Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23/09 Openluchtschool Sint-Ludgardis Schoten

    Nickelodeon ‘sCoolKids komt op bezoek op  openluchtschool Sint-Ludgardis

     ‘sCoolKids, een namiddagfestival voor leerlingen van het basisonderwijs komt op 23 september langs op openluchtschool Sint-Ludgardis . Voor één keer worden de leerlingen tijdens de schooluren ondergedompeld in spel, zang en dans en wachten hen vijf uitdagingen. Worden deze tot een goed eind gebracht, dan krijgt de school de titel van vijfsterrenschool.

    Nickelodeon ‘sCoolKids is een namiddagvullend programma voor alle leerlingen van het lager onderwijs. De speelplaats wordt feestelijk ingericht tot een heus festivalterrein, inclusief een supercool woonwagenpodium, een maak-je-eigen-button stand, een tattooshop, twee grote springkastelen en nog andere leuke doe-activiteiten.

    Hoogtepunt van de namiddag is een 2u durende show boordevol animatie, muziek en plezier. De kinderen zingen, dansen en strijden voor de eer van hun school. Er wachten hen immers vijf fascinerende uitdagingen die ze tot een goed einde moeten brengen: van sport tot muziek, creativiteit, media en ecologie. Lukt dit, dan wordt hun school uitgeroepen tot een heuse vijfsterrenschool! De te winnen trofee wordt uitgereikt door niemand minder dan SpongeBob. 

    Presentatrice van dienst is Grietje van Nickelodeon, bekend van Team Energy, Gefopt! Binnenkort te zien in het gloednieuwe muziekprogramma Nick Hits. Maar ook “de planken” zijn Grietje niet onbekend, zij speelde reeds mee in diverse musicals waaronder Assepoester en Peter Pan.

     De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door de doldwaze Eric Baranyanka en de knotsgekke Anneke Van Hooff, beide bekend van dé kidsband bij uitstek, de Choco Gang.

    Nickelodeon  ‘sCoolKids is meer dan een namiddag plezier. Deelnemende scholen krijgen immers een educatief pakket aangeboden met een heleboel creatieve en leuke tips die het event omkaderen. Dit educatieve pakket werd uitgewerkt dankzij de actieve steun van leerkrachten en pedagogen.

    Voor lagere scholen met een geïntegreerde kleuterschool voorziet Nickelodeon ‘sCoolKids een extra show. Zo kunnen de allerkleinsten in de voormiddag genieten van een interactieve Dora-show boordevol muziek en superleuke opdrachten.

     Praktische informatie:

    Openluchtschool Sint-Ludgardis

    Koen Van Echelpoel

    03/6584842

    Programma:
    10.30  -  11.30 uur 
    Dora-show voor de kleuters

    13.00  -  15.00 
    ‘sCoolKids-show voor de lagere school


    Voor meer informatie:
    MTV Networks Belgium: An Steylemans
    T +32 (0)3 400 38 71 -
    an.Steylemans@mtvne.com        

    Deadline: Koen Eykens
    T+32 (0)3 366 21 00 –
    koen.eykens@deadline.be

     

     

    Over MTV Networks Belgium

    MTV Networks Belgium is onderdeel van Viacom Inc. (NYSE: VIA, VIA.B) en marktleider op het gebied van kids- en jongeren entertainment in België. Dagelijks ontvangen zo’n 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen de zenders MTV, TMF en Nickelodeon. In Franstalig België bereiken MTV en Nickelodeon 1,6 miljoen huishoudens. Daarnaast biedt MTV Networks Belgium jongeren een oplossing voor mobiele telefonie via TMFmobile en Generation MTV. Diverse websites en 15 digitale televisiezenders via de diverse digitale platformen in België, vullen het aanbod naar jongeren aan. One stop infopoint: www.mtvnetworks.be

     

    Over Deadline Entertainment Group NV

    Deadline Productions is een divisie van Deadline Entertainment Group, meer dan 15 jaar actief in de muziek- en entertainment sector en jaarlijks betrokken bij meer dan 150 binnen- en buitenlandse theater-, concert- en festivalproducties.

    De rode draad doorheen de projecten Nickelodeon ‘sCoolKids, TMF StressFactor en MusicManiacs van Deadline Productions is muziekbeleving,  in de breedst mogelijke zin van het woord. We willen zowel leerlingen, scholieren als studenten, in hun eigen vertrouwde omgeving met live muziek in contact brengen. We trachten ons steeds in elke doelgroep te verdiepen en optimaal in te spelen op hun leefwereld, hun interesse te wekken en hun creativiteit te stimuleren.  Meer info op www.deadline.be .

     

    20-09-2011 om 18:44 geschreven door pim


    Categorie:regionaal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klankbordvergadering R11 20/09

    Op 20 september nodigen gouverneur Cathy Berx, Jan-Jaak Polen, Laurens Hermans en Wouter Van Herck van MOW alle actiegroepen en buurtcomités voor de derde maal uit in het kader van de uitwerking van de streefbeeldstudie van de R11.

    De klankbordgroepvergadering zal plaatshebben in het auditorium van het Antwerpse provinciehuis en vangt aan om 20 uur. Inschrijven is hiervoor niet verplicht.

    Organisator: kabinet van de gouverneur

    Meer info? Nathalie Milio, kabinetsadviseur
    tel. 03-240 50 25
    e-mail: nathalie.milio@admin.provant.be
    www.provant.be

    20-09-2011 om 09:31 geschreven door pim


    Categorie:regionaal
    >> Reageer (0)
    14-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke jeugdwerking in Provincie Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jeugdclub Antwerpen is de jongerenafdeling van het duivengebeuren in de provincie Antwerpen. Tom Aerts, van de Molse fondclub, is één van de trekkers van de provinciale jeugdwerking.

    “We kunnen niet ontkennen dat de duivensport nog steeds met het imago opgezadeld zit van ‘oude mannetjes in een vuile stofjas’. In de praktijk is dat al lang niet meer zo. In iedere gemeente zijn er meerdere hokken waar topsport bedreven wordt en een duivenkolonie op bijna wetenschappelijke manier wordt begeleid. Toch is het voor jonge mensen niet zo eenvoudig om in de sport te stappen. In de lokale club zijn ze vaak alleen, of maar met enkelen. Daarom hebben we een provinciaal netwerk opgezet om jonge duivenliefhebbers met mekaar in contact te brengen”, vertelt Tom.

    Iedereen die jonger is dan dertig jaar en lid is van de KBDB kan bij de Jeugdclub aansluiten. Vele contacten lopen via het internet. Er is de jaarlijkse provinciale jeugddag. En ieder jaar richt de jeugdclub in september een speciale wedstrijd in voor alle leden van de provincie.

    “Dit jaar hebben we voor een speciale formule gezorgd”, legt Tom uit. “Iedere deelnemer korft drie duiven in. Maar die drie duiven gaan allen naar een andere lossingsplaats: Vilvoorde, Overpelt en Waasmunster. Alle duiven worden op hetzelfde uur gelost. Van de drie vluchten wordt een uitslag gemaakten met die drie uitslagen wordt een kampioenschap samengesteld. Door met drie lossingsplaatsen te werken, hef je het wind- en liggingsvoordeel op.”

    Elst Jos-Frank-Chanty, Berckmoes Eric en Smits Filip en Kris bezetten de podiumplaatsen van dit jeugdcriterium. “Het is vooral leuk om mekaar zo in een gemoedelijke sfeer te ontmoeten. En het feit dat we hier frietjes kregen,is mooi meegenomen”, uit jeugdlid Lars Vercammen zijn waardering voor dit initiatief.
    Ook vanuit andere provincies wordt met veel respect gekeken naar de succesvolle jeugdwerking die Jeugdclub Antwerpen weet uit te bouwen.

    WimC

    14-09-2011 om 21:03 geschreven door pim


    >> Reageer (1)
    15-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Moederdag in Witte-Kerkgemeenschap
    15 augustus: feest van O.L.Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen. Naamfeest en dus parochiefeest van de Witte-Kerkgemeenschap van Schilde-Bergen. En ook moederdag.
    En dus: op die dag, na elke viering in onze kerk, komen de mannen een roos ophalen, door de parochie aangeboden, om te overhandigen aan de vrouwen, want... die dag mag geen enkele vrouw onze kerk verlaten zonder een roos in de hand!




    15-08-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:eindejaarsoverzicht
    >> Reageer (0)
    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UTTC Brasschaat
    Het UTTC triathlon-team uit Brasschaat was met een groot aantal van zijn atleten present voor de Ironman te Regensburg (Duitsland) in augustus van dit jaar.  Dirk Mertens mistte hier zijn ticket voor de Ironman van Hawaii met 1 minuut.
    Foto : v.l.n.r. : Gino Meyers, Louis Bastiaenssens, Dirk Mampuys, Erwin Verbelen, Rudi Block, Dirk Mertens, Guy Jacobs, Paul van Meel en Ivan Vannoppen. Waren er niet bij : Bart Bastiaenssens en Luc Kerckhofs.




    08-08-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:eindejaarsoverzicht
    >> Reageer (0)
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.´s-Gravenwezel: indrukwekkende overgang

    2011 betekende voor de scouts van ’s Gravenwezel de start van een fantastisch scoutsjaar. We wijden onze nieuwe lokalen in tijdens een geweldige overgang!





    07-07-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:eindejaarsoverzicht
    >> Reageer (0)
    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde Amnesty International viert 50 jaar
    Viering 50 jaar Amnesty International groep Schilde LG 198 .
    Amnesty International heeft de spreker de heer San Van Olmen laten komen om te spreken over de Vredesgemeenschap in  Columbia .
     
    Op de photo staan de volgende personen :
    Sus Van Olmen , Vif Wens, Hugo Appels, Rob Wilder, Lucienne Splinder, Catherine Zachee, Maryse Meurice.
     




    15-04-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:eindejaarsoverzicht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missie
    Het is de missie van ieder persagentschap om informatie te verzamelen en die beschikbaar te stellen. Voor regiopers.be is dit niet anders, maar dan meer specifiek voor de regio Merksem, Schoten, Schilde, Brasschaat, Kapellen, Kalmthout, Stabroek, Berendrecht-Lillo.

    We hebben de ambitie om het nieuws uit deze regio meer aan bod te laten komen in de berichtgeving. De klassieke media zijn immers zo zeer op Antwerpen gefocust dat er weinig ruimte overblijft voor nieuws buiten-de-stad.

    15-04-2011 om 00:00 geschreven door pim


    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!