Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: veel volk op sterrenwandeling

    Ruim 230 deelnemers aan landschaps- en sterrenwandeling

     

    Ter gelegenheid van de nacht van de duisternis werd in Brecht op zaterdag 15 oktober 2011 een wandeling georganiseerd in en om het natuurgebied Kooldries-Hoofsweer. En dat zullen de inwoners van Brecht en omstreken geweten hebben: ruim 230 mensen namen deel aan een boeiende wandeling door een prachtig stukje natuur om onderweg de tijd te nemen om tijdens deze donkerste nacht van jaar de sterren te bewonderen. 

     

    De tocht eindigde op een hoeve waar het erf  was omgetoverd in een feeëriek spektakel met kaarslicht en vuurkorven. Last but not least konden de deelnemers door twee telescopen de maan en Jupiter ‘van dichtbij’ bewonderen. Het was een gezellige drukte waar de innerlijke mens zich kon zich versterken met een heerlijk warm soepje of iets fris voor de dorstigen onder hen. Hoe het met minder licht minstens even aangenaam kan zijn, hebben deze avond de organisatoren bewezen, dank aan: astronomievereniging Asterion, Natuurpunt, Regionaal Landschap De Voorkempen en de gemeente Brecht.









    20-10-2011 om 22:17 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: Jurgen Van Osselaer lijsttrekker Open VLD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het bestuur van Open Vld-Wijnegem heeft zich unaniem uitgesproken over de kandidatuur van Jurgen Van Osselaer, als lijsttrekker voor Open Vld, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012.

    Jurgen Van Osselaer (37), zaakvoerder, gehuwd met Ann Van Grimberge en papa van Tine, zetelt reeds sinds 1995 in de Wijnegemse gemeenteraad. Sinds 2007 is hij tevens schepen (de eerste liberale schepen in Wijnegemse geschiedenis) bevoegd voor cultuur, ruimtelijke ordening, milieu, lokale economie en werkgelegenheid.

    Jurgen Van Osselaer: De afgelopen 5 jaar is er veel werk verzet. O.a. uitbreiding van de culturele infrastructuur met zaal Lazaret en bijkomende parking, bescherming van industrieel erfgoed via het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ardea’ en de groene gordel ten noorden van Wijnegem via het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Kasteeldomeinen’. Tevens werd er voor de eerste maal communicatie opgestart tussen de handelaars van de kern van Wijnegem en de handelaars van het Wijnegem Shopping Center, via de oprichting van een Raad voor Lokale Economie. De bouw van een nieuw woonzorgcentrum en ocmw, het kinderdagverblijf ’t Speelnestje, goedkoper zwemmen voor de Wijnegemnaar en renovatie van het zwembad ’t Ondiep, heraanleg van o.a. Merksemsebaan en Koolsveldlaan zijn nog enkele verwezenlijkingen van deze legislatuur, maar de kers op de taart is toch het Masterplan voor de hertekening van onze dorpskern.

    ‘Verder werken’, zal dan ook de kernboodschap worden van onze campagne. Naast de concrete invulling van het masterplan, zullen ook de projecten van sociale woningbouw (Merksemsebaan en Salvialaan) uitgewerkt moeten worden. Ondanks de financiële crisis, vraagt Open Vld, net als 5 jaar geleden, geen lastenverhoging via onroerende voorheffing of personenbelasting voor de Wijnegemse burger.

    Naast de gemeentelijke initiatieven wordt Wijnegem tevens geconfronteerd met gemeenteoverstijgende bouwwerken (met grote impact) zoals de eventuele bouw van een nieuwe sluis, verhoging (en vervanging) van de brug en de ondertunneling van R11/A102, waar Open Vld-Wijnegem zeer alert zal reageren om de belangen en de leefkwaliteit van onze inwoners te verdedigen.

    20-10-2011 om 21:19 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Strijd tegen lusteloosheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TAI CHI - QIGONG

    Moe, lusteloos, nood aan beweging ?

    Gratis eerste les op 7, 9 en 10 november

    Inschrijven niet nodig kom in losse kledij en platte binnenschoenen

    Twijfel je welke les je het meest bevalt, doe voor beide een proefles ! Tai Chi is een vloeiende zachte meditatieve bewegingsvorm die om de 2 weken vordert. Qigong zijn gezondheidsoefeningen die de energie van het lichaam stimuleert.

    MINDFULNESS

    Stress, piekeren, slaapproblemen?

    Praktische training in kleine groep van 6 weken start 14/11 van 19.30u-21.30u

             Plaats: Bieshof te Schilde Kerkplein

    Maandag schilde

     

    Dienstencentrum

    9.15u Qigong

    Schoolstraat 44 Schilde

    10.15u Tai Chi

    Woensdag schoten

     

    Dienstencentrum Cogelshof

    9.45u Qigong

    Deuzeldlaan 49 Schoten

    10.45u Tai Chi

    Donderdag schilde

     

    Dienstencentrum Schoolstr. 44

    9.15u Tai Chi

     Wonderwijzer Kleinveldweg 2A

    20u Tai chi

     

    Voor meer info bel 0473 90 00 62 of mail gracia@gracia.be

    20-10-2011 om 20:53 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxim Willem maakt eigen Zuiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maxim Willem en Jim Meeusen hebben gisteren samen de Zuiddag doorgebracht. Maxim zit normaal op de schoolbanken bij en Jim is zaakvoerder van Meeusen Vastgoed in Schoten.

     

    “We zijn vandaag met 10.000 Vlaamse leerlingen een dag aan het werken. En de opbrengst, minimaal 40 euro per leerling, gaat naar een project in Tanzania, via de Belgische ngo Trias”, vertelt Maxim Willem. Om die 40 euro te realiseren, gaan de leerlingen een dag werken. “De organisatie van de Zuiddag geeft veel informatie op de website en we kregen op school ook veel ondersteuning van Charlotte Snoeks, maar ik heb uiteindelijk zelf een werkgever gezocht waar ik een dag aan de slag kon.”

     

    Maxim is geboeid door de job van immobiliënmakelaar. Hij wou die branche graag eens een dag van binnenuit ervaren. “Je voelt ook aan de vragen die hij stelt, dat Maxim echte belangstelling heeft”, vertelt vastgoedmakelaar Jim Meeusen. “We hebben voor hem een dagprogramma opgezet zodat hij met verschillende aspecten van de job in aanraking kwam. We maakten een prijsvaststelling voor een ruwbouw. We onderhandelden over de verkoop van een horecazaak en we presenteerden een woning aan een potentiële koper. De mensen vonden het wel fijn dat Maxim erbij was.”

    “Ik heb gemerkt dat er hard moet gewerkt worden, want er is veel concurrentie in de sector”, vertelt Maxim Willem. “Maar na vandaag ben ik er nog meer van overtuigd dat ik in de immobiliënwereld wil werken.”

    “Eigenlijk was het vandaag drie keer bingo”, besluit Maxim, “ik lever een bijdrage voor het goede doel, ik ontdek mijn toekomstige job en ik zit een dag minder op de schoolbanken.”

     

    20-10-2011 om 20:40 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    19-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoersel organiseert infoavonden ronde de herziening GRS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    infoavonden herziening GRS: Ruimte in onze gemeente duurzaam benutten en behouden, met aandacht voor wonen, economie, landbouw, sport en recreatie. Dat is in een notendop wat het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) Zoersel beschrijft. Het GRS is toe aan een herziening en het ontwerp daarvan ligt van 14 september tot en met 12 december in openbaar onderzoek. We lichten het ontwerp graag toe: op 20 oktober in zaal Sint-Maarten, op 24 oktober in de Kapel (cc Bethaniënhuis) en op 27 oktober in het Zonneputteke, telkens om 20 uur. Iedereen welkom.

    19-10-2011 om 13:36 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Jos Meeus (VB) intervenieert rond verkeersveiligheid

    Verkeerssituatie R.W.V. Havrelaan, Winkelstap, Bredabaan.

    "Regelmatig zijn er files vanaf het kruispunt Horstebaan tot aan Merksemheidelaan richting Winkelstap, met als gevolg dat automobilisten over tram- en busstrook rijden om zo via de parking Winkelstap de files te omzeilen. Een uiterst gevaarlijke situatie besloot ons gemeenteraadslid Jos Meeus (Vlaamse Belang) tijdens de laatste zitting van de gemeenteraad van 30 juni laatstleden. Jos stelde dan ook voor om een tweede afslagstrook richting Merksemheidelaan (Winkelstap) te voorzien. Dit voorstel van Jos werd door het schepencollege overgemaakt aan het Agentschap wegen en verkeer.

    Wat de heraanleg van de Horstebaan betreft, deelde Jos de zorg van het wijkcomité De List. Wat bij aanleg van het fietspad ter hoogte van de Listdreef ? Bij de aanleg van het fietspad in beton ter hoogte van Peerdsbosbaan werd deze afgesloten. Inwoners van deze baan hadden een uitweg via de brug over de autostrade en het fietspad langs HSL naar de Hertendreef. Maar de inwoners van de wijk De List kunnen niet meer weg bij de aanleg van het fietspad. Hoe gaat men dit oplossen ? Bij afwezigheid van de bevoegde schepen werd deze vraag over gemaakt aan de technische dienst. De bevoegde ambtenaar antwoordde als volgt: "Bij het gieten van het beton van het fietspad aan de Listdreef zal in 2 fases gewerkt dienen te worden. Het fietspad zal tot de helft van de Listdreef getrokken worden, het verkeer zal dan over de andere helft moeten rijden. Van zodra het nieuwe fietspad voldoende uitgehard is, zal het verkeer over het nieuwe fietspad moeten rijden en zal het ontbrekende stuk fietspad getrokken worden."

    Op de vraag: "Wanneer worden de grachten gereinigd ?" kreeg Jos het volgende antwoord: "De grachten worden gereinigd tijdens de werken. De grote ringgrachten zijn echter privé en dienen door de eigenaars zelf onderhouden te worden. Er is maar 1 eigenaar die het ruimen van zijn stuk ringgracht door de aannemer van de wegeniswerken laat uitvoeren."

    Verder had ons actief gemeenteraadslid Jos nog een voorstel betreffende het gedeelte van de Kopstraat langs parking Vordenstein. Hij stelde voor om hier het zwaar vrachtvervoer definitief om te leiden langs de RWV Havrelaan. Deze vraag wordt meegenomen naar de eerstvolgende verkeerscommissie.

    Ons gemeenteraadslid Jos Meeus blijft de meerderheid van onze gemeente op een constructieve manier niet alleen met vragen maar ook met voorstellen benaderen. Zijn voorstel om de traditionele verlichtingspalen te vervangen door kreukelpalen werd door deze meerderheid aanvaard wat dan ook ten goede komt aan de veiligheid van de Horstebaan." Piet Bouciqué 

    19-10-2011 om 13:29 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout: Hans de Schepper over de Kinderwelzijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bericht van Hans de Schepper over de Kinderwelzijnstraat

    "We hebben al eerder gerapporteerd over de bouwaanvraag die Van Wellen deed voor een project in de Kinderwelzijnstraat. Aanvankelijk ging het over 17 wooneenheden in het stuk Kinderwelzijnstraat tussen de Putsesteenweg en de Irisdreef (tegenover Wilgenduin). In de laatste aanvraag was nog sprake van 11 wooneenheden waarvan 7 vrijstaand en twee maal een half open bebouwing. De stukken zouden na de bouw van de woningen gesplitst worden. Op deze manier wordt een verkavelingsaanvraag vermeden welke veel complexer is dan een bouwaanvraag. Het stuk Kinderwelzijnstraat waarvan sprake is in werkelijkheid geen weg. Op het kadasterplan is enkel sprake van een servitude welke volgens het plan op een andere plaats loopt dan waar nu de verharding ligt. Enkele jaren geleden (Dirk Van Mechelen was toen nog Vlaams minister van ruimtelijke ordening) wist Van Wellen het stuk grond gelegen tussen de officiele servitude en de verharde rijweg te kopen van het ministerie van onderwijs voor  ... 8 euro per vierkant meter. De provincie stelt nu dat, mits gratis grondsafstand, de gemeente de bestaande verharding maar moet uitbreiden. Jawel, Het provinciebestuur heeft alle bezwaren (ruim 60), negatieve adviezen van alle betrokken diensten (waaronder ook verschillende van de provincie zelf), nul op tien van adviesorganen, een njet van het schepencollege. Allemaal van geen enkele betekenis voor het provinciebestuur. Zij leveren wel de bouwtoelating af met als argument "niet in strijd met de goede ruimtelijke ordening". Wie is bij de provincie verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening? Koen Helsen, vriend en poulain van Dirk Van Mechelen, samen goede vrienden van ... jawel Van Wellen. Ons kent ons, zoals ze zeggen.

    De gemeente Kalmthout laat het er niet bij. Alle registers worden opengetrokken om hier alsnog stokken in de wielen te steken. Zo werd er klacht neergelegd met burgerlijke partijstelling. Op deze manier volgt er een gerechterlijk onderzoek en wie weet welke onwel ruikende potjes  gaan dan nog  geopend worden."

    Vriendelijke groet,
    Hans de Schepper
    

    19-10-2011 om 13:22 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: Desco sponsort scholenwedstrijd Sanitair&Verwarming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens het schooljaar 2011-2012 vindt voor de 7e keer de provinciale Scholenwedstrijd Sanitair & Verwarming plaats. De Confederatie Bouw West-Vlaanderen wil op die manier meer jongeren warm maken voor de opleiding en het beroep van installateur. Het VTI Kortrijk, winnaar van de wedstrijd vorig jaar, mag dit jaar rekenen op de steun van peter-groothandelaar Desco uit Wijnegem.

    Naast Kortrijk strijden ook de VTI’s van Oostende, Roeselare, Zeebrugge, Ieper en Waregem een sportieve manier mee om de hoofdprijs en - natuurlijk – de eer. Concreet moeten de leerlingen in klasverband een professionele sanitaire en een verwarmingsinstallatie monteren aan een verticale wand, de theorie omzetten in de praktijk. Het project loopt over het hele schooljaar, van het opstellen van een dossier, tussentijdse opvolging tot de eindevaluatie door een vakjury. Ook de praktische kennis van de leerlingen wordt getest. Elke school krijgt daarbij de steun van een ‘peter-groothandel’ die alle nodige materialen gratis ter beschikking stelt.

    Desco, een stevige speler met meer dan 300 medewerkers, is enthousiast over het initiatief van de Confederatie Bouw. “Natuurlijk willen wij winnen, maar het gaat om meer dan dat”, zegt Frank Dedecker van Desco. “Goede werknemers vinden is voor onze klanten-installateurs al jaren een hele klus. Zo’n wedstrijd is voor alle partijen -de school, de fabrikanten, de installatiebedrijven en de ondernemingswereld- een goede zaak: wij komen in contact met toekomstige klanten en we kunnen onze bedrijven, producten en diensten in de kijker stellen. Bovendien kunnen de scholen mee profiteren van de middelen en praktische kennis die we delen met de leerkrachten en leerlingen”.


    19-10-2011 om 13:13 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat geeft GAS-boetes voor bladafval op bermen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    voortaan GAS-boetes voor bladafval op bermen

    Tuinaannemers kunnen voortaan het bladafval ook gratis naar het containerpark brengen tussen 1 november 2011 en 28 februari 2012.

    Het gebeurt te vaak dat bladafval van grote tuinen nu verzameld wordt op de (midden)bermen, meestal ook niet in een draadkorf. Gemeenschapswachten gaan er nu streng op toezien dat dit niet meer gebeurt en kunnen desgevallend een GAS-boete hiervoor uitschrijven.

    Bladafval van laanbomen (opgelet niet van de tuin) kan verzameld worden in draadkorven die men zelf dient te plaatsen op de bermen. Deze worden op regelmatige basis door gemeentelijke diensten geledigd. Het is niet de bedoeling deze draadkorven te vullen met blad- of ander afval van de tuin. Dat kan dus gratis naar het containerpark worden gebracht.

    meer info

    milieudienst | tel. 03 650 02 91 | milieudienst@brasschaat.be

    19-10-2011 om 13:07 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten zoekt leden voor gezondheidsraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gezondheidsraad zoekt nieuwe leden

    De gezondheidsraad heeft onlangs een nieuwe start genomen met de aanstelling van Sarah Boonen als gezondheidscoördinator.

    De raad is nu op zoek naar nieuwe leden. Kandidaten moeten geen medisch profiel hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in gezondheid. Er wordt van hen verwacht om mee na te denken over thema’s waarrond er in Schoten gewerkt kan worden. Eventueel helpen ze ook mee met de verdeling van informatiemateriaal binnen de doelgroep die zij vertegenwoordigen.
    De gezondheidsraad komt drie tot vier keer per jaar samen. De volgende vergadering is gepland op dinsdag 10 januari om 20.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via gezondheid@schoten.be of via 03 644 67 94.

     

     

    19-10-2011 om 12:38 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde plant de toekomst van de dorpskernen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schilde plant de toekomst van de dorpskernen

    De gemeente Schilde kijkt vooruit en werkt in het kader van het woonbeleid een toekomstgerichte woonanalyse uit. Hieraan gekoppeld wordt een planologisch voorstel opgemaakt rond het toekomstig beleid betreffende ruimtelijke ordening in de dorpskernen. De kernlijnen en aanbevelingen worden gebundeld in de ‘visienota – Planologische aanpak dorpskernen’ die op 5 oktober 2011 afgerond werd.

    Het is de bedoeling van het gemeentebestuur om een geïntegreerde aanpak vast te leggen die de kwaliteit van wonen in de gemeente garandeert samen met duurzame mobiliteit en efficiënt parkeerbeleid. Ook de nodige recreatieve en gemeenschapsvoorzieningen worden in een uiteindelijk plan meegenomen net zoals het ondersteunen van attractieve handelskernen in beide deelgemeenten.

    De aandacht in deze nota gaat ook naar de toenemende ontwikkeling van appartementsgebouwen in de gemeente die het karakter van verschillende buurten beïnvloeden.

    De visienota tracht een evenwicht te realiseren tussen de toenemende marktvraag naar appartementen, de nood aan eengezinswoningen en betaalbare woongelegenheden in de gemeente enerzijds en het behoud van het dorpskarakter anderzijds. Op het vlak van ruimtelijke ordening kan dit evenwicht onder andere gevonden worden in bouwvoorschriften voor meergezinswoningen in de dorpskernen die meer in overeenstemming zijn met het omliggende straatbeeld.
    In de realisatie van de visienota wordt eveneens rekening gehouden met sociale objectieven voor het woonbeleid die opgelegd worden vanuit de Vlaamse overheid.

    19-10-2011 om 12:34 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde - 's-Gravenwezel boomt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schilde - 's-Gravenwezel boomt

    PASAR Schilde –’s-Gravenwezel komt naar buiten met de eis voor meer bos en bomen.
    We brengen zoveel mogelijk mensen op de been die met ons samen wandelen en onze eis om meer bos en bomen mee kracht bijzetten.
    Deze actie kadert in de campagne ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen, in samenwerking met het VBV, de vereniging voor Bos in Vlaanderen.

    PASAR Schilde –’s-Gravenwezel plant symbolisch een boom in Herentals voor meer bos

    19-10-2011 om 12:22 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat wil zelf houtpellets produceren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    korte omloopbossen voor de ontwikkeling van biomassatoepassingen

     

    Biomassa en groene warmte zijn thema’s die steeds meer in de belangstelling staan. Bij het noodzakelijke gebruik van energie wordt sterk nagedacht hoe enerzijds energieverbruik kan verminderd worden door diverse isolatietechnieken, het toepassen van nieuwe verwarmingstechnieken en anderzijds ook aan de toepassing van alternatieve opwekking van energie.

     

    Binnen de ontwikkeling van warmteopwekkingssystemen komt het verwarmen met o.a.houtpellets meer en meer in het beeld. De houtpellets, die als brandstof worden gebruikt, worden vervaardigd uit houtafvalstromen of van hout komende vanuit korte omloopbossen.

     

    De bedoeling van het project is om binnen deze energiestroom op de primaire energieopwekking in te spelen door de aanplanting van korte omloopbossen te ondersteunen.

     

    Het gemeentebestuur van Brasschaat doet daarom een oproep naar kandidaten om:

    1. Korte omloopbossen te planten op een doordachte methode op terreinen die door de gemeente ter beschikking worden gesteld.
    2. Het onderhouden en opvolgen van de groei van de korte omloopbossen.
    3. In te staan voor de tijdige oogst van het korte omloophout.
    4. Het verkopen van de geoogste korte omloophout als biomassa

     

    De onderstaande terreinen worden door de gemeente ter beschikking gesteld.

    1. Terrein gelegen aan de Neervelden: Oppervlakte: 28.860 m²
    2. Terrein gelegen aan de Martouginlei: Oppervlakte: 12.539 m²
    3. Terrein gelegen aan Het Leeg Rietbeemden:

    Oppervlakte: 12.705 m², 3.664 m², 1.830 m² en 611 m²

     

    Op woensdag 26 oktober 2011 om 10 uur  wordt op het gemeentehuis (Bredabaan 182) een informatievergadering gehouden. Kandidaten krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. Men kan best de vragen 1 week vooraf schriftelijk 1 week stellen zodat de dienst administratie patrimoniumbeheer en technische dienst de gelegenheid hebben zich hierop voor te bereiden.

     

    De kandidaatstellingen moeten worden ingediend en dit uiterlijk op 16 november 2011 om 11 uur wanneer de opening van de kandidaatstellingen plaatsvindt.

     

    meer info
    dienst patrimoniumbeheer | Bredabaan 182 | tel. 03 650 02 61 | adm.technische.dienst@brasschaat.be 

     

    19-10-2011 om 12:15 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging 21/10 Regionaal debat Vlaams Belang
    wat? debatavond met filip dewinter, bruno valkeniers, barbara pas en anke vandermeersch
    wie? vlaams belang
    waar? kasteel De Renesse Lierselei 30 Oostmalle
    wanneer? vrijdag 21/10 om 20u

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:regionaal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20/10 Merksem KS Joma Zuiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Via deze weg laat ik u weten dat wij op donderdag 20 oktober voor de tweede maal deelnemen aan ZuidDag (www.zuiddag.be) met onze school KS Joma. Voor de tweede maal gaan de leerlingen van het 6de jaar Sociale en Technische Wetenschappen een dag werken ten voordele van het zuiden.

    Vanaf dit jaar worden ze aangemoedigd om een job te zoeken die past bij hun studiekeuze. Tijdens de lessen Nederlands hebben ze geleerd hoe ze moeten solliciteren en tijdens de lessen Sociale Wetenschappen worden ze voorbereid op het project. Het is een groot project geworden in onze richting en alle andere leerkrachten van STW hebben er mee hun schouders onder gezet. Tijdens de week van 20 oktober krijgen de leerlingen in elk vak meer uitleg over Tanzania (het goed doel) vanuit een andere invalshoek (aardrijkskundig, landbouwkundig, taalkundig, historisch, ...).

    Zelfs de directies van de lagere en de secundaire school hebben een aantal vacatures voor onze leerlingen opengesteld om zo ook hun steentje bij te dragen. Uiteraard hebben de leerlingen ook voor deze jobs moeten solliciteren volgens de regels van de kunst.

    Het hele project is bovendien opgenomen in het eindwerk van de leerlingen. Op de dag zelf sturen we ze bijvoorbeeld met een evaluatieformuliertje op stap dat ze moeten laten invullen door hun nieuwe werkgever. De leerlingen zijn heel enthousiast en ze doen dan ook hun uiterste best om een goede en leerrijke job binnen te halen.

    Heeft u interesse om hier een artikel aan te wijden, dan kan u me steeds bereiken op 0497.22.02.06. De directie is bereikbaar via 03/645.59.60. U kan me ook steeds contacteren om te weten te komen waar de leerlingen zijn gaan werken zodat u ook de leerlingen kan gaan interviewen.

    Ik hoop dat u dit schitterend project mee in de kijker zet!

    --
    Met vriendelijke groeten

    C.Snoeks
    Leerkracht Sociale Wetenschappen
    Katholiek Scholencentrum Joma
    Maantjessteenweg 130
    2170 Merksem
    0497/22.02.06

    19-10-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wuustwezel: Infovergadering Parochiecentrum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komt een infovergadering voor de gebruikers van het parochiecentrum Loenhout. Deze vergadering gaat door op woensdag 19 oktober om 20 u in de parochiezaal.
    Doordat het parochiecentrum sinds 1 september onder het beheer van de gemeente valt, wordt het gebruiksreglement van de gemeentelijke infrastructuur er van toepassing. Daarom willen de gemeentelijke diensten de betrokken gebruikers grondig informeren.

    18-10-2011 om 09:05 geschreven door pim


    Categorie:wuustwezel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ranst: Cash betalen bij dienst bevolking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De benedenverdieping in het gemeentehuis in de Broechemse Gustaaf Petersstraat wordt gerenoveerd. Daardoor verhuizen de dienst bevolking en de burgerlijke stand naar een verdiep hoger. Elektronisch betalen is op dat verdiep niet mogelijk.

    Indien alles volgens plan verloopt, zullen er ongeveer vier weken nodig zijn om de voorziene werken uit te voeren.

    18-10-2011 om 08:45 geschreven door pim


    Categorie:ranst
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen: Burgemeester wordt orgaandonor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Antwerps Gouverneur Cathy Berx deed een oproep aan alle burgemeesters om zich te registreren als orgaandonor.

    Op vrijdag 14 oktober registreerde burgemeester Gaston Van Tichelt van Essen zich als orgaandonor, naar aanleiding van Werelddonordag diezelfde dag. Dat gebeurde op het gemeentehuis bij de dienst Burgerzaken. Dergelijke registratie duurt niet lang.


    Elk jaar sterven nog te veel mensen een vermijdbare dood. Wachten op een geschikt orgaan is voor hen een gevecht tegen de tijd. Als orgaandonor kan u de levenskwaliteit van patiënten sterk verbeteren en hun leven draaglijk(er) maken. Vandaar dat Gaston Van Tichelt het goede voorbeeld gaf.

    Door het gemeentebestuur van Essen werd trouwens een handige brochure uitgegeven over orgaandonatie.  

    18-10-2011 om 08:30 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Pasar wandelt door Oostvlaams Moerzeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De jaarlijkse dagwandeling van PASAR Schilde – ‘s – Gravenwezel ging dit jaar door in het Oostvlaamse Moerzeke.

    Onder een stralende herfstzon gingen we over de mooie dijken van Schelde en Durme.

    De foto werd genomen aan het monument van de Vlaamse Schrijver Filip de Pillecyn, aan de samenloop van Schelde en Durme.

    De eerst volgende activiteiten vind je op www.pasar.be/Schilde

    17-10-2011 om 14:51 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout levert meeste taxussnoeisel voor kankerbestrijding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalmthout levert meeste taxussnoeisel voor kankerbestrijding

    Op het containerpark van Kalmthout werd tussen 15 juni en 31 augustus 30 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld. Hiermee scoort Kalmthout het best van de 28 gemeenten die deelnamen aan de actie ‘Taxus tegen kanker, Vergroot de Hoop’. In totaal werd in de hele regio 283,24 kubieke meter taxussnoeisel opgehaald. Omgerekend betekent dat er door IGEAN en boomkwekerij Van Hulle B&C in totaal 14.162 euro wordt geschonken aan het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA). Die werken in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) aan de strijd tegen kanker.

    Taxushaag bevat baccatine, een belangrijk bestanddeel voor medicatie tegen kanker.  Eén vierde van alle kankergevallen wordt behandeld met geneesmiddelen op basis van baccatine. Voor één kilo heb je wel 12 ton snoeisel nodig. Met het ingezamelde geld – het Kalmthoutse aandeel bedraagt 84,68 euro per duizend inwoners – wil het MOCA in het najaar van 2012 een lounge voor kankerpatiënten openen. In deze ruimte zullen een dertigtal mensen tv kunnen kijken op een groot scherm, toegang hebben tot internet en gebruik kunnen maken van andere technologische snufjes.

    17-10-2011 om 14:23 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!