Inhoud blog
  • De Kapelaan in Aalst - een aanrader
  • Pakhuis - beter thuisblijven
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    uit eten
    restaurantbesprekingen
    05-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kapelaan in Aalst - een aanrader
    zaterdag 2 december : De Kapelaan - Aalst

    Uit eten gaan was al een tijdje geleden gezien mijn ervaring in het Pakhuis (zie vorig bericht). Maar wordt er niet gezegd dat als je van een paard valt is het best er direct weer op te kruipen.
     
    Een vriendin had me dus uitgenodigd iets te gaan eten in Aalst. Waar wist ze nog niet juist. Ik kon kiezen tussen een nieuw Japans restaurant (maar merkte aan haar lichaamstaal dat ze eigenlijk liever niet had dat we binnengingen), het Wiener Haus (gaat ze volgende week al naartoe). Het werd dus De Kapelaan. Een kapel die verbouwd werd tot brasserie.

    Onze entree viel niet in de smaak van de eigenares (of de bazin van dienst). We waren dan ook binnengestapt zonder iets te zeggen. Halverwege de trap naar de eerste verdieping, het restaurant heeft er 3, hoorden we "moet er eerst niet gevraagd worden of er nog plaatsen vrij zijn". Oeps, hadden we niet aan gedacht. We waren één van de eerste klanten en daar hadden we nu echt niet aan gedacht. Er bleek nog plaats vrij (tafel 105). De ober, vlotte jongen, goede verkoper, gaf uitleg bij de kaart, na eerst onze jassen weggehangen te hebben (de mijne 4 jaar oud, gekocht bij H&M). Een heel interessante menulijst, heel gevarieerd, als voorgerecht konden we tapas krijgen, maar we konden er ook een hoofdgerecht van maken. Dat goldt voor de meeste voorgerechten. We kozen beiden een krokante garnaalsalade met een Japans klinkende saus.
    Lezer, het was heerlijk. Onze enige negatieve opmerking is dat het toch wel wat veel was (zeker 100g garnalen, heerlijk slaatje, lekkere frietjes).
    Maar ondergetekende wou toch nog een dessert. Het werd amandelijs. Niet slecht, maar het slaatjes was dus beter.

    Het restaurant zat inmiddels inderdaad vol. Maar de tafels stonden toch voldoende ver uit elkaar om veilig hartsgeheimen te kunnen uitwisselen.

    De rekening : ongeveer 50 euro voor een glas witte wijn, een witte martini, een glas water, 2 garnaalslaatjes, 2 bolletjes amandelijs, een espresso en een decaffeiné.

    Mijn H&M jas werd me aangetrokken door de ober als was het een bontjas. 

    We keerden tevreden huiswaarts.

    De brasserie heeft een site : www.dekapelaan.be

    Lezer van deze bespreking raad ik nog aan toch eventjes mijn bespreking over het Pakhuis te lezen.

    Tot later

    Pam

      

    05-12-2006 om 22:12 geschreven door mie1789

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2006
  • 13/11-19/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!