Alles over relaties
Hou de liefde levend
09-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relatietherapie: hoe werkt dit?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn veel mensen die worstelen met vragen over liefdesrelaties. Wekelijks verschijnen hier artikelen over in life-stylerubrieken in kranten, vrouwenbladen en psychologische magazines. De boekwinkel heeft een ruime sortering literatuur op dit gebied en wie niet van lezen houdt, kan kijken naar de Dr.Phil-show, Goedele Liekens of Esther Perel.   

Veel van wat in de media over relaties wordt geschreven is peptalk. Als je goed je best doet, kun je je relatie optimaliseren, is de boodschap. We zijn tegenwoordig immers zelf verantwoordelijk voor ons geluk en met wat herstelwerk valt ieder huwelijk te redden.

Wat is relatietherapie?

Wij benaderen relatietherapie anders. Bij ons komen stellen die de ‘tien tips voor een perfecte relatie’ al hebben uitgeprobeerd – en stellen die daar niet aan willen beginnen. Wij richten ons niet op algemene voorschriften over hoe mannen en vrouwen zich tegenover elkaar zouden moeten gedragen. Wij benaderen een partnerrelatie niet als een gedragscode maar gebruiken liever de beeldspraak van een kunstwerk dat beide partners iedere keer opnieuw vormgeven. Soms vergelijken we dit met een dans, een schilderij of een muzikaal duo. We willen ermee aangeven dat een intieme relatie een samenspel is waarbij ieder zich op unieke wijze uitdrukt.

Wie komt in relatietherapie?

In onze praktijk voor relatietherapie, onderdeel van maatschap De Meyboom, ontmoeten wij partners die elkaar (meestal onbedoeld) op de tenen trappen en een knoeiboel maken van hun zo hoopvol begonnen project. Soms zijn het mensen die prima functioneren in hun werksituatie, maar thuis onbenaderbaar zijn. Betrokken vaders en moeders die spontaan interesse tonen in hun kinderen, maar geen oog meer hebben voor hun partner.  Vlotte mensen van wie de omgeving zegt dat ‘het zo’n leuk stel’ is, maar die binnenskamers ruzie maken of zich van elkaar afkeren en het stiekem aanleggen met een collega. Hoe kan dat?

Hoe werkt relatietherapie?

In onze kortdurende vorm van relatietherapie geven wij de partners de mogelijkheid hun relatie te onderzoeken. Hoe ervaar ik het contact met jou? Welke gedachtes, wensen en gevoelens maak je bij me los?  Wat laat ik niet (meer) merken? Hoe komt het dat mijn liefdestroom is opgedroogd of een bittere smaak heeft gekregen?

Nieuwe start

Tijdens de sessies stellen we verdiepende vragen en geven onze mening over wat we zien gebeuren op dat moment. Meestal intensiveert het contact zich daardoor. Er ontstaat een emotionele beweging, waardoor duidelijk wordt wat de ander op dit moment werkelijk betekent. Hierdoor komt gaandeweg meer ruimte om gevoelens uit te spreken en zonder oordeel te luisteren naar elkaars beleving. Dat kan het begin vormen van een nieuwe toenadering tot elkaar.

 

Bijlagen:
https://www.relatietherapie-weekend.nl/relatieblog/   

09-12-2019 om 11:37 geschreven door Relatieweekend

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:relatie, relatietherapie, liefde
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Relatietherapie: hoe werkt dit?
  • Slijtage aan je relatie: wat kun je doen?
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 09/12-15/12 2019
  • 15/04-21/04 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!