NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Grenzeloos Beveren-Leie


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!


U hebt iets te melden?
E-mail uw bericht

klik hier.


Categorieën
 • Andere (117)
 • Deerlijk (22)
 • Desselgem (112)
 • Harelbeke (20)
 • Klokkentoren (0)
 • Nieuwsbrieven (9)
 • Sint-Eloois-Vijve (21)
 • Waregem (261)

 • Hoofdpunten blog beverenleie
 • Buitenspeeldag 2015
 • Vrije Basisschool Beveren-Leie
 • Missiebond Beveren-Leie viert 50-jarig bestaan (5)
 • Beverse Weetjes gaat tiende jaargang in
 • Samen Sterker
 • Openflesdagen in Beveren-Leie
 • VZW Charity for Flandes
 • Gezinsbond Beveren-Leie en Desselgem
 • Tijdelijk op Beverse Weetjes
 • Beverse Weetjes
 • Schoolfeest Vrije Basisschool Beveren-Leie
 • Missiebond Beveren-Leie viert 50-jarig bestaan (4)
 • Chiro Leieland Beveren-Leie
 • Huren van feestmateriaal bij Arjen en Valentine Saelens-Vercruysse
 • Vrije Basisschool Beveren-Leie

  Startpagina !

  Laatste commentaren
 • dag blogmaatje (Tonny)
      op Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • Een fijne woensdag gewenst (Nikki)
      op Kuurne: Ezelskerstmarkt

 • Foto


  Steden en Gemeenten
 • West-Vlaanderen

  E-Cards versturen
 • Serie 1
 • Serie 2
 • Serie 3

  Foto


  *


  --------------------
 • seniorennet.be

  Zoeken in blog


  Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder. Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
  Photobucket - Video and Image Hosting
  12-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van in, om en rond Beveren-Leie

  Druk op de gewenste knop om een van de categorieën te bekijken


       12-05-2010, 21:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut in Waregem
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt vanavond de eerste steen van een nieuw passief schoolgebouw voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem. 1550 leerlingen en leerkrachten kunnen vanaf 1 september 2016 terecht in een multifunctioneel en duurzaam gebouw. Het gaat om een totale investering van bijna 11 miljoen euro. De nieuwbouw past in het publiek-private programma Scholen van Morgen.
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut aan de Markt in Waregem biedt ASO, TSO en BSO aan. In de school volgen 1.400 leerlingen les en werken 150 leerkrachten. Een deel van de bestaande gebouwen zijn verouderd. Het waren oorspronkelijk woonhuizen waardoor de oppervlaktes van de klaslokalen te klein zijn voor eigentijds onderwijs.

  Schoolgebouw en refter
  Het nieuwe complex telt iets meer dan 4.195 vierkante meter gebouw¬oppervlakte en bestaat uit een schoolgebouw en een refter. Het school¬complex bevat onder meer klaslokalen, computerlokalen, een auditorium, een administratief deel en een nieuw sanitair blok. Eén klaslokaal wordt ingericht als een echt kantoor. Zo kunnen leerlingen uit de richting Kantoor aan de slag in een gesimuleerde werkomgeving. Iets verder op het terrein komt een reftergebouw met een schoolrestaurant voorzien van een nieuwe keuken. Er is ook ruimte voor een ondergrondse fietsenberging. De multifunctionele infrastructuur biedt tegelijk kansen naar naschools gebruik voor de inwoners en verenigingen van Waregem. De nieuwbouw betekent een investering van om en bij de 11 miljoen euro en zal klaar zijn op 1 september 2016.

  Passiefbouw
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut gaat voor een duurzame toekomst en kiest voor passiefbouw. Passiefscholen beperken het energieverlies maximaal. De gas- en elektriciteitsfacturen liggen 75% lager dan bij traditionele schoolgebouwen. De keuze voor passiefbouw sluit aan bij de ambities van de school. Het Hemelvaartinstituut nodigt hun leerlingen uit tot engagement om mee de maatschappij van morgen te maken. Binnen en buiten de lessen is er aandacht voor duurzaamheid. De energiehuishouding van het gebouw zal worden opengesteld zodat leerlingen en ouders de voordelen van passiefbouwen in de praktijk zien.
  De nieuwbouw past in het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’. Die vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarige onderhoud van de schoolgebouwen. Via die publiek-private samenwerking staan in Vlaanderen 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten op stapel. Dat betekent de realisatie van 200 nieuwe schoolgebouwen. In de provincie West-Vlaanderen alleen al zijn er zo 35 scholenbouwprojecten voorzien. Goed voor 104.000m2 bouwoppervlakte en een investeringsbedrag van 245 miljoen euro. Voor heel Vlaanderen gaat het om een investeringsbedrag van 1,5 miljard euro. Dit schooljaar zijn er al meer dan 65 schoolbouwwerven in Vlaanderen opgestart. Tegen het einde van dit jaar zullen dat er een 100-tal zijn.
  Om de grote nood aan moderne en degelijke schoolinfrastructuur in Vlaanderen aan te pakken komt er naast het DBFM-programma een Masterplan Scholenbouw. Dat Masterplan zal de grote lijnen uittekenen over hoe in de toekomst de schoolinfrastructuur zal worden aangepakt, zowel renovatie van het verouderde schoolpatrimonium als het creëren van voldoende schoolcapaciteit in specifieke gebieden. Dit jaar wordt er in 50 miljoen euro bovenop het bestaande budget voorzien.

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits : “ De nieuwe gebouwen voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem zullen het toekomstige beeld van het centrum van de stad mee bepalen. Met passiefbouw kiest het O.L.V.-Hemelvaartinstituut bewust voor die duurzame toekomst. Het project is niet louter economisch en ecologisch ‘winstgevend’, maar is vooral een educatief middel om verder te werken aan de milieubewustmaking van de leerlingen en hun ouders. Er gaat bijzondere aandacht naar het naschools gebruik, comfort en duurzaamheid. Deze school biedt met haar aanpak inspiratie voor andere scholen in Vlaanderen.”

  23-03-2015, 19:03 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns

  Initiatief Waregem schenkt prachtig bedrag aan ziekenhuisclowns Waregem

  Initiatief Waregem organiseerde op 28 februari jl de 7e culinaire winter wandeltochten ten voordele van de ziekenhuisclowns van Waregem.
  Om praktische beperkingen hebben zij dit jaar opnieuw de inschrijvingen vervroegd moeten afsluiten bij 288. Weerom konden ze rekenen op de medewerking van de weergoden en de deelnemers waren algemeen gezien zeer tevreden.

  Ze konden tijdens de wandeling van zo'n 7-tal kilometer opeenvolgend genieten van een aperitief, soep, een lekker voorgerecht, een hoofdgerecht (stoofvlees met frietjes), een dessert, een digestief, en een afsluitende koffie. Iedereen kon deelnemen aan een gratis zoekwedstrijd en er werd ook een tombola georganiseerd.

  Dankzij deze en andere organisaties van Initiatief Waregem kunnen ze alweer een mooie netto opbrengst van maar liefst 4200 euro overmaken naar de VZW Ziekenhuisclowns en kunnen ze hiermee ook een verlengde werking garanderen van de ziekenhuisclowns in het ziekenhuis van Waregem.

  22-03-2015, 08:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  02-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne: Ezelskerstmarkt

  Ezelskerstmarkt Kuurne
  Voor de 26ste keer wordt in Kuurne de Ezelskerstmarkt georganiseerd. Deze happening groeide, door de jaren heen, uit tot een echte ontmoetingsplaats van heel wat mensen en van een groot aantal Kuurnse verenigingen.
  Het is eveneens een uitgelezen kans om de kas van de vereniging te spijzen. Er zijn tal van kraampjes geplaatst in een cirkel rondom de markt van Kuurne. De kerstman zorgt samen met diverse animatie voor de nodige sfeer.

  Voor de 3de keer wordt een wedstrijd voor het mooiste kerstkraampje georganiseerd. Een externe jury jureert op uitstraling, kledij verkopers, aankleden van de stand, product keuze en enthousiasme. De winnaar krijgt zijn standgeld terugbetaald.
  De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 13 december 2014 van 17u tot 23u.

  02-12-2014, 19:27 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (2)

  Categorie:Andere
  30-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen

  De Desselgemse wielertoeisten starten mountainbikeseizoen 
  "DDW is niet alleen een club voor cyclotoeristen maar ook voor mountainbikers. Elk weekend wordt er met de mountainbike een rit gereden in de naburige bossen, weiden en velden. Indien er wordt deelgenomen aan een tourtocht wordt er gecarpoold om dan ter plaatse te kunnen starten. Men verzamelt telkens aan het clubklokaal Jeugdhuis Jakkedoe te Desselgem, waarnaar ook na de rit wordt teruggekeerd om te genieten van een verfrissende pint of warme chocomelk.Het mountainbikeseizoen loopt het hele jaar door.
  Het cycloseizoen loopt in principe van maart tem oktober, al blijven de leden ook tijdens de wintermaanden bij goed weer op zondag samenkomen voor een gezamenlijke rit op de weg.

  Elk jaar is er ook de eigen organisatie van de DDW CLASSIC, waarbij er kan gekozen worden voor een mountainbiketocht, een cyclotocht én een familietocht.
  De volgende editie vindt plaats in het weekend van 18-19 april 2015. Man of vrouw, jong of oud, iedereen is van harte welkom bij DDW. Vanaf 2015 gaat men van start met afzonderlijke ritten voor de vrouwelijke leden", aldus Maarten Dewaele

  30-11-2014, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'

  KWB Desselgem roept op tot deelname ‘Ieder kind een sint’
  Met de actie ‘Ieder kind een sint’ wil kwb Desselgem de ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint: de sint die krijgt en herverdeelt… Het is eens iets anders! We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen. Dus liefst geen batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d.

  We hebben 2 inzamelmomenten voorzien in Desselgem (OC De Coorenaar) : - op vrijdag 28/11 om 19.30u n.a.v. de kwis ‘De Slimste van Desselgem’ – bij afgifte van een stuk speelgoed krijg je bovendien een gratis antwoord voor de kwis (max. 4/ploeg)

  - op zondag 30/11 om 14.00u : ‘happy baardday’ – intrede van de sint in Desselgem en speelnamiddag in en rond OC De Coorenaar (inzameling tot 19.30 in OC) Ieder kind kan ook meespelen op www.sintagram.be. Baard uitknippen, fotootje maken en opladen en op zondag om 14.00 de sint verwelkomen en spelen in en rond OC De Coorenaar en indien mogelijk een afgedankt speelgoedje meebrengen en afgeven aan de inzamelstand (tot 19.30u).

  Met KWB Desselgem hopen we dan ook dat jullie massaal aan deze actie deelnemen, zodat we zoveel mogelijk kinderen een leuke Sint-tijd kunnen geven. Het speelgoed wordt verdeeld onder de Welzijnsschakels, ’t Kelderke en Sonobeg te Waregem, Gezondheidszorg H. Familie, vzw De Korbeel, Mama’s voor mama’s en Buda-sociale kledijshop te Kortrijk en het OCMW van Wevelgem.
  Praat met je kind over armoede De actie gaat om speelgoed, maar ook om een gesprek voeren in je gezin: over arm of rijk zijn, veel of weinig hebben, kansen krijgen of niet. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede? Waarmee wil jouw kind andere kinderen blij maken?

  22-11-2014, 20:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE:Negende editie Jobrock

  Jobrock aan 9de editie toe
  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Kubox in Kuurne de 9e editie van het Jobrock festival plaats. Het festival presenteert dit jaar een volwaardig tweedaags festival dat bulkt van de exclusieve shows. 


  Op vrijdag 17 oktober is de Kortrijkse band Amenra de absolute headliner. Het best verborgen exportproduct in de Belgische muziekwereld speelt op Jobrock zijn allerlaatste Belgische full show dit jaar. Daarnaast speelt ook de Wevelgemse band Steak Number Eight zijn allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar en het Gentse Raketkanon, onderbreekt de opnames van hun nieuwe plaat voor een allerlaatste Europese show dit jaar. De tickets voor deze dag zijn inmiddels zo goed als uitverkocht. In de voorverkooppunten ligt nog een heel beperkt aantal tickets. Er worden voor deze dag geen tickets aan de avondkassa verkocht.

  Voor Zaterdag 18 oktober komen de Belgische topacts DAAN en Praga Khan langs. Voor de beide hitmachines, denk voor DAAN aan ondermeer Housewife, Victory en Icons en voor Praga Khan aan Breakfast in Vegas, Power of the flower en Love U Still, is het de allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar. Daarnaast komen de Britse dublegendes van Zion Train langs voor exclusieve Belgische show en spelen de punklegendes van The Kids hun eveneens laatste show in Oost- en West-Vlaanderen dit jaar. De jonge leeuwen van Soldier’s Heart en Highway Jack vervolledigen de affiche. De afterparty is in handen van Nadiem Shah en Ilse Liebens (Studio Brussel).

  Tickets kosten amper 7€ in voorverkoop voor vrijdag 17/10 en amper 9€ in voorverkoop voor zaterdag 18/10. Combitickets zijn online te koop voor 12€, al zijn ook deze bijna uitverkocht. Aan de deur betaal je op zaterdag 12€. Voor vrijdag 17/10 worden geen tickets meer aan de deur verkocht.
  Info & tickets: www.jobrock.be
  Evenement: Jobrock Festival
  Datum: Vrijdag 17 oktober – Zaterdag 18 oktober
  Locatie: Kubox – Kattestraat 188 – 8520 Kuurne
  Line-up:
  VRIJDAG 17/10 Amenra, Steak Number Eight, Raketkanon 
  ZATERDAG 18/10
  DAAN, Praga Khan, Zion Train (uk), The Kids, Soldier’s Heart, Highway Jack
  Afterparty: Nadiem Shah & Ilse Liebens (Studio Brussel)

  07-10-2014, 10:59 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'

  Toneel Nieuwenhove brengt ‘De eerste viool’
  De eerste Viool, een komedie die zich afspeelt in een huis van lichte zeden, is een nieuw stuk. Het wordt een primeur voor West-Vlaanderen. Enkel in Gent en in het verre Limburg werd het reeds vertoond. Met andere woorden een hele uitdaging voor de hele groep. Maar we garanderen zeker opnieuw veel leute en plezier tijdens de opvoeringen.

  De korte inhoud:
  Fifi, de uitbaatster van ‘ De Eerste Viool’ zit met de handen in het haar. Juist voor een drukke avond, melden bijna alle meisjes zich ziek. Wat moet ze doen? Sluiten of vindt ze alsnog een oplossing? Krijgt ze tijdig de zieke meisjes opgelapt? Hoe reageren de vaste klanten? Merken boer Jos en muzikant Armand iets? Hoe is de eerste ervaring van Youri met het huis? Raakt de jacuzzi tijdig klaar? Wordt er beroep gedaan op interims? Dit en nog veel meer speciaals speelt zich af binnen de muren van het huisje van lichte zeden, op een maandagavond ergens in Waregem.

  Rolverdeling:
  Madam Fifi, uitbaatster : Vera Debaere
  Nanette, prostitué : Anja De Sloovere
  Wendy, poetsvrouw : Ninja Vuylsteke
  Nora, poetsvrouw : Caroline Kesteloot
  Kim, poetsvrouw : Celine Valcke
  Jos, boer : Jacques Maes
  Youri, boerezoon : Philip Vanassche
  Armand, lid van de fanfare : Philip Himpe
  Jonathan, verloofde van Wendy : Guy Callens
  Sus, loodgieter : Christophe Devolder

  Meer info over speeldagen, inkom... klik hier.

  06-10-2014, 11:44 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  16-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers

  Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers in Waregem
  Een mantelzorger ben je als je regelmatig zorg verleent aan een chronisch zieke persoon uit de omgeving. Dit kan gaan over je partner, ouder of kind, maar evengoed over je hulpbehoevende buur of goeie vriend(in). Mantelzorg kan voldoening geven maar vraagt de nodige inspanning. In een ontmoetingsgroep maak je kennis met andere mantelzorgers. Per bijeenkomst wordt een thema behandeld. Daarbij is er een korte duiding. Er is tijd voorzien om uit te wisselen en om met elkaar in gesprek te gaan. De ontmoetingsgroepen staan open voor alle mantelzorgers. Voornaamste doel is om informatie op te doen en om de eigen veerkracht aan te boren.

  Waregem: op volgende maandagen tussen 14 en 16 uur: 2014:22/09, 20/10, 17/11, 8/12. 2015: 19/01 en 16/02. Plaats: OC de Roose Waregem.
  Toegang: €2 per bijeenkomst, ter plaatse te betalen. Koffie en informatiemap inbegrepen. Voor meer informatie neem contact op met Ziekenzorg CM vzw Mantelzorg West-Vlaanderen 051 26 53 66 mantelzorg.zzwv@cm.be

  16-09-2014, 10:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  29-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.

  Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden van de Desselgemse Gezinsbond.

  De Gezinsbond van vandaag kan terugblikken op een rijke en lange geschiedenis waarbij de belangen van de gezinnen steeds voorop stonden. Al van bij de oprichting in 1921 onder de naam 'Belgische Bond der Talrijke Huisgezinnen' waren vrijwilligers de spilfiguren van de vereniging. In het eerste driemaandelijkse blad (april 1921) ,met o.a. de publicatie van de statuten van de Gezinsbond, stond Desselgem reeds aangegeven bij de gemeenten die meteen een plaatselijke afdeling opstartten. Dus hebben zich vrij kort na het einde van Den Grooten Oorlog reeds Desselgemnaren bekommerd om het welzijn van de gezinnen.

  Ook vandaag ijvert de Gezinsbond nog steeds voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving en kan zij daarvoor beroep doen op vele vrijwilligers, waarvan de onbaatzuchtige inzet zeer gewaardeerd wordt. Zo worden op zaterdag 20 september 2014 om 18u30 in het Oc De Coorenaar een aantal verdienstelijke bestuursleden van de Desselgemse Gezinsbond gelauwerd. De onderscheidingen worden door de centrale dienst Brussel toegewezen op basis van de opgenomen bestuursfunctie en het aantal jaren dienstbetoon.

  Dit jaar ontvangen volgende bestuursleden een onderscheiding : Bernadette Pauwels (brons), het gezin Alain en Eliane Nolf-Bevernage (zilver), Antoinette Lefebvre (zilver), Germain Courtens (zilver) en Robrecht Lambrecht (1ste en 2de ereplaket). De huldiging krijgt verdiende aandacht van Gezinsbond Gewest Kortrijk waartoe de Desselgemse afdeling behoort. Ook het Waregems stadsbestuur laat zich niet onbetuigd bij dit feestelijk gebeuren en ondersteunt, mede met de plaatselijke afdeling, de afsluitende receptie.

  29-08-2014, 10:53 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte

  Grote Prijs Memorial Briek Schotte in nieuw kleedje
  Op dinsdag 16 september organiseert vzw Koninklijke Veloclub De Leiezonen uit Desselgem voor de 72ste keer de Grote Prijs Memorial Briek Schotte in het kader van Desselgem Koerse.
  De populariteit van deze wedstrijd gaat zowel bij renners als publiek nog steeds in opgaande lijn. De laatste jaren werd sterk ingezet op veiligheid en communicatie rond deze wedstrijd. Ook naar sponsors toe werd gepoogd om een netwerk rond dit evenement op te bouwen.
  Om de beleving rond deze wedstrijd voor het publiek nog te verhogen, is Veloclub De Leiezonen dan ook verheugd het startgebeuren te kunnen herinrichten op de totaal vernieuwde site aan de Georges Coornaertdreef.
  Traditioneel stonden de bussen en materiaalwagens van de deelnemende ploegen reeds op deze site, maar door de bouw van het nieuwe sportcomplex met Sportkaffee Leiestadion en het nieuwe OC De Coorenaar, bieden er zich heel wat mogelijkheden aan om de inschrijvingen en start van de wedstrijd ter herbekijken.
  Dit jaar zal het organisatiecomité een aantal initiatieven uittesten en aftoetsen op deze nieuwe start site, met als bedoeling dit verder uit te werken naar volgend jaar toe.
  Wedstrijdinfo :
  De Grote Prijs Briek Schotte vindt plaats op dinsdag 16 september en start om 14u voor 17 plaatselijke ronden van ruim 9 kilometer. Officieuze start in de Georges Coornaertdreef en aankomst in de Liebaardstraat ter hoogte van café Casa El Vid.

  Voorafgaand aan de Grote Prijs Memorial Briek Schotte wordt op zaterdag 13 september ook een nieuwelingenkoers in Desselgem georganiseerd. De start wordt gegeven om 15u aan café ‘t Klokkenhof

  26-08-2014, 19:31 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'

  Vrijwilligers gezocht Plantjesweekend 'Kom op tegen Kanker'
  De feesteditie van het Plantjesweekend heeft je nodig!
  In september viert 'Kom op tegen Kanker' de twintigste verjaardag van het Plantjesweekend.
  Waregem neemt voor de derde keer deel aan het Plantjesweekend. Daarvoor zoeken we helpende handen.
  • We verkopen azalea’s aan 6 euro per plantje.
  • De verkoopactie vindt plaats op 19, 20 en 21 september 2014 op openbare plaatsen.
  • Vrijwilligers kiezen zelf hoelang ze willen helpen: een paar uur, een namiddag, een hele dag.
  • Ale vrijwilligers dragen een badge van 'Kom op tegen Kanker' zodat ze herkenbaar zijn als officiële verkoper.
  • Het Plantjesweekend van 2013 bracht in Waregem 7500 euro op.
  • De volledige opbrengst van de verkoop gaat 100% naar 'Kom op tegen Kanker'. De verkopers hebben folders ter beschikking als mensen vragen waar het geld van de verkoop naartoe gaat. De folder legt uit naar welke projecten het geld gaat: naar psychosociale projecten voor kankerpatiënten, naar het Kankerfonds, naar hulp voor kinderen met kanker enzovoort.
  Wie wil de handen uit de mouwen steken voor 'Kom op tegen Kanker'? En wil helpen bij een bestaande actie? Het Plantjesweekend is iets voor jou!
  De actie kan ook rekenen op promotie via een spotje op radio en TV.

  Onze voorzitter Frank Deboosere vermeldt het Plantjesweekend graag tijdens zijn weerbericht.
  Azalea’s verkopen is een prettige manier om je in te zetten voor 'Kom op tegen Kanker'.

  Zin om mee te doen? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Mia Waegebaert, Albert Saverysstraat 2 bus 2 8790 Waregem, telefoon 056 605 861, gsm 0474 944 419, E-mail kotk.waregem@telenet.be
  Infovergadering op zaterdag 30 augustus om 14u in Poincaré Stormestraat Waregem.

  22-08-2014, 22:55 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  12-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: City mountainbike

  City mountainbike op 15 augustus in Waregem
  City Mountainbike is een UCI regelmatigheidscriterium in het mountainbiken, meer bepaald in de categorie Mountainbike Eliminator XCE wedstrijden. Er vinden verschillende manches plaats tussen mei en november. De sport is ontstaan in België. Voormalig top Mountainbiker Filip Meirhaeghe en oud veldrijder Erwin Vervecken zijn de peters van dit criterium. Op het palmares prijkt alvast 1 bekende naam, nl. Klaas Vantornout. Hij won dit criterium in 2011. Oorspronkelijk vonden de manches enkel plaats in Vlaanderen en Nederland.

  Vanaf dit seizoen zullen er ook manches plaatsvinden in Brazilië(Rio de Janeiro, Campinas en Ouro Préto), Argentinië en Uruguay. Verder zijn er nog gesprekken met locaties in Duitsland, Zuid-Afrika, China(Beijing) en Thailand(Bangkok). Er wordt gestreefd om van deze spectaculaire tak van het mountainbiken een Olympische discipline te maken tegen Tokio 2020.

  Safety Jogger is één van de hoofdpartners van CityMountainbike 2014.
  Davy Nys: “Met deze partnership zijn we niet aan ons proefstuk toe in de wielersport. Safety Jogger heeft een passie voor de fiets. Getuige daarvan is ons eigen 2-jaarlijkse fietsevent “Safety Jogger Classic” en onze sponsorship in het veldrijden enkele jaren terug. City Mountainbike is een event voor sterke, sportieve en avontuurlijke atleten, dat garant staat voor spektakel. Onze collectie werkschoenen beschikt over dezelfde kenmerken, vandaar dat we onze naam graag linken aan City Mountainbike. De internationalisering van het event kan zo wel voor de organisatoren als voor de partners, zoals Safety Jogger, de start zijn van een mooi wereldwijd verhaal.
  Op 15 augustus komt City mountainbike naar Waregem. Wees er bij.

  Meer weten over de City mountainbike in Waregem  klik hier.

  12-08-2014, 19:13 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  18-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde

  Zwevegem 'Dorp van de Ronde' in 2015
   Op dinsdag 15 juli heeft de directie van Flanders Classic, verantwoordelijk voor het onderdeel “Dorp van de Ronde” een bezoek gebracht aan Zwevegem. Ze hadden het genoegen Wim Van Herreweghe en Nicolas Denys te mogen ontvangen voor de bespreking van diverse samenwerkingsmodaliteiten en o.a. ook voor de bespreking van het parcours op het Zwevegemse grondgebied. Als gevolg van de verkiezing van Zwevegem tot “Dorp van de Ronde” zal de Ronde van Vlaanderen (zowel op zondag wat de eliterenners betreft als op zaterdag wat de wielertoeristen betreft) uitgebreid door Zwevegem rijden.

  Flanders Classics heeft woord gehouden door de oorspronkelijke toezegging dat alle deelgemeenten deel zullen uitmaken van het parcours van de Ronde van Vlaanderen uitdrukkelijk en officieel bevestigd.

  De renners zullen uit de richting Kortrijk komen, door de dorpskern van Kooigem rijden en vervolgens via de Kooigemstraat en de Kaveiestraat Sint-Denijs binnenrijden door de Jolainstraat en de Helkijnstraat.
  Na de dorpskern van Sint-Denijs wordt via de Moenstraat richting Moen gereden. Via de Bossuitsstraat zal ook de dorpskern van Moen de Ronde mogen ontvangen. Er wordt vervolgens verder doorgereden via de Stationsstraat naar de Keiberg (op grondgebied Heestert) naar Zwevegem-Knokke toe.
  Via de Avelgemstraat zullen de renners vervolgens de Otegemstraat binnenrijden (langs het Theophiel Toyeplein) om tenslotte hun weg te vervolgen in de richting van Otegem. Ook de dorpskern van Otegem zal kunnen meegenieten van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.
  Het grondgebied van Zwevegem zal tenslotte worden verlaten via de Tiegemstraat. Er wordt, ter voorbereiding van alle activiteiten die kunnen en of zullen worden gepland in het vooruitzicht van de Ronde van Vlaanderen 2015, een grote dorpsvergadering gepland op woensdag 10 september om 20 u. in de polyvalente zaal van het Gemeentepunt te Zwevegem, Blokkestraat 29.
  Deze grote dorpsvergadering, in het kader van het Dorp van de Ronde, richt zich tot alle Zwevegemse inwoners, sport- en andere verenigingen, van welke aard ook, onderwijsinstellingen, ondernemers, zelfstandigen, enz. kortom al wie op de één of andere manier rechtstreeks of onrechtstreeks wil bijdragen tot het succes van het evenement. Het is niet alleen de bedoeling een groot volksfeest te organiseren op de dag van de Ronde zelf, zijnde op 5 april 2015, maar ook tijdens de weken en de maanden die eraan vooraf gaan.

  Het startschot zal gegeven worden ter gelegenheid van Zwevegem Kermis, meer bepaald tijdens het weekend van 12 -13 –14 en 15 september met de viering van 100 jaar Marcel Kint en vermoedelijk ook met de symbolische overdracht van de fakkel tussen Heule en Zwevegem (voor de overgang van Dorp van de Ronde 2014 naar Dorp van de Ronde 2015). Het volledig programma van dit kermisweekend zal later uitvoerig toegelicht en voorgesteld worden.

  18-07-2014, 18:54 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  17-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO

  Wandelen voor OGIO

  Op zondag 21 september gaat de derde editie van wandelen voor OIGO van start in oc de coorenaar Desselgem.
  Deze editie wordt georganiseerd door de nieuwe vzw Over The Rainbow. Deze vzw is net opgestart door Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene. Deze vzw wil verschillende sportieve activiteiten organiseren voor het goede doel. Onder andere deze wandeltocht. Oigo staat voor opgeven is geen optie. Oigo zet zich binnen uz Gent in voor (o.a.) kankerpatiënten. 

  Vorig jaar heeft oigo (samen met onze opbrengst) het terras van palliatieve zorgen kunnen heraanleggen. De resultaten hiervan zijn te zien op hun website (www.oigo.be). Oigo werd opgericht in 2007 door Jo Vervaet. Hij kreeg toen te horen dat hij kanker had. Toen hij in uz Gent verbleef merkte hij op dat er verschillende dingen ontbraken. Elk jaar kiezen ze een project uit die ze willen steunen. Zoals de lounge die ze ingericht hebben op de afdeling van de kankerpatiënten, het heraanleggen van het terras aan palliatieve zorgen,.. Dit jaar hebben ze gekozen om de stille ruimte op de afdeling Pneumologie aan te pakken. Deze ruimte wordt gebruikt om een eerste overleg tussen patiënt en arts te laten plaatsvinden. Meer info over dit project en enkele andere projecten van dit jaar kan je vinden op de website van oigo: http://www.oigo.be/tvv/project-2014/

  Dit jaar willen we met de wandeltocht terug minstens even goed doen als vorig jaar. We mochten vorig jaar 250 wandelaars ontvangen en deze editie was goed voor een bedrag van €2400! Daarnaast hebben we nog enkele cheques in ontvangst mogen nemen en hebben we onze eerste editie van onze veiling van gehaakte knuffels gehad.

  Dit jaar vindt ook weer deze veiling plaats. Cindy Debrauwer leverde prachtig werk en haakte verschillende knuffels voor onze veiling. Deze veiling is ook te volgen op onze website: www.wandelenvooroigo.weebly.com
  Daarnaast mogen we zeker onze sponsors niet vergeten. Dankzij hun steun hebben we weer de kans om er een prachtige editie van te maken.

  Op zondag 21 september kunnen de wandelaars starten tussen 7u30 en 15u. De wandelaars kunnen kiezen tussen de afstanden van 5-10-15km. Deze routes werden uitgestippeld door Luc Debrauwer, Els Rigole en Kurt De Frene. De routes lopen dit jaar weer naar de leie toe en langs rustige wegen. De inschrijving bedraagt €2 vooraf en €3 ter plaatse. Elke deelnemer krijgt een leuke verrassing na afloop van hun wandeltocht. Daarnaast zal er ook weer een tombola zijn met prachtige prijzen en de jaarlijkse visput zal er ook weer liggen.

  17-07-2014, 08:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARELBEKE: Zomerzoektocht

  Zomerzoektocht in Harelbeke
  Wie bekende en onbekende plekken in Harelbeke wil ontdekken, kan in de maanden juli en augustus 2014 deelnemen aan de originele fiets- wandel- en autozoektocht van het Davidsfonds Harelbeke-Bavikhove-Hulste.

  Op deze zoektocht maak je kennis met alle deelgemeenten van de stad. Het lusvormige parcours heeft een zevental stopplaatsen:
  - Centrum Harelbeke - Eiland - Stasegem - Zandberg - Bavikhove - Hulste - Kapel ter Koutere.

  Op elk van deze stopplaatsen worden de deelnemers uitgedaagd om antwoorden op de pittige zoektochtvragen te vinden. In de deelnemingsbrochure vinden ze ook een korte beschrijving van de bezienswaardigheden.
  Met de deelnemingsbrochure van deze zomerzoektocht wint u in één klap een mand vol verrassingen:
  - Een boeiende ontdekkingstocht door alle deelgemeenten en wijken van Harelbeke; - Een bon om onderweg een gratis Petrus te proeven; - Een twintigtal prijzen, waaronder boeken, aankoopbonnen bij de plaatselijke middenstandszaken en etentjes in plaatselijke restaurants; - Goed gezelschap, want zoals dat gaat bij het Davidsfonds: deze zoektocht beleef je samen met familie of vrienden.

  De bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking vindt plaats op maandag 8 september 2014 om 19:30u. in het Cultureel Centrum Het Spoor te Harelbeke.
  De deelnemingsbrochure van de Zomerzoektocht Harelbeke kan aangeschaft worden tijdens de openingsuren van de Dienst Toerisme in het Stadhuis van Harelbeke of bij Optiek Vandeputte, Marktstraat 25 te Harelbeke.

  14-07-2014, 16:19 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Harelbeke
  06-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting

  Opbrengst 11de wortelkaarting werkgroep Chantal Coussement
   Deze 11de editie ging zoals vorig jaar door in het OC De Coorenaar in Desselgem op zaterdag 29 maart.
  Zou het uitzonderlijke goede resultaat van vorig jaar gehaald worden ? Het werd een spannend afwachten want er heerste een volledig stilzwijgen over het resultaat. Bekendmaken bij de overhandiging van de cheque en niet vroeger was de regel die door Chantal Coussement strikt werd gevolgd.
  Op de cheque stond het bedrag van: 7.673,78 euro, een prachtig resultaat!
  Vorig jaar was de opbrengst 7.321,65 euro.
  Dus een zeer tevreden Somival club die dankzij deze steun haar werking volop kan verderzetten in het belang van mensen met een beperking en hun familie.
  Het resultaat van de wortelkaarting blijft een zeer belangrijke financiële peiler en heeft de ruimere werking van somival, zoals we die nu kennen, mede mogelijk gemaakt.
  Het ledenaantal bedraagt nu 375 en mede dankzij de medewerking van de pers wordt het aanbod van Somival steeds meer en meer gekend bij de doelgroep.
  Aan de werkgroep van Chantal en iedereen, die aan de elfde editie zijn medewerking gaf, een hartelijke dank ook voor de goede en fijne samenwerking.
  Gaan we naar een 12de editie ? SOMIVAL hoopt het alvast en dit in naam van alle leden.
  Namens het bestuur van Somival Lucien De Bels

  06-07-2014, 21:26 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  28-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie

  Wonen aan de Leie brengt meer leven in Sint-Eloois-Vijve

  TPRSB

  Het prestigieus nieuwbouwproject "Wonen aan de Leie" zal 213 wooneenheden bevatten in hartje Sint-Eloois-Vijve, bij Waregem. Tussen de kerk van Sint-Eloois-Vijve en de Leie wordt plaats gemaakt voor appartementen, vrijstaande woningen en rijwoningen. Kortom een project waar iedereen welkom is.

  Ook over de unieke locatie waarover "Wonen aan de Leie" beschikt valt iets te zeggen. Het prachtige Leie-landschap aan de ene kant en de vernieuwde dorpskern met bomenrijen en een rustig plein met nieuwe brasserie zorgen ervoor dat het er heerlijk vertoeven is. Daarbovenop komt nog dat de volledige site autoluw wordt gemaakt, waardoor het er altijd rustig is. Uiteraard wordt er, hoofdzakelijk ondergronds, voldoende parking voorzien. Maar de rust betekent in dit geval geen afgelegen ligging! Via de E17 is er een snelle verbinding naar Kortrijk en Gent, en ook Waregem beschikt over een goed uitgerust vervoersnetwerk.

  Daarom organiseert Dewaele vastgoed & advies op 10 juli 2014 vanaf 17u een nieuwbouwnocturne. Hier kunnen geïnteresseerden alle informatie verkrijgen omtrent "Wonen aan de Leie", dit in een aangenaam kader op kantoor met een hapje en een drankje. U bent dus van harte welkom in het kantoor in de Stationsstraat 12, 8790 Waregem! Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 07 juli bij waregem@dewaele.com.

  28-06-2014, 08:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  18-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek

  Leiedal lanceert verkoop Bedrijventerrein Groenbek

  RSB

  Momenteel start Leiedal met de 1e verkoopfase op het bedrijventerrein Groenbek in Waregem.
  Op het bedrijventerrein is straks 4,5 ha beschikbaar als nieuwe thuishaven voor KMO’s tot max. 1ha en ook voor een beperkt aantal kantoren en diensten.

  Groenbek is een herontwikkeling van de voormalige productiesite voor matrasstoffen van Bekaert Textiles langs de Hoogmolenstraat in Waregem. De hele site wordt omgevormd tot een nieuwe KMO-zone, die beantwoordt aan de hedendaagse normen. De vlotte bereikbaarheid van het terrein, vanaf de E17 (afrit Waregem) en de expressweg (N382), is ongetwijfeld een extra troef voor toekomstige bedrijven.

  De intercommunale Leiedal zorgde voor de sloop van een viertal verouderde gebouwen en start nu met de verkoop van de eerste 4,5 ha. Leiedal brengt zowel bebouwde als onbebouwde percelen op de markt voor KMO’s met een max. grootte van 1ha. Bovendien komt er ook een ruimteaanbod voor een zevental kantoren of diensten in de groene strip langs de Hoogmolenstraat. De kantoorgebouwen variëren in grootte en bestaan uit twee bouwlagen van max. 500 m². Ze worden ingeplant in een aangename groene parkomgeving met publieke parkeerruimtes, een wandelpad, enkele zitbanken en speeltuigen.

  De infrastructuurwerken lopen van het najaar 2014 tot najaar 2015. Nadien volgen nog de aanleg van de nutsleidingen en het groen. Na een tweede fase sloopwerken (ten vroegste vanaf 2016) brengt Leiedal ook de resterende 4 hectare bedrijfsgrond op de markt.
  Meer info over prijzen en voorwaarden vindt u op klik hier.

  18-06-2014, 16:43 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  14-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Job*Rock 2014

  Amenra, Daan en Praga Khan headliners Job*Rock 2014
  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Kubox in Kuurne de 9e editie plaats van het Job*Rock festival. Ondanks het feit dat de gemeente Kuurne de ondersteuning voor het festival terugschroefde, pakken de organisatoren uit met een enorm straffe affiche, met Amenra, Daan en Praga Khan als headliners.

  Op vrijdag 17 oktober is Amenra de blikvanger op de affiche. De band, met stevige Kortrijkse roots, is Vlaanderens grootste underground export product en timmert reeds 14 jaar aan een volstrekt eigenzinnig en artistiek integer parcours dat hen wereldwijd een stevige en trouwe fanbase heeft opgeleverd. Ze komen op 17 oktober, exclusief voor West-Vlaanderen in het najaar, voor een full concert naar Job*Rock. Die dag krijgen ze het gezelschap van die andere topper uit onze streek, Steak Number Eight en de Gentse pletwals Raketkanon.

  Op zaterdag 18 oktober zijn de nationale topacts DAAN en Praga Khan top of the bill. De beide hitmachines krijgen het gezelschap van de jonge wolven Soldier's Heart en Highway Jack. Terwijl Soldier's Heart onder de vleugels van Balthazar recent een Europese tournee afwerkte en radiosingles scoorde met 'African Fire' en de nieuwe single 'New Housie', slaagde Highway Jack erin om bij hun cd-release in maart De Kreun quasi volledig uit te verkopen.

  De affiche wordt de komende weken verder aangevuld.

  Tickets zijn reeds beschikbaar en zoals elk jaar pakt de organisatie terug uit met enorm scherpe toegangsprijzen. Een ticket voor vrijdag 17/10 kost amper 7€ in voorverkoop. Voor zaterdag 18/10 betaal je 9€ en voor een combiticket 12€.
  Info & Tickets: www.jobrock.be klik hier.

  14-06-2014, 20:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen

  Met Sportdienst Waregem deelnemen aan 'West-Vlaanderen blijft bewegen'

  "De Sportdienst Waregem wenst i.s.m. Wa+ opnieuw deel te nemen aan 'West-Vlaanderen blijft bewegen', (de vroegere Seniorensportdag). Deze vindt deze keer plaats op donderdag 15 mei in Meulebeke. 

  Tijdens deze sportdag kunnen 50-plussers op een recreatieve manier en in een gezellige en ontspannen sfeer hun geliefkoosde sport beoefenen of met een nieuwe sport kennis maken.
  Er kan gekozen worden uit wandelen, fietsen, petanque, dansen en sportcarrousel (vrije keuze van sporten). 

  Indien voldoende belangstelling wensen we bij voorkeur de verplaatsing per bus te maken onder het motto: ‘samen uit, samen thuis’. We spreken af om 12.30u. op de parking van de Expohal in Waregem.

  Grote groepen kunnen eventueel ook op een andere plaats opgehaald worden.

  De globale deelnameprijs (bus - sportnamiddag – maaltijd²) bedraagt 14 euro.
  Voor de sportactiviteiten alleen betaalt men 6 euro.

  We zijn ten laatste in Waregem terug om 22.00u. Alle deelnemers zijn door Bloso verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. Een grote deelname van onze Waregemse senioren zouden we fel waarderen.

  Inschrijvingen + betaling uiterlijk tegen woensdag 30 april bij de Sportdienst: De Treffer, Meersstraat 5 tel. 056/60.07.44 info@waregemsport.be
  We hopen op uw enthousiaste deelname",
  sportieve groeten, namens Sportdienst Waregem, Marc Vanryckeghem

  27-03-2014, 23:14 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  20-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ervaringsgerichte Freinetschool De Kleine Wereld
  Op 1 september 2014 wil De Kleine Wereld haar deuren openen. Deze ervaringsgerichte Freinetschool zal in de volgende jaren tot 150 kinderen begeleiden volgens de methodiek van Célestin Freinet.

  Deze Franse pedagoog vertrok vanuit de ervaringen van de kinderen, om dezelfde doelstellingen te bereiken als wanneer de leerkracht het programma volledig zelf bepaalt. Betekenisvol onderwijs kreeg hierdoor vorm.

  Ervaringsgericht werken is één van de belangrijkste pijlers van het Freinetonderwijs. Dit houdt in dat de interesses van de kinderen de motor zijn van het leerproces. In plaats van te werken met de door de leerkracht opgelegde thema’s zoals Pasen, lente, … zijn het de kinderen die binnen een structuur aanbrengen wat ze op dat moment interessant vinden om te leren. Dit heeft als gevolg dat de kinderen veel meer betrokken zijn bij het leren.

  De school wil een kleine wereld vormen, een afspiegeling van de maatschappij. Alle kleine mensen verdienen een plaats in de kleine wereld. “Klein” omdat geborgenheid belangrijk is, de kinderen moeten zich veilig voelen. Vanuit dit nest, deze veilige situatie, kunnen ze dan de wereld verkennen in al zijn facetten. Zo wil De Kleine Wereld tegen het einde van de lagere school kleine wereldburgers helpen ontwikkelen. Deze kleine wereldburgers worden klaargestoomd om de grote wereld verder te ontdekken!

  Ontdek meer over De Kleine Wereld via www.freinetschooldekleinewereld.be of kom je oor te luisteren leggen op de infosessies van 29 maart en 3 juni.

  20-03-2014, 09:54 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis

  2014 goed voor 95 jaar Straete Kermis
  Onze bedankingsavond (vrijdag 14 maart 2014) speciaal voor onze Straete Kermis vrijwilligers was terug een succes, de hulp die we op Straete Kermis Desselgem krijgen, hoe groot of hoe klein waarderen we ten zeerste. Ook dit jaar hopen we dat we terug op onze vrijwilligers te kunnen rekenen. We staan voor een speciale editie; een feesteditie 95 jaar Straete Kermis. Daarvoor zijn we op zoek naar extra helpende handen. Wie zich geroepen voelt of iemand kent die wil helpen kan steeds contact opnemen met iemand van het bestuur. Antoon, Joselito, Marie-Jeanne, Yves, Bart, Katrien, Sally, Liselot, Bert en Geert. Ja 3 nieuwe namen. We verwelkomen hierbij onze 3 nieuwe bestuurleden; Liselot, Bert en Geert.

  Dit jaar staan we voor extra uitdagingen;
  De feesteditie 95 jaar Straete Kermis, hiervoor zijn we met het bestuur druk bezig een spetterend programma in elkaar te knutselen, een programma dit voor jong en oud en ook daartussen heel wat te bieden zal hebben. De oorlog 100 jaar geleden laten we ook niet zomaar aan ons voorbijgaan.

  Een bijkomende uitdaging: waar gaat dit jaar de feesteditie door?
  Onze oude getrouwe thuisbasis, POC in de Nieuwstraat verdwijnt. Heel jammer maar we kunnen niet bij de pakken blijven neerzitten en moeten andere pistes betreden. Dus na veel “bloed zweet en tranen” dachten we: wat hoort er bij een echte Vlaamse kermis? Dit jaar zullen we dus onze thuisbasis vestigen in een tent, met dank aan de eigenaar waar we onze thuisbasis mogen neerpoten.

  Voor dit feestelijk jaar hebben wij als bestuur van Straete Kermis Desselgem gezorgd voor een eyecatcher in het Desselgems “Nieuwstraat”- beeld Vanaf deze avond zal iedereen verwelkomd worden wie de Nieuwstraat inrijdt of wandelt door 2 welkomstborden die aan het begin en einde van de Nieuwstraat staan, deze welkomstborden zullen permanent blijven staan.

  Benieuwd geworden?
  Noteer dan alvast met dikke stift in jullie agenda 27-28-29 september 2014 95 jaar Straete Kermis Desselgem!Aldus het bestuur.

  20-03-2014, 09:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht

  Werkgroep Chantal Coussement schenkt €5907, opbrengst eetfestijn, aan Zonneburcht

  Inspelend op de vragen van ouders, CLB’s en scholen voor gewoon onderwijs verrichtte Zonneburcht de voorbije jaren binnen onze regio baanbrekend werk op het vlak van onderwijskundige zorg voor kinderen en jongeren met autisme. Via onze G.On.-werking (geïntegreerd onderwijs) gaan we binnen een ruime regio in en rond Waregem kleuters, leerlingen en studenten met ASS en hun leerkrachten begeleiden en ondersteunen in het gewoon onderwijs.

  Om deze kinderen/jongeren optimaal te kunnen blijven begeleiden blijft er uiteraard ook verder nood aan een gevarieerd aanbod ontwikkelings- materialen. Ook de permanente professionalisering via literatuur en nascholingen van de begeleiders vraagt een aanzienlijke financiële inspanning van onze school.

  Vandaar dat wij de werkgroep van Chantal Coussement en in het bijzonder Chantal zelf terug heel dankbaar zijn voor de hulp en organisatie bij ons jaarlijks eetfestijn. Dit nu reeds voor de 5de keer. Deze editie ging door op 30 november 2014 en de opbrengst bedroeg dit jaar niet minder dan 5907 euro bedroeg. Met deze opbrengst zal Zonneburcht ondermeer opnieuw de nodige materialen, software, literatuur, e.d. kunnen aankopen en verder het G.On. team verder professionaliseren.

  De volgende activiteit van de werkgroep Chantal Coussement gaat door op zaterdag 29 maart 2014. Dan organiseert de werkgroep een wortelkaarting ten voordele van Somival in OC De Coorenaar te Desselgem.

  16-03-2014, 20:45 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  26-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele

  Comedy Brunch met Walter Baele in OC De Coorenaar

  Op zondag 9 februari biedt KWB Desselgem vanaf 8.30u een uitgebreid ontbijt aan en om 10.00 krijgt u de recentste voorstelling van Walter Baele 'Het leven zoals het zeker niet is'

  Het tamme dorpje M puft onder
  een loden zon. Maar de rust wordt brutaal verstoord door het alziend oog van Google Street View. Postbodes krabbelen recht uit grachten, iemand sluikstort een lederen salon...en de burgervader maakt een nummer op een toren. De inwoners van M gaan vastberaden in het verzet. Google Street View toont het leven zoals
  het zeker niet is!

  Voor kaarten:
  Geert Coussement, Kleine Nieuwstraat 22, 8792  Desselgem - 0473/81 07 21 - coussement.geert@telenet.be
  Toegang+ontbijt:
  17 EUR (korting voor senioren en gezinsleden: 2 EUR)

  26-01-2014, 18:51 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  15-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
  Opening speelbos Schoondalbos
  Langs de Leie op de grens van Desselgem en Sint-Eloois-Vijve ligt al vele jaren een oude boomkwekerij van de Vlaamse overheid. Het Agentschap van Natuur en Bos heeft de laatste maanden hard gewerkt om deze kwekerij om te toveren tot een heus speelbos. Een deel van de bomen werden gerooid om twee open zones te creeëren en er zijn er wandelpaden aangelegd.

  Ravotten, ontdekken en genieten verplicht
  De kinderen worden niet vergeten. In de het speelbos aan de Schoendalebocht mag er gespeeld en geravot worden. Maar je kan je ook laten verrassen door de verschillende landschappen. Wist je dat er hier ooit zavel werd gewonnen? Getuige daarvan zijn de putten waar je nu de vissers treft. Op de plaatsen waar de oude Leie regelmatig buiten haar oevers trad, ontstonden vruchtbare meersen.

  Op zondag 17 november om 14.30u. wordt het nieuwe Schoondalbos officieel ingespeeld door de Waregemse jeugdverenigingen.

  15-11-2013, 18:26 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  11-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kirsten De Laender genomineerd als paralympiër van het jaar
  Na de Paralympics in London (2012) waar drie SOMIVAL ateleten brons behaalden : (Kirsten De Laender en Pieter Verlinden (boccia) en Frederic Van Den Heede (marathon) is de nominatie van Kirsten voor Paralympier van het jaar 2014 een extra kers op de taart.

  Kirsten behaalde dit jaar brons op het EK in Portugal en staat nu 6de in de wereldranking boccia BC3 (atleten met zware hersenverlamming die spelen met hulpstuk).
  Wie volgt Marieke Vervoort op ?
  Naast Kirsten zijn genomineerd :
  Joachim Gérard (tennis), de eerste belgische mannelijke rolstoeltennisser die aan de Grand Slams en Masters deelneemt (top 8 van de wereld).
  Het tafeltennisteam Mathieu Loicq en Marc Ledoux die goud veroverden op het EK in Italie. Deze genomineerden zijn atleten van de Franstalige Liga (LFH).

  De winnaar wordt op 22 december bekend gemaakt tijdens de liveshow op Eén.
  SOMIVAL duimt voor Kirsten ofschoon deze nominatie reeds een hele referentie is, en zowel voor SOMIVAL als voor WAREGEM een unicum betekent.

  11-11-2013, 18:30 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  01-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker

  az groeninge start chemotherapie tijdens operatie:
  een doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker

  De voorbije maanden behandelden artsen in az groeninge de eerste patiënten met buikvlieskanker door middel van intra-operatieve verwarmde chemotherapie in de buikholte. (Hypertherme Intra Peritoneale Chemotherapie, in het kort "HIPEC").

  Dankzij deze gespecialiseerde techniek wordt een anders snel progressieve ziekte nu controleerbaar of zelfs in specifieke gevallen geneesbaar. Buiten de universitaire ziekenhuizen bieden maar enkele ziekenhuizen in België deze therapie aan.

  De behandeling van kwaadaardige aandoeningen is de laatste jaren veel veranderd. Vooral wat betreft de behandeling van uitzaaiingen is er veel vooruitgang geboekt. De tijd dat een uitzaaiing het begin van het einde was, is lang voorbij. Al jaren worden in az groeninge leveruitzaaiingen met succes behandeld. Sinds kort is de behandeling van uitzaaiingen naar het buikvlies (peritoneale metastasering) een realiteit.

  Na een tweetal jaar research, opleiding en bezoek aan verschillende internationale topcentra startte az groeninge onder stimulans van dr. Franky Vansteenkiste (chirurg) en dr. Wouter De Corte (anesthesist) een HIPEC-programma op. Na heel wat voorbereidende vergaderingen met de verschillende partners binnenshuis (chirurgen, anesthesisten, oncologen, apotheek, verpleegkundigen …) gingen we in april van dit jaar van start. Ondertussen behandelden we verschillende patiënten met succes.

  WAT?
  HIPEC staat voor hypertherme intraperitoneale chemotherapie.
  In de eerste fase van de operatie neemt de chirurg alle zichtbare kankercellen in de buikholte weg via uitgebreide cyto-reductieve chirurgie (CRS).

  Vervolgens start de eigenlijke HIPEC-procedure. Tijdens de openbuikoperatie spoelt het chirurgisch team gedurende een bepaalde tijd de buikholte met verwarmde chemotherapie met een constante temperatuur tussen 41 en 43° om zo voor het oog niet waarneembare achtergebleven kankercellen te vernietigen. az groeninge schafte hiervoor de speciaal hiervoor ontworpen ‘Sunchip’ van de firma Gamidatech aan.

  VOORDELEN? Klassieke chemotherapie, via de bloedbaan, dringt maar moeilijk door in de buikholte; daarom kunnen we met deze techniek buikvlieskanker veel efficiënter bestrijden. Doordat we de chemotherapie lokaal toedienen, komt er nauwelijks chemotherapie in de bloedbaan en blijven andere organen gespaard. Door de chemotherapie te verwarmen, verhoogt de doeltreffendheid ervan.

  EVOLUTIE
  Momenteel gebruikt az groeninge de HIPEC-therapie voor patiënten met buikvlieskanker. Niet alle patiënten met buikvlieskanker komen in aanmerking voor een HIPEC-behandeling; soms is de buikvliesaantasting al te ver gevorderd. Ondertussen is aangetoond dat HIPEC de aangewezen aanpak kan vormen voor de behandeling van andere soorten kankers, en ook daarin wil az groeninge via multidisciplinaire samenwerking verder specialiseren in de nabije toekomst.

  HET TEAM
  Het intensieve HIPEC-behandelingsprogramma wordt gedragen door een multidisciplinair team van mensen: chirurgen, anesthesisten, oncologen, gynaecologen, apotheek, verpleegkundigen, hygiënisten ... az groeninge richtte een ‘Hipec-team’ op dat dit alles in goede banen leidt en bijstuurt waar nodig.

  Ook met een aantal van de ons omliggende ziekenhuizen bestaat al een nauwe samenwerking voor dit programma (Waregem, Ieper). DE DIENST ABDOMINALE CHIRURGIE
  De dienst abdominale chirurgie nam ook het voortouw inzake leverchirurgie. In onze strijd tegen uitzaaiingen naar de lever hebben we een sinds jaren opgebouwde expertise. Bij heel wat patiënten hebben we de voorbije jaren leverresecties uitgevoerd om de kanker een stap voor te zijn, recent zelfs door middel van kijkoperaties (laparoscopie).

  Door een doorgedreven subspecialisatie binnen de dienst behandelen we een groot aantal zeldzame kankers (pancreas, slokdarm, maag, lever …) op een verantwoorde en doeltreffende manier

  01-10-2013, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Straete Kermis
  Straete Kermis in Desselgem
  Het Straete Comité is er terug in geslaagd voor de 94ste keer een spetterende Straete Kermis 2013 aan te bieden. Op 28-29-30 september 2013 zal er in de Nieuwstraat in Desselgem terug heel wat te zien, beleven en te doen zijn.

  Het bestuur zorgt ervoor dat Straete Kermis er is door en voor iedereen. We bieden een gevarieerd straatfeest aan met tal van verrassende en indrukwekkende straatacts die gratis aangeboden worden. Straete kermis heeft als doel jaarlijks heel veel mensen samen te brengen voor een leuke afsluiter van de zomeractiviteiten in Desselgem.

  Op vrijdagavond zorgt de Jakkedoe er terug voor om ons traditiegetrouw een “reis rond de wereld” aan te bieden.

  Zaterdagavond openen we officieel het Straete Kermis weekend al zingend en swingend samen met de covergroep “So we meet again” in het POC.

  Op zondag bieden we een gratis koffietafel aan die wordt opgeluisterd door de Leiezonen. Om 14.30u. stipt trekken we de fanfare achterna de straat op! Het POC is op zondag terug de uitvalsbasis voor Straete: lekkere hot-dogs, springkasteel, gekoelde dranken, warme dranken aan democratische prijzen…en natuurlijk ook de jaarlijkse “tombola” kousen verkoop. In de Nieuwstraat kan je ondertussen doorlopend koopjes doen op onze gevestigde waarde : de rommelmarkt! Op de Straete kom je vele leuke straatacts en animatie tegen zoals: levend standbeeld Charlie Chaplin, waggelende pinguins, miracle box, gek kapsalon, stoepkrijttekenen, springkastelen, triporteur met ijsjes, dansinitiatie Apollon, jeneverbar enz….

  Wie weet komen jullie ook wel onze reuzen: Stavie, Netje en Coletje tegen. Ook Desselgemse verenigingen en handelaars zetten hun beste beentje voor.

  Vanaf 17.30u. zal het terug snoepjes regenen tijdens de jaarlijkse spekkenworp, en daarna allen naar het POC waar we de zondag afsluiten met de “Poldercowboys”.

  Maandag sluiten we het kermisweekend af voor de senioren. Een kaartje leggen, een gezellige bijeenkomst met nadien een lekkere boterham met kaas of hoofdvlees.

  In de loop van de namiddag wordt de trekking gehouden van onze jaarlijkse tombola! Natuurlijk hebben we ook terug een leuke wedstrijd.

  06-09-2013, 19:06 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Kermis in Desselgem


  Tour de Briek zondag 8 september
  KWB Desselgem wil het kermisprogramma van volgende week in Desselgem mee helpen invullen met haar 3de editie van Tour de Briek. Er worden 3 fietstochten voor recreatieven en wielertoeristen uitgezet doorheen het land van Briek Schotte. De tochten maken deel uit van het 'Fietsfeest van de Leiestreek'. Meer weten klik hier.

  Kinderzwijntjesworp zondag 8 september
  Voor de 13de maal organiseert Unizo Desselgem op kermiszondag 8 september 2013 om 15 uur de traditionele kinderzwijntjesworp en dit in de verkeersvrije Liebaardstraat ter hoogte van de kerk.

  Kinderen verdeeld in 3 leeftijdscategorieën (0 – 6 jaar, 6 – 12 jaar, vanaf 12 jaar) kunnen plastic varkentjes vangen en deze omruilen voor een naturaprijs. De prijzen zijn aangepast aan de leeftijdscategorieën gaande van gsm, radio-cd speler …… tot grote pluchenberen voor de allerkleinsten.

  Per leeftijdscategorie worden 50 plastic varkentjes uitgegooid waarin 3 hoofdprijzen zijn begrepen. De prijzen worden zoals telkenjare uitgegooid door 2 unizo-bestuursleden vanuit de hoogtewerker/vrachtwagen ter beschikking gesteld van de firma Smederij Luco uit Desselgem.

  Het totale prijzenpakket heeft een waarde van ruim 2.000 € en is enkel en alleen mogelijk dankzij de milde steun van Desselgemse zelfstandigen aangevuld met financiële inbreng van Unizo Desselgem dankzij de opbrengst van het Summer Event. Unizo Desselgem hoopt net als de voorbije jaren op massale publieke belangstelling.

  Aansluitend aan deze zwijntjesworp, meerbepaald om 16.30 uur, pakt Unizo Desselgem in samenwerking met Cafe ’t Gemeentehuis en Volkscafé Bavik uit met een optreden van de Desselgemse groep ‘Zonder Bandjes’

  Dinsdag 10 september GP Memorial Briek Schotte
  Grote Prijs Memorial Briek Schotte neemt afscheid van Niko Eeckhout
  Voor de 71ste keer organiseert vzw Koninklijke Veloclub De Leiezonen uit Desselgem de Grote Prijs Memorial Briek Schotte in het kader van Desselgem Koerse. Voorzitter Lucien Lefebvre en het voltallige bestuur zijn er opnieuw in geslaagd een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen. Ook dit jaar kunnen zij rekenen op een sterke aanwezigheid van OmegaPharma-QuickStep en dit met een internationale ploeg bestaande uit de Italiaan Alessandro Petacchi, de Duitser Bert Grabsch, Iljo Keisse, Julien Vermote, Nikolas Maes en de Tjechische tijdrijder Frantisek Rabon.

  Maar ook dit jaar kunnen de jongens van Patrick Lefevere voor de laatste keer heel wat tegenstand verwachten van Niko Eeckhout die meermaals deze koers wist te kleuren. De carrière van Eeckhout zal tijdens een afscheidsceremonie op het podium na de wedstrijd gevierd worden.

  Ook Topsport Vlaanderen, Crelan Euphony en La Francaise des Jeux zullen dit jaar een kwalitatief team afvaardigen. Verder worden ook individuele renners van Lotto Belisol verwacht.

  De Grote Prijs Memorial Briek Schotte heeft in het verleden steeds kunnen rekenen op een zeer sterke bezetting met namen zoals Johan Museeuw, Tom Boonen, Björn Leukemans, Steven De Jongh, Gert Steegmans, Johnny Hoogerland, Guillaume Van Keirsbulck en wijlen Wouter Weylandt.

  Wedstrijdinfo :
  De Grote Prijs Briek Schotte vindt plaats op dinsdag 10 september en start om 14u voor 17 plaatselijke ronden van ruim 9 kilometer. Vertrek aan feestzaak Het Damberd en aankomst in de Liebaardstraat ter hoogte van café Casa El Vid.

  Ter informatie :
  Voorafgaand aan de Grote Prijs Memorial Briek Schotte wordt op zaterdag 7 september ook een nieuwelingenkoers in Desselgem georganiseerd. De start wordt gegeven om 15u aan café ‘t Klokhof

  Desselgems Poepedorp weer één dag open
  De Desselgemnaren weten dat met "de Poepe" een sedert vele jaren gesloten herberg bedoeld wordt. Die was gelegen langs het parcours van de Koerse, diep in de Desselgemse "Leikant". De herberg was bij de sluiting eigendom van een lid van de muziekvereniging, die daardoor het café één maal per jaar kon heropenen, als welkome verfrissing voor de vele wielerfans en kermisvierders die het parcours afrijden of -wandelen. Er wordt ook wel, tijdens de wielwedstrijd en erna, een los nootje gemusiceerd of gezongen.

  Een jaar of acht geleden werd het gebouw verkocht en gerenoveerd tot een woning. Maar onder impuls van bestuursleden Marcel Desmet, Herwig Vandenberghe, Tony Decavel en wijlen Lucien Coussement werd van de nood een deugd gemaakt. Kon het café niet meer gebruikt worden, dan maakten zij er een heel "Poepedorp" rond, compleet met rijen vlagmasten, tafels, stoelen, parasols, mobiele tapinstallatie, zelf gebouwde sanitaire installatie en door Nesten geschilderde, al of niet op ingenieuze wijze bewegende rennersbeelden. Ook dit jaar komt daar wel weer een schepje bovenop. Het Poepedorp wordt stilaan incontournable, t.t.z. je moet er langs geweest zijn of je bent niet naar Desselgem Koerse geweest.

  De succesformule wordt vanzelfsprekend voortgezet, met medewerking van de huidige bewoners van de Poepe en hun buren, en vele muzikanten en sympathisanten die de handen uit de mouwen steken. Het initiatief krijgt ook de steun van het stadsbestuur, Veloclub De Leiezonen en de familie Coussement.

  06-09-2013, 18:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  29-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wandelen voor Ogio
  Tweede editie 'Wandelen voor Ogio'
  Op zondag 15 september gaat de tweede editie van wandelen voor Oigo door in Desselgem. Oigo staat voor Opgeven Is Geen Optie en is een vzw die zich inzet voor kankerpatiënten Uz Gent.

  Kimberly De Frene is de duwende kracht achter de organisatie. Samen met haar moeder Els Rigole slaat ze de handen in elkaar om van deze editie een succes te maken. Vorig jaar bracht de wandeltocht 1800 euro op voor Oigo. Dit jaar wil de organisatie terug een mooie bijdrage leveren aan Oigo.

  Naast de wandeltocht is er nu ook een veiling gestart. Deze veiling bestaat uit het veilen van gehaakte knuffels. Bieden kan tot en met vrijdag 13 september 23u59 klik hier.
  Kimberly koos ervoor om gehaakte knuffels te veilen omdat haar vriendin, Sandra Cauwels uit Beveren-Leie (die in december 2011 stierf aan kanker), voor haar dood ook knuffels haakte voor Oigo en deze veilde. Meer weten over Sandra klik hier.

  Kimberly en Els leerden de vzw Oigo kennen via Sandra. Kimberly had Sandra altijd beloofd iets terug te doen en daarom besloot ze vorig jaar om een wandeltocht te organiseren voor Oigo.

  Oigo is een prachtige organisatie. Zo hebben ze onder andere al een gezellige lounge ingericht en zijn ze nu bezig met het heraanleggen van het terras voor de palliatieve zorgen.

  Oigo werd opgericht in 2007 door Jo. Hij heeft zelf lymfeklierkanker gehad. Toen hij ziek werd en in het Uz Gent verbleef vond hij dat hij iets moest doen. Hij vond het niet gezellig of huiselijk genoeg. Daarom besloot hij Oigo op te richten. Met Oigo heeft hij al verschillende projecten kunnen uitwerken. (om de website van Ogio te bekijken klik hier.

  Inschrijven
  Om Oigo te steunen is iedereen welkom om mee te wandelen tijdens wandelen voor Oigo op 15 september. Men kan starten van 7u30-13u om de 15km of 25km te wandelen. Van 8u tot 15u kan er gestart worden om de 5km te wandelen. Vooraf inschrijven kan tot 8 september via Kimberly De Frene of via www.wandelenvooroigo.weebly.com
  Per inschrijving is het €2 (ter plaatse €3). Alle opbrengsten gaan naar Oigo.

  De wandeltocht start in OC De Coorenaar Desselgem. Daar zal er ook een tombola, een kindertombola en een visput zijn. Voor elke deelnemer is er een aandenken voorzien.

  29-08-2013, 09:56 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  12-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARELBEKE: Ingrijpende plannen Leiewerken voorgesteld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlaams minister Hilde Crevits stelt ingrijpende plannen Leiewerken in Harelbeke voor

  In het voorjaar 2014 beginnen in Harelbeke de belangrijke Leiewerken. Om de binnenvaart te stimuleren worden een nieuwe sluis en een nieuwe stuw gebouwd en ook enkele nieuwe bruggen.

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft samen met waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) het voorontwerp van die Leiewerken voorgesteld.

  Tegelijkertijd pakt W&Z in samenwerking met de stad ook de hele omgeving van de Leie in Harelbeke aan. De zone tussen de Kuurnebrug (ook wel bekend als de Nieuwe brug) en de Hoge Brug wordt in één project vervat. De eerste werken zijn gepland voor het voorjaar van 2014. De totale kostprijs van de werken bedraagt 98 miljoen euro.

  De doortocht van de Leie in Harelbeke is een belangrijk onderdeel in het project Seine-Schelde. Dit Europese binnenvaartproject wil de vaarweg tussen de Seine en de Schelde verbeteren. In Vlaanderen loopt het traject hoofdzakelijk via de Leie en de Ringvaart rond Gent naar het zeekanaal Gent-Terneuzen. De Leie wordt de komende jaren uitgebouwd tot een belangrijke vaarweg voor schepen tot 4.500 ton (één richting). De realisatie van dit project door W&Z is één van de prioritaire doelstellingen van Vlaams minister Hilde Crevits.

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits: “In Harelbeke worden langs de Leie de sluis en de stuw vernieuwd. De nieuwe sluis zal 230 meter lang zijn en uit twee delen bestaan. De stuw wordt uitgerust met turbines die eigen stroom voor het complex opwekken en die het ook mogelijk maken om de waterbalans op de Leie beter te beheersen. Om vrachtschepen met drie lagen containers door te laten, wordt de Kuurnebrug opgehoogd en wordt de Hoge Brug vervangen door een eigentijdse boogbrug. De werken passen in het project Seine-Schelde, belangrijk voor de verdere groei van de binnenvaart als volwaardig alternatief voor het goederenvervoer op de weg.”

  De werken zullen het uitzicht van de omgeving rond de Leie in Harelbeke grondig veranderen. Naast de werken aan de Leie wordt ruime aandacht besteed aan de leefkwaliteit van de omgeving. De Twee-Bruggenstraat wordt volledig heraangelegd en van hieruit vertrekt een fietsers- en voetgangersbrug naar het Moleneiland. Het Moleneiland zelf wordt omgevormd tot een groenzone met een vistrap en een voetgangerspasserelle. Het historisch gedeelte van de bloemmolens krijgt op termijn een nieuwe invulling.

  De nieuwe Hoge Brug wordt, naast passage, ook een verblijfsruimte met zitbanken. De Vrijdomkaai wordt heraangelegd en vormt door welgekozen materiaalgebruik een samenhangend geheel met het Marktplein.

  De werken die W&Z uitvoert, sluiten naadloos aan bij de vernieuwing van het stadscentrum van Harelbeke op beide oevers. De verschillende stadsvernieuwingsprojecten worden onder de naam “h∩aqua” gegroepeerd en leiden in de komende jaren tot een complete transformatie van het centrum, waarbij de nadruk komt te liggen op het water.

  De start van de werken is in het voorjaar 2014 gepland. De totale kostprijs wordt op 98 miljoen euro geraamd. Er wordt gewerkt met de formule ‘design & build’. Dat houdt in dat de opdrachtnemer zowel voor het ontwerp als voor de uitvoering van de werken instaat. De werken zijn gegund aan de groep Leie|land met daarin de bedrijven Herbosch-Kiere, Jan De Nul, Cofely Fabricom (GDF Suez) en Aelterman.

  Vlaams minister Hilde Crevits : “De aanpak van de doortocht in Harelbeke is een belangrijk dossier binnen het project Seine-Schelde, de binnenvaartverbinding tussen het Seine- en Scheldebekken. Vlaanderen heeft de voorbije jaren al flink geïnvesteerd in de doortocht van Kortrijk en ook in Wervik gaan de Leiewerken van start. Deze werken brengen ook plaatselijk een nieuwe dynamiek teweeg, de Leie-omgeving wordt samen met de stad aangepakt. Telkens opnieuw is er ruime aandacht voor de opwaardering van de omgeving met extra groen en kansen tot recreatie en dat wordt door de inwoners en de vele recreanten gesmaakt.”

  Gezien het belang en het ingrijpende karakter van de werken vindt op maandag 30 september 2013 tussen 14u en 20u een informatiemarkt plaats voor de inwoners van Harelbeke in jeugdcentrum TSAS (Twee-Bruggenstraat 30, Harelbeke).

  12-08-2013, 20:01 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Harelbeke
  29-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: De Leiezonen (weer) wereldkampioen
  De Leiezonen terug wereldkampioen
  Wereldkampioen, zo mag de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem zich weerom noemen sinds zaterdag 27 juli.

  Op die dag werd immers duidelijk dat het Desselgems fanfareorkest het beste was in de categorie "Fanfare 2de Divisie" op het Wereld Muziek Concours (WMC) dat om de vier jaar in Kerkrade (NL) georganiseerd wordt. Met een zelden geziene monsterscore van 96,04 procent liet Desselgem alle concurrenten achter zich. Wat onverwacht eigenlijk, want vorige keer, vier jaar geleden, werd het orkest kampioen in de derde divisie en het nam dus nu voor het eerst deel in de tweede divisie. Deze twee opeenvolgende prestaties zijn nogal merkwaardig voor een orkest dat vrijwel uitsluitend uit amateurs is samengesteld.

  De Desselgemnaren stippelden hetzelfde parcours uit als vier jaar geleden: het begon vorig jaar met winst op het provinciaal Vlamo kampioenschap in Vichte en vervolgens op het nationaal kampioenschap in het Lemmensinstituut te Leuven. Dit leidde, net als vier jaar geleden, tot de selectie van voor het WMC Kerkrade.

  De concrete voorbereiding tot het toernooi begon in het voorjaar. Het opgelegd werk (Fleodrodum – Eric Swiggers) en het keuzestuk (Bellum et Pax – Stijn Roels) werden een eerste keer uitgetest op het Lenteconcert in april, in de Schakel te Waregem. De intensiteit van de voorbereiding werd vervolgens opgedreven naar twee opeenvolgende tryouts begin juli, in Izegem en in Desselgem, toen ook de studenten zich na de examenperiode volop konden inzetten. Dirigent Diederik De Roeck wist aldus het niveau van het orkest op te krikken, zodat men stilletjes durfde hopen om bij het eerste aantreden in de tweede divisie niet helemaal achterin te eindigen.

  Rond de dag dat zij moesten aantreden op het concours, op zondag 14 juli, organiseerde de vereniging nog een weekend met de hele groep in Eynatten, niet zo ver van Kerkrade. Kwestie van in de sfeer te komen en het groepsgevoel nog wat aan te zwengelen.

  Op zaterdag moesten reeds twee Nederlandse concurrenten spelen, en toen beide orkesten scores van boven de 93% lieten noteren dacht men bij Desselgem dat het op zondag bij een goeie oefening in tweede divisie zou blijven. Misschien net daardoor viel wat stress weg, want tijdens het optreden groeide het vertrouwen zienderogen. Alle solisten speelden foutloos en fantastisch muzikaal, alles klikte en de moeilijke samenspelpassages lukten wonderlijk. Er ontstond een soort magie waarbij het orkest zichzelf oversteeg. Dirigent De Roeck trapte met een zeer gerichte en gevoelige directie de bal helemaal in het doel.

  Na het optreden zat de hoop op een tikkeltje meer er duidelijk in, en toen het percentage van 96,04 werd aangekondigd, ontplofte een bom in het Theater. Toch moest nog twee weken gewacht worden op het eindverdict, aangezien op 27 juli nog een laatste concurrent moest spelen. Toen het eindelijk zover was verscheen het spandoek "Desselgem Wereldkampioen" aan het lokaal De Coorengalm, en piekte het sms-verkeer tussen Desselgem en tal van binnen- en buitenlandse vakantiebestemmingen, waar allicht menig flessen werden ontkurkt.

  29-07-2013, 08:39 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  06-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst 10de editie Wortelkaarting
  Werkgroep Chantal Coussement overhandigt recordopbrengst aan Somival
  De 10de editie ging door in de nieuwe accommodatie van het OC De Coorenaar in Desselgem op zaterdag 23 maart.
  De verwachtingen naar het uiteindelijke financiële resultaat waren gespannen en het resultaat werd tot op het moment van de uitreiking van de cheque geheim gehouden.

  Chantal Coussement gaf het verlossende woord : de opbrengst van de 10 de wortelkaarting bedraagt : 7.321,65 € een prachtig resultaat rekening houdend dat de organisatie in het nieuwe OC zeker extra kosten met zich meebracht. Vorig jaar was de opbrengst : 6.995,08 €

  Er werden 4.812 kaarten verkocht en 1.380 kg wortelen bedeeld.

  Dus een zeer tevreden SOMIVAL club die dankzij deze steun het lidgeld ongewijzigd kan laten en het aanbod van activiteiten aan de leden en hun familie verder kan aanhouden.

  Het resultaat van de wortelkaarting is steeds een zeer belangrijke financiële peiler geweest en heeft de ruimere werking van somival, zoals we die nu kennen, mede mogelijk gemaakt.

  De werkingskosten bedragen een 27.000 euro op jaarbasis. De kosten verbonden aan de organisatie van en het deelnemen aan sportactiviteiten stijgen ieder jaar. Vooral de groepstransport voor verplaatsingen naar zwem-, boccia en e-hockeywedstrijden zijn een zeer belangrijke kostenfactor.
  De opbrengst van de wortelkaarting laat toe dat de club toegankelijk is en toegankelijk kan gehouden worden voor mensen met een beperking en hun familie. Om nog beter tegemoet te komen aan de vraag werden ook twee extra sessie paardrijden per maand toegevoegd die doorgaan in het Blosocentrum in Waregem.

  Er zal dit jaar zelfs een exta aangeboden worden aan de leden, nl een daguitstap naar Planckendael waarvoor een deel van de kosten door Somival zullen gedragen worden.

  Ondertussen groeit de club verder, bij het einde van dit sportjaar (2012-2013) telde de club 365 leden.

  Aan de werkgroep van Chantal en iedereen die aan de tiende editie zijn medewerking gaf een hartelijke dank ook voor de goede en fijne samenwerking.

  Gaan we naar een 11de editie ?
  SOMIVAL hoopt het alvast en dit in naam van alle leden.

  06-07-2013, 19:04 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  03-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.André Demedtsprijs voor Karel Van Eetvelt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 42ste André Demedtsprijs voor Karel Van Eetvelt

  Op zaterdag 6 juli wordt in de Kortrijkse Budascoop door de Kortrijkse Marnixringen Broel en Kleikop de 42° André Demedtsprijs uitgereikt aan Karel Van Eetvelt.

  Deze prijs wordt door de Marnixring uitgereikt aan verdienstelijke personen die zich inzetten voor de verdediging of bevordering van de Nederlandse taal en cultuur, en dat in de brede zin van het woord.

  In 2011 werd de Vlaamse filmregisseur Jan Verheyen laureaat, dit jaar wordt deze prijs toegekend aan Karel Van Eetvelt, die we thans vooral kennen als gedelegeerd bestuurder van de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel : UNIZO .

  Daarmee treedt hij in de voetsporen van illustere Vlamingen die de voorbije decennia op een wezenlijke manier inhoud, karakter en ruggengraat hebben gegeven aan Vlaanderen en het ondernemen in Vlaanderen.

  Voor de laudatio vonden we Minister Koen Geens bereid om hiervoor naar Kortrijk te komen. Minister Geens was destijds voorzitter van de Unizo federatie voor vrije beroepen en gezicht van Vlaanderen in actie, tot hij geroepen werd om in de federale regering te zetelen .

  Als vrienden hebben ze heel wat kilometers op de gefietst en legden ze menig lastig parcours af, waardoor hij de geschikte persoon lijkt om de laudatio te brengen.

  De figuur van André Demedts naar wie de prijs is genoemd was in de vorige eeuw wellicht niet onze bekendste Nederlandstalige schrijver, maar als literator, dichter en romanschrijver heeft hij op een substantiële manier bijgedragen om op een discrete, maar overtuigde wijze, allerlei initiatieven te nemen tot de verdediging van de Nederlandse taal en cultuur.

  Enkele jaren terug werd door de beide Kortrijkse Marnixringen besloten om deze André Demedtsprijs een nieuwe insteek te geven en werd besloten om de prijs tweejaarlijks uit te reiken, waarbij een meer eigentijdse invulling wordt gegeven aan het ideeëngoed van André Demedts en in de lijn van de doelstellingen van onze Marnixring.

  Voor het muzikaal intermezzo zorgen Erik en David Desimpelaere, waardoor tevens podium wordt gegeven aan jong plaatselijk talent.
  De uitreiking van deze prijs heeft plaats op zaterdag 6 juli 2013 om 17u45 in de Kortrijkse Budascoop.

  03-07-2013, 15:42 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  17-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Beheerswerken oude spoorwegberm
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Beheerswerken oude spoorwegberm

  Op de oude spoorwegberm te Waregem-Zulte leeft een stabiele populatie levendbarende hagedissen. Reptielen produceren hun lichaamswarmte niet zelf, maar nemen de omgevingstemperatuur aan. Daarom koesteren ze zich graag in de zon.

  De oude spoorwegberm met zijn biels, rails, korte vegetatie en zuidgerichte taluds, biedt hen daartoe ruimschoots de gelegenheid. Van oktober tot april zijn de weersomstandigheden ongunstig en houdt de hagedis haar winterslaap. In tegenstelling tot de meeste andere reptielen legt deze hagedis geen eieren, maar brengt ze 3 tot 7 volledig ontwikkelde jongen ter wereld. Op het dagmenu staan spinnen en allerlei insecten. Het beheer van de oude spoorwegberm staat grotendeels in functie van deze hagedissensoort.

  Heb je zin om ons een handje te helpen met het creëren van een ideale biotoop voor de levendbarende hagedis?

  Regelmatig organiseren we werkdagen langs de oude spoorwegberm. De grassen langsheen én tussen de rails van de oude spoorwegberm vormen geen ideale omstandigheden voor de levendbarende hagedis. Op het programma staat o.a maaien en plaggen.

  Afspraak en locatie
  Zaterdag 22 juni van 9u tot 12u30 aan de oude treinwagon langs de oude spoorwegberm of achteraan de RWZI, Waregem
  Meebrengen
  Zorg voor werkhandschoenen en aangepast schoeisel. Drank en versnapering worden aangeboden door Natuurpunt.

  17-06-2013, 22:40 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  31-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Chiro Centrum bestaat 70 jaar
  70 jaar Chiro Waregem Centrum
  Chiro Waregem Centrum bestaat huidig werkjaar zo'n 70 jaar! De huidige leidingsploeg vindt dat zo'n gebeurtenis niet onopgemerkt kan voorbijgaan en wil daarom graag een heus Feestweekend organiseren. Dit weekend staat gepland op 28, 29 en 30 juni 2013.

  Het hele weekend lang staat onze Chiro centraal, en iedereen wie ooit iets met onze Chiro te maken heeft gehad, is welkom. Er worden tal van activiteiten georganiseerd waarop niet alleen onze huidige leden en ouders, maar ook oudleiding en oudleden, veebee's, ouders, ... meer dan welkom zijn. We willen dat iedereen die ooit het Chirogevoel gekend heeft, het verbonden zijn met elkaar, dit gevoel voor 1 weekend opnieuw ten volle beleeft.

  Concreet willen we dat doen door allerhande activiteiten te laten doorgaan die Chiro tot Chiro met een grote 'C' maken. Hieronder volgt een overzicht met wat we allemaal zouden willen doen.

  Vrijdagavond: Dropping voor oudleiding, leden (vanaf keti’s), ouders en sympathisanten. Deelnemers jonger dan zestien jaar moeten bijgestaan worden door een volwassene. Een groep bestaat uit minimum 4 deelnemers, maximum 12. De dropping kost 7 euro per persoon. Inschrijven kan via volgende link: klik hier.

  Zaterdagnamiddag: Toernooi 'levend-tafelvoetbal' voor alle geïnteresseerden. Inschrijven moet in teams van minimum 6 personen en kan op voorhand door een mailtje te sturen naar gaetan_devos@hotmail.com met vermelding van de namen van alle groepsleden. Inschrijven kan ook nog de dag zelf, maar dan is aanwezigheid om 14u vereist. Belangrijk: voetbaltalent is niet vereist! In bijlage vindt u een foto van wat het levend tafelvoetbal ongeveer inhoudt.

  Voor wie niet graag mee voetbalt wordt voldoende randanimatie voorzien, gaande van springkastelen en volksspelen tot allerhande workshops, en er kan gesupporterd worden voor de tafelvoetballers vanaf een echt tribune!

  Zaterdagavond: receptie speciaal voor oudleiding, gevolgd door een volksdansinitiatie met streekbierenbar. We sluiten de avond af met een echt kampvuur aan onze Chiro, waar er uiteraard met z'n allen zal gezongen worden.

  Zondagmiddag: jaarlijkse hesp aan't spit. Een kleine kaart kost €9 en een grote kost €12 in voorverkoop, aan de deur vragen we een eurootje meer. In de namiddag zijn er optredens van onder andere Zebras Are Timeless, Nona & De Keyser en Check.Charlie.

  31-05-2013, 16:10 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  14-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Golf in park Casier
  Golf in park Casier
  Op zondag 2 juni wordt het park Casier omgetoverd tot een echt golfterrein. Op een driving range (oefenplaats) en drie holes kan iedereen op een heel vrijblijvende manier een balletje komen slaan en kennismaken met de golfsport. De begeleiding gebeurt door de Waregemse golfclub. Op deze manier kunnen ervaren spelers hun liefde voor de sport doorgeven door middel van een initiatie.

  Met deze actie komen de golfclubs letterlijk naar buiten om elke niet-golfer aan te spreken. Als deelnemer ontvang je eveneens een mooi gadget. Wees er dus zeker bij ! Inschrijven kan via de website www.sportvanhetjaar.be

  De initiaties vinden plaats van 10.00u. tot 16.00u.(aanvangsuren : 10.00u. / 10.45u. / 11.30u. / 12.45u. / 13.30u. / 14.15u. / 15.00u.; duid uw voorkeur aan)

  14-05-2013, 20:49 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Heropening 't Gemeentehuis, Café / Bistro
  Heropening Café / Bistro 't Gemeentehuis in Desselgem
  Met deze heropening willen de nieuwe uitbaters: Nele Gallein en Antoon Dejaegere vanaf half mei 't Gemeentehuis in Desselgem nieuw leven in blazen.

  Deze herberg word binnenkort omgetoverd tot een sfeervolle zaak waar men een leuke tijd kan beleven en genieten van een lekker drankje , hapje en grapje . De place-to-be voor wandelaar en wielertoerist want de streek heeft heel wat troeven voor deze doelgroep.

  De horeca heeft te kampen met allerlei moeilijkheden, maar wij willen bewijzen dat het nog steeds mogelijk is om je boterham te verdienen in deze sector. Door goede service, humor, vlotte bediening, verzorgde snacks en met eerlijke prijzen durven wij de uitdaging aan.

  't Gemeentehuis streeft er naar de beste taverne te worden in de streek. We willen de klanten de beste dranken en gerechjes !! ( gerechtjes ) voorschotelen en dat in een warme omgeving. Ons motto !! Klant is geen Koning maar KEIZER !! want de Koning heeft toch maar weinig in de pap te brokken !!! Wij bieden dan ook uitstekende service aan in een prachtige herberg!

  Niet alleen Antoon achter de bar gaat die uitdaging aan maar ook Nele wordt de hapjes /snacks Koningin van de streek, lekkere amuse's en heerlijke bistro maaltijden vullen het aanbod van honderden bieren en dranken aan! Ook in de namiddag kan je er terecht voor een lekker bakje koffie en gebak. Achteraan komt er dan ook een groot terras om te genieten van al dat lekkers in de zon.

  Ook verenigingen krijgen een plaatsje in ons hart en zaak en kunnen genieten van een zaaltje voor hun bezigheden en dit aan verminderde prijzen !! Groepen zijn steeds welkom en voorwaarden worden voor hen speciaal aangepast.

  Nu nog de klanten overtuigen! maar dit gaan we ter plaatse doen!!!
  Groeten, Nele en Antoon.
  Meer info 0496 779492

  14-05-2013, 09:02 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  13-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Wiskundeknobbel Ewout Desmet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bolleboos Wiskunde Ewout Desmet in finale Leuven

  22.000 jongens en meisjes namen deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Onze school kon rekenen op 150 enthousiastelingen, die deelnemen aan de eerste ronde. Er gingen er tien door naar de tweede ronde. Ewout Desmet, ook vorig jaar al finalist, uit 5e Wiskunde Wetenschappen haalde de finale samen met 157 andere Vlaamse wiskundeknobbels.

  In de finale, die doorging in Leuven, werden 4 open vragen gesteld. De deelnemers zochten drie uur naar de antwoorden. Ewout : ‘De vragen waren extreem moeilijk. Ik vond er één volledig, de andere ben ik begonnen. Ik kan echt niet bedenken wie er zulke moeilijke vragen verzint. In elk geval was ik blij dat ik er al tweemaal bij was en de Olympische gedachte primeert hier : deelnemen is belangrijker dan winnen.’ Op 22 mei worden de prijzen uitgereikt in Brussel (VUB).

  13-05-2013, 19:19 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  02-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-ELOOIS-VIJVE: Schoolfeest in de Stedelijke Basisschool
  Totaalspektakel “Het droomschip”
  Schoolfeest in de Stedelijke Basisschool

  Er heerst een gezellige drukte in de Stedelijke Basisschool van Sint-Eloois-Vijve. In alle klassen wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen van het schoolfeest van 18 mei as.
  Het wordt dit jaar een speciale editie. Voor dit schoolfeest trekken wij dit jaar naar cultuurcentrum “De Schakel.” Wij denken en hopen dat het optreden in een echte schouwburg voor de kinderen een hele ervaring zal zijn.
   
  Op donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei verhuizen we met de hele schoolbevolking naar het cultuurcentrum voor de algemene repetities om dan op zaterdag het beste van onszelf te geven. Op zaterdag 18 mei worden 2 voorstellingen gespeeld van “het droomschip”. De eerste vangt aan om 16.30u. Om 19u herhalen we de voorstelling.
  Zowat 250 kinderen zullen deelnemen aan het totaalspektakel.
   
  Het droomschip is het verhaal van 4 kinderen. Joke Triest, Jantje Stoer, Bertje Humor en Loesje Knuffel beleven een heus avontuur. Het verhaal gaat over miskende kindergevoelens. Tijdens hun avontuur worden verschillende gevoelens zoals angst, eenzaamheid en troost uitgelicht.
  Elke klas neemt een deeltje van het verhaal voor zijn rekening. Zo beleven we met de peuters het verhaal van Jantje Stoer. Het 4de leerjaar speelt de avonturen van Joke Triest en samen met het 5de leerjaar vliegen we naar de planeet Humor De kinderen van het 6de leerjaar spelen de hoofdrollen en zullen dan ook de verschillende delen met elkaar verbinden.

  Een deel van de muziek lenen we van Hans Schmidt (auteur van Het droomschip). Het andere deel werd dan weer zelf geschreven.
  Voor de beide voorstellingen hadden wij 1034 plaatsen beschikbaar. Op een week tijd gingen de kaarten vlotjes de deur uit.
  Op dit moment beschikken wij nog over 80 kaarten. Wie het spektakel wil zien, zal zich dus moeten haasten.
  Kaarten kan je nog steeds bestellen via 056.60.65.85 en kosten €5.

  02-05-2013, 20:25 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wielertoeristen organiseren groots fietsweekend
  Desselgemse wielertoeristen organiseren fietsweekend
  De Desselgemse Wielertoeristen (DDW) organiseren op za 20 & zo 21 april hun 9de fietsweekend voor het grote publiek.

  Naast de mountainbiketocht wordt er voor het eerst dit jaar ook een cyclotocht en een gezinsfietstocht georganiseerd.
  Voor de mountainbiketocht kan er gekozen worden voor 35-50-65-85 km.
  Voor de cyclotocht zijn er 2 afstanden : 60-90 km (golvend parcours).
  De gezinsfietstocht bedraagt 30 km.
  Vertrek en aankomst in de Stedelijke Basisschool – Pompoenstraat 44 te Desselgem. Inschrijven kan op zaterdag van 7u30-14u en zondag van 7u30-10u30 (tot 14u gezinsfietstocht).
  Kostprijs : € 4 voor mtb+cyclo en € 2,5 voor gezinsfietstocht (gratis voor kinderen tot 12 jaar).
  Er zijn ruime bevoorradingen voorzien, evenals douchemogelijkheden en een afspuitdienst voor de fietsen.

  Er zal ook opnieuw een mountainbike worden verloot onder alle deelnemers, die ons wordt geschonken door Fietsen Danny uit Desselgem. Wij verwachten opnieuw een grote opkomst. Zo mochten wij vorig jaar onder meer Sep Vanmarcke en Filip Meirhaeghe verwelkomen.
  Meer info op www.desselgemsewielertoeristen.be

  BIJKOMENDE INFO
  De Desselgemse Wielertoeristen bestaan al 27 jaar en tellen momenteel 89 mannelijke en vrouwelijke leden samen, allen samen goed voor gemiddeld zo’n 75.000 afgelegde km per jaar. Man of vrouw, jong of oud, iedereen is bij ons welkom.
  Iedere zondag wordt er om 08u00 bijeengekomen aan Jeugdhuis Jakkedoe te Desselgem, waar we na een kopje koffie vertrekken voor een uitgestippelde fietstocht langs de Vlaamse en Waalse wegen. Er is telkens de keuze tussen een A en B en C rit, zodat iedereen de keuze heeft te fietsen volgens zijn eigen vorm en goesting van de dag. Daarnaast hebben we ook een eigen mountainbike-afdeling, die zowel in de winter als in de zomer wekelijkse tochten voorziet voor onze leden.
  Jaarlijks plannen we ook met onze club 2 fietsweekends, één in binnenland en één in het buitenland. Dit jaar trekken we tijdens het verlengde Hemelvaartweekend voor de vierde keer naar de Vogezen in Frankrijk en eind september is de bestemming Heuvelland.
  Bovendien voorzien we ook vele activiteiten naast de fiets, waarbij de wederhelften en de kinderen van onze leden bij betrokken worden.
  Voor ons gaat het plezier op én naast de fiets hand in hand.

  02-04-2013, 21:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wortelkaarting tvv Somival
  Wortelkaarting tvv Somival aan jubileumeditie toe

  Na het succes en de hieraan verbonden opbrengst tijdens de voorbije 9 edities (2004 – 2012) organiseert de Werkgroep van Schepen Chantal Coussement voor de 10° maal een wortelkaarting ten voordele van en met medewerking van Somival (sport en ontspanning voor mindervaliden).

  Nieuwe Locatie
  De wortelkaarting gaat dit jaar door op zaterdag 23 maart 2023 vanaf 17 uur in OC De Coorenaar (nieuwe ontmoetingscentrum van Desselgem gelegen Georges Coornaertdreef nr. 7 te Desselgem) en dus niet meer zoals de voorbije 9 edities in de turnzaal van de Stedelijke Basisschool te Desselgem.

  Met de opbrengst zal Somival zoals telkenjare hun werking financieren en uitrustingsgoederen aanschaffen. 'Somival is een sport- en ontspanningsclub die zich richt naar mensen met een beperking. De werking is uniek omdat men zich enerzijds richt naar alle types beperkingen en anderzijds sport aanbiedt voor recreanten maar voor sporters met mogelijkheden competitiemogelijkheid.

  De laatste jaren heeft somival zijn aanbod belangrijk uitgebreid. In de totale werking wordt veel aandacht besteed aan socio-maatschappelijke activiteiten. Er kan steeds vrijblijvend informatie ingewonnen worden en iedereen die een kijkje wil komen nemen is van harte welkom de zaterdagmorgen in de Treffer in Waregem van 09.00 tot 10.30 u

  Niet alleen de opbrengst ten voordele van Somival blijft in het geheugen van iedereen, doch ook en vooral de goede samenwerking tussen de leden van werkgroep en de leden van Somival. De slogan van de werkgroep Chantal Coussement ‘samen staan we sterk’ werd en wordt in daden omgezet.

  Kaarten zijn nog te verkrijgen bij leden van de werkgroep van Chantal Coussement of bij de leden van Somival tegen de democratische prijs van 1,25€ per stuk. Voor de mensen wie willen steunen, willen we erop wijzen dat hierin een gratis tombola is inbegrepen met tal van waardevolle prijzen (gsm, radio-cd speler, mountainbike….).

  De voorverkoop loopt als een trein en het ziet ernaar uit dat de de wortelkaarting opnieuw een succes zal worden en de werkgroep voor de 10de maal een mooie opbrengst zal kunnen overmaken.

  22-03-2013, 10:45 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEVEGEM: Jubilarissen niet meer welkom in hùn gemeentehuis
  Jubilarissen niet meer welkom in hùn gemeentehuis in Zwevegem

  Het schepencollege van Zwevegem besliste midden februari dat het afgelopen is met een mooie traditie: echtparen die een speciale huwelijksverjaardag vieren (50-60-65-70 jaar) zijn vanaf 1 maart niet meer uitgenodigd voor een officiële ontvangst in hùn eigen gemeentehuis. Een huwelijksverhaal dat begon met het burgerlijk huwelijk kan niet meer in het gemeentehuis gevierd worden.

  CD&V betreurt deze beslissing: inwoners bij deze speciale gelegenheid ontvangen, getuigt van waardering. Niet de grootte van het geschenk primeert maar vooral de hartelijkheid en het respect.
  "Mensen ontvangen" vraagt echter inspanning & tijd, en dit wil het schepencollege blijkbaar niet opbrengen. Uit besparingsoverwegingen nodigt het schepencollege voortaan zichzelf uit bij de jubilarissen ten huize of op hun privaat feest. "Besparen op hartelijkheid en gastvrijheid zijn voor CD&V een teken van koel en afstandelijk beleid en hierin kunnen wij ons niet vinden " verwoordde fractieleider Eliane Spincemaille op de gemeenteraad van afgelopen maandag.

  27-02-2013, 07:08 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  25-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-BAAFS-VIJVE: nieuwe sluis op de Leie
  Nieuwe sluis in Sint-Baafs-Vijve

  Er komt een nieuwe sluis op de Leie in Sint-Baafs-Vijve. De huidige sluis is immers te klein voor het verwachte scheepvaartverkeer en voor grote duwkonvooien. De nieuwe sluis zal groter zijn en komt vlak bij de bestaande. Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) heeft een voorontwerpstudie voor deze nieuwe sluis laten uitvoeren. Daarin is ook de hele omgeving meegenomen: de oude Leiearm met de stuw en de oude sluis, de creatie van een vispassage, vernieuwing van de stuw, mogelijkheden voor het stimuleren van de binnenvaart, enzovoort.

  Ook in Waregem staan er werken op het programma: de heraankoppeling van Leiemeanders Desselgem-Schoonaarde en de verdieping van de Leie.
  Meer weten klik hier.

  25-02-2013, 10:25 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  21-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Opvolging voor Rik Ghistelinck
  Hendrik Ghistelinck neemt afscheid als secretaris van Unizo Waregem

  "Na rijp beraad werd door een professionele selectiecommisie Liesbeth Deman weerhouden als  opvolger te worden van Rik Ghistelinck. Hij is meer dan 25 jaar secretaris geweest van Unizo. We zijn Rik zeer dankbaar omwille van een zo gevulde prachtige en enthousiaste carriere.

  Liesbeth, die Rik per 1 april zal opvolgen, is geboren en getogen in Waregem, 28 jaar en met haar echtgenoot woonachtig in Sint-Eloois-Vijve. Liesbeth is reeds door velen van jullie gekend als gedreven bestuurslid binnen Jong Unizo en redactielid van W’ondernemen.
  Beroepshalve is Liesbeth zelfstandig Logopediste. Naast het secretariaat in Waregem zal Liesbeth ook instaan als coaching en kmo verantwoordelijke binnen Unizo Zuid-West-Vlaanderen. We heten haar van harte welkom in onze grote Waregemse Middenstandsfamilie.
  Daarnaast werd ook Ruben Taelman aangesteld als verantwoordelijke voor de organisatie, verkoop, coordinatie en eindafwerking van de beurzen voor 2013",
  Hans Maddelein voorzitter Unizo Waregem

  21-02-2013, 21:01 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Culinaire wandeltocht tvv de Ziekenhuisclowns
  5e CULINAIRE WANDELTOCHT op zaterdagavond 2 maart ten voordele van
  DE WAREGEMSE ZIEKENHUISCLOWNS

  Vereniging "Initiatief" is er terug om de ziekenhuisclowns in Waregem te ondersteunen. Na 4 succesvolle edities in en rond Waregem, gaan we voor de eerste maal richting Desselgem, opnieuw op een volledig nieuw en verrassend parcours. Over zo’n 7 km worden maar liefst 7 STOPPLAATSEN of evenveel gangen voorzien met o.a. een aperitief, soep, voorgerecht, hoofdgerecht, digestief, dessert, … Een perfecte activiteit met alle ingrediënten voor een leuke winteravond : lekker eten en drinken, wandelen, een gratis wedstrijd met talrijke prijzen, en vooral een gezellig samenzijn. Werkelijk een ideale formule voor het ganse gezin, vrienden en wandelclubs.

  Inschrijving:
  Gezien het culinaire karakter dienen we het aantal deelnemers te beperken tot zo’n 200 personen en zullen de inschrijvingen afgesloten worden op 20 februari 2013. Indien uw inschrijving daardoor niet meer in aanmerking kan komen, zal u gecontacteerd en terugbetaald worden. Vlug inschrijven is dus de boodschap. Inschrijven kan als volgt : - door betaling via overschrijving op rekening van Initiatief-ziekenhuisclowns – Waregem op IBAN BE69 9208 0171 4578 met vermelding van aantal deelnemers (volw/kind) - door inschrijving en betaling bij Kurt Van Houtte, Rozenstraat, 9, 8710 Wielsbeke of bij Marc Verplaetse, Nieuwenhovestraat, 45, 8790 Waregem (kantoor Record) -Alle leden en medewerkers van Initiatief

  Waar:
  Start tussen 17-19 uur : ZAAL DE DRIE SLEUTELS, Nieuwstraat 6, 8792 Desselgem (ruime parking rond en naast de kerk ; ingang naast Jakkedoe)

  Prijs:
  Dankzij vrijwillige medewerkers en een aantal sponsors kunnen we terug een zeer democratische prijs aanbieden : - volwassenen : 17 euro - kinderen tot en met 12 jaar : 9 euro

  Gezien het nog geldende winteruur, vragen wij zoveel mogelijk goed zichtbare kledij te dragen. Bovendien is het sterk aangeraden een zaklamp mee te brengen. Fluo armbanden zullen ter beschikking gesteld worden. Voor bijkomende info kan je terecht bij de verschillende Initiatief leden, op het nummer 056/602184 (Marc Verplaetse) of per mail op initiatiefwaregem@gmail.com of op de site www.initiatief.startje.be

  28-01-2013, 10:02 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder Waregemse viert 65ste verjaardag
  Briljanten Jubileum Moeder Waregemse

  De Leuvense Hoogstudentenclub Moeder Waregemse viert dit academiejaar haar 65 e verjaardag en viert dit samen met al haar leden en oud-leden op haar lustrumfeest op 23 februari 2013 in Waregem. Praeses Michiel Vandewalle nodigt samen met voorzitter van de oud-ledenwerking Karel Thurman de oud-leden uit voor een dag vol feestelijkheden waarbij op een gepaste manier de verjaardag van Moeder Waregemse kan gevierd worden.

  De club werd in 1947 gesticht door wijlen Dr. Leon Bouckaert en sindsdien schreven meer dan 400 oud-leden en studenten mee aan de geschiedenis van Moeder Waregemse. Onder haar oud-leden zijn er mensen die ondertussen topfuncties bekleden in het bedrijfsleven (Rik Vanpeteghem, CEO Deloitte Belgium), de politiek (Alfons Verplaetse, ere gouverneur van de Nationale Bank) of de academische wereld (Prof Dr. Em Victor Nachtergaele, oud-campusrector KULAK). Dit getuigt ervan dat het clubleven bijdraagt tot een sociale vorming die zich nog lang na de studententijd laat zien. Michiel Vandewalle vertelt: “Anno 2012-2013 zijn de traditionele gebruiken van het studentenleven nog steeds goed ingeburgerd bij de club. Moeder Waregemse telt heden ten dage een tiental leden, weliswaar minder in aantal dan pakweg 40 jaar geleden maar daarom niet minder gemotiveerd.

  De leden zijn bij voorkeur afkomstig uit Waregem en de buurgemeenten maar ook studenten uit aangrezenden regio’s kunnen een thuis vinden bij de club. Om de eigenheid van de club te bewaren concentreren we ons wel op het Zuiden van West-Vlaanderen. Enkel mannen zijn toegelaten maar de corona telt studenten uit verschillende studie-richtingen. Zowel economisten, ingenieurs, rechtenstudenten als studenten geneeskunde maken deel uit van de club”.
  Een 5-tal jaar geleden richtte oud-praeses Karel Thurman samen met een aantal medestanders de oud-ledenwerking OLMW op. OLMW stelt zich tot doel de contacten tussen de oud-leden van Moeder Waregemse ook na de studententijd te onderhouden en bevorderen. Daarnaast waakt OLMW over het archief van de club. “Ons archief bevat vele honderden foto’s en unieke tekstdocumenten over de 65 jaar Moeder Waregemse. Alles wordt zorgvuldig digitaal bewaard zodat ook vele generaties na ons kunnen genieten van de bele(u)venissen en fratsen van hun voorgangers “aldus Thurman. Speciaal voor dit lustrum zal er een boekje uitgegeven worden over de geschiedenis van de club.

  Op de lustrumdag worden we eerst ontvangen door burgemeester van Waregem, Kurt Vanryckgehem, die zich commilito honoris causa van de club mag noemen en daarna vertrekken we met de bus op een ouderwetse rolling gecombineerd met volksspelen. Een lustrum vieren is telkens een mijlpaal voor een studentenclub maar het is vooral een uniek feest waarbij jong én oud verbroederen! En dit is jammer genoeg niet meer zo evident anno 2013…

  27-01-2013, 19:28 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  07-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-ELOOIS-VIJVE: Stedelijke Basisschool overhandigd cheque aan Bednet
  Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve overhandigd 1000 euro aan Bednet

  Elk jaar organiseert de Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve een "wintersfeer". Deze activiteit vond dit jaar plaats op vrijdag 14 december. Heel wat ouders, leerkrachten, leerlingen en sympathisanten kwamen naar de school afgezakt om er te genieten van een gezellige kerstsfeer.

  Terwijl de ouderen konden genieten van hapjes en drankjes kregen de kinderen de kans om deel te nemen aan "glow in the dark".
  Tijdens een speurtocht doorheen het donker gingen de kinderen op zoek naar allerlei zaken. Deze "tocht door het donker" viel dan ook enorm in de smaak. De opbrengst van deze activiteit gaat elk jaar integraal naar een goed doel. In het verleden steunden we graag het werk van dokter Benoit. (= kinderkankerfonds)

  Dit jaar gaat de opbrengst naar Bednet. Bednet is een organisatie die zorgt dat kinderen die lang aan het ziekenbed gekluisterd zijn, toch naar school kunnen.

  Bednet wil kinderen die in bed liggen helpen via het internet. De klas en de speelplaats verhuizen gewoon naar de computer. In hun nieuwe school (via de computer) blijven de kinderen in contact met hun eigen juf of meester. Op deze manier halen we die kinderen uit hun isolement en proberen we de pijn wat te verzachten.

  Dit jaar hebben wij op onze school concreet te maken met deze situatie. Een leerling uit het 1ste leerjaar kan voorlopig langdurig niet naar school. Dankzij de steun van Bednet slagen wij erin om die leerling dagelijks te bereiken en ervoor te zorgen dat zij heel wat van de leerstof kan meepikken. Dankzij de inzet van onze zorgcoördinator slagen wij er ook in om in samenspraak met de klastitularis wekelijks 4u onderwijs aan huis te organiseren.

  Dit jaar koos de werkgroep "wintersfeer", de ouderraad en het leerkrachtenteam unaniem voor dit project. We zijn dan ook ZEER verheugd dat we woensdag as. 9 januari om 10.30u in het bijzijn van alle kinderen, medewerkers van Bednet, leerkrachten en inrichtende macht de cheque van 1000 euro mogen overhandigen.

  07-01-2013, 20:52 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  05-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Toast Literair bij Davidsfonds
  Davidsfonds Desselgem toost voor de tweede maal

  Na de eerste geslaagde deelname vorig jaar aan het nationale initiatief ‘Toast Literair’ hebben Davidsfonds Desselgem en de Waregemse bibliotheek elkaar ook dit jaar gevonden voor een tweede deelname.

  Op zondag 20 januari nodigen ze iedereen uit naar OC De Coorenaar voor het volgende programma.

  Om 10 uur is er een interview met ex-Desselgemnaar Luc Van Houcke, samensteller van het boek “Desselgem, vroeger en nu”. Het boek toont de geschiedenis van Desselgem aan de hand van heel veel oude en nieuwe foto’s.

  Om 10.30 u. komt jeugdauteur Do Van Ranst spreken over zijn werk. Hij leest ook een of meerdere fragmenten uit zijn boeken en tussendoor vertelt hij over hoe bepaalde titels ontstaan zijn. Dit zorgt voor een geanimeerde anekdotische voorstelling met interactie met het publiek. Do Van Ranst schreef al meer dan 30 kinder- en jeugdboeken en won al verschillende literaire prijzen. Zijn boeken werden vertaald in het Duits, Deens, Zweeds en Koreaans.

  Daarna (rond 11.30 u.) volgt de prijsuitreiking van de Junior Journalist-wedstrijd. Ruim 100 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de 2 Desselgemse scholen kropen in hun pen. Zij moesten een fictieve tekst schrijven met als thema “eten en het culinaire”. Het Davidsfondsbestuur van Desselgem selecteerde 1 grote winnaar die in april meedingt naar de hoofdprijs op nationaal niveau. Er worden naast deze hoofdprijs ook nog 5 bijkomende prijzen uitgereikt. Om het feest compleet te maken verloot men nog 2 boeken onder alle aanwezige deelnemers. Do Van Ranst overhandigt de prijzen.

  Rond de klok van twaalven is het tijd om het glas te heffen op een geslaagde literaire ervaring.
  Prijs: 5 euro (jongeren tot 14 jaar gratis)

  05-01-2013, 17:50 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  Welkom op mijn blog!
  Linken naar...
 • Kuurne-Brussel-Kuurne

  Archief per week
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 11/11-17/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 14/05-20/05 1973
 • 28/11-04/12 -0001

  Inhoud blog
 • WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut
 • WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns
 • Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen
 • DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'
 • KUURNE:Negende editie Jobrock
 • NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'
 • WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers
 • DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.
 • DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte
 • WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'
 • WAREGEM: City mountainbike
 • ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde
 • DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO
 • HARELBEKE: Zomerzoektocht
 • DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting
 • SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie
 • WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek
 • KUURNE: Job*Rock 2014
 • WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen
 • WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
 • DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis
 • WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht
 • DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele
 • DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
 • WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
 • KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker
 • DESSELGEM: Straete Kermis
 • DESSELGEM: Kermis in Desselgem
 • DESSELGEM: Wandelen voor Ogio
 • HARELBEKE: Ingrijpende plannen Leiewerken voorgesteld
 • DESSELGEM: De Leiezonen (weer) wereldkampioen
 • DESSELGEM: Opbrengst 10de editie Wortelkaarting
 • André Demedtsprijs voor Karel Van Eetvelt
 • WAREGEM: Beheerswerken oude spoorwegberm
 • WAREGEM: Chiro Centrum bestaat 70 jaar
 • WAREGEM: Golf in park Casier
 • DESSELGEM: Heropening 't Gemeentehuis, Café / Bistro
 • WAREGEM: Wiskundeknobbel Ewout Desmet
 • SINT-ELOOIS-VIJVE: Schoolfeest in de Stedelijke Basisschool
 • DESSELGEM: Wielertoeristen organiseren groots fietsweekend
 • DESSELGEM: Wortelkaarting tvv Somival
 • ZWEVEGEM: Jubilarissen niet meer welkom in hùn gemeentehuis
 • SINT-BAAFS-VIJVE: nieuwe sluis op de Leie
 • WAREGEM: Opvolging voor Rik Ghistelinck
 • WAREGEM: Culinaire wandeltocht tvv de Ziekenhuisclowns
 • Moeder Waregemse viert 65ste verjaardag
 • SINT-ELOOIS-VIJVE: Stedelijke Basisschool overhandigd cheque aan Bednet
 • DESSELGEM: Toast Literair bij Davidsfonds
 • DESSELGEM: Eigenzinnig kerstconcert

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!