Mijn favorieten
  • live well, laugh often, love much
  • LAAT JE EENS LEKKER VERWENNEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maydee30
    blog.seniorennet.be/maydee3
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten
    the time you enjoy wasting is not wasted time
    www.mylivewellposts.tumblr.com
    30-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestyne, Aalter

    op weg met de fiets en tussen Aalter en Ursel een aanwinst gevonden in het culinaire landschap. 

    Tim Vervinckt en zijn lieftallige wederhelft openden enkele maanden terug hun restaurant. We steken van wal 

    met Hendrick's en rose lemonade, enkele hapjes vergezellen ons aperitief. Zeer creatieve gerechtjes! 

    Vervolgens maatjes met coeur de boeuf tomaat en komkommer, lekker fris! 

    Als hoofdgerecht serveren ze gebakken pladijs met handgepelde tomaat, perfect! 

    Nagerecht van aardbeien, rood en groen, mojito ijs en lievevrouwbedstro met witte chocolade.

    Een mokka met madeleines, prachtige petit-fours en mini sabayon met rabarber en aardbei! 

    Vlotte bediening, zeer vriendelijk onthaal en je zit er zeer aangenaam in deze gerestaureerde hoeve, 

    wij gaan zeker terug! 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Coylde, Beernem

    Elke keer weer kijken we uit naar ons bezoek aan dit restaurant. Reeds bij het binnenrijden voel je

    de prestige van dit huis, een indrukwekkende oprijlaan brengt je naar de ingang van dit schitterend landhuis.

    Na een warme ontvangst en aperitief met kroepoek van garnaal met makreel, een moderne uitvoering

    van toast champignons en een soepje van waterzooi met sot-l'y-lesses, kiezen we voor het lunchmenu.

    Als voorgerecht vitello tonato: mooie presentatie,  smaken volledig in balans. We gaan verder met

    goudbrasem , bulgur, tomatencrunch en gekonfijte gele kersentomaat -schitterend !-

    Aflsuiter was een café glacé met mini madeleintjes, perfect!

    Nog even meegeven dat er ook kunstwerken te bezichtigen zijn, nog tot eind januari kan je er de

    verbrande boeken van Isidoor Godeeris bewonderen.

    Allen daarheen !

    www.dicoylde.be













    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Eetboetiek, Sluis

    Ontbijt / lunch / hightea / beer & wine / lifestyle

    niet te missen bij een volgend bezoek aan Sluis

    fris, vernieuwend en..... super lekker











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spetters, Breskens NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We ontvluchtten het natte België en vonden een droog plekje bij de Noorderburen

    Aan de kaai in Breskens op het eerste verdiep met een zeer mooi zicht op de jachthaven!

    Modern kader, aan bartafels of gewoon, vlotte ontvangst en bediening.

    We namen er het lunchmenu bestaande uit Tartaar van zeebaars met tomaat, rood, groen, geel met citrus en appel. als hoofdschotel kwam er een schitterende grietbot met jus van mosselen en jonge ui. Nagerecht met munt, chocolade en yuzu. (€ 35)  Overgoten met een Nieuw Zeelandse Seresin Estate Sauvignon Blanc.

    Schitterende ervaring bij een oud-leerling van TGP, Brugge

    Allen daarheen!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L.E.S.S Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met een stel vrienden trokken we richting Sint Michiels, op de vorige locatie van Hertog Jan.

    Daar werd begin deze maand de opening aangekondigd van Gert de Mangeleer zijn Bistro.

    Heel leuke formule, zeer ongedwongen en hartelijk onthaal. Geen gewone kaart ditmaal, wel

    een twintig-tal tapas, zeven hoofdschotels en enkele kaasgerechten en desserts.

    Op aanraden van de bediening staken we van wal met Pan con tomate om vervolgens een zondvloed van

    tapas te proeven: Jamon Ibérico puro de Bellota, Cecina de Buey, Pimiento del piquillo met geitenkaas en olijf

    Ansjovis, licht gezouten, naturel in blik geserveerd, Ventresca van tonijn in blik, Jonge prei gegrild met romesco

    Artisanale gegrilde witte pens en om af te ronden: Gegrilde Carabineros.(reuze garnaal)

    Als hoofdschotel hadden we telkens een gerecht per twee personen gekozen:

    Zeebaars en croûte de sel (1kg) kon ons wel heel erg bekoren ! , Stoofpotje van witte bonen met chorizo

    en Gelakte Pancetta duke of berkshire.  Allen zeer zuiders getinte gerechten met schitterende smaken.

    We kozen er een rode wijn uit de wel zeer uitgebreide kaart samengesteld door Joachim Boudens:

    Een zeer mooie, rijke wijn uit Mallorca: Sincronia met een schitterende prijs/kwaliteit verhouding.

    och ja, het bestek die kan je vinden in het midden van de tafel..... in blik

    Als het eens iets anders mag zijn... zééééééééééééééér plezant!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Jonkman, Sint Kruis Brugge

    In zeer aangenaam gezelschap, voor een heel speciale gelegenheid werd ik uitgenodigd in één van de gastronomische tempels die Brugge rijk is. Reeds bij het aperitief werd de toon gezet: een symphonie van amuses ( lees uitgelezen gerechtjes!) bij een glaasje huischampagne.

    Er werd gekozen voor het 5 gangen menu die van start ging met een tartaar van rund, tomaat, selder en mierikswortel. Vervolgens kwam mooie meid (?) - ik dacht dat die aan tafel zat...- oftewel heek met komkommer en platte kaas. Als derde voorgerecht Noordzeekrab: met panna montana en mergpompoen.

    Als hoofdschotel: Hoevekip met wortel, artisjok en paddenstoelen. We rondden dit festijn af met twee nagerechten en kopje koffie. We kozen voor één wijn: Château Sociando Mallet op aanraden van de Maître / Sommelier, zeer joviaal, dat was trouwens iedereen van de jonge equipe, waardoor er een echt thuisgevoel gecreëerd werd.

    Dineren met het gevoel alsof je net het topje van de berg bereikt hebt.....

    SUBLIEM 

    www.dejonkman.be    

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatteman, Hertsberge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Schitterende locatie temidden de bossen van Hertsberge.
    Reeds bij het aperitief wordt de toon gezet, verschillende hapjes: grissini's met marshmellow
    van tomaat, canapé van champignons en ui, parmesaankoekje met gedroogde olijf,
    gerookte paling. We kozen voor het 4 gangen menu: 
    makreel kort gebakken, avocado, radijs en creme van amandel
    gebakken sint jakobsnootje met structuren van butternut en sinaasappel
    patrijs met kohlrabi en aardappelmousseline
    framboos en abrikoos was het thema voor de twee afsluiters van dit menu.
    Aangepaste wijnen rijkelijk bediend: pinot blanc uit Alto Adige,
    grenache uit de languedoc, mourvèdre uit Sonoma usa en een Cider bij de desserts.
    Gastronomie met Hoofdletter ! 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinola, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een zwoele zomeravond, aan één van de mooiste pleinen van de binnenstad.
    Na een hartelijke ontvangst kregen we onze tafel toegewezen op het gelijkvloers, er is ook een terras en bovenverdieping. We staken van wal met aperitief en amuse: een glaasje salade niçoise, zeer lekker en een frisse beginner.... Als voorgerecht namen we elk een halve portie mosselen met 14 kruiden - ik ben geen mosselfan maar dit was hemels !- Vervolgens was er voor de één kabeljauw met puree en ratatouille, voor de ander een kreeft met blank botersaus en citroengras. Beide gerechten waren schitterend! Als nagerecht een boterkoekje met lavendelroom, chocolademousse en crème brulée. We dronken er een zeer mooie, vettige Pouilly Fuissé, Pollier.
    Een zeer geslaagde zomeravond in één van de smalste huisjes van Brugge aan het Jan Van Eyckplein Cool  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sir Anthony van Dijck, Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nostalgie. Jaren geleden dat we dit restaurant bezocht hadden. en we hebben ongelijk.
    Het menu deze middag: slaatje van duif met gebakken ganzenlever. Rode poon met provencaalse saus, aardbeien dessert. of hoe eenvoud schitterend kan zijn.... Duivenborst zeer mooi gebakken in een fris slaatje met een mooie portie ganzenlever. Bij de hoofdschotel een uiterst lichte, zeer pure smaak. Drie dessertjes rond aardbei, uiterst licht en zeer lekker roomijs!
    We dronken er een Macon Lugny Les Genevrières van Louis Latour
    Zeer mooi pand in de Vlaaikensgang  en zeer charmante bediening.
    een vergeetmenietje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Vrijmoed, Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dagje Gent, altijd de moeite ! Lunch in dit fonkelnieuw restaurant aan de vlaanderenstraat dicht bij het Zuid. We kozen voor het lunchmenu: Grietbot met jus van schaaldieren, Kalfswang met asperge, Nagerecht. Een interessante witte Lirac wijn in het arrangement.
    Slow koffie... en verlieten het restaurant uiterst goedgemutst !!!
     Een aanrader !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maison D, Ronse
    Amper een maand open dit restaurant in het centrum van Ronse.Gelegen in een voormalige dokterswoning. Zeer ruim en veel lichtinval, voeg daarbij de inrichting van Lieven Musschoot en je weet wat je mag verwachten. We gingen van start met een obligate campari met hapjes.
    We waren enigsinds beperkt in tijd en kozen spontaan voor het lunchmenu € 25:
    Als voorgerecht een soepje van prei met sint jakobsnootjes, hoofdgerecht hoevekip met krieltjes en champignons, als nagerecht: een mousse van yoghurt met pompelmoes. Hoevekip gegaard op lage temperatuur: perfect. We dronken er een rode wijn uit de Provence: Domaine Mur Mur Miu Als afsluiter een  citroenthé (zeer mooie theekan van le creuset)
    beperkt in mignardises maar zeer lekkere madeleine! Zeer lekker kopje mokka koffie € 6,
    jammer van het tweede kopje koffie ook aan € 6. ditmaal zonder koekskes....
    Zeer vriendelijke bediening, een adres om te onthouden! Veelbelovend!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuines 33, Knokke
    Als je verzot bent op tapas ben je hier op het juiste adres. Een schitterend ingericht pand,
    Vriendelijke ontvangst en vlotte, ongedwongen bediening. We kozen voor het 6 gangen menu "Sabor". Smaak in het Spaans en de trend was gezet.... Aperitief: cava met mousse van basilicum,  visueel zeer sterk en verfrissend lekker! Vervolgens carpaccio van makreel, ganzenlever met rode biet, gegrilde entrecote, dessert met yoghurt. Onmogelijk om alle bereidingen uit te leggen of zelfs te onthouden. Elke gang besttaat uit verschillende bordjes waar er honderd en één smaken het gerecht spectaculair maken. We dronken er een halfje Chateau Labégorce Margaux. Het menu € 59. Een heel leuke ervaring.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burg 9, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Recent geopend restaurant op een schitterende locatie in hartje Brugge.We namen het aperitief in de bar met uitzicht op het binnenterras. Het interieur is zeer modern maar met respect voor het oude gebouw. We gingen van start met eendenlever met rabarber en kriek, wentelteefje. Schitterende combinaties. Als hoofdgerecht: kabeljauw met scheermesjes, postelein en karnemelk, jus van garnalen met amandel. Opnieuw schot in de roos! Als aflsuiter gingen we met ons gezelschap voor: chocolade met venkel, groene tee  en framboos, de klassieke dame blanche met halfopgeslagen  room, tot groot jolijt van de tafelgenote, sabayon met aardbei en vanilleijs
    en geaffineerde kazen met keuze uit verschillende marmelades.
    Een pouilly fuissé van Louis Jadot  en deze prachtige zomeravond kon niet meer stuk!
    Zeer vriendelijke en professionele bediening.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hostellerie Saint Nicolas, Elverdinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op stap in het heuvelland! Niet zonder een culinaire stop in Elverdinge, een dorpje in de buurt van Ieper. Schitterende zaak. We opteerden voor het lunch menu à 48 €, drie gangen.
    Het begon met 3 hapjes, vervolgens als voorgerecht: asperges met garnaal en gerookte paling.
    als hoofdschotel varkenswangetjes met Pannepotbier (lokaal bier) met groenten en als nagerecht Muntbavarois met roomijs van bubblegum.... Daarbij inclusief een glaasje wit en rood, alsook de koffie. Wij hebben alvast dit restaurant aan onze favorieten toegevoegd ! Super lekker ! !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Jonkman, St Kruis Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen het pannenkoekenhuisje zoals het jaren werd genoemd in de meest toonaangevende gidsen is vandaag een culinaire tempel geworden. Filip Claeys tovert er de meest originele gerechten op je bord. Stijlvol restaurant, perfecte bediening, wat willen we nog meer...
    We lieten ons overtuigen door de lunch all-in € 85. Vrije keuze van aperitieven met een vloedgolf van hapjes: varkensrillette, tierentyn mosterd met oude brugge kaas, kwarteleitje gefrituurd met cèpes en origineel gepresenteerd op hooi, zeekat met tomaat.... Als voorgerecht gerookte paling met appel en het hoofdgerecht vlaswijting met mousseline van hazelnoot, monniksbaard, artisjok en aardpeer. Nagerecht een tranche "rijstpap" met citroen. Overheerlijk ! Correcte begeleidende wijnen en als afsluiter een heerlijke kop koffie met de nodige versnaperingen. Lunchen op het hoogste niveau ! 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volta, Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Restaurant gelegen in een vooormalig electriciteits "cabine". Aperitief genomen in de bar op de eerste verdieping. heerlijke plek om in de mood te komen, show ontbreekt ook niet achter de bar! Aan tafel kozen we als voorgerecht: slaatje van brasvarken met jonge groenten: zeer vernieuwend en super lekker! Als hoofdgerecht gingen we voor de skrei: schitterend verse vis en zeer mooi gegaard,als nagerecht een spiesje chocoladetaart met schitterend roomijs. Je kan ook wijn per glas bestellen: een mooie keuze in wit en rood. Ideaal als je wil doseren....
    Verrassend, vernieuwend echt trendy, adres om niet uit het oog te verliezen !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het 5e Seizoen, Aalter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen modern en trendy restaurant/brasserie. sinds enkele weken geopend in centrum aalter.
    We hebben voor het vier gangen menu gekozen met een kleine aanpassing op aanraden van de gastvrouw. Als amuse drie kleine gerechtjes. Eerste voorgerecht was makreel gemarineerd, mooi gepresenteerd op toast met appel en curry. Onze tweede gerecht op basis van kreeft, geserveerd met een oosters getinte bouillon en groentjes  - SCHITTEREND-  Als hoofdgerecht één van de laatste fazanten van het seizoen, correct zonder meer, op lage temperatuur gebakken in koolblad. Als afsluiter een op basis van chocolade en peer nagerecht, licht en zeer lekker. We zijn volledig uit de bocht gegaan en dronken er een rode duitse Spätburgunder bij, kwestie van het vakantiegevoel naar boven te brengen..... kruidig, mooi rond en fluweelzacht. Sehr schön !
    Bieden ook elke middag een dagschotel à €19 aan.  Menu 4g € 49, supplement kreeft € 15!! 
    supplement hier, supplement daar.... niet altijd het beste "welkomsgebaar"
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vitrine, Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bistro restaurant van Kobe Desramault, In de Wulf Dranouter.Gelegen in de Brabantdam, ver buiten de chique winkels... Gehuisvest in een vroegere beenhouwerij. Je stapt werkelijk de vitrine binnen waar je aan de bar een aperitief kan nemen. Vervolgens worden we naar het "atelier" gebracht voor de maaltijd. Hier geen kaart aanwezig, een menuvoorstel van 3 of 4 gangen.
    We kozen voor het driegangenmenu: als voorgerecht gebakken spek met structuren van knolselder. Zeer lekker en enorm veel smaak! Als hoofdgerecht was er grietbot met lekker fris slaatje. Als nagerecht kwam er een chocoladetaart met vanilleijs, ronduit schitterend.
    Wijnen verkrijgbaar per glas. Al bij al een heel leuke ervaring aan een aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding.  voor als het eens iets anders mag zijn...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Godevaart, Antwerpen
    Na een dagje "Massen" hadden we dit wel verdiend..... gezellig restaurant gelegen in een zijstraat aan de boerentoren. We konden er genieten van het Herfstmenu:
    om te beginnen enkele amuses: roulade van rillettes, schuimpje van parmezaan, lekkere kaasfondue met linzen. Als voorgerecht bloemkool met handgepelde garnaaltjes geparfumeerd met sinaasappel...mmm. Als hoofdgerecht pladijs met puree van pastinaak... schitterend ! Als nagerecht chocolade met praliné in een "baba" vorm met vers gedraaid roomijs van citroengras... nog schitterender !!!!! menu aan € 35. Wij hebben alvast onze stek gevonden in de Sinjorenstad
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.t'Jong Gerecht, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Restaurant enkele maanden terug geopend. Vier gedreven jonge mensen startten dit restaurant op.
    Er wordt 1 menu aangeboden waar je de gerechten kan uitkiezen. Onze keuze viel op een carpaccio van kabeljauw met kruiden couscous en heel knapperig kabeljauwvel. Als hoofdschotel grietbot met fijne groentjes en lichte bouillabaise-saus. Als nagerecht roomijs van viooltjes en slaatje van mango met granité. Mooie prijs-kwaliteits verhouding. Vooraf een aperitief met als amuse gerookte paling en rode biet. Deskundig advies voor de wijnkeuze. Moderne inrichting in een voormalig caféetje. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zilte, Antwerpen
    Enkele dagen na de opening van het Mas waren we uitgenodigd voor een diner in dit restaurant op de negende verdieping. Schitterend uitzicht over de Sinjorenstad. Ultra modern interieur, wat je kan verwachten in dit gebouw. Ruime tafels, zonder tafelkleed, zeer comfortabele stoelen, prachtig servies.
    De eerste dagen werd er enkel menu's geserveerd. 3gangen lunchmenu of degustatiemenu van 5 of 7 gangen; we werden verwend met een zevengangen menu. Bij het aperitief - praline van ganzenlever, toastje met garnalenmousse,stokvis-, Als amuse: gamba en oester. We gingen van start met makreel en kreeft, vervolgens schelpjes met zeekraal, langoustines met lamsoor en crème van asperges met tartaar van langoustines; gevolgd door krab met spinazie. Als hoofdgerecht Wagyu beef: de eerste keer dat we dit van Japanse oorsprong rundsvlees mochten proeven. werd geserveer met een prachtige saus dressing met courgette. Om af te sluiten twee nagerechten; mousse en ijsjes en chocolade dessert om af te ronden. We dronken er een italiaanse sauvignon blanc en een argentijnse rode wijn: bonarda en merlot.
    een culinair hoogtepunt ! 




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Overhamme, Aalst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gelegen aan de Brusselsebaan richting aalst in een mooie villa. Aperitief in het salon met prachtig uitzicht op de tuin. We kozen voor het 4gangen menu: tartaar van rund met oesters - zeer lekkere combinatie met mierikswortelroom, Zeetong met schorseneren - zalig- en als hoofdschotel melklam uit de Pyreneeen
    met selderpuree en spitskool - stukje van de schouder, mals en sappig, Als nagerecht een combinatie van appel: sorbet, amandeltaartje met appel. Nog een koffie en opnieuw heel lekkere koffiegarnituur.
    Telefoonnummer bij de hand houden als we nog eens in de buurt zijn.........
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Luna, Antwerpen

    Eén van de laatste zonnige dagen van augustus, ideaal voor een bezoekje aan de Sinjorenstad.
    We gingen van start voor de lunch in Restaurant La Luna op de Italiëlei. Zeer modern brasserie-restaurant. Grote open ruimte met lederen bankstellen, alles in beige tinten. Vriendelijk onthaal door jong, vlot zaalpersoneel. Als voorgerecht namen we de terrine van ganzenlever met crumble van peer en portosausje:  smeuig en zeer mooie presentatie. Als hoofdgerecht IJslandse kabeljauw met tomaat, grove mosterd en peterseliekorst. Schitterend stuk witte vis! Daarbij namen we, je zou het bijna niet geloven, een rode wijn uit Sardinië ! Sei Mura 2004. Die trouwens perfect aansloot bij het pittige van de mosterd bij de kabeljauw. Geen tijd meer voor nagerecht want we werden verwacht op het Paleis op de Meir (www.paleisopdemeir.be ) voor een begeleid bezoek, dit iedere dag om 15.30u. Reken op een kleine 2uur.  Nog enkele Antwerpse Handjes gekocht bij Burie, een bezoek gebracht aan het Centraal Station, prachtige restauratie! en als afsluiter een Starbucks koffie om mee te nemen..... dat is "in" tegenwoordig........koffie drinken op een bankje in het park.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pegasus, Poperinge
    Op de nationale feestdag gingen we richting westhoek. Op enkele meters van de markt vinden we Hotel Recour met z'n restaurant. We werden er een tafel op het terras toegewezen, prachtige rustige binnentuin. Vriendelijk onthaal. We namen er het 5 gangen menu:
    * Kalfsfilet uit de Kempen Zomertruffel / appelkappers / avocado ;  * Grietbot BBQ
    rabarber / trostomaat / sherry ; * Filet van Pata Negra Artisjok / doperwten / pasta
    * Wilde woudvruchten Lavendel / madeleine / citroengeranium ;* Callebaut Origine "Sao Thome"
    Ananas / kokos / Moijto. Zeer mooie frisse witte wijn en fruitge rode wijn in het wijnarrangement met een glaasje zoete wijn als afsluiter. Nog een kopje lekkere koffie en aan zoetigheden geen gebrek, alvorens een trappist te nuttigen in West-Vleteren.......
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand Cabaret, Nieuwpoort

    De eerste zonnestralen sinds dagen dus een dagje aan zee. We zijn aangemeerd in het restaurant van vincent florizoone aan de Kaai 12 in Nieuwpoort Stad. Het restaurant is jaren 30-stijl met krantenknipsels van grote Cabaret beroemdheden. Bistro stijl. We namen er de lunch @ 20 €.
    Om te beginnen een soepje van asperges met handgepelde garnalen en truffel. Een mooi diep bord vol grijze garnalen en truffel schaafsels, de chef giet de aspergevelouté erover aan tafel. Als hoofdgerecht een mooie stukje kabeljauw met een fris slaatje van roquette en geplette aardappel.
    We konden het niet nalaten een dessert te bestellen: een heerlijke crème brulée met framboos en een dame blanche. (schitterend!). Heel losse sfeer, vriendelijke bediening. no-nonsens..........
    www.grandcabaret.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Trulli, Brussel
    Lekker italiaans in hartje Brussel, gelegen in de Jourdanstraat, zijstraat van de Louizalaan.
    We werden er met de nodige italiaanse flair ontvangen en verwelkomt door dhr Pace himself.
    Als voorgerecht een carpaccio van sint jakobsnootjes met truffel (zeer royaal) en als hoofdschotel de suggestie van de dag: zeebaars in een korst van grof zeezout met langoustines en kort gegaarde spinazie. Sappig, smaakvol en vergezeld van een superfijne olijfolie met basilicum en tomatenblokjes. We konden niet weerstaan aan de panna cotta met amarenakersen als afsluiter.
    Na een heerlijke ristretto verlieten we het restaurant met een gevoel van
     "hier komen we zeker terug"  Ciao  a la proxima !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Gebaar, Antwerpen
    Op bezoek bij "de chef van het jaar" volgens Gault-Millau gids.
    Gelegen in de Leopoldstraat, Kruidtuin. Hartelijk ontvangen. Het aperitief hadden we reeds genomen in de Stadsfeestzaal dus namen we direct de wijnkaart ter hand. We kozen er een
    witte Crozes-Hermitage.... schitterend, bijna de lente in ons glas wanneer je de aroma's van pioenen waarnaam. Niets was minder waar want het was een ijskoude dag in maart. De kaart bestaat uit 5 hoogdgerechten en evenveel desserts. We kozen voor de suggestie van de chef: kabeljauw met de eerste asperges. Een bord vol smaken ! zeer mooi gepresenteerd. Als nagerecht Pomme-Pomme: een nieuwe versie van tarte tatin, prachtig!
    Wees voorbereid op de lange wachttijden, zowel voor het gerecht als dessert is er een periode van 50 minuten verstreken...... maar eenmaal de borden op tafel vergeet je die kleine pauze!
    Beslist een aanrader voor ongedwongen genieten op hoog niveau.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couvert Couvert, Heverlee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alleen op stap! ditmaal richting Leuven om een bezoek te brengen aan het vernieuwde Museum M.
    Maar eerst de hongerigen spijzen..... Net aan de afrit autostrade bevindt zich dit modern restaurant. De inrichting is zeer sober en in de zomer is er een uitnodigend terras. Na een hartelijke ontvangst ging ik van start: bij het aperitief: kubusje van comté kaas, drie amuses: soepje van aardpeer, mousse van bloemkool met grijze garnaal en ..... (alzheimer slaat toe...). Ik koos er voor het Menu Couvert Couvert € 37: als voorgerecht: schelpjes met komkommer en mierikswortel: mengeling van oesters, mosselen en tapijtschelpjes met een mousse van mierikswortel en zalfje van komkommer.
    Heel pittig!  Als hoofdgerecht: Skrei op z'n vlaams: mooi stuk vis met jus van peterselie en korstje met peterselie daarbij heel kleine brunoise van aardappel, met een vleugje grof zout van op tafel perfect! Als nagerecht: Dame Blanche: drie mooie quenelles vanilleroomijs met schaaltje vers opgeslagen room en glaasje chocoladesaus! Bij de koffie heerlijke "spekjes" (bij ons noemen we dat nonnebillekes!) geparfumeerd met earl-grey, madeleine en praline met karamel.
    Super charmante dame des huizes ! Het was genieten..... ook van het museum M trouwens !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Laiterie, Lille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant gelegen net buiten Lille, in Lambersart. Moderne eetzaal in een veranda. Gezellige drukte en een ietwat excentrieke 'patron' (doet me denken aan de Lappersfortbos bezetters....)
    Wegens gebrek aan sinaasappelen geen campari orange te verkrijgen dus kozen we meteen onze witte wijn: Condrieu van Cuilleron ! Prachtige wijnkaart met alle grote franse kastelen en wijnmakers.De lunch deze middag was Makreel: met een saus van look, kokkels en zalmeieren.
    Zeer mooie kleine makreel, perfect gegaard en als garnituur het staartje, origineel!, Als hoofdschotel Kabeljauw:  met een puree van prei en alikruikjes met piment d'espelette, geserveerd in een houten lepel, tevens het symbool op het visitekaartje. Als nagerecht een Moelleux van chocolat en truffel met roomijs van amandelen. Als pré-dessert een mousse au chocolat met sorbet van platte kaas en viooltjes. Bij koffie en thee nog enkele mignardises. Beslist een bezoekje waard !!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberge Herborist, St. Andries

    Het was alweer enkele jaren geleden dat we hier de voeten onder tafel geschoven hebben. Ondertussen is de zaak overgenomen door de zoon des huizes, Alex Hanbuckers.
    Het menu wordt mondeling voorgesteld en er is keuze tussen 3, 4 of 5 gangen.Apart salon voor aperitief of koffie. Het geheel bestaat uit verschillende zaaltjes met open haard.
    Bij het aperitief een mousse van rode biet, griekse rijst met tonijn en dan een ragout van ansjovis met huisgemaakte kroepoek vergezeld van "bommetjes". Als eerste voorgerecht gemarineerde sint jakobsnootjes met een mousse van tomaat, geserveerd in de schelp op ijs. Verder langoustines met fijne groentjes en rouille, heerlijk fris en zeer delicate aanwezigheid van look. ook nog een bisque van langoustines met een spiesje van aromaten. Als hoofschotel jonge duif met puree van pastinaak en spruitblaadjes gevuld met brunoise van groentjes. De duif was zeer origineel versneden en gedresseerd. Als nagerecht een zandkoekje met witte chocolade en suikerspin met heerlijk vers gedraaid vanilleijs. We dronken er een Saint Chinian 2006. Vriendelijke ontvangst en bediening, Heerlijk !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A'Qi, Sint Andries Brugge

    Een villa uit de jaren '30 aan de gistelsesteenweg. Enkele maanden terug opgestart door a. hanbuckers. Er wordt enkel een menu geserveerd met al dan niet passende wijnen.
    We kozen voor een viergangenmenu: tartaar van kalf met gebakken ganzenlever en mango; opgerolde tongfilet gevuld met mousse van krab en bieslooksaus; fazant in roomsaus met mousse van kweepeer, gelei van veenbessen en chinese kool met pastinaak. Als afsluiter bisquit met mousse van passievruchten. Bij het aperitief een orkaan van hapjes: soepje van kreeft, mousse van bloemkool met gerookte paling en haringkaviaar; carpaccio van st jakobsnootjes en rund, mousse van ganzenlever met gekonfijte peer. Met de alcoholcontroles in gedachten beperkten we ons tot een fles Château du Glana 2005 Saint Julien, schitterende wijn ! (met z'n vier). 't was lekker.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Refter, Brugge

    Dan toch eens naar de beste bistro van 't land volgens onze culinaire gidsen.
    Modern, eenvoudig decor, reftergevoel maar aangename sfeer. "Ambiance" om zoveel bekende gezichten uit culinair belgenland (lees kelners en koks) samen te zien onder het deskundig oog van een van tafel tot tafel flanerend gastronomisch hoofdredacteur.
    Vlotte vriendelijke ontvangst. Keuze gemaakt uit het Menu € 35: Gemarineerde makreel, Heilbot, Panna Cotta.En daar was het voorgerecht: kort gebakken tonijn met slaatje van paprika's, currymayonnaise en koriander, coulis van paprika. (vergeten doorgeven dat er vandaag geen makreel was, niet verwonderlijk bij zo'n drukte), de heilbot werd geserveerd met aardappelpuree, mousselinesaus, groene boontjes, erwtjes, champignons en gestoofde ui (?). prachtig stukje vis. Als nagerecht een panna cotta met blokjes peer en zeer lekker chocoladeijs!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de topper van onze drie-daagse. Vooraleer we de muur van Huy beklommen hadden we nog enkele vitamines nodig..... totaal vernieuwde zaak, zeer ruim, modern en strak.
    We werden er ontvangen in een apart salon - bar, bij het aperitief: een vissoepje, een puree van aardappel met sorbet van rode ui en petit gris met pindanoten, perle blanche oester.
    Als voorgerecht ravioli van krab met krokante groeten, tweede gerecht een absolute topper: langoustines met gegrild eekhoorntjesbrood en coulis van cresson met olijfolie. Hoofdgerecht was een patrijs: borst omgeven van groene kool, bovenop een frisee slaatje met croutons en een kroketje van de billetjes.; als nagerecht: moelleux van chocolat met melkschuim geparfumeerd met vanille, en vanilleijs, glaasje met krokant van witte chocolade met passievrucht, sorbet van viooltjes.
    Bij de koffie: chocoladelolly, macarons chocolade, gebakje met meringue, mousse van passievrucht met guianduja..... Zeker de omweg waard ! ! al dan niet de reis........  TOPADRES !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Postay, Wegnez
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verscholen in een klein dorpje op een boogscheut van Pepinster. Deze charmante hostellerie zal de liefhebber van experimenteel koken zeker waarderen. Een overvloed van smaken,geuren en constructies. We namen er het 4 gangen menu. Vergezeld van ons aperitief; een rosé crémant : tonijn, mossel, tartaar van kalf en bloedworst met kroket van ei. Als eerste: een tartaar van kabeljauw met citroengras, coulis van sepia en uiringen. Als tweede een ragout van petit gris slakjes met gerookte paling en een mousse van fijne kruiden. Hoofdgerecht een wilde eend met tapenade van champignons en blokjes mango. Als apotheose een fantasie van chocolat....Woorden schieten tekort om een zo complexe keuken en smakensymfonie te beschrijven..... Voor de avonturier een echte aanrader ! !
    Comfortabele kamers, Zeer charmante bediening en een ongedwongen sfeer.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Héliport, Luik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant gelegen aan de oevers van de Maas. en neen we waren niet met een helicopter maar er is wel een landingsplaats voorzien. We kennen Mr Salpetier zijn kookkunsten nog toen hij kookte in Nandrin... We werden er zeer correct en vriendelijk ontvangen door een jonge equipe, zeer stijlvol.
    Bij het aperitief kwamen er radijsjes, gefruite ansjovis en een groentensoepje. We kozen er voor de lunch € 35: Als voorgerecht kwam er een veloute van linzen met ravioli, ganzenlever en truffel. Vervolgens speenvarken met kroketje van varkenspoot, aardappel met ganzenlever, bloedworst met appelmoes en een reepje buikspek. Als aflsuiter, hoe kan het ook anders: een café liègeois, zeer zeer lekker en luchtig. Desondanks we direct na het dessert de rekening gevraagd hadden en we de koffie op een terras in de binnenstad gingen nemen werden we verwent met een tafel vol zoetigheden.
    Klasse !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pandreitje, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heerlijke zomerdag in Brugge, na een fikse wandeling gingen we lunchen in 't Pandreitje.
    We hadden een tafel op het pas vernieuwde terras met zicht op de keuken. Als verwelkoming een glaasje Cava met enkele sablé-koekjes van verschillende soorten kaas. Als voorgerecht een carpaccio van tonijn met aan tafel geraspte truffel, voor de ander gebakken gamba's met griekse pasta. Als hoofdschotel voor z'n allen parelhoen aan het spit gebakken, vin jaune sausje met morieljes en de laatste witte asperges van het seizoen. Als nagerecht een snoeplust van rode vruchten met een heel lichte, moderne versie van tiramisu. We dronken er een rode menetou salon "les renardières" 94, fris geserveerd. Heerlijk!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esmeralda, Knokke-Heist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelegen aan het casino van Knokke. Een vaste waarde sinds jaren. We konden er genieten van
    Gamba's à la plancha, limoen en verse kruiden - om duim en vingers af te likken, fris, pittig gekruid
    We gingen verder met heilbot, jonge prei en jus van groene peper - sneeuwwitte vis, knapperige prei en heel lichte jus- Als nagerecht een carpaccio van ananas met sorbet van citroen.
    We vermelden graag dat het lunchmenu bestaat uit keuze van 3 voorgerechten, 2 hoofdschotels en daarna dessert of koffie, dit alles aan € 30 ! Een zeer mooi modern restaurant met heel charmante bediening! We dronken er een spaanse witte wijn Augustus Chardonnay uit Pénédès. Zalig !
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danny Horseele, Lissewege
    Een dinsdagavond onverwacht vrij.... dus gingen we op zoek naar een restaurant
    Na wat surfen belandden we bij dit restaurant aan de Herdersbrug, het vroegere Molentje te Zeebrugge. Een mooie gerestaureerde hoeve van buitenaf met ruime parking. Eenmaal binnen werden we heel vriendelijk onthaald en direct naar onze tafel doorverwezen. Heel ruime, mooi gedekte tafels
     in een heel bijzonder kader. Prachtige pastelkleuren verweven met strakke witte muren en levensgrote doeken met japanse gezichten, heel apart ! We kozen het "Diner Light Menu" all-in:
    als voorgerecht sardientjes met guacemole en sorbet van yuzu, als tussengerecht gebakken ganzenlever met confit van tomaat en groene boontjes (enig!) Als hoofdschotel grietbot met asperges en jus van schaaldieren met geplette patatjes.... Nagerecht was een sablé met basilikum en bosaardbeien (dat was lang geleden) sorbet van limoen en pistachenootjes, als tweede deel van het dessert: aardbeien met vanilleroomijs en rabarber. We sloten onze avond af met een kop koffie met versnaperingen. Eigenlijk hadden we de opsomming kunnen achterwege laten want het volstaat om slechts één woord neer te schrijven :  !!!!!SUBLIEM!!!!!!!! SCHITTEREND!!!!!! (of twee)
    We dronken er een halfje rode wijn uit Italie, Alto-Adige: Granato,(51€)     www.dannyhorseele.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleur sur l'eau, Dendermonde
    Een wondermooie lentedag onder vrienden, wat kan een mens zich meer wensen !!!!
    Vandaag naar Dendermonde, het restaurant gelegen aan de sint onolfsdijk 12b.
    We namen er het lunchmenu: eerst drie hapjes bij het aperitief en vervolgens als voorgerecht rode barbeel, als hoofdgerecht barbarieeend met asperges en als nagerecht een fantasie rond kokos.
    Als witte wijn een portugees en een rode zuid franse wijn. Prachtige versnaperingen bij de koffie !
    De inrichting zeer mooi van kleuren en een perfect gedekte tafel. Een zeer creatieve keuken en een vlotte vriendelijke bediening.... allen daarheen.
    www.fleursurleau.com 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truffeltje, Dendermonde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lente is vandaag ver te zoeken, koud, veel wind en de eerste regendruppels vielen rond de middag.
    Van wandelen komt vandaag niet veel in huis dus kozen we voor gezellig tafelen in dit huis van vertrouwen. Aperitief van het huis was een crémant d'Alsace met frambozenlikeur vergezeld van een stukje gebakken zalm en een bavarois van paling in 't groen, zeer lekker. Vervolgen kwamen nog taartjes met prei als amuse. We gaan vandaag voor het viergangen menu :  Carpaccio van sint jacobsvrucht, hazelnoot en truffel, lint van knolselder, lomo iberico en ganzenlever; Rog en kippenvleugel met tandouri kruiden, aardappelrisotto met prei;  Nootjes van lente lam  “ Princier ” 
    lamstongetje in amandelkrokant,cassoulet van bonen, coco de paimpol; Tarte – o – Tatin, bladerdeeg met chocoladekaneel sorbet, passievrucht crème en speculaas ijs.  Uitzonderlijk kozen we dit maal voor het wijnarrangement: Quincy   2007 Domaine du Tremblay, Loire ; Louisvale “ Chavant ”  2007
    Stellenbosch, Zuid-Afrika; Château de Beaumont   2006 Cru Bourgois supérieur, Haut-Médoc.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bartholomeus, Heist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste lentedag van 2009 dus gingen we met vrienden wandelen aan zee.
    Natuurlijk gaan we met z'n vieren ergens lunchen en dit maal hielden we halt op de zeedijk in Heist;
    Mooi eigentijds restaurant met een prachtig zicht op zee en strand.
    Voeg daarbij een perfect gedekte tafel en de keuze om binnen te gaan is rap gemaakt.
    We werden er hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes en prompt werd het aperitief geserveerd met bijhorende hapjes. Het huisaperitief is een glaasje Champagne Mailly.
    De lunch à 32 € was vandaag: Ossetong met gekarameliseerd witlof en ijspralines van ganzenlever,
    pieterman met de eerste witte asperges en mousseline van selder; chocoladefantasie met krokante nougatine als dessert. We kozen voor een witte wijn uit Alto Adige (noord Italie) van het huis Alois Lageder: Löwengang Chardonnay 2005. Dit bracht ons terug naar onze reis naar Tirolo (dichtbij Merano) www.hotel-castel.com
    Grote klasse aan een mooie en correcte prijs met een zeer attentvolle, vriendelijke en gestyleerde bediening. Allen daarheen !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea Grill, Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag waren we uitgenodigd in een van de mooiste restaurants van Brussel, gelegen in
    het Radisson Sas hotel aan de Wolvengracht.We namen het huisaperitief in het bar-salon:
    Laurent Perrier 1999 vergezeld van een kabeljauwkroketje met tomatendip.
    We werden verwend met een 4 gangen vismenu. Als eerste gerookte paling met belgische kaviaar
    en een kruidengelei, als tweede: gebakken sint jakobsnootjes met eendenlever met gekarameliseerd
    witlof. Als hoofdgerecht gebakken zeetong met een mousse van cantharellen en tenslotte als dessert
    een ravioli van crème brulée met gebakken appel. We dronken bij de voorgerechten een
    Gruner Veltliner 2001 uit de Wachau (voor onze normen iets voorbij zijn hoogtepunt,weinig frisheid) en met de tong een witte châteauneuf du pape: Château Mont-Redon 2007 (schitterend!!!!)
    Vervolgens een lekker kop Columbiaanse Mokka en een overvloed aan mignardises.
    Een onvergetelijk moment !  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant D'Hulhaege, Deinze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze mooie herfstdag reden we richting Deinze waar d'hulhaege sinds enkele weken in nieuwe handen is en volledig werd vernieuwd. Het kader is modern en zeer gezellig. We kozen voor het novembermenu:
    Schartong met een croute van parmesan, zalf van broccoli en lavas, coulis van zeevruchten;     Lamsfilet met herfsttapenade en "zijn ragout"; Tarte tatin van Granny Smith en cuberdon ijs;        Koffie met mignardise; Menu € 46.
    Moderne keuken maar klassiek geinspireerd. We dronken er een vurige rode italiaan:
    Vino Nobile de Montepulciano, we proefden er de zon in ons glas.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds jaren zijn we trouwe supporters ! Ook na de overname van de zaak door de vroegere sous-chef blijven we er graag vertoeven. Het interieur werd vernieuwd en werden opnieuw verwend.
    We hadden deze namiddag nog een afspraak en namen er de lunch: we startten met gebakken sint jakobsnootjes met boschampignons en als hoofdgerecht onze eerste fazant van het jaar met het obligate witlof. Als afsluiter een café glacé (super lekker)  Als rode wijn een bourgogne pinot noir.
    Bij het aperitief een stormloop van hapjes en lekkere mignardises bij de koffie.
    Kostprijs € 60 pp. vriendelijke en vlotte bediening inbegrepen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kapblok, Dilbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze mooie dag ging het richting Brussel naar de tentoonstelling "Körperwelten" in de Kelders van Cureghem (Anderlecht) Maar eerst en vooral gingen we op bezoek bij Peter Leemans.
    Het restaurant is gelegen aan de drukke Ninoofsesteenweg, op de benedenverdieping van een appartementsgebouw. We staken van wal met een aperitief vergezeld van drie hapjes: mousse van bosduif met ui, flan van groene asperges en slaatje met zalm. Als voorgerecht namen we een terrine van ganzenlever met appeltjes en calvados, voorzien van een briochebroodje in de vorm van een paddestoel. Als hoofdgerecht nam de ene één der laatste patrijzen van het jaar met boschampignons en een wafeltje met veenbessen. Voor de ander Tepanyaki van hertenkalf. Als afsluiter een kofie rijkelijk voorzien van zoetigheden. Correct!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertog Jan, Brugge

    Zwaar bewolkt dus zoeken we de zon in ons bord.......
    Zeer creatieve keuken aan de rand van 't stad.
    Reeds bij het aperitief (campari soda € 10) kwamen verschillende hapjes: gekonfijte kerstomaat, scheermesjes met mango en passievrucht, mousse van aardappel met mimolettekaas, één voor één af !!! We namen er de lunch: als voorgerecht op aanvraag: terrine van ganzenlever met gerookte paling,rode biet infusie en roze ajuin. Als hoofdgerecht lamsvlees uit sisteron met een miniscuul versneden ratatouille en een prachtige lamsjus. Om af te sluiten twee "zoetjes": een creatie rond chocolade en pindanoten en een verfrissend fruitdessert met bosaardbei.
    Mooie selectie wijnen te bekomen per glas, we proefden een Dao van Alvaro Castro uit Portugal.
    Voor de liefhebber van moderne technieken een must !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Vier Emmershof, Lokeren
    Op de wellicht warmste dag van het jaar ging het richting Lokeren.
    Een bezoek aan dit restaurant staat sinds jaren op onze lijst en eindelijk......
    We namen het aperitief op het ruime terras vergezeld van 9 hapjes !
    We kozen voor het driegangen menu persoonlijk door de chef voorgesteld aan tafel:
    Zeetongfilet met mosselen en aardappel, champagnesaus en als hoofdschotel de keuze tussen
    vis of vlees: als visgerecht: zeebaars met een preistoemp of eendeborst  voor de vleesliefhebbers
    aan tafel. De visjes lieten we zwemmen in een witte Bourgogne: rully rabourcé van Olivier Leflaive
    en de eendborst baadde zich in een La Commanderie Saint Estèphe. Zeer vriendelijke (vrouwelijke)  bediening. Onze lunch rondden we af met een trio van desserts rond meloen.
    Een heerlijke kop koffie  en we kregen het nog warmer.....
    Lekker genieten op een terras? allen daarheen......
    www.vieremmershof.be  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenmolen, Klemskerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een zomerse avond richting kust. Via vrienden hadden we dit adresje leren kennen en we hebben genoten! Bij het aperitief vers gemaakte groentechips en een gaspacho met grijze garnaal en pindanoten. Bij de een als voorgerecht garnaalkroket, lekker en bij de ander een carpaccio van tonijn met komkommer en granny smith, sesamzaadjes en sorbet van komkommer ! heerlijk.
    Als hoofdgerecht slibtongetjes gebakken met friet en sla voor de anderen: kabeljauw met tomatencompote, geplette aardappel en blanke boter. Als afsluiter een pana cotta met rabarber en pistache. Op deze eerste avond van het verlof mocht het wel eens iets extra zijn dus trakteerden we onszelf op een spaanse rioja: Roda...fluweelzacht. Hoe pure eenvoud gewoonweg schitterend kan zijn!!!!! Supervriendelijke gastvrouw.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeno, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dagje brugge startten we in stijl: ontbijt in Small Luxury Hotel The Pand met als afsluiter een glaasje champagne. Om 10u kwam een gids ons afhalen voor een twee uur durende wandeling: het ongekende brugge. We slenterden door kleine straatjes en bezochten er het Sint Anna kwartier. Met zijn prachtige kerk, de Jerusalemkerk, de rolweg met het geboortehuis van Guido Gezelle om vervolgens via de lange rei en Jan Van Eyckplein  bij Restaurant Zeno in de vlamingdam aan te komen. We namen er het aperitief in de binnentuin, vergezeld van enkele hapjes: Ganzenlever - Rode biet, Structuren van tomaat en venkel - Schelpjes(met rook) ,Bitterbal van duif en zwarte truffel.
    Er wordt enkel een menu voorgesteld dat je in verschillende gangen kan bestellen ( maar dan wel iedereen gelijk aan tafel - 1 geen kaas is allen geen kaas....-. Thema van het menu: L'OEUVRE AU VERT: Alles heel mooi gepresenteerd met een mondvol aan ingredienten. Als eerste: Gemarineerde zeebaars - Gelei van zuring Koolrabi - Pink Lady - Klaverzuring. Als tweede: Langoustine en scheermesschelp, Paddenstoeltjes en knolselder. Zeekraal uit het Zwin. Als derde : Tarbot. Crème van aubergines. Korenaarsasperge.Wulken en gel van hun bouillon en look. Als vierde: Ragout van linzen. Kippenoesters.Zuurdesem - Asperge - Kwartelei Als vijfde: Speenvarken (1koteletje) uit Malmedy. De bouten gekonfijt.Jonge look - Nieuwe erwtjes - Zoete ui - Morieljes. En tenslotte als afsluiter: drie mini dessertjes: "Lion" Witte perzik - Pistache - Rijstebrij Aardbei - Framboos - Samba
    We dronken er een Augustus Chardonnay uit Pénédes Spanje en ook een rode spaanse uit de Torro Vertus. Deze laatste een oprecht heel lekkere jonge fruitige wijn, zacht en romig op de tong.
    Na de koffie richting dijver voor een boottocht op de reitjes. Als afsluiter een " Brugse Zot" op het mooiste terras van 't stad bij Laurent van de B-In, het voormalig oud sint jans hospitaal
    Zalig genieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Trinité, Sluis NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op stap met vrienden net over de grens. We namen er het aperitief op het terras. Vrijwel onmiddelijk werd gevraagd als de dames een plaid nodig hadden.... uitermate attent en nergens gezien....
    Ons glaasje champagne werd vergezeld van een vijftal hapjes, het een na het ander perfect !!
    We kozen voor het  Menu Copains: Gemarineerde blue finn, gebakken tonijn met  gefrituurde gamba en sausje van limoen en munt... Zalig! Vervolgens Oosterscheldekreeft met artisjok, een uiterst licht sausje met tomaat en kroket van risotto... Hemels !! Gebakken kalfszwezerik met asperges, toefjes rabarbercompot, boekweitpasta en truffel... Ongeevenaard !!! Ierse rundsfilet met gebakken ganzenlever, pepersausje en krokante pommes allumettes.... Super !!! Als afsluiter een soepje van meloen en aardbei met een mousse van southern comfort vergezeld van romig amandelijs...Prachtig !!
    Als wijnen hadden we gekozen voor een witte rioja van de viura druif Abel Mendoza en als rode een portugese Alentejo: Villa Santa. Uiterst bekwame en vriendelijke bediening van een toffe meid !
    Ontegensprekelijk DE ONTDEKKING VAN HET JAAR voor ons, we kijken nu al uit naar een volgend bezoek   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijsterbes, Donkmeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze prachtige dag reden we richting Donkmeer, zo'n 25 km van Gent.
    Na het aperitief op het terras genoten we er van de lunch:
    Als voorgerecht Kabeljauw met een zalf van bouillabaise en linguine met schelpjes, pittig gekruid, sneeuwwitte vis.... zeer lekker! Als hoofdgerecht Zeebaars met een aardappelmousseline en krokant van Serranoham vergezeld van witte kool en mousserons champignons, overgoten met een kalfsjus.
    Nagerecht: Chocolade en aardbeiengelei met roomijs van hazelnoten.
    Een schitterende lunch, verleidelijke gerechten met prachtige producten en heel veel creativiteit.
    We komen er graag (en rap) terug ! We sloten deze maaltijd af met een koffietafel op het terras
    met heel lekkere versnaperingen, in 't bijzonder de karamelsnoepjes.........
    Jammer dat we geen kennis konden maken met dhr Van der Bruggen. Stijlvolle, charmante bediening !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stil Ende, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze jaarlijkse uitstap met vrienden bracht ons naar dit restaurant net buiten de stadsrand richting kust. Achter een donker grijze gevel kom je een kleurrijk interieur tegemoet. Mooi gedekte tafels met linnen in grijs en wit. Aperitief hadden we reeds genomen dus gingen we op zoek naar een lekkere witte wijn dat ook onze gerechten vergezelde. We kozen voor een Seresin, Sauvignon Blanc uit
    Nieuw-Zeeland. De keuze viel op het 4 gangen menu. Als eerste gerecht langoustine met scheermesje en bospaddestoelen  in een wel zéér pittige kruidenolie. We gingen verder met een baby-kreeft geserveerd met korenasperges en lamsoor, een geurige schaaldierenbouillon werd apart geserveerd.
    Zéééér lekker ! Tijd voor de rode wijn: een Vino Pedrosa uit de Ribeira del Duero in Spanje.
    Daarbij lamskotelet met asperges en wortelpuree. Als afsluiter een dessert rond aardbeien: aardbeientonic, aardbeienmousse met chocoladekrokant, roomijs van aardbei en basilicum mmmm
    Bij de koffie verschillende versnaperingen: ijspraline van witte chocolade, meringue met citroen en krokantje met brésiliennenootjes.
    'k en Brugge in mien herte, de schoanste stad van 't land, de reitjes en 't stil ende...... zoals willy lustenhouwer het zong.......


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manuscript, Brugge
    Manuscript, het restaurant gelegen in het Kempinsky hotel op de site van het voormalig kasteel van de hertogen van Bourgondie, het Prinsenhof.  Vandaag schitterend weer! Zon, zon zon. We kregen dan ook een tafel op het terras. We kozen voor het menu € 34 bestaande uit drie gerechten.
    We gingen van start met gebakken sint jakobsnootjes "a la plancha" met een zalfje van wortel en kruidenvinaigrette. Pure eenvoud maar zeer lekker. Als hoofdschotel lamsvlees uit Paulliac met groentenmix en rozemarijn. Terug zeer traditioneel, zeer smaakvol maar lauw. Als nagerecht een panna cotta met vanille en rode vruchten. We dronken er een Zinfandel uit Californie bij € 39.
    Dit hotel werd pas heel recent geopend en dit was wel heel merkbaar. Uitzonderlijk lange wachttijden
    en weinig organisatie. Leuk adresje tussendoor.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter Leepe, Zedelgem
    Vandaag op bezoek bij een jonge, zeer getalenteerde chef. Liep stages in verschillende grote huizen en kookt moleculair. Toegegeven het is niet de genre keuken dat je iedere week (?) gaat verkennen maar af en toe mag het wel eens. Het restaurant is modern aangekleed met een aparte aperitiefruimte.
    Reeds bij het aperitief steekt de chef van wal met allerhande hapjes, ' k geloof dat er een achttal waren. Hoorntjes, lolly's, mousses, pralines....
    We kozen voor het degustatiemenu bestaande uit vijf gangen. Als eerste was er een slaatje van kreeft met asperges, vervolgens het tweede onderdeel van dit gerecht met een tartaar van langoustines en sorbet van granny smith. Koningsvis (rouget) met koningskrab en citroen. Dan kwam de kalfszwezerik met tijgergarnaal en mango. Als hoofdschotel een Angus-beef met gelei van wasabi, creme van wortel en komijn. Het nagerecht kwam op 3 verschillende borden. Een mooie wijnkaart met enkele grote namen aan redelijke prijs. We genoten van een Belgisch-Franse wijn: Sillage de Malartic een Pessac-Léognan. Heel moeilijk om de gerechten te beschrijven maar één en al smaken !  Zeer artistiek !
    Voor de liefhebber van supermoderne keuken een must....
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Guidon, Anderlecht
    Naar jaarlijkse traditie vieren we ons ma haar verjaardag in de catacomben van haar favoriete voetbalploeg, RSCA Anderlecht. Op de eerste verdieping gelegen, totaal vernieuwd interieur met veel beige tinten, prachtige gordijnen en heel veel lichtinval. Na een glaasje champagne en de traditionele welkomstgroet van Mister Michel lieten we ons volgende gerechten serveren: Mechelse asperges met Bretoense langoustines, Gekonfijte eendenlever met sesamzaadjes en rode biet, Gemarineerde Zalm met confit van rode biet en limoen. Als hoofdschotel kozen we voor Gebakken kabeljauw met bieslook en uientaartje; Jonge duif met aardappeltaartje en erwtjes en wortelen. Als nagerecht Aardbeien met ijzerkruidroomijs en rabarber en de klassieke dame blanche.
    Een sublieme Saint Aubin 1er Cru van Morey en een vurige Italiaan uit Toscane: Villa Antinori zorgden er voor dat de visjes zwemmen konden en de duif.....tja......
    Een dagje uit met haar man, twee zonen en kleinzoon, dikke kussen van Mr M.......
    wat kan een moeder zich meer wensen.......    Tot volgend jaar !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aneth, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eventjes dachten we dat de lente begonnen was de laatste dagen ! Niets is minder waar, deze morgen potdichte mist en de ganse dag bleef het grijs. Zon hebben we dagelijks nodig en die gingen we zoeken in Restaurant Aneth aan het Graaf Visartpark in Brugge. Een notarishuis nogal uni ingericht, beige tinten en donker bruine gordijnen. Sober gedekte tafels: glas, broodbordje en mes, serviet, theelichtje en glaasje met verse roos. Bij het aperitief een overvloed aan hapjes: kleine pita met pickels, tartaar van tonijn met krabmayonnaise, tomatenjus met wasabimousse, kwarteleitje en cannelloni met groentjes. We lieten ons bekoren door het marktmenu (3gangen):
    Pieterman met gebakken bloemkool, polenta en scheermesjes met krab, mousselinesaus.
    Als hoofdgerecht een Noorse Skrei (kabeljauwachtige die enkel in deze periode gevangen kan worden want anders vinden we hem terug in heel koude en vooral diepe wateren...)met garnituur van japanse aardpeer, canneloni van schorseneren en mousse van erwtjes. Daarnaast kwam een potje met gestoofde andijvie en bovenop een mousse van aardappel geparfumeerd met truffelolie. Heel lekker!
    Net voor het dessert komen ze met een rolwagen aangereden om een Mojito klaar te maken als verfrissing. Geplette limoen en munt met rietsuiker, een ferme geut rum en aangelengd met sodawater.
    Als afsluiter een marquise van chocolade met amarenokers, gekonfijte sinaasappel en sinaasappelroom. Glaasje met schuim van Chartreuse ( ideaal voor de aanwezige verkoudheid).
    Alsnog een zonnige avond...... De chef neemt afscheid aan de deur. Een aanrader.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Sluis, Sluis NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Superlatieven, niets meer dan superlatieven !
    We proberen toch jaarlijks Sergio Herman  een bezoekje te brengen om te genieten van zijn enorme creativiteit. Bij ieder gerecht is het woord perfectie van toepassing. We namen er het 4 gangen menu
    Feeling & Taste met als eerste gerecht: Coquilles gegrild en gemarineerd met structuren van aardpeer, frisse salade van witlof en appel, ijsgekoelde yuzu en geschaafde wintertruffel. (rijkelijk voorzien)
    Jonge tarbot en oester, ziltige plantjes jus van cèpes en limoen.
    Kalfszwezerik Sushi's en crème van spitskool, romeinse sla, gomasio.
    Als afluiter drie nagerechtjes we vielen van de éne verbazing in de andere (lees: we weten het niet meer.....) Prachtige garnituur bij de koffie. De wijnkaart: rijkelijk aanbod en pluspunt: betaalbare wijnen tussen de hele grote kanjers. We dronken er een Augustus Chardonnay Pénedès in wit
    en een Téofilo Reyes, Ribera del Duero in rood.  Muy bien, hasta luego Sergio.........

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Oud Konijntje, Waregem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Reeds jaren zijn we te gast in deze culinaire oase, keer op keer werden we er verwend.
    Dit jaar was niet anders op ons nieuwjaarsdiner met familie.
    Het aperitief namen we in de bar/salon: een glaasje champagne met lekkere verfijnde hapjes.
    Het restaurant bevindt zich aan de kant van de tuin, uitkijkend op een enorm terras met veel buxus
    en grote graspartij. Grote ramen en veel lichtinval.  Op het menu:
    carpaccio van sint jakobsnootjes met rode biet, terrine van wintergroenten; zeeduivel met venkel en bladgroente, sausje van steranijs met parmezaanse kaas; Lamsribstuk met puree van zoete aardappel
    en om af te sluiten een verloren brood met kandijsuiker. We dronken er een sancerre, la perriere
    en als kers op de taart een Jospeh Moda Amarone, Australische Cabernet Sauvignon, Merlot wijn
    van het jaar 1998.
    Nog wat kletsen bij de koffie en terug huiswaarts....tomme tomme.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Wulf, Dranouter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Als Sinterklaasgeschenk waren we uitgenodigd in Dranouter. Een jonge super getalenteerde chef
    met zeer creatieve ideeen. Reeds bij het aperitief gaat het voluit:
    Crème van raapjes en kastanje, krab en zeeegel, venkelpraline met foreleitjes
    vijf tapas rond varken. Aan tafel gaan we op hetzelfde elan verder:
    We kozen voor het viergangenmenu: ieder gerecht bestaat uit 3 kleinere gerechtjes,
    het één na het ander opgediend. Rolmops van zeebaars, Zeeuwse mossel en chlorofyl
    Groene appel en koningskrab (mijn favoriet, zie foto)Crème van gerookte kabeljauwkuit,
    brandade van kabeljauw, escabèche van girolles; Kortgebakken Bretoense langoustine,
    javanais van eendenlever en gekonfijte pompoen,
    crunch van pompoenpitten en schaaldiervinaigrette
    Haas met rode biet en gierstepap; amandelnougat “Melk en honing”,chocoladefantasie Maracaibo”
    met een verukkelijke ijspraline; vervolgens Pistache, munt, citroenmelisse en matcha
    om te eindigen met “Petits fours”: glaasje mandarijnenjus met speculaasespuma, panna cotta
    rijstcrunch, macarons, vruchtengelei met chocolade.
    Wat je hier op je bord getoverd krijgt is werkelijk adembenemend !
    Grenzeloze fantasie! We hadden alle vier vrij uiteenlopende reachties achteraf
    maar één ding is zeker : Je moet het werkelijk eens meegemaakt hebben!
    Uniek !!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kommilfoo, Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dagje kerstshopping in Antwerpen. We bezochten dit restaurant al eerder en komen er graag terug! Vandaag op het menu: als voorgerecht een slaatje met gebakken scampi, daarbij een mousse van witte wortel en carpaccio van sint jakobsnootjes, heel lekker truffelvinaigrette. Als hoofdschotel wellicht één der laatse patrijzen: natuur gebakken met champignons. Daarbij zuurkool met mosterdgelei. zeer origineel en heel lekker. Als nagerecht een biscuit met kastanjes en vanilleijs met banaan. We dronken er een halfje Château Labégorce Zédé 2004, hemels !
    We voelden ons voor 1 dag "Sinjoor". Een aanrader.....
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Durée, Izegem

    We hadden al veel gelezen over dit restaurant dat pas enkele maanden
    geopend is. Het jonge paar werd gisteren zelfs beloond met een michelinster !
    Je komt er binnen in een zeer ruime hal waar we werden ontvangen door de
    dame des huizes. We namen een aperitief in de bar vergezeld van
    verschillende hapjes: gilardeau oester met groene appel, varkenswangentjes
    met espuma van aardappel ( zeer lekker ) praline van geitenkaasje met bladgoud en schuim van rode biet, toast met fazantenpastei en soesje van emmentaler. Op deze koude winterdag kozen we voor het vijfgangenmenu ( oei, oei cholesterol.....) De wijnkaart brengt wijnen van over heel de wereld. We genoten van een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc en een Italiaanse Vino Nobile de Montepulciano.
    Op het menu: canneloni van simmentalerrund met krab, warm gerookte rivierpaling met eekhoorntjesbrood mmm mmm..... Vervolgens st jakobsnootjes met pata negra en een pompoensoepje met krokante spelt en als hoofdschotel fazant met groene kool en een kroket van de billetjes met ganzenlever. Als aflsuiter een mousse van cassis, chocoladepraliné en een kastanjeroomijs. Het restaurant is zeer ruim met veel lichtinval, modern ingericht.
    Bij de koffie kwam er per persoon een tegeltje met versnaperingen. Tot slot was er een mini optreden aan de nabijgelegen tafel ter gelegenheid van een verjaardag en ze vierden nog lang en gelukkig !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Restaurant Le Fox, De Panne

    "het regent oude wijven" hoorden we op de radio........ Een ideaal moment om ons eens lekker te laten verwennen. We reden richting de Panne in striemende regen.
    We kozen er voor de "Fox lunch" à € 48 : 3 gerechten met 1 glas witte, 1 glas rode wijn en mokka inbegrepen. Bij het aperitief een glaasje met mousse van eendenlever en nog een met bloedworst en compote van vijgen. Als hapje: rode barbeel met een pikante couscous. heeeeel lekker!
    Dan kwam er een mousse van pastinaak met versgepelde grijze garnaal en een coulis van pompoen.
    Als hoofdschotel zeetong met varkenswangetjes, prei en tomaat. En als aflsuiter een  warme peer met amandelspijs en vanilleijs, omringd met een lauwe chocoladesaus. We proefden er een Château Reynon van Dubordieu, een overheerlijke sauvignon blanc  ( daar gaan we weer....) en een verrassend mooie rode Côte du Luberon.
    Bij de koffie  heerlijke pralines, macarons de paris en  .......... huisgemaakte nonnebillekes.....
    Mon Dieu !

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Daniele, Ganshoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitstap ! Richting Brussel, bezoek aan de tentoonstelling rond Da Vinci in de Basiliek van Koekelberg. Heel mooie tentoonstelling met vele tekeningen van de meester en zijn tijdgenoten.
    Maar vooraf de hongeren spijzen..... Op de keizer Karelstraat net voor de basiliek heb je het restaurant van de familie Spinelli, de italiaanse flair kan je al voelen bij het binnenkomen.
    We genoten er van een carpaccio van steur met een kaviaar van aubergines en aan de andere kant van de tafel een bladerdeegje met tomaat, aubergine en Parmiggiano. Als hoofdschotel namen we allebei een crepinette van kalfszwezerik met groene kool, polenta en aan tafel rijkelijk met truffels bediend. Als afsluiter voor de een een onvermijdelijke tiramisu gepresenteerd in een glas en voor de ander een panna cotta van tonkabonen en een mousse van blauwe bessen...
    We dronken er een Vino Nobile de Montepulciano....  Gelukkig hadden we gereserveerd want het restaurant was deze middag volledig volzet. Opmerkelijk was dat we tijdens onze maaltijd constant aangesproken werden met  de familienaam. Italianen, heel sterk in bediening

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant Marcus, Deerlijk
    We reden naar Deerlijk  op zoek naar restaurant Marcus. De tafel was besteld voor 13u maar het werd helaas één uurtje later..... gelukkig was er de mobiele telefoon, dit keer een echt gebruiksvoorwerp gebleken.... Op dit late uur werden we er zeer vriendelijk ontvangen door de vrouw des huizes. We informeerden naar de lunch (€33 - 3gangen) en genoten van het aperitief met zeer creatieve hapjes! We vingen aan met een brochette van mechelse koekoek en asperges, vervolgens heilbot met een groentenpuree en gekonfijte kerstomaat om te eindigen met een OVERHEERLIJK soepje van kiwi met roomijs van mascarpone! We dronken er een pouilly fumé Château de Tracy - sauvignon blanc, onze lievelingsdruif- en sloten af met koffie op het mooie ruime terras. We verlieten het restaurant met een belofte: we komen zeker terug maar dan op tijd.......
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kromme watergang
    Uitstap naar onze noorderburen. In het oude dorpsschooltje van Slijkplaat (hoofdplaat, Zeeland)
    Aparte inrichting, veel zwart met hier en daar witte accenten. We konden er genieten van een zeer
    inventieve keuken: carpaccio van st jakobsnootjes met lamsoor, zeetong met ganzenlever en wortelzalfje, Zeeuws lam (1 koteletje en 1 plakje filet) en 3 nagerechtjes van aardbei: meringue, milkshake.... bestel zeker koffie anders mis je de "mignardises" (ze spreken toch graag een woordje frans hé). beslist de rit waard!! mooie omgeving trouwens
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT KARDINAALSHOF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een regenachtige middag belandden we in hartje brugge, aan de sint salvatorskathedraal.
    We werden er vriendelijk ontvangen en kozen voor het kardinaalsmenu met 4 gangen.
    als eerste: een kort gebakken tonijn met sushi van venkel en gember, wasabimousse
    als tweede: een velouté van morieljes met zeetong en ganzenlever
    als derde: Zomerreebok met perzik en sausje van banyuls wijn
    als vierde: slaatje van aardbei met vanille, sorbet van yoghurt met basilicum.
    Wijnassortiment: cheverny (loire) en novecento (argentinie)
    We besloten ons etentje met een heerlijke koffie.
    Pure verwennerij !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (47 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    Inhoud blog
  • Woestyne, Aalter
  • Di Coylde, Beernem
  • De Eetboetiek, Sluis
  • Spetters, Breskens NL
  • L.E.S.S Brugge
  • De Jonkman, Sint Kruis Brugge
  • Schatteman, Hertsberge
  • Spinola, Brugge
  • Sir Anthony van Dijck, Antwerpen
  • Restaurant Vrijmoed, Gent
  • Maison D, Ronse
  • Cuines 33, Knokke
  • Burg 9, Brugge
  • Hostellerie Saint Nicolas, Elverdinge
  • De Jonkman, St Kruis Brugge
  • Volta, Gent
  • het 5e Seizoen, Aalter
  • de vitrine, Gent
  • De Godevaart, Antwerpen
  • t'Jong Gerecht, Brugge
  • 't Zilte, Antwerpen
  • 't Overhamme, Aalst
  • La Luna, Antwerpen
  • Pegasus, Poperinge
  • Grand Cabaret, Nieuwpoort
  • I Trulli, Brussel
  • Het Gebaar, Antwerpen
  • Couvert Couvert, Heverlee
  • La Laiterie, Lille
  • Auberge Herborist, St. Andries
  • A'Qi, Sint Andries Brugge
  • Refter, Brugge
  • Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Le Postay, Wegnez
  • Héliport, Luik
  • 't Pandreitje, Brugge
  • Esmeralda, Knokke-Heist
  • Danny Horseele, Lissewege
  • Fleur sur l'eau, Dendermonde
  • Truffeltje, Dendermonde
  • Bartholomeus, Heist
  • Sea Grill, Brussel
  • Restaurant D'Hulhaege, Deinze
  • Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
  • De Kapblok, Dilbeek
  • Hertog Jan, Brugge
  • 't Vier Emmershof, Lokeren
  • Kruidenmolen, Klemskerke
  • Zeno, Brugge
  • La Trinité, Sluis NL
  • De Lijsterbes, Donkmeer
  • 't Stil Ende, Brugge
  • Manuscript, Brugge
  • Ter Leepe, Zedelgem
  • St Guidon, Anderlecht
  • Aneth, Brugge
  • Oud Sluis, Sluis NL
  • 't Oud Konijntje, Waregem
  • In de Wulf, Dranouter
  • Kommilfoo, Antwerpen
  • La Durée, Izegem
  • Hotel Restaurant Le Fox, De Panne
  • San Daniele, Ganshoren
  • restaurant Marcus, Deerlijk
  • de kromme watergang
  • RESTAURANT KARDINAALSHOF

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief
  • Alle berichten

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!