooi samen met de kledij

de achtergrondrustig en wazig

er is gekozen voor een zijdelings portret en dit zodanig dat het model op de perfecte plaats staat rechts en er plaats is voor haar

omdat ze een klein beetje naar beneden kijkt word het portret nog sterker

alleen opletten met acceroises zoals deze mooie sjaal opletten dat men niet direct naar een sjaal of sieraad gaat kijken

maar dit is een zeer mooie foto waar ik niets aan zou veranderen

voor je volgende opdracht janneke

maak een bortsportret  frontaal waarin de ogen van het model spreken en aandacht vangen

11-01-2014 om 21:42 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo Richard 5

welkom in deze les voor portret

en al een redelijke goede inzending

deze foto is waarschijnlijk gemaakt op reis

maar bij portret fotografie moet je echt op alles letten 

achtergrond kledij hangt er niets los of stoort bvb een bandje van tas aan de schouder niet enz enz

hier heb je de dame neergezet  en gefotografeerd  als reisfoto is dit goed als portret minder

het portret gaat zowat op in de achtergrond die enkele storende zaken bevat

portret is een moeilijk onderwerp waarom nog meer dan bij alle andere onderwerpen moet men nadenken en bijna alles wat  je geleerd hebt in voorgaande belichting compositie enz enz echt alles in een foto maken

de fotograaf heeft bij een portret alles in de hand waar hij het model wil hoe hij het plaatst welke kledij hij wil enz enz

ik heb uw foto een beetje uitgesneden en dan komt het dicht in de buurt van een goed portret

voor de volgende opdracht probeer een bortstportret te maken met de ogen van het model op twee derde

en let op achtergrond enz

13-12-2013 om 10:31 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t.a.v bieke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen

hallo bieke5

welkom in de les voor portret fotografie

deze man staat er heel goed op maar dit lijkt meer op snapshot en straat fotografie dan op portret fotografie

de achtergrond is hier enorm druk en vraagt zeer veel aandacht dat weggenomen word van de man

bij portret fotografie moet alles op het model gericht zijn

en niets mag aandacht wagnemen van dat model

omdat je als fotograaf alles in de hand hebt is portret fotografie ook zo moeilijk

het lijkt een makkelijke dicipline maar het si een van de moeilijkste takken

omdat elke fout in de fot echt aangerekend word op de fotograaf

voor men een portret maakt moet je nadenken wat laat ik het model aandoen waar plaats ik het medel enz enz

voor je volgende foto probeer een zo rustig mogelijke achtergrond en laat het model echt naar voor komen in de foto

11-12-2013 om 16:59 geschreven door Lesgever PORTRET

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 06/10-12/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 09/12-15/12 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 26/10-01/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 16/02-22/02 2009

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!