Gedurende één avond ontpopt er zich op het Antwerpse Zuid een nieuwe galerij met foto- en videowerk van jong beloftevol talent
(Klaartje Lambrechts, Luciano Margo, Liesbeth Doms, Wannes Pelsmakers, Stephanie Van de Velde, Max Pinckers & Quinten De Bruyn).
Je krijgt welbepaald vier uur de tijd om ze te ontdekken, want daarna verdwijnt ze net zo snel als ze eerder die avond verscheen. Met dit nieuwe initiatief wil het Centrum voor Beeldexpressie jonge beloftevolle fotografen en videokunstenaars een platform geven op het kunstminnende Zuid in Antwerpen. Diezelfde avond houden ook andere kunstgalerijen op het Zuid opendeur. Wie wil kan er dus een stevige kunstdoop van maken!
Welcome @
Centrum voor Beeldexpressie, Vorstermanstraat 7, 2000 Antwerpen (een zijstraat van de gedempte Zuiderdokken) Donderdag 25 oktober 2012, 18 u. - 22 u.
zaterdag 28 januari 2012 fototentoonstelling van 13.00 tot 19.00 uur digitale projecties om 13.30 - 15.00 - 16.30 - 18.00 uur zondag 29 januari 2012 fototentoonstelling van 10.00 tot 18.00 uur digitale projecties om 11.00 - 13.30 - 15.00 - 16.30 - 18.00 uur Kasteel van Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten (zie plan onderaan) toegang gratis
Projecties (digirama's)
Tussen haakjes staan de namen van de fotografen.
Leven in en rond de beek (alle leden) Portfolio FFFS 25 jaar (alle leden) Op stap met de fotoclub (Luc Cappaert) Vordenstein (alle leden) Slakkengang (Erik Gintelenberg) Vliegensvlug (Jonny Verheyden) De zandbijen van het Wijtschot (Walter Van Ginhoven) India - Nationaal Park Kanha (Jonny Verheyden) Een Somers intermezzo (François Somers)
Wat is een digirama?
Over een bepaald thema (onderwerp, gebied, ...) worden beelden samengebracht in een logische, "verhalende" volgorde, ondersteund door muziek en/of gesproken tekst. Vóór het digitale tijdperk werden deze diareeksen, ook wel diaporama's genoemd, geprojecteerd met twee of meer diaprojectoren. Minstens twee projectoren waren nodig voor een mooie overvloeiing van het ene naar het volgende beeld. Met meer dan twee projectoren kon men speciale effecten in de diareeks inbouwen. Met de ontwikkeling van de digitale fotografie kwamen er digitale projectoren, ook wel beamers genoemd. Eén projector volstaat, want de aangesloten computer zorgt voor de overgangen van het ene naar het andere beeld. Er zijn ook veel meer mogelijkheden bijgekomen: zoals inzoomen, "pannen", beeld-in-beeld, gestapelde beelden, ... De mogelijkheden zijn afhankelijk van het softwareprogramma dat wordt gebruikt voor de samenstelling van de reeks. Zo'n digitaal diaporama wordt een digirama genoemd.