NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Grenzeloos Beveren-Leie


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!


U hebt iets te melden?
E-mail uw bericht

klik hier.


Categorieën
 • Andere (125)
 • Deerlijk (22)
 • Desselgem (119)
 • Harelbeke (20)
 • Klokkentoren (0)
 • Nieuwsbrieven (9)
 • Sint-Eloois-Vijve (21)
 • Waregem (266)

 • Hoofdpunten blog beverenleie
 • Tijdelijk op Beverse Weetjes
 • MS-Liga Vlaanderen vzw
 • Davidsfonds Beveren-Leie
 • Wist je dat
 • Omleiding
 • Waregembon haalt opnieuw recordomzet
 • Beste wensen 2019
 • All Star Game galawedstrijd gekoppeld aan goed doel
 • Kerstverhaal
 • Kersttoneel zesde leerjaar
 • Wenskaartenactie ten voordele van MS-Liga Vlaanderen
 • Gemeenteraad 20 decemner
 • Petanque Okra Beveren-Leie
 • Rummikub Okra Beveren-Leie
 • Kerstquiz vrije basisschool Beveren-Leie

  Startpagina !

  Laatste commentaren
 • komen kijken (Gidsjoris)
      op Nieuws van in, om en rond Beveren-Leie

 • Foto


 • Steden en Gemeenten
 • West-Vlaanderen

 • E-Cards versturen
 • Serie 1
 • Serie 2
 • Serie 3

 • Foto


  *


  --------------------
 • seniorennet.be

 • Zoeken in blog


  Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder. Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
  Photobucket - Video and Image Hosting
  22-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO

  Mooie opbrenst voor OIGO
  Wandelen voor OIGO 2016 was een speciale editie.. namelijk de 5e editie. Om dit te vieren kwam Karina Goens om voetmassage te geven aan de deelnemers die dit wilden. Daarnaast werd op vrijdag 16 september de veiling van gehaakte knuffels af met een opbrengst van 266euro. Alle beren worden verdeelt over verschillende dorpen en steden van roeselare tot astene, alleen blijven er nog twee knuffels wees. Deze knuffels zijn nog op zoek naar een gouden thuis. Meer info via Kimberly De Frene.

  Naast de opbrengst van de veiling is er natuurlijk de opbrengst van de wandeltocht zelf. Dit jaar was dit al de vijfde editie. Deze ging voor de vierde keer door in oc de Coorenaar Desselgem (de eerste ging door in de drie sleutels aan de kerk). Net als de vier eerdere edities, konden we opnieuw op onze delegatie medewerkers rekenen. Voor wie aanwezig was op zondag zal de grote ballon wel zien staan hebben. Deze werd verloot onder de medewerkers. De medewerker die hem won schonk deze aan een andere medewerker die enkele dagen voor de wandeltocht grootvader en peter geworden was van een prachtige kleindochter. Wat een prachtig gebaar!
  Maar wat het belangrijkste is de opbrengst van de vijfde editie van wandelen voor oigo. Deze is dit jaar €4200 geworden!
  Tel hierbij de opbrengst van de veiling van de gehaakte knuffels, dan komt dit op €4466 voor oigo!

  Via dit bericht wil vzw Over The Rainbow nog eens iedereen bedanken die aan deze editie heeft meegeholpen. In het bijzonder de vele medewerkers en sponsors maar natuurlijk ook aan elke deelnemer die er op zondag bij was...
  Tot volgende editie?! Want... Opgeven is geen optie !!!
  Met vriendelijke groeten, De Frene Kimberly Rigole Els

  22-09-2016, 09:58 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wandelen voor OGIO

  Wandelen voor OGIO

   photo Afbeelding1_zpshmdvsgjh.jpg

  Op zondag 18 september gaat de 5e editie van wandelen voor OIGO door. OIGO staat voor Opgeven Is Geen Optie en is een vzw die gezeteld is in Laarne. In 2007 werd deze vzw opgericht door Jo Vervaet met als doel het comfort van de kankerpatiënt te verbeteren. De vzw startte binnen het Uz Gent verschillende projecten op, die ze vol glans hebben afgewerkt. Zo hebben ze onder andere het terras van de afdeling Palliatieve zorgen volledig heraangelegd, hebben ze een lounge ruimte (ontmoetingsruimte) ingericht op de afdeling Hermatologie. Deze ruimte is multifunctioneel en een ruimte waar de patiënt terecht kan voor ontspanning en om te genieten.

  In 2015 besloot OIGO om andere ziekenhuizen aan te spreken en meerdere projecten te financieren. Zo werd er vorig jaar twee projecten voor €15000 gesteund binnen het OLV van Lourdesziekenhuis Waregem. De twee projecten bestonden uit het aankopen van een ijskap en lasertoestel. De ijskap zorgt ervoor dat de kankerpatiënt zijn/haar geen haarverlies heeft bij de behandeling met chemotherapie. Het lasertoestel wordt gebruikt bij de behandeling van blaasjes in de mond (gevolg van chemo) en zorgt ervoor dat de behandeling met chemo kan verder gezet worden. In 2016 investeert OIGO nog verder in de ijskap.

  Vzw Over The Rainbow organiseert voor de 5e maal deze wandeltocht. Op 16 september 2012 vond de eerste editie plaats in desselgem. Deze editie mocht een opbrengst hebben van €1800. Oorspronkelijk was het idee om éénmalig deze tocht te organiseren. Deze werd georganiseerd als herdenking aan Sandra Cauwels. Sandra stierf in 2011 en was als een grote zus voor Kimberly. Kort voor ze stierf haakte Sandra knuffels die ze dan veilde. De opbrengst van deze veiling was ten voordele van OIGO. De eerste editie was zodanig een succes dat de vzw werd opgericht en er elk jaar opnieuw een wandeltocht werd georganiseerd.

  Ieder jaar opnieuw ziet de vzw de wandeltocht groeien. Zo mochten ze vorig jaar 350 wandelaars ontvangen in Oc De Coorenaar. De 4e editie was goed voor €4000. Voorafgaand aan de wandeltocht gaat er een veiling van gehaakte knuffels door via de facebookpagina 'veiling gehaakte knuffels ten voordele van OIGO' en via de website van de wandeltocht. Daarnaast organiseert de vzw in februari een valentijnsloop. 

  Er kan vooraf ingeschreven worden voor de wandeltocht aan €2 per persoon.
  Dit kan via de bestuursleden van de vzw (Marleen, Els of Kimberly) of via de website klik hier.
  Men kan vooraf inschrijven tot en met 10 september.
  Ter plaatse betaal je €4 per persoon.
  Tijdens de wandeltocht gaat er een tombola door met prachtige prijzen.
  De deelnemers kunnen kiezen tussen drie routes: 5km, 10km en 15km.
  Men kan starten vanaf 7u30. De routes lopen richting Beveren-Leie.
  Meer info: Els Rigole (0472/410210), Kimberly De Frene (0474/763664)

  21-08-2016, 21:28 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  02-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege

  Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
  Op maandag 6 juni wordt juf Veerle Vansteenkiste met het vierde leerjaar van de VBS Desselgem op het stadhuis ontvangen. Na een korte rondleiding krijgen de kinderen de kans enkele leden van het schepencollege te ontmoeten tijdens een receptie.

  Tijdens de Jeugdboekenweek speelden al deelnemende klassen het Jeugdboekenweekspel in de bibliotheken van Waregem, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. Het thema was Weg van de stad en als schiftingsvraag moesten ze raden uit hoeveel blokjes het Legohuis bestond. Twee leerlingen van het vierde leerjaar VBS Desselgem (Laurens en Yassmin) gokten op 146 blokjes. Het waren er uiteindelijk 147, en zo sleepte hun klas de prijs in de wacht.

  Om 10.30u. krijgen ze een rondleiding op het stadhuis, waarna schepen van onderwijs Jo Neirynck hen op sleeptouw neemt voor een spel. Rond 11.30u. ontmoeten ze op een receptie enkele leden van het schepencollege. Tijdens die receptie kunnen ze ook enkele vragen stellen aan de schepenen.

  02-06-2016, 16:28 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop

  Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
  Dit jaar organiseert Joggingclub Waregem reeds voor de 28ste keer een loopevenement in Waregem. Na verschillende brunchlopen, een Gaverbeekloop en nog een aantal Trappistenlopen zijn de organisatoren met hun 5de editie van de St Bernardusloop maar liefst toe aan hun 28ste organisatie.

  Deze editie vindt plaats op 11 juni 2016. Place to be is de joggingpiste recht tegenover het stadion van SV Zulte Waregem in de Zuiderlaan te Waregem. Het is steeds de bedoeling van de organisatoren geweest om mensen samen te brengen in een gemoedelijke, niet competitieve sfeer en zo de drempel zo laag mogelijk te houden om iedereen aan te zetten om te sporten.

  Verleden jaar kon de 4de editie van de St Bernardusloop rekenen op 715 deelnemers. Dit jaar hoopt het bestuur van JCW er nog een pak deelnemers bij te doen. Er ooit in slagen 1000 lopers en wandelaars te laten afzakken naar Waregem is uiteindelijk het ultieme doel van de club.

  Terwijl de sympathisanten de innerlijke mens versterken kunnen de lopers en wandelaars op eigen tempo maximaal 10 rondjes afleggen. Na iedere ronde van 1353 m krijgen ze een bonnetje dat ze nadien kunnen inruilen tegen een St Bernardusbier om mee naar huis te nemen. Kinderen kunnen maximaal 5 rondjes lopen en krijgen nadien per afgelegde ronde een frisdrank.

  Joggingclub Waregem kan terugvallen op zijn leden die instaan voor het schenken van een drankje of voor het klaar maken van een lekkere braadworst voor de toeschouwers. Dit alles tegen een gemoedelijk prijsje. De hele namiddag wordt er ook een streepje muziek gespeeld.

  Inschrijven kan door eenvoudige overschrijving op BE73 4682 2233 3160 van Joggingclub Waregem met vermelding van naam, voornaam en leeftijd. Vooraf betaal je de democratische prijs van €10 als volwassene en €4 als kind. Wens je echter de dag zelf in te schrijven dan betaal je respectievelijk €12 en €5. Er kan gelopen of gewandeld worden vanaf 15u tot 18u. Ter plaatse inschrijven kan vanaf 14u.
  Om 18u15 worden bovendien nog tal van mooie prijzen verloot onder de aanwezige deelnemers.

  Ook dit jaar kun je de dag zelf lid worden van de joggingclub van Waregem. Indien je dit doet dan betaal je €15. Hiermee loop je de St Bernardusloop en ben je lid van JCW. De betaalde €15 kan in veel gevallen gerecupereerd worden via het ziekenfonds. Als lid krijg je ook op dinsdagavond de kans om te trainen tussen 19 en 20u tot de atletiekpiste.
  Meer weten over de 5de Sint Bernardusloop klik hier.

  14-05-2016, 09:23 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  12-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie Week van de Korte Keten.

  Eerste editie van de Week van de Korte Keten in West-Vlaanderen
  Westtoer, POM West-Vlaanderen en Inagro presenteren de eerste editie van de Week van de Korte Keten. Tijdens deze actie kan het brede publiek kennis maken met West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. De initiatiefnemers stimuleren op deze wijze consumenten en horecazaken om producten aan te kopen bij lokale producenten. “De unieke samenwerking zorgt ook voor een extra toeristisch-recreatieve dimensie”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

  De Week van de Korte Keten vindt plaats van 27 mei tot 5 juni in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en langs de Kust. De kalender met activiteiten en evenementen zal een brede doelgroep aanspreken. Er zijn fietsroutes, proeverijen, kookworkshops en opendeur dagen. Tot 30 september presenteren 17 boerderijen originele hoevepicknicks. Telkens maken de bezoekers of de recreanten kennis met de 100 % West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.
  “De lekkere tafel in West-Vlaanderen betekent een grote toeristische troef. De streekgebonden keuken is tot kunst verheven. Grote en kleine adressen koesteren de culinaire schatten van de streek. Chefs brengen graag een ode aan hun regio. Voor de Week van de Korte Keten zijn zes routes op het vernieuwd fietsnetwerk uitgetekend. Telkens kunnen fietsers proeven van streekproducten”, aldus Franky De Block.

  Voedselkilometers
  De circa 50 streekgebonden producenten in dit initiatief besteden allemaal grote aandacht aan de ‘korte keten’. Het traject van producent naar consument omvat een beperkt aantal voedselkilometers. Dit milieuvriendelijk element inspireert ook meer en meer restaurants om de West-Vlaamse streekproducten op eigentijdse wijze op de seizoensgebonden menukaart te plaatsen.
  Bart Naeyaert, gedeputeerde en voorzitter Inagro: “Door de eerlijker prijs en de waardering van de klant kan de korte keten een meerwaarde zijn voor elke landbouwer of tuinder. Voor de klant kan een (h)eerlijk product zijn dat een gevoel van ‘dichtbij’ geeft”.

  West-Vlaamse identiteit
  De West-Vlaamse hoeve- en streekproducten zorgen niet alleen voor positieve toeristische en ecologische impact, ze bepalen mee de West-Vlaamse identiteit. Achter elk product gaat een mooi verhaal schuil. “Een verhaal dat vaak een tipje van de sluier licht van ons ‘zijn’. Een verhaal van hard werken, maar vooral ook van aanvoelen. Aanvoelen van trends, van opportuniteiten en er vervolgens slim op inspelen. Deze verhalen zijn symptomatisch voor ons economisch weefsel”, aldus Jean de Bethune, gedeputeerde voor economie en voorzitter van de POM West-Vlaanderen. “Dat ondernemerschap verdient alle lof en steun. Temeer daar het ook opportuniteiten biedt aan andere ondernemers, zoals lokale middenstand en horeca om zich ook op hun beurt te onderscheiden”.
  Klik hier voor alle activiteiten tijdens de Week van de Korte Keten en heel wat meer info.

  12-05-2016, 10:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag

  Koning bezoekt Kuurne op 24 mei
  Dinsdag 24 mei komt Koning Filip naar de herdenkingsplechtigheid van de Leieslag in Kuurne, een jaarlijks eerbetoon die voor de 70ste keer georganiseerd wordt. Eerst brengt hij een bezoek aan het recent vernieuwd gemeentehuis en de inwonersmuur. Daarna legt hij een bloemenkrans neer bij het Leiemonument. Het is het eerste officieel bezoek van een koning aan de gemeente Kuurne.

  Bezoek gemeentehuis
  Er doen al een tijdje geruchten de ronde, maar nu is het officieel. Dinsdagmorgen 24 mei 2016 brengt Koning Filip een bezoek aan de gemeente Kuurne naar aanleiding van de 70ste herdenking van de Leieslag. Om 9u30 verwelkomt het College van Burgemeester en Schepenen in aanwezigheid van tal van prominenten Koning Filip in het recent gerenoveerd gemeentehuis. In de raadszaal gaat hij in gesprek met zes Kuurnenaren. Ze vormen een staalkaart van de Kuurnse bevolking. Burgemeester Francis Benoit licht onder meer de inwonersmuur als teken van verbondenheid toe. Dit is een wand waar alle familienamen van de inwoners op vermeld staan en de voorbije maanden uitgroeide tot een echte selfiemuur.

  Herdenkinkingsplechtigheid Leieslag
  Om 10u00 begeeft de Koning zich naar de 70ste herdenkingsplechtigheid aan het Leiemonument. Precies op deze plaats, 24 mei dag op dag 76 jaar geleden, vond langs de Leieoevers de bloedigste slag van een 18-daagse veldtocht plaats. 147 soldaten lieten toen het leven en nog eens 500 anderen raakten gewond.
  Burgemeester Francis Benoit, Gouverneur Carl Decaluwé, Luitenant-kolonel Molin en voorzitter van het Leieslagcomité Jan Van Craen verwelkomen de koning en brengen hulde over wat hier in 1940 gebeurde. 147 lagere schoolkinderen zingen een vredeslied en plaatsen een houten kruis voor elke overleden soldaat. Ook Aimé Acton (97 jaar), laatste getuige van de veldslag is er opnieuw bij. Daarna legt de Koning een bloemenkrans neer aan het Leiemonument. Om 11u00 verlaat de Koning de herdenking en start de eindceremonie richting Marktplein. Voor Jan Van Craen, voorzitter van het Leieslagcomité, betekent het bezoek een ongelooflijke schouderklop: “Al 70 jaar herdenkt Kuurne dit zwaar offer. Het bezoek van de Koning is een eervol betoon en bevestigt het nut van zo’n plechtigheid. Het wordt een herdenking die uitnodigt om meer dan ooit de wereld te verbeteren.”

  Eervol betoon, Kuurne maakt zich klaar
  Het koninklijk bezoek is een gezamenlijk initiatief van de burgemeester en het Leieslagcomité. Burgemeester Francis Benoit: “ Het bezoek van de Koning betekent veel voor onze gemeente. Het bedrijf Barco kreeg vroeger al koninklijk bezoek maar nooit eerder bezocht een sire de gemeente officieel. Het is de kroon op het werk van velen. Naast het bijwonen van de herdenking, is het een hele eer om hem vooraf te mogen ontvangen in ons vernieuwd gemeentehuis. Zelfs de muur met familienamen als symbool van verbondenheid is de Koning opgevallen.”

  Het bezoek van de Koning beroert zowel jong als oud in Kuurne. Schepen van Onderwijs en Feestelijkheden Johan Bossuyt: “Alle Kuurnse scholen werken een week rond het thema ‘vrede’. De 70ste herdenking met groot militair vertoon, de muziekkapel en de aanwezigheid van een sire is een gebeurtenis die tot de verbeelding spreekt. Kuurnse kinderen bereiken momenteel volop een vredeslied voor de plechtigheid.”

  Programma 24 mei
  • 9u30: Aankomst Koning voor gemeentehuis Kuurne, Marktplein
  • 9u30-9u55: ontvangst Koning in vernieuwd gemeentehuis, bezoek inwonersmuur en ontmoeting met delegatie Kuurnenaren - achter gesloten deuren
  • 9u30-9u45: Openingsceremonie met in plaatsstelling van het vaandel aan Weggevoerdenplein opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, gevolgd door optocht naar Leiemonument
  • 9u55: Vertrek Koning van gemeentehuis naar herdenkingsplechtigheid Leiemonument
  • 10u00-11u00: Herdenkingsplechtigheid met o.a. toespraken van burgemeester Francis Benoit, Luitenant-kolonel Manuel Monin, een vredeslied van 147 kinderen van het 6de leerjaar en een bloemenhulde door de Koning
  • 11u00: Vertrek Koning uit Kuurne
  • 11u10: Stoet van het Leiemonument naar het Marktplein via de Harelbeeksestraat en Koning Albertstraat
  • 11u30-11u50: Slotceremonie met o.a. bloemenhulde, vlaggengroep Agerato, hijsen vredesvlag en vredeslied.

  Publiekszone
  Inwoners die een glimp van de Koning willen opvangen, dienen zich op tijd aan te melden aan de publiekszone. Er zijn twee publiekszones ingericht:
  • 8u30: voor het gemeentehuis aan de linkerzijde
  • 9u00: hoek Generaal Gerardstraat - jaagpad Leie
  Langs de Leie staat een groot scherm opgesteld zodat iedereen de plechtigheid kan volgen.
  De plechtigheid wordt ook live gestreamd voor de Kuurnse scholen en rusthuizen.

  11-05-2016, 19:04 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  8e Culinaire wandetocht voor ziekenhuisclowns
  Vereniging Initiatief Waregem organiseerde op zaterdag 27 februari 2016 zijn 8e culinaire winter wandeltocht. Reeds weken vooraf de uiterste inschrijvingsdatum waren alle plaatsen volzet en zo konden opnieuw een 300-tal deelnemers genieten van een mooie wandeling, ditmaal in en rond Nieuwenhove Waregem.
  Bij de start in het OC was er een aperitief, en bij de diverse stops kregen de deelnemers achtereenvolgens een lekker speciaalbiertje bij Philip Himpe, een soep in hotel De Peracker, een voorgerecht in de VIP-zaal van Racing Waregem, een hoofdgerecht in de Vrije Basisschool, een dessert in het Goed ter Nieuwenhove en een afsluitende koffiebij terugkeer in het OC.
  Dergelijke organisatie is enkel mogelijk met de hulp van talrijke vrijwilligers en vele sponsors, waarvoor uiteraard hartelijk dank.

  Net zoals bij alle vorige edities schenken wij de totale netto opbrengsten van onze jaaractiviteiten aan de VZW ZIEKENHUISCLOWNS. Deze mochten op vrijdag 8 april een cheque van 4200 euro in ontvangst nemen, en ze konden ons bevestigen dat het dankzij deze gift mogelijk zal zijn om het wekelijks bezoek van de ziekenhuisclowns aan het ziekenhuis van Waregem ook het komende jaar te handhaven.

  Verder doet onze vereniging nog een warme oproep naar elke sociaalvoelende mens om ons bestuur te versterken of mee te werken met onze activiteiten. We zijn een beperkte maar hechte groep van 6 personen, en wensen ons team graag met enkele extra leden te versterken.
  Meer info via de website klik hier.

  30-04-2016, 07:53 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De ouderraad Biest-Jager VZW schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  "Dat de vrije basisschool van de Biest en de Jager aandacht heeft voor Informatie en Communicatietechnologie (ICT) is sinds jaar en dag gekend. Omdat we zoekende waren om ook in de kleuterklassen volop in te zetten op het werken met multimedia in het algemeen, met Tablets en Apple TV in het bijzonder, mochten we hiervoor aankloppen bij onze ouderraad. De kleuters, kleuterjuffen en directeur zijn hen dan ook héél erg dankbaar !

  Juf Pascaline Verhalle, ICT-coördinator voor het kleuter, nam het voortouw in het uitschrijven van een visie, en het zoeken naar passende apps, gelinkt aan de doelen voor het kleuteronderwijs. Daar bovenop werkten we een tabletbeleid uit voor de leerkracht.

  VISIE
  De integratie van iPads in onze kleuterklassen is een klein onderdeel van het werken aan multimedia bij de kleuters. De iPad wordt ingeschakeld als hulpmiddel om tot onderwijsdoelen te komen en is geen doel op zich. We stellen vast dat tablets bij heel wat kleuters niets nieuws is. Touch, swipe en apps zijn begrippen die zelfs bij hen al gekend zijn. De kinderen van vandaag hebben een ‘mediabrein’ en groeien op met tablets, smartphones, sociale media,… Scholen hebben de taak de maatschappelijke veranderingen op de voet te volgen en het onderwijs van vandaag daarop af te stemmen.

  Binnen onze schooleigen visie draagt multimedia in de kleuterklas bij tot de ‘harmonische ontwikkeling’ van elk kind, waar we oog hebben voor alle ontwikkelingsvelden. Als ondersteuning in de ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes proberen we de iPad op een verantwoorde manier te integreren bij de kleuters, rekening houdend met de 11 ontwikkelingsvelden (* zie het nieuwe leerplanconcept van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen : ‘Zin In Leren zin in Leven’ ZILL). Die integratie zorgt ervoor dat de krachtige leeromgeving op niveau van het individuele kind verder wordt uitgebouwd en versterkt. Concreet denken we aan Ipads ter ondersteuning van wero, taalontwikkeling, denkontwikkeling, fijn motorische ontwikkeling, waarbij een tablethoekje een echte verrijking kan zijn.

  IPad in combinatie met Apple TV geeft de leerkracht ook mogelijkheden tot visueel en auditief (thematische filmpjes, PPP, digitale prentenboeken, praatplaten, foto’s,…) te werken met een grotere interactie van de kleuters onderling en de kleuters/leerkracht".
  Aldus Eddy Nuyttens directeur

  10-03-2016, 18:01 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VICHTE: Junior Journalist 2016

  Junior Journalist 2016
  Rune Van Poucke is 'Junior Journalist’ van Vichte. Hij nam samen met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeenteschool De Beukennoot deel aan de wedstrijd van het Davidsfonds.
  Het tema was dit jaar Div “Verschillend en toch gelijk”.
  Rune neemt op zondag 24 april deel aan de provinciale finale, met proclamatie op het “Festival aan Zee” in De Panne.
  Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 26 februari mocht het bestuur van het Davidsfonds Vichte, naast de laureaat, eveneens een boekenpakket overhandigen zeven leerlingen.

   TinyPic

  V.l.n.r. Emmeline Poleyn, Amélie D’Huyvetter, Miel Demeyer, Jens De Rycke, Laureaat Rune Van Poucke, Melana Pareit, Layla De Bock en Pauline Popelier. 
  Achter: Filip Vandemoortele en Koen Tack

  27-02-2016, 18:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  20-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo

  Tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
  Op zaterdag 6 februari organiseerde Vzw Over The Rainbow de tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo. Oigo (opgeven is geen optie) is een vzw waar Vzw Over The Rainbow Desselgem jaarlijks al een wandeltocht voor organiseert.

  Zaterdag 6 februari mochten ze 150 lopers en wandelaars ontvangen in Spotkaffee Leiestadion Desselgem. Vele lopers van loopclub Grijsloke en joggingclub Waregem waren aanwezig. Daarnaast waren er ook lopers vanuit Laarne en Kalken afgezakt naar Desselgem om toertjes te lopen in ruil voor lekkere Pralines van Montserrat.

  Vzw Over The Rainbow, bestaande uit Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene is heel tevreden over de opkomst. Naast de pralines werden er op zaterdag 6 februari ook enkele flessen cava verloot onder de deelnemers.

  Over The Rainbow kan nu al zeggen dat er een opbrengst is van €1250 voor Oigo. Met deze opbrengst kan oigo verschillende projecten uitwerken. Momenteel werkt Oigo projecten uit binnen Uz Gent, maar zijn ze bezig met het onderhandelen met verschillende ziekenhuizen om daar enkele projecten uit te werken. Zo steunden ze vorig jaar voor de eerste keer het ziekenhuis van Waregem door het aankopen van een ijskap en lasertoestel. Dit jaar gaat OIGO opnieuw een ijskap aanschaffen voor het ziekenhuis van Waregem. De volgende activiteit van VZW Over The Rainbow gaat door op zondag 18 september, namelijk de vijfde editie van wandelen voor OIGO. Later hier meer over.

  20-02-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Comedy Brunch KWB

  Comedy Brunch KWB Desselgem op zondag 7 februari 2016
  Inderdaad, KWB Desselgem brengt in 2016 zijn 8ste editie van ontbijt en humor met Steven Goegebeur Voor de 3de maal al kunnen we hiervoor terecht in het nieuwe OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7, te Desselgem.
  We starten op zondag 7 februari 2016 v.a. 8.30u met een uitgebreid ontbijt. Eerst gezellig samen ontbijten met partner en/of gezin en dan om 10.00u de plaats ruimen voor Steven Goegebeur, voornamelijk bekend van de vorige reeks ‘Foute vrienden’. Na afloop is er uiteraard nog mogelijkheid voor een leuk zondags aperitiefje.
  Wie dit alles wil meemaken moet zich vooraf een all-in-kaartje (ontbijt en voorstelling) aanschaffen bij één van de bestuursleden. De toegangsprijs bedraagt €17,00 (er is een ledenkorting van 2 EUR). Kinderen krijgen een korting van 10 EUR en er is voor de kleinsten kinderopvang voorzien.
  Enkel de voorstelling bijwonen kan natuurlijk ook. Toegang hiervoor bedraagt €14,00 in vvk en €16,00 EUR aan de deur.
  Voor bijkomende inlichtingen én kaarten kan je gerust terecht bij Geert Coussement, Kleine Nieuwstraat 22, 8792 Desselgem, 0473/ 81 07 21 – coussement.geert@telenet.be

  14-01-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo

  Valentijnsloop t.v.v. oigo
  "Op zaterdag 6 februari gaat onze 2de Valentijnsloop door t.v.v. oigo.
  Je kan toertjes wandelen of lopen en bij iedere passage krijg je een stokje dat je achteraf kan inwisselen voor pralines. 1 toer is ongeveer 1,1 km.
  Volwassenen betalen voor 25/1/16 8€, daarna 12€, max 10 toeren.
  Kinderen onder 12 jaar voor 25/01/16 à 4€, daarna 8€, max 5 toeren.
  Inschrijven kan via www.valentijnsloop.weebly.com klik hier

  Storten op reknr: be88 9730 9836 8441 (gegevens vermelden).
  De inschrijvingen gaan door in het sportcafé in Desselgem, men kan inschrijven vanaf 13.00 uur en starten kan tussen 14.00 en 16.00 uur.
  Tussen 16.00 en 18.00 uur worden 6 flessen cava verloot, aanwezigheid is wel vereist.

  oigo staat voor 'Opgeven Is Geen Optie' en is een vzw opgericht door een kankerpatiënt in UZ Gent. oigo wil door aankoop van aparatuur het comfort van de patiënt verbeteren.
  Wij hebben al 4 x wandelen voor oigo georganiseerd in Desselgem. Deze wandeling gaat door in september, nu zijn we aan onze 2de Valentijnsloop toe.
  Vorig jaar(2015) heeft oigo het ziekenhuis van Waregem gesteund met 15.000€ voor de aanschaf van een ijskap en lasertoestel".
  Aldus Kimberly De Frene 0474/763664 en Els Rigole 0472/410210, waar je ook terecht kunt voor meer informatie.

  04-01-2016, 23:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  28-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs

  De Zingende Sterren van Waregem zoeken nieuwe actrices en acteurs
  De Zingende Sterren van Waregem brengen elk jaar opnieuw een blijspel eind oktober, begin november in cc De Schakel van Waregem.
  Om te voldoen aan voldoende typetjes en personages zijn wij van plan om een auditie te organiseren op ZATERDAG 13 februari 2016 vanaf 14 uur in CC De Schakel , Schakelstraat 8, 8790 Waregem en zo ons actrices/acteurs-bestand uit te bereiden. Voelt u zich geroepen, en ziet u iets in het concept dat De Zingende Sterren al meer dan 70 jaar brengen, twijfel dan niet om naar de website www.dezingendesterren.be te gaan . Daar vindt u alle praktische informatie over de auditie.
  Meer weten over de auditie klik hier.

  28-12-2015, 11:08 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  10-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femma Desselgem

  De eerste wereldoorlog door de ogen van Femma
  Ook Femma Desselgem herdenkt de wereldoorlog 1914-1918, die 100 jaar geleden ons dorp teisterde. Daartoe nam Femma twee initiatieven, onder de enthousiaste leiding van Chantal Adins van Femma Desselgem.

  Het eerste initiatief was een boekbespreking. In de leesclub van Femma Desselgem werd, in 2014, het boek “ Oorlog en terpentijn” van Stefan Hertmans besproken. Dat gebeurde onder de kundige leiding van Sally Devoldere, medewerkster aan de Waregemse bibliotheek.

  Het tweede initiatief is het opzetten van een tentoonstelling met als thema: het oorlogsgebeuren en de betekenis ervan voor ieder van ons. Deze tentoonstelling vindt plaats in het ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem, op 3 januari 2016. Zij is toegankelijk van 10 tot 16 uur.

  De tentoonstelling stond open voor alle creatieve Femma-leden en hun gezinsleden. Er kon worden deelgenomen door het schrijven van een gedicht, het maken van een schilderij, het bereiden van een oorlogsgerecht op basis van ingrediënten die in de eerste wereldoorlog voor de huismoeders van toen nog voorradig waren. Leuk voor de bezoek(st)ers aan de tentoonstelling is dat er een proevertje zal zijn van door Femma gemaakte oorlogsgerechten.

  Bovendien deed Femma Desselgem een oproep tot de leerlingen van het vijfde en het zesde studiejaar, om aan deze tentoonstelling deel te nemen en in een tekening of schilderij of een gedicht, of een collage… weer te geven wat oorlog bij hen oproept. Beide Desselgemse basisscholen werkten aan deze tentoonstelling mee.

  De uitnodiging is een ontwerp van Karen Detaevernier.

  De werkgroep 14 – 18 bestond uit Nadine Victor, Jeanne-Marie Impens, Jeannine Vervaeke, Christine Vanackere, Claudine Nuytttens en Chantal Adins (voorzitster).
  Voor deze tentoonstelling kon Femma rekenen op de steun van de stad Waregem

  10-12-2015, 11:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  19-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:18 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Authentiek glasraam hersteld op aandringen van Wielsbeekse heemkring

  Op aandringen van de Juliaan Claerhout-kring, de heemkundige kring van Wielsbeke, heeft het gemeentebestuur het authentieke 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve – vroeger noodkerk en later jeugdclub en bibliotheek – in ere hersteld. Het glasraam was oorspronkelijk bedoeld voor de Sint-Bavokerk, maar kwam uiteindelijk in de noodkerk terecht tijdens de verbouwingswerken aan de kerk begin de jaren 1900.

  ‘Toen één van onze bestuursleden, Geert Eeckhout, merkte dat er bij de renovatiewerken aan Den Aert enkele jaren geleden een authentiek, vergeten glasraam in het gebouw zat, namen we direct actie om te vragen het te laten herstellen’, vertelt de 29-jarige voorzitter Bert De Smet. Het glasraam werd tijdens de renovatiewerken zwaar beschadigd, maar gelukkig ging het gemeentebestuur in op de vraag van de heemkring om het te renoveren. ‘Ons bestuurslid Michaël Delange heeft het originele ontwerp uit het befaamde Atelier Coucke uit Brugge in zijn bezit. Op basis daarvan kon de gemeente via Groep Monument het glasraam terug samenstellen’, zegt voorzitter Bert De Smet. ‘Als heemkring zijn we dan ook bijzonder blij dat dit uitzonderlijk stukje erfgoed – dat de Heilige Familie voorstelt in het timmeratelier van Jozef – voor het nageslacht bewaard kan worden.’
  Het glasraam wordt op vrijdag 10 juli plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.

  Glasraam cover van nieuw heemkundig jaarboek Leiesprokkels dat binnenkort verschijnt
  Het glasraam wordt ook de nieuwe cover van het nieuwe jaarboek van de Juliaan Claerhout-kring. Na het succes van de eerste 12 jaarboeken, de lancering van de nieuwe fotoboekjes ‘Mijn dorp’, het bezoek van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz aan de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve (in het kader van het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed) en het laureaatschap “Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014” die voorzitter Bert De Smet kreeg, presenteert de heemkring haar 13de Leiesprokkels-Jaarboek dat in november 2015 verschijnt.
  In het jaarboek staan 20 interessante artikels met een groot aantal uitzonderlijke, nooit eerder gepubliceerde illustraties.
  Zo zijn er onder andere lezenswaardige bijdragen over
  • Groot-Wielsbeekse oorlogsslachto­ffers uit de Eerste Wereldoorlog
  • KSA van Sint-Baafs-Vijve
  • 25 jaar baseball Pitbulls
  • de Hondenzwemming
  • Spel binnen de grenzen
  • de sloop van De Elsbos, het geboortehuis van André Demedts
  • 50 jaar Balta
  • onze soldaten onder Napoleon
  • beschrijvingen van enkele markante figuren uit de drie deelgemeenten
  • enz.

  Dit naslagwerk, dat eigenlijk in geen enkele Wielsbeekse huiskamer mag ontbreken, bevat dus weer een schat aan historische informatie over het rijke verleden van Ooigem, Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve. Het wordt opnieuw een aantrekkelijk, vlot leesbaar boek van 366 blz, met exclusief fotomateriaal en unieke getuigenissen. Een absolute aanrader!
  Kostprijs: 23 euro voor 15 augustus / daarna: 26 euro.
  Info:
  Juliaan Claerhout-kring
  Heemkundig genootschap Wielsbeke, Ooigem en Sint-Baafs-Vijve
  Uitgever Leiesprokkels-Jaarboeken & fotoboekjes ‘mijn dorp’
  Laureaat Juliaan Claerhout-prijs 2011 (cultuurtrofee Wielsbeke – heemkring)
  Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014 (Vlaamse eretitel – voorzitter Bert De Smet)

  08-07-2015, 19:47 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Herdenking Leieslag

  Herdenking Leieslag Kuurne op zondag 17 mei ’15
  75 jaar geleden stonden aan de oevers van de Leie te Kuurne een deel van de 14° Duitse divisie tegenover het 12° Linieregiment en kwam Kuurne zwaar onder vuur te liggen. Er volgde een historisch belangrijke, en zeker een ongelijke strijd met een vijand die veel sterker was in aantal en materiaal.
  De historici hebben geschreven: "Hadden onze soldaten geweten dat ze met twee povere divisies, de mokerslagen van vijf, in zegeroes verkerende, Wehrmacht Divisionnen zouden moeten opvangen, dan was de moed hen zeker in de schoenen gezonken";

  Elk jaar, op de derde zondag van mei, verenigen de gemeente Kuurne en het Bataljon 12de Linie - Prins Leopold - 13de Linie zich om ‘De Slag aan de Leie’ te herdenken. Tijdens deze gevechten in Kuurne werden talrijke burgers gedood en verloren 147 Linie soldaten het leven voor de verdediging van ons vaderland, Kuurne, zijn bevolking en vrede. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat deze slag plaats vond.
  • 10.00 u. Eucharistieviering in de Sint-Michielskerk
  • 11.00 u. Openingsceremonie Marktplein met plaats stelling van het Vaandel
  • 11:15 u. Optocht naar Leiemonument
  • 11:25 u. Ontvangst van de vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning
  • 11:30 u. Bloemenhulde aan het Leiemonument
  • 12.30 u. Bloemenhulde aan Monument 14-18
  - Hulde aan dhr. Aimé Acton, laatste getuige van deze veldslag

  De herdenking heeft plaats in aanwezigheid van:
  • De Vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning Divisieadmiraal HOFMAN
  • Kamer van volksvertegenwoordigers: dhr. Brecht VERMEULEN, commissievoorzitter Binnenlandse Zaken
  • Ministerie van Defensie: luitenant-kolonel militair administrateur, Philippe VAN GYSEGHEM
  • Kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Filip BORREMANS
  • Dhr. Aimé ACTON, laatste overlevende soldaat die hier gevochten heeft.
  • Colonel BEM, JL CRUCIFIX - Mil Commandant Prov Luik, voormalige Comd 12/13 Li
  • Luitenant-kolonel Christophe ONRAET, Militair commandant Provincie West-Vlaanderen

  06-05-2015, 21:20 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke

  Aardbeien Van Overbeke tijdelijk op nieuwe locatie
  Wij zijn een tuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt van aardbeien. Onze aardbeien zijn te bekomen van april tot januari.
  Onze aardbeien worden hoofdzakelijk in onze winkel verkocht op ons bedrijf en een kleiner gedeelte gaat naar de veiling.

  Vanaf 13 april 2015 moeten er jammer genoeg wegenwerken door aquafin uitgevoerd worden waardoor wij gedurende enkele maanden bijna niet meer bereikbaar zullen zijn. Aangezien onze klanten moeilijk bij ons zullen geraken gedurende deze periode, hebben wij een tijdelijke oplossing moeten zoeken.

  Wij hadden het idee opgevat om een pop-up winkel in de buurt te openen zodat onze klanten zonder problemen bij ons hun aardbeien kunnen komen halen. Wij hadden aan een ondernemer in de buurt van ons bedrijf gevraagd of wij eventueel een verkoopsunit konden plaatsen op zijn terrein.>BR> Het bedrijf waar we onze pop-up winkel zullen openen is gelegen in de Nokerseweg 200, 8790 Waregem en is op ongeveer 500 meter gelegen van ons bedrijf en ligt volledig buiten de werfzone zodat we daar ten allen tijde bereikbaar zijn voor onze klanten.Dat bedrijf Machinery Resale, is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van tweedehands bouwmachines. Machinery Resale wordt geleid door Filip Maes en Sabine Beel. Wij zijn hen zeer dankbaar dat we een deel van hun terrein mogen gebruiken.
  Vanaf +- 15 april 2015 beginnen we onze eerste aardbeien te verkopen op onze vertrouwde locatie namelijk Bessemstraat 65, 8790 Waregem en vanaf +- 20 april 2015 verhuizen we onze verkoop dan definitief naar de Nokerseweg 200,8790 Waregem.
  Op deze locatie zal er ook vanaf +- 20 april 2015 een aardbeienautomaat staan waar de klanten kunnen betalen met munten en ook met bankbiljetten. Daarnaast blijft onze aardbeienautomaat nog steeds beschikbaar in de Bessemstraat 65.
  Meer info klik hier.

  06-04-2015, 20:32 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Naessens

  Willy Naessens trakteert op Ronde van Vlaanderen 
  Zondag 5 april, dé dag voor de wielerliefhebber, dé 99ste editie van de Ronde van Vlaanderen! 
  Willy Naessens organiseert samen met Franky Vleeswaren en hun huismerk Bourgon een groot feest tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar zal de tent opgezet worden aan de AANKOMST aan de Donkvijvers in Oudenaarde.

  Willy trakteert naar jaarlijkse gewoonte de eigen medewerkers en de vrijwilligers uit de streek. Hiermee wil hij deze mensen bedanken voor hun inzet voor anderen ! Tot op vandaag hebben we 2.921 ingeschrevenen waarvan 1.200 vrijwilligers en 580 eigen medewerkers. De rest van de ingeschrevenen zijn medewerkers van onze klanten. De genodigden krijgen allemaal gratis drankjes en enkele Bourgon-snacks.
  Voor de koers van start gaat zorgen DJ Koen en DJ Daddy Cool nog voor de nodige sfeer om iedereen in de juiste stemming te brengen. De Ronde van Vlaanderen kan vanaf 13u gevolgd worden op twee grote schermen! Na de aankomst in Oudenaarde zullen DJ Koen en DJ Daddy Cool het feest nog tot 19u verderzetten.
  Vanaf 14u wordt de tent opengesteld voor het grote publiek en is iedereen welkom.

  01-04-2015, 18:52 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut in Waregem
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt vanavond de eerste steen van een nieuw passief schoolgebouw voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem. 1550 leerlingen en leerkrachten kunnen vanaf 1 september 2016 terecht in een multifunctioneel en duurzaam gebouw. Het gaat om een totale investering van bijna 11 miljoen euro. De nieuwbouw past in het publiek-private programma Scholen van Morgen.
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut aan de Markt in Waregem biedt ASO, TSO en BSO aan. In de school volgen 1.400 leerlingen les en werken 150 leerkrachten. Een deel van de bestaande gebouwen zijn verouderd. Het waren oorspronkelijk woonhuizen waardoor de oppervlaktes van de klaslokalen te klein zijn voor eigentijds onderwijs.

  Schoolgebouw en refter
  Het nieuwe complex telt iets meer dan 4.195 vierkante meter gebouw¬oppervlakte en bestaat uit een schoolgebouw en een refter. Het school¬complex bevat onder meer klaslokalen, computerlokalen, een auditorium, een administratief deel en een nieuw sanitair blok. Eén klaslokaal wordt ingericht als een echt kantoor. Zo kunnen leerlingen uit de richting Kantoor aan de slag in een gesimuleerde werkomgeving. Iets verder op het terrein komt een reftergebouw met een schoolrestaurant voorzien van een nieuwe keuken. Er is ook ruimte voor een ondergrondse fietsenberging. De multifunctionele infrastructuur biedt tegelijk kansen naar naschools gebruik voor de inwoners en verenigingen van Waregem. De nieuwbouw betekent een investering van om en bij de 11 miljoen euro en zal klaar zijn op 1 september 2016.

  Passiefbouw
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut gaat voor een duurzame toekomst en kiest voor passiefbouw. Passiefscholen beperken het energieverlies maximaal. De gas- en elektriciteitsfacturen liggen 75% lager dan bij traditionele schoolgebouwen. De keuze voor passiefbouw sluit aan bij de ambities van de school. Het Hemelvaartinstituut nodigt hun leerlingen uit tot engagement om mee de maatschappij van morgen te maken. Binnen en buiten de lessen is er aandacht voor duurzaamheid. De energiehuishouding van het gebouw zal worden opengesteld zodat leerlingen en ouders de voordelen van passiefbouwen in de praktijk zien.
  De nieuwbouw past in het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’. Die vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarige onderhoud van de schoolgebouwen. Via die publiek-private samenwerking staan in Vlaanderen 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten op stapel. Dat betekent de realisatie van 200 nieuwe schoolgebouwen. In de provincie West-Vlaanderen alleen al zijn er zo 35 scholenbouwprojecten voorzien. Goed voor 104.000m2 bouwoppervlakte en een investeringsbedrag van 245 miljoen euro. Voor heel Vlaanderen gaat het om een investeringsbedrag van 1,5 miljard euro. Dit schooljaar zijn er al meer dan 65 schoolbouwwerven in Vlaanderen opgestart. Tegen het einde van dit jaar zullen dat er een 100-tal zijn.
  Om de grote nood aan moderne en degelijke schoolinfrastructuur in Vlaanderen aan te pakken komt er naast het DBFM-programma een Masterplan Scholenbouw. Dat Masterplan zal de grote lijnen uittekenen over hoe in de toekomst de schoolinfrastructuur zal worden aangepakt, zowel renovatie van het verouderde schoolpatrimonium als het creëren van voldoende schoolcapaciteit in specifieke gebieden. Dit jaar wordt er in 50 miljoen euro bovenop het bestaande budget voorzien.

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits : “ De nieuwe gebouwen voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem zullen het toekomstige beeld van het centrum van de stad mee bepalen. Met passiefbouw kiest het O.L.V.-Hemelvaartinstituut bewust voor die duurzame toekomst. Het project is niet louter economisch en ecologisch ‘winstgevend’, maar is vooral een educatief middel om verder te werken aan de milieubewustmaking van de leerlingen en hun ouders. Er gaat bijzondere aandacht naar het naschools gebruik, comfort en duurzaamheid. Deze school biedt met haar aanpak inspiratie voor andere scholen in Vlaanderen.”

  23-03-2015, 19:03 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns

  Initiatief Waregem schenkt prachtig bedrag aan ziekenhuisclowns Waregem

  Initiatief Waregem organiseerde op 28 februari jl de 7e culinaire winter wandeltochten ten voordele van de ziekenhuisclowns van Waregem.
  Om praktische beperkingen hebben zij dit jaar opnieuw de inschrijvingen vervroegd moeten afsluiten bij 288. Weerom konden ze rekenen op de medewerking van de weergoden en de deelnemers waren algemeen gezien zeer tevreden.

  Ze konden tijdens de wandeling van zo'n 7-tal kilometer opeenvolgend genieten van een aperitief, soep, een lekker voorgerecht, een hoofdgerecht (stoofvlees met frietjes), een dessert, een digestief, en een afsluitende koffie. Iedereen kon deelnemen aan een gratis zoekwedstrijd en er werd ook een tombola georganiseerd.

  Dankzij deze en andere organisaties van Initiatief Waregem kunnen ze alweer een mooie netto opbrengst van maar liefst 4200 euro overmaken naar de VZW Ziekenhuisclowns en kunnen ze hiermee ook een verlengde werking garanderen van de ziekenhuisclowns in het ziekenhuis van Waregem.

  22-03-2015, 08:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  02-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne: Ezelskerstmarkt

  Ezelskerstmarkt Kuurne
  Voor de 26ste keer wordt in Kuurne de Ezelskerstmarkt georganiseerd. Deze happening groeide, door de jaren heen, uit tot een echte ontmoetingsplaats van heel wat mensen en van een groot aantal Kuurnse verenigingen.
  Het is eveneens een uitgelezen kans om de kas van de vereniging te spijzen. Er zijn tal van kraampjes geplaatst in een cirkel rondom de markt van Kuurne. De kerstman zorgt samen met diverse animatie voor de nodige sfeer.

  Voor de 3de keer wordt een wedstrijd voor het mooiste kerstkraampje georganiseerd. Een externe jury jureert op uitstraling, kledij verkopers, aankleden van de stand, product keuze en enthousiasme. De winnaar krijgt zijn standgeld terugbetaald.
  De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 13 december 2014 van 17u tot 23u.

  02-12-2014, 19:27 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  30-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen

  De Desselgemse wielertoeisten starten mountainbikeseizoen 
  "DDW is niet alleen een club voor cyclotoeristen maar ook voor mountainbikers. Elk weekend wordt er met de mountainbike een rit gereden in de naburige bossen, weiden en velden. Indien er wordt deelgenomen aan een tourtocht wordt er gecarpoold om dan ter plaatse te kunnen starten. Men verzamelt telkens aan het clubklokaal Jeugdhuis Jakkedoe te Desselgem, waarnaar ook na de rit wordt teruggekeerd om te genieten van een verfrissende pint of warme chocomelk.Het mountainbikeseizoen loopt het hele jaar door.
  Het cycloseizoen loopt in principe van maart tem oktober, al blijven de leden ook tijdens de wintermaanden bij goed weer op zondag samenkomen voor een gezamenlijke rit op de weg.

  Elk jaar is er ook de eigen organisatie van de DDW CLASSIC, waarbij er kan gekozen worden voor een mountainbiketocht, een cyclotocht én een familietocht.
  De volgende editie vindt plaats in het weekend van 18-19 april 2015. Man of vrouw, jong of oud, iedereen is van harte welkom bij DDW. Vanaf 2015 gaat men van start met afzonderlijke ritten voor de vrouwelijke leden", aldus Maarten Dewaele

  30-11-2014, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'

  KWB Desselgem roept op tot deelname ‘Ieder kind een sint’
  Met de actie ‘Ieder kind een sint’ wil kwb Desselgem de ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint: de sint die krijgt en herverdeelt… Het is eens iets anders! We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen. Dus liefst geen batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d.

  We hebben 2 inzamelmomenten voorzien in Desselgem (OC De Coorenaar) : - op vrijdag 28/11 om 19.30u n.a.v. de kwis ‘De Slimste van Desselgem’ – bij afgifte van een stuk speelgoed krijg je bovendien een gratis antwoord voor de kwis (max. 4/ploeg)

  - op zondag 30/11 om 14.00u : ‘happy baardday’ – intrede van de sint in Desselgem en speelnamiddag in en rond OC De Coorenaar (inzameling tot 19.30 in OC) Ieder kind kan ook meespelen op www.sintagram.be. Baard uitknippen, fotootje maken en opladen en op zondag om 14.00 de sint verwelkomen en spelen in en rond OC De Coorenaar en indien mogelijk een afgedankt speelgoedje meebrengen en afgeven aan de inzamelstand (tot 19.30u).

  Met KWB Desselgem hopen we dan ook dat jullie massaal aan deze actie deelnemen, zodat we zoveel mogelijk kinderen een leuke Sint-tijd kunnen geven. Het speelgoed wordt verdeeld onder de Welzijnsschakels, ’t Kelderke en Sonobeg te Waregem, Gezondheidszorg H. Familie, vzw De Korbeel, Mama’s voor mama’s en Buda-sociale kledijshop te Kortrijk en het OCMW van Wevelgem.
  Praat met je kind over armoede De actie gaat om speelgoed, maar ook om een gesprek voeren in je gezin: over arm of rijk zijn, veel of weinig hebben, kansen krijgen of niet. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede? Waarmee wil jouw kind andere kinderen blij maken?

  22-11-2014, 20:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE:Negende editie Jobrock

  Jobrock aan 9de editie toe
  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Kubox in Kuurne de 9e editie van het Jobrock festival plaats. Het festival presenteert dit jaar een volwaardig tweedaags festival dat bulkt van de exclusieve shows. 


  Op vrijdag 17 oktober is de Kortrijkse band Amenra de absolute headliner. Het best verborgen exportproduct in de Belgische muziekwereld speelt op Jobrock zijn allerlaatste Belgische full show dit jaar. Daarnaast speelt ook de Wevelgemse band Steak Number Eight zijn allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar en het Gentse Raketkanon, onderbreekt de opnames van hun nieuwe plaat voor een allerlaatste Europese show dit jaar. De tickets voor deze dag zijn inmiddels zo goed als uitverkocht. In de voorverkooppunten ligt nog een heel beperkt aantal tickets. Er worden voor deze dag geen tickets aan de avondkassa verkocht.

  Voor Zaterdag 18 oktober komen de Belgische topacts DAAN en Praga Khan langs. Voor de beide hitmachines, denk voor DAAN aan ondermeer Housewife, Victory en Icons en voor Praga Khan aan Breakfast in Vegas, Power of the flower en Love U Still, is het de allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar. Daarnaast komen de Britse dublegendes van Zion Train langs voor exclusieve Belgische show en spelen de punklegendes van The Kids hun eveneens laatste show in Oost- en West-Vlaanderen dit jaar. De jonge leeuwen van Soldier’s Heart en Highway Jack vervolledigen de affiche. De afterparty is in handen van Nadiem Shah en Ilse Liebens (Studio Brussel).

  Tickets kosten amper 7€ in voorverkoop voor vrijdag 17/10 en amper 9€ in voorverkoop voor zaterdag 18/10. Combitickets zijn online te koop voor 12€, al zijn ook deze bijna uitverkocht. Aan de deur betaal je op zaterdag 12€. Voor vrijdag 17/10 worden geen tickets meer aan de deur verkocht.
  Info & tickets: www.jobrock.be
  Evenement: Jobrock Festival
  Datum: Vrijdag 17 oktober – Zaterdag 18 oktober
  Locatie: Kubox – Kattestraat 188 – 8520 Kuurne
  Line-up:
  VRIJDAG 17/10 Amenra, Steak Number Eight, Raketkanon 
  ZATERDAG 18/10
  DAAN, Praga Khan, Zion Train (uk), The Kids, Soldier’s Heart, Highway Jack
  Afterparty: Nadiem Shah & Ilse Liebens (Studio Brussel)

  07-10-2014, 10:59 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'

  Toneel Nieuwenhove brengt ‘De eerste viool’
  De eerste Viool, een komedie die zich afspeelt in een huis van lichte zeden, is een nieuw stuk. Het wordt een primeur voor West-Vlaanderen. Enkel in Gent en in het verre Limburg werd het reeds vertoond. Met andere woorden een hele uitdaging voor de hele groep. Maar we garanderen zeker opnieuw veel leute en plezier tijdens de opvoeringen.

  De korte inhoud:
  Fifi, de uitbaatster van ‘ De Eerste Viool’ zit met de handen in het haar. Juist voor een drukke avond, melden bijna alle meisjes zich ziek. Wat moet ze doen? Sluiten of vindt ze alsnog een oplossing? Krijgt ze tijdig de zieke meisjes opgelapt? Hoe reageren de vaste klanten? Merken boer Jos en muzikant Armand iets? Hoe is de eerste ervaring van Youri met het huis? Raakt de jacuzzi tijdig klaar? Wordt er beroep gedaan op interims? Dit en nog veel meer speciaals speelt zich af binnen de muren van het huisje van lichte zeden, op een maandagavond ergens in Waregem.

  Rolverdeling:
  Madam Fifi, uitbaatster : Vera Debaere
  Nanette, prostitué : Anja De Sloovere
  Wendy, poetsvrouw : Ninja Vuylsteke
  Nora, poetsvrouw : Caroline Kesteloot
  Kim, poetsvrouw : Celine Valcke
  Jos, boer : Jacques Maes
  Youri, boerezoon : Philip Vanassche
  Armand, lid van de fanfare : Philip Himpe
  Jonathan, verloofde van Wendy : Guy Callens
  Sus, loodgieter : Christophe Devolder

  Meer info over speeldagen, inkom... klik hier.

  06-10-2014, 11:44 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  16-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers

  Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers in Waregem
  Een mantelzorger ben je als je regelmatig zorg verleent aan een chronisch zieke persoon uit de omgeving. Dit kan gaan over je partner, ouder of kind, maar evengoed over je hulpbehoevende buur of goeie vriend(in). Mantelzorg kan voldoening geven maar vraagt de nodige inspanning. In een ontmoetingsgroep maak je kennis met andere mantelzorgers. Per bijeenkomst wordt een thema behandeld. Daarbij is er een korte duiding. Er is tijd voorzien om uit te wisselen en om met elkaar in gesprek te gaan. De ontmoetingsgroepen staan open voor alle mantelzorgers. Voornaamste doel is om informatie op te doen en om de eigen veerkracht aan te boren.

  Waregem: op volgende maandagen tussen 14 en 16 uur: 2014:22/09, 20/10, 17/11, 8/12. 2015: 19/01 en 16/02. Plaats: OC de Roose Waregem.
  Toegang: €2 per bijeenkomst, ter plaatse te betalen. Koffie en informatiemap inbegrepen. Voor meer informatie neem contact op met Ziekenzorg CM vzw Mantelzorg West-Vlaanderen 051 26 53 66 mantelzorg.zzwv@cm.be

  16-09-2014, 10:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  29-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.

  Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden van de Desselgemse Gezinsbond.

  De Gezinsbond van vandaag kan terugblikken op een rijke en lange geschiedenis waarbij de belangen van de gezinnen steeds voorop stonden. Al van bij de oprichting in 1921 onder de naam 'Belgische Bond der Talrijke Huisgezinnen' waren vrijwilligers de spilfiguren van de vereniging. In het eerste driemaandelijkse blad (april 1921) ,met o.a. de publicatie van de statuten van de Gezinsbond, stond Desselgem reeds aangegeven bij de gemeenten die meteen een plaatselijke afdeling opstartten. Dus hebben zich vrij kort na het einde van Den Grooten Oorlog reeds Desselgemnaren bekommerd om het welzijn van de gezinnen.

  Ook vandaag ijvert de Gezinsbond nog steeds voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving en kan zij daarvoor beroep doen op vele vrijwilligers, waarvan de onbaatzuchtige inzet zeer gewaardeerd wordt. Zo worden op zaterdag 20 september 2014 om 18u30 in het Oc De Coorenaar een aantal verdienstelijke bestuursleden van de Desselgemse Gezinsbond gelauwerd. De onderscheidingen worden door de centrale dienst Brussel toegewezen op basis van de opgenomen bestuursfunctie en het aantal jaren dienstbetoon.

  Dit jaar ontvangen volgende bestuursleden een onderscheiding : Bernadette Pauwels (brons), het gezin Alain en Eliane Nolf-Bevernage (zilver), Antoinette Lefebvre (zilver), Germain Courtens (zilver) en Robrecht Lambrecht (1ste en 2de ereplaket). De huldiging krijgt verdiende aandacht van Gezinsbond Gewest Kortrijk waartoe de Desselgemse afdeling behoort. Ook het Waregems stadsbestuur laat zich niet onbetuigd bij dit feestelijk gebeuren en ondersteunt, mede met de plaatselijke afdeling, de afsluitende receptie.

  29-08-2014, 10:53 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte

  Grote Prijs Memorial Briek Schotte in nieuw kleedje
  Op dinsdag 16 september organiseert vzw Koninklijke Veloclub De Leiezonen uit Desselgem voor de 72ste keer de Grote Prijs Memorial Briek Schotte in het kader van Desselgem Koerse.
  De populariteit van deze wedstrijd gaat zowel bij renners als publiek nog steeds in opgaande lijn. De laatste jaren werd sterk ingezet op veiligheid en communicatie rond deze wedstrijd. Ook naar sponsors toe werd gepoogd om een netwerk rond dit evenement op te bouwen.
  Om de beleving rond deze wedstrijd voor het publiek nog te verhogen, is Veloclub De Leiezonen dan ook verheugd het startgebeuren te kunnen herinrichten op de totaal vernieuwde site aan de Georges Coornaertdreef.
  Traditioneel stonden de bussen en materiaalwagens van de deelnemende ploegen reeds op deze site, maar door de bouw van het nieuwe sportcomplex met Sportkaffee Leiestadion en het nieuwe OC De Coorenaar, bieden er zich heel wat mogelijkheden aan om de inschrijvingen en start van de wedstrijd ter herbekijken.
  Dit jaar zal het organisatiecomité een aantal initiatieven uittesten en aftoetsen op deze nieuwe start site, met als bedoeling dit verder uit te werken naar volgend jaar toe.
  Wedstrijdinfo :
  De Grote Prijs Briek Schotte vindt plaats op dinsdag 16 september en start om 14u voor 17 plaatselijke ronden van ruim 9 kilometer. Officieuze start in de Georges Coornaertdreef en aankomst in de Liebaardstraat ter hoogte van café Casa El Vid.

  Voorafgaand aan de Grote Prijs Memorial Briek Schotte wordt op zaterdag 13 september ook een nieuwelingenkoers in Desselgem georganiseerd. De start wordt gegeven om 15u aan café ‘t Klokkenhof

  26-08-2014, 19:31 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'

  Vrijwilligers gezocht Plantjesweekend 'Kom op tegen Kanker'
  De feesteditie van het Plantjesweekend heeft je nodig!
  In september viert 'Kom op tegen Kanker' de twintigste verjaardag van het Plantjesweekend.
  Waregem neemt voor de derde keer deel aan het Plantjesweekend. Daarvoor zoeken we helpende handen.
  • We verkopen azalea’s aan 6 euro per plantje.
  • De verkoopactie vindt plaats op 19, 20 en 21 september 2014 op openbare plaatsen.
  • Vrijwilligers kiezen zelf hoelang ze willen helpen: een paar uur, een namiddag, een hele dag.
  • Ale vrijwilligers dragen een badge van 'Kom op tegen Kanker' zodat ze herkenbaar zijn als officiële verkoper.
  • Het Plantjesweekend van 2013 bracht in Waregem 7500 euro op.
  • De volledige opbrengst van de verkoop gaat 100% naar 'Kom op tegen Kanker'. De verkopers hebben folders ter beschikking als mensen vragen waar het geld van de verkoop naartoe gaat. De folder legt uit naar welke projecten het geld gaat: naar psychosociale projecten voor kankerpatiënten, naar het Kankerfonds, naar hulp voor kinderen met kanker enzovoort.
  Wie wil de handen uit de mouwen steken voor 'Kom op tegen Kanker'? En wil helpen bij een bestaande actie? Het Plantjesweekend is iets voor jou!
  De actie kan ook rekenen op promotie via een spotje op radio en TV.

  Onze voorzitter Frank Deboosere vermeldt het Plantjesweekend graag tijdens zijn weerbericht.
  Azalea’s verkopen is een prettige manier om je in te zetten voor 'Kom op tegen Kanker'.

  Zin om mee te doen? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Mia Waegebaert, Albert Saverysstraat 2 bus 2 8790 Waregem, telefoon 056 605 861, gsm 0474 944 419, E-mail kotk.waregem@telenet.be
  Infovergadering op zaterdag 30 augustus om 14u in Poincaré Stormestraat Waregem.

  22-08-2014, 22:55 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  12-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: City mountainbike

  City mountainbike op 15 augustus in Waregem
  City Mountainbike is een UCI regelmatigheidscriterium in het mountainbiken, meer bepaald in de categorie Mountainbike Eliminator XCE wedstrijden. Er vinden verschillende manches plaats tussen mei en november. De sport is ontstaan in België. Voormalig top Mountainbiker Filip Meirhaeghe en oud veldrijder Erwin Vervecken zijn de peters van dit criterium. Op het palmares prijkt alvast 1 bekende naam, nl. Klaas Vantornout. Hij won dit criterium in 2011. Oorspronkelijk vonden de manches enkel plaats in Vlaanderen en Nederland.

  Vanaf dit seizoen zullen er ook manches plaatsvinden in Brazilië(Rio de Janeiro, Campinas en Ouro Préto), Argentinië en Uruguay. Verder zijn er nog gesprekken met locaties in Duitsland, Zuid-Afrika, China(Beijing) en Thailand(Bangkok). Er wordt gestreefd om van deze spectaculaire tak van het mountainbiken een Olympische discipline te maken tegen Tokio 2020.

  Safety Jogger is één van de hoofdpartners van CityMountainbike 2014.
  Davy Nys: “Met deze partnership zijn we niet aan ons proefstuk toe in de wielersport. Safety Jogger heeft een passie voor de fiets. Getuige daarvan is ons eigen 2-jaarlijkse fietsevent “Safety Jogger Classic” en onze sponsorship in het veldrijden enkele jaren terug. City Mountainbike is een event voor sterke, sportieve en avontuurlijke atleten, dat garant staat voor spektakel. Onze collectie werkschoenen beschikt over dezelfde kenmerken, vandaar dat we onze naam graag linken aan City Mountainbike. De internationalisering van het event kan zo wel voor de organisatoren als voor de partners, zoals Safety Jogger, de start zijn van een mooi wereldwijd verhaal.
  Op 15 augustus komt City mountainbike naar Waregem. Wees er bij.

  Meer weten over de City mountainbike in Waregem  klik hier.

  12-08-2014, 19:13 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  18-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde

  Zwevegem 'Dorp van de Ronde' in 2015
   Op dinsdag 15 juli heeft de directie van Flanders Classic, verantwoordelijk voor het onderdeel “Dorp van de Ronde” een bezoek gebracht aan Zwevegem. Ze hadden het genoegen Wim Van Herreweghe en Nicolas Denys te mogen ontvangen voor de bespreking van diverse samenwerkingsmodaliteiten en o.a. ook voor de bespreking van het parcours op het Zwevegemse grondgebied. Als gevolg van de verkiezing van Zwevegem tot “Dorp van de Ronde” zal de Ronde van Vlaanderen (zowel op zondag wat de eliterenners betreft als op zaterdag wat de wielertoeristen betreft) uitgebreid door Zwevegem rijden.

  Flanders Classics heeft woord gehouden door de oorspronkelijke toezegging dat alle deelgemeenten deel zullen uitmaken van het parcours van de Ronde van Vlaanderen uitdrukkelijk en officieel bevestigd.

  De renners zullen uit de richting Kortrijk komen, door de dorpskern van Kooigem rijden en vervolgens via de Kooigemstraat en de Kaveiestraat Sint-Denijs binnenrijden door de Jolainstraat en de Helkijnstraat.
  Na de dorpskern van Sint-Denijs wordt via de Moenstraat richting Moen gereden. Via de Bossuitsstraat zal ook de dorpskern van Moen de Ronde mogen ontvangen. Er wordt vervolgens verder doorgereden via de Stationsstraat naar de Keiberg (op grondgebied Heestert) naar Zwevegem-Knokke toe.
  Via de Avelgemstraat zullen de renners vervolgens de Otegemstraat binnenrijden (langs het Theophiel Toyeplein) om tenslotte hun weg te vervolgen in de richting van Otegem. Ook de dorpskern van Otegem zal kunnen meegenieten van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.
  Het grondgebied van Zwevegem zal tenslotte worden verlaten via de Tiegemstraat. Er wordt, ter voorbereiding van alle activiteiten die kunnen en of zullen worden gepland in het vooruitzicht van de Ronde van Vlaanderen 2015, een grote dorpsvergadering gepland op woensdag 10 september om 20 u. in de polyvalente zaal van het Gemeentepunt te Zwevegem, Blokkestraat 29.
  Deze grote dorpsvergadering, in het kader van het Dorp van de Ronde, richt zich tot alle Zwevegemse inwoners, sport- en andere verenigingen, van welke aard ook, onderwijsinstellingen, ondernemers, zelfstandigen, enz. kortom al wie op de één of andere manier rechtstreeks of onrechtstreeks wil bijdragen tot het succes van het evenement. Het is niet alleen de bedoeling een groot volksfeest te organiseren op de dag van de Ronde zelf, zijnde op 5 april 2015, maar ook tijdens de weken en de maanden die eraan vooraf gaan.

  Het startschot zal gegeven worden ter gelegenheid van Zwevegem Kermis, meer bepaald tijdens het weekend van 12 -13 –14 en 15 september met de viering van 100 jaar Marcel Kint en vermoedelijk ook met de symbolische overdracht van de fakkel tussen Heule en Zwevegem (voor de overgang van Dorp van de Ronde 2014 naar Dorp van de Ronde 2015). Het volledig programma van dit kermisweekend zal later uitvoerig toegelicht en voorgesteld worden.

  18-07-2014, 18:54 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  17-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO

  Wandelen voor OGIO

  Op zondag 21 september gaat de derde editie van wandelen voor OIGO van start in oc de coorenaar Desselgem.
  Deze editie wordt georganiseerd door de nieuwe vzw Over The Rainbow. Deze vzw is net opgestart door Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene. Deze vzw wil verschillende sportieve activiteiten organiseren voor het goede doel. Onder andere deze wandeltocht. Oigo staat voor opgeven is geen optie. Oigo zet zich binnen uz Gent in voor (o.a.) kankerpatiënten. 

  Vorig jaar heeft oigo (samen met onze opbrengst) het terras van palliatieve zorgen kunnen heraanleggen. De resultaten hiervan zijn te zien op hun website (www.oigo.be). Oigo werd opgericht in 2007 door Jo Vervaet. Hij kreeg toen te horen dat hij kanker had. Toen hij in uz Gent verbleef merkte hij op dat er verschillende dingen ontbraken. Elk jaar kiezen ze een project uit die ze willen steunen. Zoals de lounge die ze ingericht hebben op de afdeling van de kankerpatiënten, het heraanleggen van het terras aan palliatieve zorgen,.. Dit jaar hebben ze gekozen om de stille ruimte op de afdeling Pneumologie aan te pakken. Deze ruimte wordt gebruikt om een eerste overleg tussen patiënt en arts te laten plaatsvinden. Meer info over dit project en enkele andere projecten van dit jaar kan je vinden op de website van oigo: http://www.oigo.be/tvv/project-2014/

  Dit jaar willen we met de wandeltocht terug minstens even goed doen als vorig jaar. We mochten vorig jaar 250 wandelaars ontvangen en deze editie was goed voor een bedrag van €2400! Daarnaast hebben we nog enkele cheques in ontvangst mogen nemen en hebben we onze eerste editie van onze veiling van gehaakte knuffels gehad.

  Dit jaar vindt ook weer deze veiling plaats. Cindy Debrauwer leverde prachtig werk en haakte verschillende knuffels voor onze veiling. Deze veiling is ook te volgen op onze website: www.wandelenvooroigo.weebly.com
  Daarnaast mogen we zeker onze sponsors niet vergeten. Dankzij hun steun hebben we weer de kans om er een prachtige editie van te maken.

  Op zondag 21 september kunnen de wandelaars starten tussen 7u30 en 15u. De wandelaars kunnen kiezen tussen de afstanden van 5-10-15km. Deze routes werden uitgestippeld door Luc Debrauwer, Els Rigole en Kurt De Frene. De routes lopen dit jaar weer naar de leie toe en langs rustige wegen. De inschrijving bedraagt €2 vooraf en €3 ter plaatse. Elke deelnemer krijgt een leuke verrassing na afloop van hun wandeltocht. Daarnaast zal er ook weer een tombola zijn met prachtige prijzen en de jaarlijkse visput zal er ook weer liggen.

  17-07-2014, 08:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARELBEKE: Zomerzoektocht

  Zomerzoektocht in Harelbeke
  Wie bekende en onbekende plekken in Harelbeke wil ontdekken, kan in de maanden juli en augustus 2014 deelnemen aan de originele fiets- wandel- en autozoektocht van het Davidsfonds Harelbeke-Bavikhove-Hulste.

  Op deze zoektocht maak je kennis met alle deelgemeenten van de stad. Het lusvormige parcours heeft een zevental stopplaatsen:
  - Centrum Harelbeke - Eiland - Stasegem - Zandberg - Bavikhove - Hulste - Kapel ter Koutere.

  Op elk van deze stopplaatsen worden de deelnemers uitgedaagd om antwoorden op de pittige zoektochtvragen te vinden. In de deelnemingsbrochure vinden ze ook een korte beschrijving van de bezienswaardigheden.
  Met de deelnemingsbrochure van deze zomerzoektocht wint u in één klap een mand vol verrassingen:
  - Een boeiende ontdekkingstocht door alle deelgemeenten en wijken van Harelbeke; - Een bon om onderweg een gratis Petrus te proeven; - Een twintigtal prijzen, waaronder boeken, aankoopbonnen bij de plaatselijke middenstandszaken en etentjes in plaatselijke restaurants; - Goed gezelschap, want zoals dat gaat bij het Davidsfonds: deze zoektocht beleef je samen met familie of vrienden.

  De bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking vindt plaats op maandag 8 september 2014 om 19:30u. in het Cultureel Centrum Het Spoor te Harelbeke.
  De deelnemingsbrochure van de Zomerzoektocht Harelbeke kan aangeschaft worden tijdens de openingsuren van de Dienst Toerisme in het Stadhuis van Harelbeke of bij Optiek Vandeputte, Marktstraat 25 te Harelbeke.

  14-07-2014, 16:19 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Harelbeke
  06-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting

  Opbrengst 11de wortelkaarting werkgroep Chantal Coussement
   Deze 11de editie ging zoals vorig jaar door in het OC De Coorenaar in Desselgem op zaterdag 29 maart.
  Zou het uitzonderlijke goede resultaat van vorig jaar gehaald worden ? Het werd een spannend afwachten want er heerste een volledig stilzwijgen over het resultaat. Bekendmaken bij de overhandiging van de cheque en niet vroeger was de regel die door Chantal Coussement strikt werd gevolgd.
  Op de cheque stond het bedrag van: 7.673,78 euro, een prachtig resultaat!
  Vorig jaar was de opbrengst 7.321,65 euro.
  Dus een zeer tevreden Somival club die dankzij deze steun haar werking volop kan verderzetten in het belang van mensen met een beperking en hun familie.
  Het resultaat van de wortelkaarting blijft een zeer belangrijke financiële peiler en heeft de ruimere werking van somival, zoals we die nu kennen, mede mogelijk gemaakt.
  Het ledenaantal bedraagt nu 375 en mede dankzij de medewerking van de pers wordt het aanbod van Somival steeds meer en meer gekend bij de doelgroep.
  Aan de werkgroep van Chantal en iedereen, die aan de elfde editie zijn medewerking gaf, een hartelijke dank ook voor de goede en fijne samenwerking.
  Gaan we naar een 12de editie ? SOMIVAL hoopt het alvast en dit in naam van alle leden.
  Namens het bestuur van Somival Lucien De Bels

  06-07-2014, 21:26 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  28-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie

  Wonen aan de Leie brengt meer leven in Sint-Eloois-Vijve

  TPRSB

  Het prestigieus nieuwbouwproject "Wonen aan de Leie" zal 213 wooneenheden bevatten in hartje Sint-Eloois-Vijve, bij Waregem. Tussen de kerk van Sint-Eloois-Vijve en de Leie wordt plaats gemaakt voor appartementen, vrijstaande woningen en rijwoningen. Kortom een project waar iedereen welkom is.

  Ook over de unieke locatie waarover "Wonen aan de Leie" beschikt valt iets te zeggen. Het prachtige Leie-landschap aan de ene kant en de vernieuwde dorpskern met bomenrijen en een rustig plein met nieuwe brasserie zorgen ervoor dat het er heerlijk vertoeven is. Daarbovenop komt nog dat de volledige site autoluw wordt gemaakt, waardoor het er altijd rustig is. Uiteraard wordt er, hoofdzakelijk ondergronds, voldoende parking voorzien. Maar de rust betekent in dit geval geen afgelegen ligging! Via de E17 is er een snelle verbinding naar Kortrijk en Gent, en ook Waregem beschikt over een goed uitgerust vervoersnetwerk.

  Daarom organiseert Dewaele vastgoed & advies op 10 juli 2014 vanaf 17u een nieuwbouwnocturne. Hier kunnen geïnteresseerden alle informatie verkrijgen omtrent "Wonen aan de Leie", dit in een aangenaam kader op kantoor met een hapje en een drankje. U bent dus van harte welkom in het kantoor in de Stationsstraat 12, 8790 Waregem! Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 07 juli bij waregem@dewaele.com.

  28-06-2014, 08:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  18-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek

  Leiedal lanceert verkoop Bedrijventerrein Groenbek

  RSB

  Momenteel start Leiedal met de 1e verkoopfase op het bedrijventerrein Groenbek in Waregem.
  Op het bedrijventerrein is straks 4,5 ha beschikbaar als nieuwe thuishaven voor KMO’s tot max. 1ha en ook voor een beperkt aantal kantoren en diensten.

  Groenbek is een herontwikkeling van de voormalige productiesite voor matrasstoffen van Bekaert Textiles langs de Hoogmolenstraat in Waregem. De hele site wordt omgevormd tot een nieuwe KMO-zone, die beantwoordt aan de hedendaagse normen. De vlotte bereikbaarheid van het terrein, vanaf de E17 (afrit Waregem) en de expressweg (N382), is ongetwijfeld een extra troef voor toekomstige bedrijven.

  De intercommunale Leiedal zorgde voor de sloop van een viertal verouderde gebouwen en start nu met de verkoop van de eerste 4,5 ha. Leiedal brengt zowel bebouwde als onbebouwde percelen op de markt voor KMO’s met een max. grootte van 1ha. Bovendien komt er ook een ruimteaanbod voor een zevental kantoren of diensten in de groene strip langs de Hoogmolenstraat. De kantoorgebouwen variëren in grootte en bestaan uit twee bouwlagen van max. 500 m². Ze worden ingeplant in een aangename groene parkomgeving met publieke parkeerruimtes, een wandelpad, enkele zitbanken en speeltuigen.

  De infrastructuurwerken lopen van het najaar 2014 tot najaar 2015. Nadien volgen nog de aanleg van de nutsleidingen en het groen. Na een tweede fase sloopwerken (ten vroegste vanaf 2016) brengt Leiedal ook de resterende 4 hectare bedrijfsgrond op de markt.
  Meer info over prijzen en voorwaarden vindt u op klik hier.

  18-06-2014, 16:43 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  14-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Job*Rock 2014

  Amenra, Daan en Praga Khan headliners Job*Rock 2014
  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Kubox in Kuurne de 9e editie plaats van het Job*Rock festival. Ondanks het feit dat de gemeente Kuurne de ondersteuning voor het festival terugschroefde, pakken de organisatoren uit met een enorm straffe affiche, met Amenra, Daan en Praga Khan als headliners.

  Op vrijdag 17 oktober is Amenra de blikvanger op de affiche. De band, met stevige Kortrijkse roots, is Vlaanderens grootste underground export product en timmert reeds 14 jaar aan een volstrekt eigenzinnig en artistiek integer parcours dat hen wereldwijd een stevige en trouwe fanbase heeft opgeleverd. Ze komen op 17 oktober, exclusief voor West-Vlaanderen in het najaar, voor een full concert naar Job*Rock. Die dag krijgen ze het gezelschap van die andere topper uit onze streek, Steak Number Eight en de Gentse pletwals Raketkanon.

  Op zaterdag 18 oktober zijn de nationale topacts DAAN en Praga Khan top of the bill. De beide hitmachines krijgen het gezelschap van de jonge wolven Soldier's Heart en Highway Jack. Terwijl Soldier's Heart onder de vleugels van Balthazar recent een Europese tournee afwerkte en radiosingles scoorde met 'African Fire' en de nieuwe single 'New Housie', slaagde Highway Jack erin om bij hun cd-release in maart De Kreun quasi volledig uit te verkopen.

  De affiche wordt de komende weken verder aangevuld.

  Tickets zijn reeds beschikbaar en zoals elk jaar pakt de organisatie terug uit met enorm scherpe toegangsprijzen. Een ticket voor vrijdag 17/10 kost amper 7€ in voorverkoop. Voor zaterdag 18/10 betaal je 9€ en voor een combiticket 12€.
  Info & Tickets: www.jobrock.be klik hier.

  14-06-2014, 20:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen

  Met Sportdienst Waregem deelnemen aan 'West-Vlaanderen blijft bewegen'

  "De Sportdienst Waregem wenst i.s.m. Wa+ opnieuw deel te nemen aan 'West-Vlaanderen blijft bewegen', (de vroegere Seniorensportdag). Deze vindt deze keer plaats op donderdag 15 mei in Meulebeke. 

  Tijdens deze sportdag kunnen 50-plussers op een recreatieve manier en in een gezellige en ontspannen sfeer hun geliefkoosde sport beoefenen of met een nieuwe sport kennis maken.
  Er kan gekozen worden uit wandelen, fietsen, petanque, dansen en sportcarrousel (vrije keuze van sporten). 

  Indien voldoende belangstelling wensen we bij voorkeur de verplaatsing per bus te maken onder het motto: ‘samen uit, samen thuis’. We spreken af om 12.30u. op de parking van de Expohal in Waregem.

  Grote groepen kunnen eventueel ook op een andere plaats opgehaald worden.

  De globale deelnameprijs (bus - sportnamiddag – maaltijd²) bedraagt 14 euro.
  Voor de sportactiviteiten alleen betaalt men 6 euro.

  We zijn ten laatste in Waregem terug om 22.00u. Alle deelnemers zijn door Bloso verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Een grote deelname van onze Waregemse senioren zouden we fel waarderen.

  Inschrijvingen + betaling uiterlijk tegen woensdag 30 april bij de Sportdienst: De Treffer, Meersstraat 5 tel. 056/60.07.44 info@waregemsport.be
  We hopen op uw enthousiaste deelname",
  sportieve groeten, namens Sportdienst Waregem, Marc Vanryckeghem

  27-03-2014, 23:14 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  20-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ervaringsgerichte Freinetschool De Kleine Wereld
  Op 1 september 2014 wil De Kleine Wereld haar deuren openen. Deze ervaringsgerichte Freinetschool zal in de volgende jaren tot 150 kinderen begeleiden volgens de methodiek van Célestin Freinet.

  Deze Franse pedagoog vertrok vanuit de ervaringen van de kinderen, om dezelfde doelstellingen te bereiken als wanneer de leerkracht het programma volledig zelf bepaalt. Betekenisvol onderwijs kreeg hierdoor vorm.

  Ervaringsgericht werken is één van de belangrijkste pijlers van het Freinetonderwijs. Dit houdt in dat de interesses van de kinderen de motor zijn van het leerproces. In plaats van te werken met de door de leerkracht opgelegde thema’s zoals Pasen, lente, … zijn het de kinderen die binnen een structuur aanbrengen wat ze op dat moment interessant vinden om te leren. Dit heeft als gevolg dat de kinderen veel meer betrokken zijn bij het leren.

  De school wil een kleine wereld vormen, een afspiegeling van de maatschappij. Alle kleine mensen verdienen een plaats in de kleine wereld. “Klein” omdat geborgenheid belangrijk is, de kinderen moeten zich veilig voelen. Vanuit dit nest, deze veilige situatie, kunnen ze dan de wereld verkennen in al zijn facetten. Zo wil De Kleine Wereld tegen het einde van de lagere school kleine wereldburgers helpen ontwikkelen. Deze kleine wereldburgers worden klaargestoomd om de grote wereld verder te ontdekken!

  Ontdek meer over De Kleine Wereld via www.freinetschooldekleinewereld.be of kom je oor te luisteren leggen op de infosessies van 29 maart en 3 juni.

  20-03-2014, 09:54 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis

  2014 goed voor 95 jaar Straete Kermis
  Onze bedankingsavond (vrijdag 14 maart 2014) speciaal voor onze Straete Kermis vrijwilligers was terug een succes, de hulp die we op Straete Kermis Desselgem krijgen, hoe groot of hoe klein waarderen we ten zeerste. Ook dit jaar hopen we dat we terug op onze vrijwilligers te kunnen rekenen. We staan voor een speciale editie; een feesteditie 95 jaar Straete Kermis. Daarvoor zijn we op zoek naar extra helpende handen. Wie zich geroepen voelt of iemand kent die wil helpen kan steeds contact opnemen met iemand van het bestuur. Antoon, Joselito, Marie-Jeanne, Yves, Bart, Katrien, Sally, Liselot, Bert en Geert. Ja 3 nieuwe namen. We verwelkomen hierbij onze 3 nieuwe bestuurleden; Liselot, Bert en Geert.

  Dit jaar staan we voor extra uitdagingen;
  De feesteditie 95 jaar Straete Kermis, hiervoor zijn we met het bestuur druk bezig een spetterend programma in elkaar te knutselen, een programma dit voor jong en oud en ook daartussen heel wat te bieden zal hebben. De oorlog 100 jaar geleden laten we ook niet zomaar aan ons voorbijgaan.

  Een bijkomende uitdaging: waar gaat dit jaar de feesteditie door?
  Onze oude getrouwe thuisbasis, POC in de Nieuwstraat verdwijnt. Heel jammer maar we kunnen niet bij de pakken blijven neerzitten en moeten andere pistes betreden. Dus na veel “bloed zweet en tranen” dachten we: wat hoort er bij een echte Vlaamse kermis? Dit jaar zullen we dus onze thuisbasis vestigen in een tent, met dank aan de eigenaar waar we onze thuisbasis mogen neerpoten.

  Voor dit feestelijk jaar hebben wij als bestuur van Straete Kermis Desselgem gezorgd voor een eyecatcher in het Desselgems “Nieuwstraat”- beeld Vanaf deze avond zal iedereen verwelkomd worden wie de Nieuwstraat inrijdt of wandelt door 2 welkomstborden die aan het begin en einde van de Nieuwstraat staan, deze welkomstborden zullen permanent blijven staan.

  Benieuwd geworden?
  Noteer dan alvast met dikke stift in jullie agenda 27-28-29 september 2014 95 jaar Straete Kermis Desselgem!Aldus het bestuur.

  20-03-2014, 09:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht

  Werkgroep Chantal Coussement schenkt €5907, opbrengst eetfestijn, aan Zonneburcht

  Inspelend op de vragen van ouders, CLB’s en scholen voor gewoon onderwijs verrichtte Zonneburcht de voorbije jaren binnen onze regio baanbrekend werk op het vlak van onderwijskundige zorg voor kinderen en jongeren met autisme. Via onze G.On.-werking (geïntegreerd onderwijs) gaan we binnen een ruime regio in en rond Waregem kleuters, leerlingen en studenten met ASS en hun leerkrachten begeleiden en ondersteunen in het gewoon onderwijs.

  Om deze kinderen/jongeren optimaal te kunnen blijven begeleiden blijft er uiteraard ook verder nood aan een gevarieerd aanbod ontwikkelings- materialen. Ook de permanente professionalisering via literatuur en nascholingen van de begeleiders vraagt een aanzienlijke financiële inspanning van onze school.

  Vandaar dat wij de werkgroep van Chantal Coussement en in het bijzonder Chantal zelf terug heel dankbaar zijn voor de hulp en organisatie bij ons jaarlijks eetfestijn. Dit nu reeds voor de 5de keer. Deze editie ging door op 30 november 2014 en de opbrengst bedroeg dit jaar niet minder dan 5907 euro bedroeg. Met deze opbrengst zal Zonneburcht ondermeer opnieuw de nodige materialen, software, literatuur, e.d. kunnen aankopen en verder het G.On. team verder professionaliseren.

  De volgende activiteit van de werkgroep Chantal Coussement gaat door op zaterdag 29 maart 2014. Dan organiseert de werkgroep een wortelkaarting ten voordele van Somival in OC De Coorenaar te Desselgem.

  16-03-2014, 20:45 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  26-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele

  Comedy Brunch met Walter Baele in OC De Coorenaar

  Op zondag 9 februari biedt KWB Desselgem vanaf 8.30u een uitgebreid ontbijt aan en om 10.00 krijgt u de recentste voorstelling van Walter Baele 'Het leven zoals het zeker niet is'

  Het tamme dorpje M puft onder
  een loden zon. Maar de rust wordt brutaal verstoord door het alziend oog van Google Street View. Postbodes krabbelen recht uit grachten, iemand sluikstort een lederen salon...en de burgervader maakt een nummer op een toren. De inwoners van M gaan vastberaden in het verzet. Google Street View toont het leven zoals
  het zeker niet is!

  Voor kaarten:
  Geert Coussement, Kleine Nieuwstraat 22, 8792  Desselgem - 0473/81 07 21 - coussement.geert@telenet.be
  Toegang+ontbijt:
  17 EUR (korting voor senioren en gezinsleden: 2 EUR)

  26-01-2014, 18:51 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  15-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
  Opening speelbos Schoondalbos
  Langs de Leie op de grens van Desselgem en Sint-Eloois-Vijve ligt al vele jaren een oude boomkwekerij van de Vlaamse overheid. Het Agentschap van Natuur en Bos heeft de laatste maanden hard gewerkt om deze kwekerij om te toveren tot een heus speelbos. Een deel van de bomen werden gerooid om twee open zones te creeëren en er zijn er wandelpaden aangelegd.

  Ravotten, ontdekken en genieten verplicht
  De kinderen worden niet vergeten. In de het speelbos aan de Schoendalebocht mag er gespeeld en geravot worden. Maar je kan je ook laten verrassen door de verschillende landschappen. Wist je dat er hier ooit zavel werd gewonnen? Getuige daarvan zijn de putten waar je nu de vissers treft. Op de plaatsen waar de oude Leie regelmatig buiten haar oevers trad, ontstonden vruchtbare meersen.

  Op zondag 17 november om 14.30u. wordt het nieuwe Schoondalbos officieel ingespeeld door de Waregemse jeugdverenigingen.

  15-11-2013, 18:26 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  11-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kirsten De Laender genomineerd als paralympiër van het jaar
  Na de Paralympics in London (2012) waar drie SOMIVAL ateleten brons behaalden : (Kirsten De Laender en Pieter Verlinden (boccia) en Frederic Van Den Heede (marathon) is de nominatie van Kirsten voor Paralympier van het jaar 2014 een extra kers op de taart.

  Kirsten behaalde dit jaar brons op het EK in Portugal en staat nu 6de in de wereldranking boccia BC3 (atleten met zware hersenverlamming die spelen met hulpstuk).
  Wie volgt Marieke Vervoort op ?
  Naast Kirsten zijn genomineerd :
  Joachim Gérard (tennis), de eerste belgische mannelijke rolstoeltennisser die aan de Grand Slams en Masters deelneemt (top 8 van de wereld).
  Het tafeltennisteam Mathieu Loicq en Marc Ledoux die goud veroverden op het EK in Italie. Deze genomineerden zijn atleten van de Franstalige Liga (LFH).

  De winnaar wordt op 22 december bekend gemaakt tijdens de liveshow op Eén.
  SOMIVAL duimt voor Kirsten ofschoon deze nominatie reeds een hele referentie is, en zowel voor SOMIVAL als voor WAREGEM een unicum betekent.

  11-11-2013, 18:30 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  01-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker

  az groeninge start chemotherapie tijdens operatie:
  een doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker

  De voorbije maanden behandelden artsen in az groeninge de eerste patiënten met buikvlieskanker door middel van intra-operatieve verwarmde chemotherapie in de buikholte. (Hypertherme Intra Peritoneale Chemotherapie, in het kort "HIPEC").

  Dankzij deze gespecialiseerde techniek wordt een anders snel progressieve ziekte nu controleerbaar of zelfs in specifieke gevallen geneesbaar. Buiten de universitaire ziekenhuizen bieden maar enkele ziekenhuizen in België deze therapie aan.

  De behandeling van kwaadaardige aandoeningen is de laatste jaren veel veranderd. Vooral wat betreft de behandeling van uitzaaiingen is er veel vooruitgang geboekt. De tijd dat een uitzaaiing het begin van het einde was, is lang voorbij. Al jaren worden in az groeninge leveruitzaaiingen met succes behandeld. Sinds kort is de behandeling van uitzaaiingen naar het buikvlies (peritoneale metastasering) een realiteit.

  Na een tweetal jaar research, opleiding en bezoek aan verschillende internationale topcentra startte az groeninge onder stimulans van dr. Franky Vansteenkiste (chirurg) en dr. Wouter De Corte (anesthesist) een HIPEC-programma op. Na heel wat voorbereidende vergaderingen met de verschillende partners binnenshuis (chirurgen, anesthesisten, oncologen, apotheek, verpleegkundigen …) gingen we in april van dit jaar van start. Ondertussen behandelden we verschillende patiënten met succes.

  WAT?
  HIPEC staat voor hypertherme intraperitoneale chemotherapie.
  In de eerste fase van de operatie neemt de chirurg alle zichtbare kankercellen in de buikholte weg via uitgebreide cyto-reductieve chirurgie (CRS).

  Vervolgens start de eigenlijke HIPEC-procedure. Tijdens de openbuikoperatie spoelt het chirurgisch team gedurende een bepaalde tijd de buikholte met verwarmde chemotherapie met een constante temperatuur tussen 41 en 43° om zo voor het oog niet waarneembare achtergebleven kankercellen te vernietigen. az groeninge schafte hiervoor de speciaal hiervoor ontworpen ‘Sunchip’ van de firma Gamidatech aan.

  VOORDELEN? Klassieke chemotherapie, via de bloedbaan, dringt maar moeilijk door in de buikholte; daarom kunnen we met deze techniek buikvlieskanker veel efficiënter bestrijden. Doordat we de chemotherapie lokaal toedienen, komt er nauwelijks chemotherapie in de bloedbaan en blijven andere organen gespaard. Door de chemotherapie te verwarmen, verhoogt de doeltreffendheid ervan.

  EVOLUTIE
  Momenteel gebruikt az groeninge de HIPEC-therapie voor patiënten met buikvlieskanker. Niet alle patiënten met buikvlieskanker komen in aanmerking voor een HIPEC-behandeling; soms is de buikvliesaantasting al te ver gevorderd. Ondertussen is aangetoond dat HIPEC de aangewezen aanpak kan vormen voor de behandeling van andere soorten kankers, en ook daarin wil az groeninge via multidisciplinaire samenwerking verder specialiseren in de nabije toekomst.

  HET TEAM
  Het intensieve HIPEC-behandelingsprogramma wordt gedragen door een multidisciplinair team van mensen: chirurgen, anesthesisten, oncologen, gynaecologen, apotheek, verpleegkundigen, hygiënisten ... az groeninge richtte een ‘Hipec-team’ op dat dit alles in goede banen leidt en bijstuurt waar nodig.

  Ook met een aantal van de ons omliggende ziekenhuizen bestaat al een nauwe samenwerking voor dit programma (Waregem, Ieper). DE DIENST ABDOMINALE CHIRURGIE
  De dienst abdominale chirurgie nam ook het voortouw inzake leverchirurgie. In onze strijd tegen uitzaaiingen naar de lever hebben we een sinds jaren opgebouwde expertise. Bij heel wat patiënten hebben we de voorbije jaren leverresecties uitgevoerd om de kanker een stap voor te zijn, recent zelfs door middel van kijkoperaties (laparoscopie).

  Door een doorgedreven subspecialisatie binnen de dienst behandelen we een groot aantal zeldzame kankers (pancreas, slokdarm, maag, lever …) op een verantwoorde en doeltreffende manier

  01-10-2013, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Straete Kermis
  Straete Kermis in Desselgem
  Het Straete Comité is er terug in geslaagd voor de 94ste keer een spetterende Straete Kermis 2013 aan te bieden. Op 28-29-30 september 2013 zal er in de Nieuwstraat in Desselgem terug heel wat te zien, beleven en te doen zijn.

  Het bestuur zorgt ervoor dat Straete Kermis er is door en voor iedereen. We bieden een gevarieerd straatfeest aan met tal van verrassende en indrukwekkende straatacts die gratis aangeboden worden. Straete kermis heeft als doel jaarlijks heel veel mensen samen te brengen voor een leuke afsluiter van de zomeractiviteiten in Desselgem.

  Op vrijdagavond zorgt de Jakkedoe er terug voor om ons traditiegetrouw een “reis rond de wereld” aan te bieden.

  Zaterdagavond openen we officieel het Straete Kermis weekend al zingend en swingend samen met de covergroep “So we meet again” in het POC.

  Op zondag bieden we een gratis koffietafel aan die wordt opgeluisterd door de Leiezonen. Om 14.30u. stipt trekken we de fanfare achterna de straat op! Het POC is op zondag terug de uitvalsbasis voor Straete: lekkere hot-dogs, springkasteel, gekoelde dranken, warme dranken aan democratische prijzen…en natuurlijk ook de jaarlijkse “tombola” kousen verkoop. In de Nieuwstraat kan je ondertussen doorlopend koopjes doen op onze gevestigde waarde : de rommelmarkt! Op de Straete kom je vele leuke straatacts en animatie tegen zoals: levend standbeeld Charlie Chaplin, waggelende pinguins, miracle box, gek kapsalon, stoepkrijttekenen, springkastelen, triporteur met ijsjes, dansinitiatie Apollon, jeneverbar enz….

  Wie weet komen jullie ook wel onze reuzen: Stavie, Netje en Coletje tegen. Ook Desselgemse verenigingen en handelaars zetten hun beste beentje voor.

  Vanaf 17.30u. zal het terug snoepjes regenen tijdens de jaarlijkse spekkenworp, en daarna allen naar het POC waar we de zondag afsluiten met de “Poldercowboys”.

  Maandag sluiten we het kermisweekend af voor de senioren. Een kaartje leggen, een gezellige bijeenkomst met nadien een lekkere boterham met kaas of hoofdvlees.

  In de loop van de namiddag wordt de trekking gehouden van onze jaarlijkse tombola! Natuurlijk hebben we ook terug een leuke wedstrijd.

  06-09-2013, 19:06 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Kermis in Desselgem


  Tour de Briek zondag 8 september
  KWB Desselgem wil het kermisprogramma van volgende week in Desselgem mee helpen invullen met haar 3de editie van Tour de Briek. Er worden 3 fietstochten voor recreatieven en wielertoeristen uitgezet doorheen het land van Briek Schotte. De tochten maken deel uit van het 'Fietsfeest van de Leiestreek'. Meer weten klik hier.

  Kinderzwijntjesworp zondag 8 september
  Voor de 13de maal organiseert Unizo Desselgem op kermiszondag 8 september 2013 om 15 uur de traditionele kinderzwijntjesworp en dit in de verkeersvrije Liebaardstraat ter hoogte van de kerk.

  Kinderen verdeeld in 3 leeftijdscategorieën (0 – 6 jaar, 6 – 12 jaar, vanaf 12 jaar) kunnen plastic varkentjes vangen en deze omruilen voor een naturaprijs. De prijzen zijn aangepast aan de leeftijdscategorieën gaande van gsm, radio-cd speler …… tot grote pluchenberen voor de allerkleinsten.

  Per leeftijdscategorie worden 50 plastic varkentjes uitgegooid waarin 3 hoofdprijzen zijn begrepen. De prijzen worden zoals telkenjare uitgegooid door 2 unizo-bestuursleden vanuit de hoogtewerker/vrachtwagen ter beschikking gesteld van de firma Smederij Luco uit Desselgem.

  Het totale prijzenpakket heeft een waarde van ruim 2.000 € en is enkel en alleen mogelijk dankzij de milde steun van Desselgemse zelfstandigen aangevuld met financiële inbreng van Unizo Desselgem dankzij de opbrengst van het Summer Event. Unizo Desselgem hoopt net als de voorbije jaren op massale publieke belangstelling.

  Aansluitend aan deze zwijntjesworp, meerbepaald om 16.30 uur, pakt Unizo Desselgem in samenwerking met Cafe ’t Gemeentehuis en Volkscafé Bavik uit met een optreden van de Desselgemse groep ‘Zonder Bandjes’

  Dinsdag 10 september GP Memorial Briek Schotte
  Grote Prijs Memorial Briek Schotte neemt afscheid van Niko Eeckhout
  Voor de 71ste keer organiseert vzw Koninklijke Veloclub De Leiezonen uit Desselgem de Grote Prijs Memorial Briek Schotte in het kader van Desselgem Koerse. Voorzitter Lucien Lefebvre en het voltallige bestuur zijn er opnieuw in geslaagd een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen. Ook dit jaar kunnen zij rekenen op een sterke aanwezigheid van OmegaPharma-QuickStep en dit met een internationale ploeg bestaande uit de Italiaan Alessandro Petacchi, de Duitser Bert Grabsch, Iljo Keisse, Julien Vermote, Nikolas Maes en de Tjechische tijdrijder Frantisek Rabon.

  Maar ook dit jaar kunnen de jongens van Patrick Lefevere voor de laatste keer heel wat tegenstand verwachten van Niko Eeckhout die meermaals deze koers wist te kleuren. De carrière van Eeckhout zal tijdens een afscheidsceremonie op het podium na de wedstrijd gevierd worden.

  Ook Topsport Vlaanderen, Crelan Euphony en La Francaise des Jeux zullen dit jaar een kwalitatief team afvaardigen. Verder worden ook individuele renners van Lotto Belisol verwacht.

  De Grote Prijs Memorial Briek Schotte heeft in het verleden steeds kunnen rekenen op een zeer sterke bezetting met namen zoals Johan Museeuw, Tom Boonen, Björn Leukemans, Steven De Jongh, Gert Steegmans, Johnny Hoogerland, Guillaume Van Keirsbulck en wijlen Wouter Weylandt.

  Wedstrijdinfo :
  De Grote Prijs Briek Schotte vindt plaats op dinsdag 10 september en start om 14u voor 17 plaatselijke ronden van ruim 9 kilometer. Vertrek aan feestzaak Het Damberd en aankomst in de Liebaardstraat ter hoogte van café Casa El Vid.

  Ter informatie :
  Voorafgaand aan de Grote Prijs Memorial Briek Schotte wordt op zaterdag 7 september ook een nieuwelingenkoers in Desselgem georganiseerd. De start wordt gegeven om 15u aan café ‘t Klokhof

  Desselgems Poepedorp weer één dag open
  De Desselgemnaren weten dat met "de Poepe" een sedert vele jaren gesloten herberg bedoeld wordt. Die was gelegen langs het parcours van de Koerse, diep in de Desselgemse "Leikant". De herberg was bij de sluiting eigendom van een lid van de muziekvereniging, die daardoor het café één maal per jaar kon heropenen, als welkome verfrissing voor de vele wielerfans en kermisvierders die het parcours afrijden of -wandelen. Er wordt ook wel, tijdens de wielwedstrijd en erna, een los nootje gemusiceerd of gezongen.

  Een jaar of acht geleden werd het gebouw verkocht en gerenoveerd tot een woning. Maar onder impuls van bestuursleden Marcel Desmet, Herwig Vandenberghe, Tony Decavel en wijlen Lucien Coussement werd van de nood een deugd gemaakt. Kon het café niet meer gebruikt worden, dan maakten zij er een heel "Poepedorp" rond, compleet met rijen vlagmasten, tafels, stoelen, parasols, mobiele tapinstallatie, zelf gebouwde sanitaire installatie en door Nesten geschilderde, al of niet op ingenieuze wijze bewegende rennersbeelden. Ook dit jaar komt daar wel weer een schepje bovenop. Het Poepedorp wordt stilaan incontournable, t.t.z. je moet er langs geweest zijn of je bent niet naar Desselgem Koerse geweest.

  De succesformule wordt vanzelfsprekend voortgezet, met medewerking van de huidige bewoners van de Poepe en hun buren, en vele muzikanten en sympathisanten die de handen uit de mouwen steken. Het initiatief krijgt ook de steun van het stadsbestuur, Veloclub De Leiezonen en de familie Coussement.

  06-09-2013, 18:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  29-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wandelen voor Ogio
  Tweede editie 'Wandelen voor Ogio'
  Op zondag 15 september gaat de tweede editie van wandelen voor Oigo door in Desselgem. Oigo staat voor Opgeven Is Geen Optie en is een vzw die zich inzet voor kankerpatiënten Uz Gent.

  Kimberly De Frene is de duwende kracht achter de organisatie. Samen met haar moeder Els Rigole slaat ze de handen in elkaar om van deze editie een succes te maken. Vorig jaar bracht de wandeltocht 1800 euro op voor Oigo. Dit jaar wil de organisatie terug een mooie bijdrage leveren aan Oigo.

  Naast de wandeltocht is er nu ook een veiling gestart. Deze veiling bestaat uit het veilen van gehaakte knuffels. Bieden kan tot en met vrijdag 13 september 23u59 klik hier.
  Kimberly koos ervoor om gehaakte knuffels te veilen omdat haar vriendin, Sandra Cauwels uit Beveren-Leie (die in december 2011 stierf aan kanker), voor haar dood ook knuffels haakte voor Oigo en deze veilde. Meer weten over Sandra klik hier.

  Kimberly en Els leerden de vzw Oigo kennen via Sandra. Kimberly had Sandra altijd beloofd iets terug te doen en daarom besloot ze vorig jaar om een wandeltocht te organiseren voor Oigo.

  Oigo is een prachtige organisatie. Zo hebben ze onder andere al een gezellige lounge ingericht en zijn ze nu bezig met het heraanleggen van het terras voor de palliatieve zorgen.

  Oigo werd opgericht in 2007 door Jo. Hij heeft zelf lymfeklierkanker gehad. Toen hij ziek werd en in het Uz Gent verbleef vond hij dat hij iets moest doen. Hij vond het niet gezellig of huiselijk genoeg. Daarom besloot hij Oigo op te richten. Met Oigo heeft hij al verschillende projecten kunnen uitwerken. (om de website van Ogio te bekijken klik hier.

  Inschrijven
  Om Oigo te steunen is iedereen welkom om mee te wandelen tijdens wandelen voor Oigo op 15 september. Men kan starten van 7u30-13u om de 15km of 25km te wandelen. Van 8u tot 15u kan er gestart worden om de 5km te wandelen. Vooraf inschrijven kan tot 8 september via Kimberly De Frene of via www.wandelenvooroigo.weebly.com
  Per inschrijving is het €2 (ter plaatse €3). Alle opbrengsten gaan naar Oigo.

  De wandeltocht start in OC De Coorenaar Desselgem. Daar zal er ook een tombola, een kindertombola en een visput zijn. Voor elke deelnemer is er een aandenken voorzien.

  29-08-2013, 09:56 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  Welkom op mijn blog!
  Linken naar...
 • Kuurne-Brussel-Kuurne

 • Archief per week
 • 19/09-25/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 11/11-17/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 14/05-20/05 1973
 • 28/11-04/12 -0001

  Inhoud blog
 • DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO
 • DESSELGEM: Wandelen voor OGIO
 • DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
 • WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
 • Eerste editie Week van de Korte Keten.
 • KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag
 • WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
 • WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
 • VICHTE: Junior Journalist 2016
 • DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
 • DESSELGEM: Comedy Brunch KWB
 • Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo
 • De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs
 • Femma Desselgem
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
 • KUURNE: Herdenking Leieslag
 • Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke
 • Willy Naessens
 • WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut
 • WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns
 • Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen
 • DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'
 • KUURNE:Negende editie Jobrock
 • NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'
 • WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers
 • DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.
 • DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte
 • WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'
 • WAREGEM: City mountainbike
 • ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde
 • DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO
 • HARELBEKE: Zomerzoektocht
 • DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting
 • SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie
 • WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek
 • KUURNE: Job*Rock 2014
 • WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen
 • WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
 • DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis
 • WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht
 • DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele
 • DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
 • WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
 • KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker
 • DESSELGEM: Straete Kermis
 • DESSELGEM: Kermis in Desselgem
 • DESSELGEM: Wandelen voor Ogio

  Blog als favoriet !

  ***  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!