NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Spelen met jonge duiven
 • wat moet men doen met een gevonden duif ??
 • SPEELSEIZOEN 2007
 • De ruiperiode
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  duivensport
  duiven
  08-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  08-11-2010 om 17:49 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (66 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met jonge duiven
  Begin april ben ik begonnen met mijn jonge duiven ( 22 )op te leren ,wegens het erg mooie weer was ik er vroeger mee op weg dan voorgaande jaren.Als men jongskes leert naar huis komen begint men eerst met ze een 10 tal kilometer ver te vervoeren, ik wil er eerst op wijzen dat het geen zin heeft om jonge duiven te lappen (opleren ) vooralleer ze thuis weg trekken en op die manier de omgeving verkennen , als men dat toch doet zou men weleens erg veel verliezen kunnen leiden. Trekken is een teken van een zeer goede gezondheid en gezonde duiven komen naar huis en zullen ook kunnen prijs winnen in wedstrijden. Leer echter nooit jonge duiven op met noord en noord-oosten wind, wacht liever een paar dagen tot de wind draait naar west of nog beter zuid. Ik heb mijn jongen een 5 tal keer gevoerd en telkens de afstand met een 5 tal kilometer opgedreven. Verder wil ik nog laten weten dat geen enkele jonge duif is achter gebleven tijdens deze leervluchten. Nadat ik ze zelf opgeleerd heb gaan ze voor het eerst mee met de vervoersmaatshappij naar Quivrain op een afstand van 36 km vogelvlucht , eentje is er achter gebleven wat ik ook verwacht had omdat het thuis nooit meevloog met de bende.
  Volgende keer ga ik het hebben over de eerste wedstrijden met mijn jonge duifjes.

  Dag

  ravi

  10-08-2007 om 12:02 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (123 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat moet men doen met een gevonden duif ??
  Bij het vinden van een duif geeft men dit beestje graan , zoals , tarwe , mais gerst of gewoon wat eten voor de kippen en zeker niet vergeten vers water. Als dit beestje wat hersteld is kan men het terug laten vliegen , de kans bestaat echter dat dit beestje niet meer weg wil. Men kan ook opzoeken wie de eigenaar is en deze persoon opbellen. Men bezoekt eerst de webside van de KONINKLIJKE BELGISCHE DUIVENBOND ( kbdb ) daar staat links in de kolom vermeld ( opzoeken van verdwaalde duiven en men geeft daar het volledig nummer in van de ring , vervolgens krijgt men het telefoon nummer van de eigenaar.Het telefoon nummer kan men vervolgens opzoeken via  1207.
  PS  SOMS VIND JE EEN STEMPEL MET TELEFOONNUMMER IN DE VLEUGEL  . Veel succes gewenst                  

  groetjes  ravi

  30-05-2007 om 14:32 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (47 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  19-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPEELSEIZOEN 2007
  Door omstandigheden is het een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb in mijn blog.

  Een paar weken voor de start van het nieuwe seizoen , ben ik eerst eens langs geweest bij de veearts .Alles was in orde behalve een weinig trichomonase waarvoor ik dan ook een drietal dagen heb gekuurd met flagyl. Ik heb mijn weduwenaars een drietal keer gaan opleren op zowat 20 km en heb ze daarna met de maatschappij meegegeven voor hun eerste vlucht vanuit Quivrain. De oude duiven (3 jaar ) zijn vlot naar huis gekomen maar de jaarlingen slecht en ben er ook twee kwijtgeraakt. Op zondag 8 april heb ik mijn 4 oude duiven meegegeven naar Noyon voor hun eerste vlucht met als resultaat 3 prijzen van 4 duiven beginnend met de 17è . Op 15 april heb ik 4 oude en mijn 5 jaarlingen meegegeven terug op Noyon met als resultaat 2 prijzen bij de oude en geen prijs bij de jaarlingen en terug eentje kwijt, slecht resultaat!!
  Deze namiddag ga ik voor het eerst mijn jonge duiven oplaten op zowat 10 km vanhier hopelijk komen ze vlot naar huis.

  groetjes en tot de volgende keer

  ravi

  19-04-2007 om 14:14 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (27 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ruiperiode
  Vandaag gaan we het eens hebben over de fameuze ruiperiode.

  De maand september en oktober zijn de ruimaanden bij uitstek. Duiven ruien wel het ganse jaar door hun donspluimpjes wat een teken van gezondheid is , maar de volledige rui gebeurt in de herfst.
  Een slechte rui betekent veelal een slecht speelseizoen voor het komende jaar .Tijdens de ruiperiode moeten onze duifjes extra verzorgd worden , dat betekent een aangepaste voeding met veel oliehoudende zaden , klaar gemaakt met veel biergist en look , ook een paar dagen in de week thee maken is een must , het hok open zetten en zeker niet vergeten van ze alle dagen een bad met badzout aan toegevoegd te geven .Als men deze tips respecteerd hoeven we niet te vrezen dat onze vrienden iets gaan tekort komen.
  De ruiperiode eindigt omstreeks eind november , dat kan men zien aan het feit dat hun laaste slagpen volgroeid is, ze moeten blinken als pauwen .Medicatie is in deze periode uit den boze, af en toe wat vitaminen kan geen kwaad en al de duiven die er niet gezond uitzien mag men opruimen zodat we het volgende speelseizoen kunnen aanvatten met super gezonde duiven.

  Tot een volgende keer

  ravi

  10-10-2006 om 15:01 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (40 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.resultaten jonge duiven
  Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb in mijn blog en het is dus de hoogste tijd om het goed te maken.
  Laten we het eens hebben over de resultaten van mijn jonge duiven.
  Ik ben dus begonnen met opleren zowat 5 km ver, met in totaal 26 jongen. De eerste maal waren er 8 thuis toen ik terug kwam en de rest is zowat 45 minuten weg gebleven ( iets wat ik graag heb ) jonge duiven moeten leren .De tweede maal heb ik ze gelost op 10 km daarna op 15 km en tenslotte nog twee maal op 20 km. Er zijn maar 2 stuks achter gebleven wat erg goed is en bewijst dat ze gezond zijn .
  Ze waren dus klaar om hun eerste opleervlucht te doen met de verzendingsmaatchappij vanuit Quivrain , 36 km ( geen verliezen alles thuis ) . Na een paar leervluchten vanuit Quivrain waren ze klaar om hun eerste rubberringske aan hun pootje te krijgen , een vlucht vanuit Quivrain maar gelost in erg slechte weersomstandigheden, met als resultaat 3 stuks kwijt maar toch 16 prijzen waar ik erg tevreden mee was.Een tweetal weken later heb ik ze naar Noyon verstuurd ( Frankrijk ) 10 prijzen van 23 stuks, ook niet slecht maar geen enkele vroege constatatie.Laat mij besluiten met volgende bedenking nu het seizoen met mijn jonge duiven er ver opzit, veel prijzen maar te weinig toppers zou ik er  misschien te weinig met bezig zijn wegens tijdsgebrek of ligt het aan de kwaliteit van mijn duiven ?????

  Tot een volgende keer

  ravi

  17-08-2006 om 14:23 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (33 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaten
  Op zondag 21 mei heb ik een erg slecht resultaat behaald met mijn weduwenaars. Op een totaal van 17 duiven, waaronder 11 oude en 6 jaarlingen heb ik maar 2 prijzen behaald wat erg slecht is .
  Er werdt voor het eerst dit seizoen gelost vanuit Noyon ( Frankrijk ) en tevens stond er een stevige wind waardoor mijn duiven zich totaal moeten misvlogen hebben . Ik hoop dat het resultaat van toekomende zondag beter wordt , anders vrees ik dat mijn seizoen met de oude duiven reeds kan gedaan zijn.
  Ik heb mijn jonge duiven 28 in totaal door de slechte weersomstandigheden nog maar twee keer kunnen wegvoeren . Normaal gezien dient men zijn jonge duiven toch een vijftal keer zelf te voeren alvorens ze mee te geven met de maatschappij voor een vlucht vanuit Quivrain. Laten we hopen dat het weer vlug beter wordt en dat we onze jonge duiven klaar krijgen tegen het tweede weekend van juni.

  Tot een volgende keer .

  Groetjes

  ravi

  25-05-2006 om 17:24 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (23 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen
  De eerste resultaten.

  Alvorens deel te nemen aan de eerste wedstrijd vanuit BOUILON, heb ik mijn weduwenaars ( 22 ) waaronder ( 9 ) jaarlingen zelf een drietal keer zelf weggevoerd met de wagen zowat 30 km ver.Ze zijn vlot naar huis terug gekeerd zodat ik met volle moed aan het nieuwe seizoen kon beginnen. Mijn ontgoocheling was dan ook groot na de eerste wedstrijd omdat ik met 12 oude duiven maar 2 prijzen heb kunnen winnen. De tweede wedstrijd was al een stuk beter met 6 prijzen op 12. De week daarop nog beter met 9 op 12, wat erg goed is!! Een minpunt echter was het feit dat ik voor het eerst mijn jaarling duiven mee had en ik er 5 van kwijt was. Er zijn er onder tussen al 2 terug naar huis gekomen. De resultaten met de jaarlingen zijn echt bedroevend te noemen ik weet niet wat er scheelt.
  Gisteren heb ik dus terug gespeeld met mijn beste resultaat tot nog toe, ik heb eindelijk de top 10 gehaald namelijk de 7 prijs op 195 oude duiven en nog 6 andere vroege prijzen, dat beloofd voor de toekomst.

  Tot de volgende keer.

  ravi

  07-05-2006 om 15:46 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-04-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16-04-2006 om 15:42 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (56 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met duiven
  Laten we het vandaag eens hebben over het spelen met duiven.

  We gaan beginnen met spelen met weduwenaars.
  Ik speel snelheid, dit wil zeggen vluchten van 150 tot 200 kilometer.
  Normaal gezien speel ik op NOYON (Frankrijk ) maar we mogen voorlopig FRANKRIJK nog niet binnen, hopelijk komt daar vlug verandering in. Dit hebben we te danken aan die fameuze vogelpest.
  ER zijn alternatieve vluchten voorzien, zoals BOUILLON (BELGIE )
  en VIRTON.Voor mij bedekent dit een afstand van 137 km wat BOUILLON betreft en 180 km voor VIRTON. Het probleem is voor ons OOST vlamingen dat wij daar anders nooit op spelen en onze duifjes zich moeten aanpassen wat niet zo eenvoudig is.Ik heb nog nooit gespeeld op die vluchten en heb er dan ook wat schrik van. Laten we het positief bekijken en het is beter van daar op te spelen dan helemaal niet.
  Door het slechte weer van de laatste dagen heb ik mijn duiven nog niet kunnen opleren en ik ga dan ook nog niet spelen met mijn 13 oude duiven en 9 jaarlingen.Geduld hebben is de boodschap.
  Tot de volgende keer.

  ravi

  31-03-2006 om 17:23 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spenen

  Eindelijk heb ik nog eens de tijd gevonden om een beetje nieuws te vertellen over mijn duiven.

  Ik zal eerst trachten een verklaring te geven over het woord ( spenen ).
  Alle zoogdieren en ook de mens zijn in het bezit van spenen ,of tepels., aan de borst om hun jongen te voorzien van borstvoeding ( melk ) als ze echter oud genoeg zijn,  wat van soort tot soort verschilt ,wordt hen de borst ontzegt en wordt er omgeschakeld naar vastere voeding, vandaar komt de naam voort, hen de borst ontzeggen.
  Duiven hebben geen borsten voorzien van spenen, toch gebruiken wij ook het woord spenen als wij onze jongen scheiden van hun ouders en ze op een voorhen voorzien hok plaatsen. Het is wel aan te raden om de eerste dagen er een duivin of twee bij te plaatsen tot onze jongskes  zelfstandig genoeg zijn om alleen te eten en te drinken, een week of zo volstaat.
  Als voeding geven wij kweekmengeling, grit en vers water, ongeveer een maand lang. Als onze duifjes goed beginnen te vliegen schakelen we over op de helft zuivering en de helft kweekmengeling.

  22-02-2006 om 16:41 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Leven
  Ik kan u met vreugde vertellen dat mijn eerste jongen een paar dagen geleden geboren zijn.

  Op hok 1 ( oude duiven ) hebben 9 koppels jongskes, 2 per nest zijnde 100% , ik ben dan ook erg tevreden.
  Op hok 2 ( jaarlingen ) is er nog maar een koppel met jongen, de anderen broeden nog verder , ze hebben later gelegd en ik verwacht de eerste jongen binnen een paar dagen.
  Als voeding krijgen ze nu al kweekmengeling met biergist en look gemengd, verder alle dagen verse grit en vitamineralpoeder en vers water.Als de jongen een dag of 8 oud zijn zal ik hen een ring om hun pootje steken, hun paspoort voor de rest van hun verdere leven.
  Nu maar hopen dat ze flink opgroéin.
  Tot de volgende keer.

  ravi

  21-01-2006 om 17:00 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste eitjes
  Wie mijn blog regelmatig leest zal reeds weten dat ik mijn duiven gekoppeld heb op 14 december en de eerste eitjes verwachtte rond Kerstmis, wel het is een paar dagen later namelijk op 29 december.
  Toch ben ik tevreden,  rekening houdende met het koude weer van de laatste dagen. Van de 11 koppels oude duiven hebben er reeds 6 koppels hun eerste eitjes gelegd. Bij mijn 11 koppels jaarlingen echter heeft nog geen enkel koppel gelegd. Ik zal nog wat geduld moeten hebben en ik hoop dat ze volgende week wel vlot zullen leggen , ze geven dan ook zachter weer.

  Ik wil ook alle bezoekers van mijn blog het allerbeste wensen voor 2006 en bovenal een goede gezondheid en nog veel blogplezier.

  ravi

  29-12-2005 om 14:54 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweken
  Nu de ophokplicht niet meer van kracht is , heb ik dus besloten van mijn duiven te koppelen.
  De bedoeling is van een 20 tal vroege jongen te kweken. Met vroege jongen kan men vroeg beginnen spelen en ook langer .
  Ik heb dus mijn duiven samen gelaten na een scheiding van een paar maanden. Ze mogen zelf hun partner kiezen bij mij . Op 14 december gekoppeld en als alles meezit verwacht ik de eerste eitjes vanaf Kerstmis, toch bij mijn oude duiven bij de jaarlingen kan dit wat langer duren. Ze krijgen nu als voeding kweekmengeling bevochtigd met een paar druppels tarwekiemolie wat de bevruchting tengoede komt.

  Dag en tot de volgende keer .

  ravi

  19-12-2005 om 16:20 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophokplicht

  Vandaag ga ik het eens hebben over de ophokplicht die een groot deel van de duivenliefhebbers streft.
  Ik maak mij echt zorgen over de toekomst van de duivensport en dit naar aanleiding van een bericht verschenen in de krant ( Het Laatste Nieuws ) waarin staat dat een commisie van Europese experts beslist heeft van de ophokplicht te verlengen tot 31 mei 2006.
  Dat zou dus betekenen dat wij duivenmelkers niet kunnen beginnen spelen met onze duiven voor die datum.
  De vluchten op Quivrain ( Belgiê ) beginnen normaal de 2é week van maart. De Frankrijk vluchten de 1è zondag van April. Deze twee datums zijn bestemd voor het spel met oude duiven en jaarlingen.
  Vanaf de maand juni start normaal het spel met onze jonge duiven , de vraag is echter, heeft het wel zin om jongen te kweken???
  De meeste melkers koppelen hun oude duiven vanaf 25 november met de bedoeling van vroege jongen te kweken waar men vanaf juni kan mee spelen op de Frankrijk vluchten. Jonge duiven moeten buiten kunnen om hun omgeving te kunnen verkennen . Ze moeten ook een drietal maanden oud zijn en opgeleerd worden.
  Door de ophokplicht is dit echter onmogelijk.
  Het ergste wat ons kan overkomen is het totale verbod om nog met duiven te spelen, wij hebben geen enkele schuld aan de vogelgriep, onze duiven kunnen de ziekte niet krijgen noch overdragen aan mensen en ook niet aan andere diersoorten, dat is reeds meermaals bewezen.
  Landen zoals Duitsland en Nederland zijn wat duiven betreft niet verplicht hun diertjes binnen te houden omdat in die landen duiven niet beschouwd worden als pluimvee, begrijpe die begrijpe kan ,weer eens een typisch Belgische maatregel.
  Ik hoop alsnog op een spoedige oplossing anders vrees ik voor het speelseizoen 2006.

  Dag en tot de volgende keer.

  ravi

  07-12-2005 om 16:43 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kweek

  Vandaag gaan we het hebben over de kweek van duiven.

  Om onze duiven voor te bereiden tot de kweek, dienen we zowat 14 dagen op voorhand onze duiven driftig te maken.Dit kan door een goede kweekmengeling te geven aangevuld met wat kempzaad. We kunnen ook extra licht geven ,bv s'morgens vanaf 5uur.
  Wat we ook niet mogen vergeten is er voor te zorgen dat onze duifjes prima gezond moeten zijn.We kunnen zelf een maand op voorhand kuren tegen trichomonase en coccidiose, beide producten mogen samen toegediend worden en dit zowat 5 dagen. Wilt u echt zeker zijn dat onze duiven niets mankeren, breng dan eens een bezoekje aan de veearts, doe ook wat mest mee, samen met laat ons zeggen: 2 duivers en 2 duivinnen.Als alles in orde is, kunnen we onze duifjes koppelen.
  Men wacht best een zonnige dag af.
  Liefst vanal in de valavond.
  We hebben de koppels op papier reeds gevormd gelet op hun prestaties, moddel , afstamming , kleur van de ogen enz. Men sluit de duivin half bak op in de bak van de voor haar gekozen duiver , deze duiver zal  direct beginnen haar het hof te maken door te ronken , als de duivin met zijn verleidingskunsten opgezet is zal ze met haar staart beginnen slepen. Men doet dit met alle koppels, en laat ze zo met elkaar de nacht doorbrengen. Na een paar dagen zullen alle koppels gevormd zijn en mag men ze los laten op het hok. Men plaats in iedere bak een pan voorzien van wat stro, takjes , tabakstelen en bladeren. Na 7 à 10 dagen mogen we de eerste eitjes verwachten , die door beide ouders gedurende 18 dagen bebroed worden.Ik ben steeds verbaasd over het feit dat duivejongen zo flink groeien en na 7 à 8 dagen mogen we hen reeds een ring aan hun pootje steken ( paspoort ) De eerste dagen worden de jongen gevoed met een melkachtige substantie gevormd in de krop van de ouders, vandaar komt ook de naam duivenmelker vandaan.Na zowat 8 dagen krijgen onze jongskes meer en meer granen toegediend zodat ze na ongeveer 23 dagen groot genoeg zijn om naar hun eigen hok te verhuizen. We zorgen voor een goede kweekmengeling , grit en alle dagen vers water,  zodat onze jonge duifjes zeker niets tekort komen. We zorgen ook dat onze duifjes buiten kunnen zodat zij stilaan de wijde wereld kunnen verkennen.
  Dag en tot de volgende keer.

  ravi

  25-11-2005 om 00:00 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (17 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijproducten

  Vorige keer hebben we het gehad over de voeding,  meer bepaald over de verschillende graanmengelingen,  laten we het nu eens hebben over die supplementen die we onze duiven ook nog kunnen geven.

  grit
  biergist
  look
  vitamineral
  thee
  elektrolieten
  eivoer
  piksteen
  tarwekiemolie
  neusdruppels
  conditiepoeder
  insectieciede spuitbus
  badzout
  Dit zijn zo wat de voornaamste, maar als we alle reclame mogen geloven, hebben onze duifjes nog veel meer nodig.
  Er zijn veel goede producten bij, maar het voornaamste is nog steeds de goede duiven hebben.

  19-11-2005 om 00:00 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (33 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding.
  Laten we het nu eens hebben over de voeding van onze duifjes.
  Duiven zijn graaneters, wat niet betekent dat ze ook geen lekker sla of koolblaadje lusten,wat zeker aan te raden is.
  In de handel, zijn er meerdere graanmengelingen beschikbaar,  en dit naargelang het seizoen.
  Aangezien, we nu in november zijn, en de ruiperiode nog bezig is, geef ik nog altijd ruimengeling.Dit vanwege het vetgehalte wat zeer belangrijk is voor de vernieuwing van het vederkleed van onze duifjes.
  Wie aan winterkweek doet, (bijna iedereen trouwens) dient vanaf nu over te schakelen op kweekmengeling.
  Dan hebben we ook nog zuiveringsmengeling, wordt vooral gegeven de eerste dagen na de vlucht om het lichaam te zuiveren van afvalstoffen.
  Deze zuiveringsmengeling wordt een dag op voorhand klaar gemaakt en gemengd met biergist en look, goed laten drogen en daarna gedurende een paar dagen toedienen.
  Er bestaat ook nog speciaal eten voor de weduwenaars, om hen klaar te stomen voor de vlucht .Weduwenaarsmengeling..
  Ook voor onze jonge duiven bestaan er speciale mengelingen.
  Onze weduwduivinnen moeten het vaak gedurende het ganse speelseizoen stellen met gerst, en dit om hen kalm te houden.

  Dag, en tot de volgende keer.

  16-11-2005 om 12:40 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je eerste duiven
  Aanschaf duiven.

  Ik zou iedereen die wilt starten met de duivensport aanraden te beginnen met jonge duiven.
  Doe eerst eens een rondvraag in je buurt wie goede duiven heeft zitten.
  Ga eens langs bij die liefhebber en vraag hem of hij geen jongen wil verkopen van de derde kweekronde.
  Begin met een 20 tal jongskes.
  Vraag aan die liefhebber wat goede raad in verband met de voeding en de algemene verzorging.
  Lees zeker een paar goede boeken over de duivensport.

  Veel succes.

  Tot volgende keer.

  Ravi

  11-11-2005 om 00:00 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivensport

  Wat,heb je allemaal nodig om te kunnen starten met de duivensport?

  Wel,eerst en vooral de toelating van het gemeentebestuur.
  Eén, of liefst meerdere hokken.
  Een, hok voor jonge duiven.
  Een hok voor oude duiven.
  Een hok of een ren voor duivinnen.
  En nu nog het voornaamste! duiven.

  Dag en tot de volgende keer.

  Ravi

  10-11-2005 om 16:48 geschreven door ravi

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 08/11-14/11 2010
 • 06/08-12/08 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/10-15/10 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Welkom op mijn blog!
  Zoeken met Google
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!