NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Grenzeloos Beveren-Leie


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!


U hebt iets te melden?
E-mail uw bericht

klik hier.


Categorieën
 • Andere (125)
 • Deerlijk (22)
 • Desselgem (119)
 • Harelbeke (20)
 • Klokkentoren (0)
 • Nieuwsbrieven (9)
 • Sint-Eloois-Vijve (21)
 • Waregem (266)

 • Hoofdpunten blog beverenleie
 • WK op groot scherm in 't Fonteintje
 • Benefiet 8791 (cheque)
 • Wie kweekt zwaarste pompoen in Beveren-Leie?
 • Okra Beveren-Leie
 • Dag van de Buren
 • Kunstacademie: De Weken Van Het Woord
 • Tijdelijk op Beverse Weetjes
 • V-Route-fietstocht
 • Inrijden Lost Trails fietsroute
 • Derde oldtimerevent in Beveren-Leie
 • Petanque Okra Beveren-Leie
 • Rummikub Okra Beveren-Leie
 • Rerum Novarum 2018 in Beveren-Leie
 • Schoolfeest vrije basisschool Beveren-Leie
 • VIP-burenwandeling Zavelput Beveren-Leie

  Startpagina !

  Laatste commentaren
 • komen kijken (Gidsjoris)
      op Nieuws van in, om en rond Beveren-Leie

 • Foto


 • Steden en Gemeenten
 • West-Vlaanderen

 • E-Cards versturen
 • Serie 1
 • Serie 2
 • Serie 3

 • Foto


  *


  --------------------
 • seniorennet.be

 • Zoeken in blog


  Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder. Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
  Photobucket - Video and Image Hosting
  08-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Project Beschut Wonen
  Project Beschut Wonen – O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw

  Doelstelling van het project beschut wonen: het huisvesten en begeleiden van 10 personen die geen voltijdse ziekenhuisbehandeling vereisen en die om psychiatrische redenen in hun leef- en woonmilieu geholpen moeten worden bij het verwerven van sociale vaardigheden en waarvoor aangepaste dagactiviteiten worden georganiseerd. Voor 8 van deze bewoners wordt er huisvesting voorzien in Wakken. De 2 anderen wonen zelfstandig, en krijgen op dat adres begeleiding.

  Doelgroep van bewoners: personen tussen de 18 en 65 jaar waarbij een therapeutische werkrelatie bestaande is en die tijdelijke begeleiding nodig hebben op het vlak van woongelegenheid, sociale en administratieve zaken, financiën en zinvolle tijdsbesteding. Naar de toekomst toe moet er duidelijk zicht zijn op een mogelijkheid dat deze personen op zelfstandige basis in de maatschappij terug zullen kunnen functioneren. Vaak gaat het over (jongere) personen met een depressie, een angstproblematiek of een persoonlijkheidsprobleem, die na een crisissituatie (bv echtscheiding of verlies van werk) ondersteuning nodig hebben om hun leven terug op punt te stellen. Er wordt vooropgesteld om maximum twee jaar onder de beschutte woonvorm begeleid te worden.

  Vanuit een vastgestelde intakeprocedure worden kandidaat-bewoners gescreend. Hierbij dient de kandidaat-bewoner zich bereid te verklaren om zich (verder) te engageren in de reeds bestaande of recent voorgestelde psychiatrische/psychotherapeutische behandeling gedurende zijn/haar ganse verblijf in de beschutte woonvorm.

  Personen met een drugsverslaving, een actief drankgebruik, een mentale handicap, een acute psychose of een delinquent verleden komen niet in aanmerking als kandidaat-bewoners in een intakeprocedure.
  Er wordt verplicht gewerkt met een huishoudelijk reglement waaraan de bewoners zich te houden hebben (bv geen drug- of alcoholgebruik, niet roken in de woning, respect hebben voor de medebewoners en buurtbewoners, kamers en gemeenschappelijke ruimtes netjes onderhouden…).

  De begeleiding gebeurt vanuit een verpleegkundig team, dat bestaat uit een coördinator, verpleegkundigen en een sociaal verpleegkundige. Tijdens de weekdagen is er dagelijks begeleiding voorzien in de woning, evenals bij noodzakelijke verplaatsingen van de bewoners. Tijdens de avond- en weekenduren is er een wachtsysteem voorzien. Wekelijks is er een teamoverleg waarbij de evolutie van het behandelplan van de bewoners besproken wordt.
  De medische opvolging van de bewoners gebeurt door de eigen huisarts van elke bewoner. De opstart van een project beschut wonen werd reeds in de maand juni 2011 met een vertegenwoordiging van de huisartsen besproken en werd positief onthaald.

  Het project beschut wonen is een samenwerking tussen het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, het CGGZ Mandel en Leie van Kortrijk en het PZ Heilige Familie te Kortrijk. De Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur zal ook bestaan uit een vertegenwoordiging van deze 3 partners.

  08-12-2011, 18:53 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  28-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VICHTE: Nationale sterrenkijkdagen
  Nationale sterrenkijkdagen met lokale kijkpost te Vichte
   
  Op 2 en 3 december 2011
  Vanaf 19h00 tot 24h00++
  De toegang is gratis!!!!!

  We zitten weer in de mooiste periode van het jaar waarin de stand van de aarde ons toelaat de sterrenhemel reeds vroeg in de avond te bewonderen. We willen dan ook de vele kijklustigen opnieuw de kans geven om doorheen onze telescopen enkele gekende en minder gekende objecten beter te leren kennen.

  Het blijft weliswaar erg moeilijk een donkere locatie te vinden die goed bereikbaar is en toch voldoende donkere hemel biedt in het zuiden wat waarnemen gemakkelijker maakt. Deze plaats bestaat echter nog steeds en is zeker niet ver weg:
  Gemeenteschool Beukenhofstraat 38 Vichte 2 en 3 december 2011

  Wat is er te zien?
  De donkere hemel laat ons toe een uitgebreide initiatie te geven in de vele sterrenbeelden. Onze manier van navigeren aanleren doorheen de duizenden sterretjes om zo andere objecten zoals naburige melkwegstelsels terug te vinden. Deze initiatie zal op geregelde intervallen tijdens de twee avonden plaatsvinden. De “Maan” staat in het westen al erg laag aan de horizon in de buurt van het sterrenbeeld waterman en gaat reeds onder in de vroege avond. Dit laat ons de kans om te genietenvan een echt donkere hemel die de sterrenpracht extra naar voor zal brengen. "Jupiter" is een zeer helder object. De met wolkenbanden gevulde planeet staat tegen middernacht hoog aan de hemel in het sterrenbeeld "vissen". Hier zullen we minstens 4 maantjes zien (van in totaal 65) die om de planeet draaien, evenals de prominent aanwezige wolkenbanden op de planeet met verschillende details en opmerkelijke kleuren. Een passage van verschillende satelieten en meteoren zullen tijdens de loop van de avond regelmatig zichtbaar zijn. Verder zullen we van de gelegenheid gebruik maken om onze dichtste extragalactische buren van naderbij te aanschouwen. Het sterrenbeeld "Andromeda" met zijn gekende andromeda-nevel staat hoog boven ons en zal ideaal te zien zijn. Andere sterrenbeelden (Cassiopea, Perseus, Leeuw, Kreeft, Tweelingen, enz) samen met sterrenstelsels en nevels zullen we ook tonen in combinatie met de andere astronomische verschijnselen zoals een paar sporadische meteoren (beperkt aantal vallende sterren).
  Tevens kunnen we nog kennis maken met de wintersterrenbeelden. Het sterrenbeeld "Orion" met zijn fantastische "Orion-nevel" komt in het tweede deel van de avond perfect in beeld, wat een onuitwisbare impressie nalaat in het geheugen van alle bezoekers. Deze nevel is zelfs met het blote oog te zien!

  Telescopen
  Een ruim telescopenpark zoals een 20 cm Dobson zelfbouwtelescoop, twee 23,5 cm Schmidt-cassegrains, een 20 cm zelfbouw Kutter planetentelescoop 15 cm computergestuurde dobson, 7 tot 15 cm refractoren, diverse binoculairs en nog tal van andere toestellen staan permanent opgesteld om de bezoekers van onze kosmische buren te laten genieten. Samen met deze kijkers staan een 15 tal toegewijde amateurs iedereen graag te woord voor allerhande deskundige uitleg naast de ruimere initiatie die publiekelijk met geluidsinstallatie wordt gegeven, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Naast visueel kijken voor elkeen worden er ook live projecties gedaan van de iets moeilijker objecten.

  Tentoonstelling
  Wie het buitenprogramma heeft doorlopen, of wie zich wenst op te warmen, kan even verpozen binnen en genieten van de uitgebreide contactname met onze leden. De meest uiteenlopende vragen komen er aan bod en worden door de leden vakkundig beantwoord. Verschillende onderwerpen zijn doorlopend en vrij te bezoeken: Live opstelling radio-astronomie, Spiegelslijpen, Astrofotografie-demo, Werk van de eigen leden, Uitleg door de werkgroep kosmologie, Ruimtevaart en Mars-missie en veel meer...

  Vervangprogramma
  Het vervangprogramma wordt ook bij goed weer verzorgd en is zeker zo interessant als het waarnemen zelf. Slecht weer is dus zeker geen excuus om dit evenement te missen.

  2 opeenvolgende dagen
  Om een grotere kans te hebben op goed weer werd de sterrenkijkdag uitgebreid tot twee dagen. Zowel vrijdag als zaterdag zullen wij met een volle bezetting aanwezig zijn. Indien u wenst zeker te spelen, kom dan gerust twee dagen na elkaar. Indien U reeds op vrijdag hebt kunnen kijken dan bent U zaterdag nog steeds even welkom.(Misschien ziet u dan nog veel meer!!!!)

  Hoe zijn we te bereiken?
  - E17 afrit Deerlijk richting Vichte-Ronse-oudenaarde
  - Rode lichten “Belgiek” voorbij
  - Volgende rode lichten (ongeveer 3 minuten) in Vichte-centrum naar rechts 250 meter na voetgangersoversteekplaats met gele knipperlichten naar rechts (brandweer en gemeenteschool)
  - Ruime parkingmogelijkheden aanwezig aan de overzijde van de straat.

  Wat is de Astronomische vriendenkring?
  www.astrolab.be/avk/
  De Astronomische vriendenkring is een organisatie opgericht in december 1995 die toen bestond uit een 5 tal leden. Deze leden hebben één eigenschap gemeen: ze zijn allen geboeid door alles wat met astronomie te maken heeft. Dit gaat van waarnemen van de sterrenhemel en het zelfbouwen van optische instrumenten, fotografie van de hemelobjecten tot het wiskundig berekenen van planeetbanen en het discussiëren over aanverwante wetenschappen. Momenteel zijn we uitgegroeid tot een kern met 35 actieve leden en een 20 tal steunende leden.
  Maandelijks is er een praktische vergadering die vrijblijvend is en waar geen vaste agenda vooropstaat. Ieders vraag wordt er behandeld en er komen steeds nieuwe uitdagende onderwerpen ter discussie. De gehele organisatie is gebaseerd op vrijwilligerswerk en er is geen vaste structuur zoals voorzitters ed. Deze losse vriendengroep versterkt enkel de interesse in astronomie omdat er nooit verplichtingen zijn bij het uitvoeren van onze hobby.

  De Astronomische Vriendenkring beslaat de gehele regio Zuid-West Vlaanderen met leden uit o.a. Wevelgem, Ingooigem, Zwevegem, Otegem, Beveren-Leie, Vichte, Harelbeke, Waregem,…. Alle lagen van de bevolking zijn terug te vinden in onze vereniging. voorkennis is niet noodzakelijk, alleen een gezonde interesse in astronomie is gevraagd.

  De vereniging is overkoepeld door de VVS (Vereniging voor sterrenkunde) die op nationaal vlak de nodige ondersteuning biedt. We werken ook regelmatig samen met de collega astronomen uit West Vlaanderen in het kader van het Regionaal Astro Netwerk. Kijkposten in Oostende, Zillebeke en Ledegem staan eveneens klaar om net zoals AVK U de hemelobjecten te tonen.
  De groep telt op gebied van waarnemingservaring en instrumentarium ruime mogelijkheden. Ervaren leden op gebied van astrofotografie(klassiek en met webcam), zon, wiskundige berekeningen, zelfbouw van instrumenten, veranderlijke sterren, en vele andere, werken met kijkers van 7 tot 30 cm diameter en hebben verschillende kijkers in aanbouw om vanuit vaste observatoria vrijblijvend de nodige uitleg te verstrekken aan eenieder die geïnteresseerd mocht blijken.
  Eens te meer dankzij onze snelle groei en de vele projecten naar de toekomst toe, zal het AVK een groep zijn om in het oog te houden. U hoort zeker nog van ons!!!
  Contactpersonen zijn:
  Bruno Nolf Otegem 056/77.91.18
  Johan Coussens Harelbeke 056/70.52.81
  Philip Doutreligne Ingooigem 0475/34.38.22
  Rik Gobert Waregem 0479/98.08.79
  alle waarnemingsposten kan U vinden op :
  http://www.sterrenkijkdagen.be/index.php?option=com_content&view=category&id=34:west-vlaanderen&Itemid=18&layout=default

  28-11-2011, 20:35 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Lasso 2012
  Gouden Lasso 2012 gaat naar Mirko Savic

  De jury van de Gouden Lasso 2012 –een initiatief van de “Jonge Cowboys”- heeft Mirko Savic (35) uitgeroepen tot de beste jonge ondernemer van de regio Zuid West-Vlaanderen. De selectie komt er na diepgravende gesprekken van de jury met de drie kandidaten die zonder onderscheid een pluim verdienen voor hun dynamisch zelfstandig ondernemerschap. In de gesprekken werd gepeild naar belangrijke aspecten van het ondernemerschap (zie verantwoording hieronder).

  Savic Engineering ontwerpt en produceert installaties voor stof- en geurbestrijding, alsook alle toebehoren. Het snel groeiende bedrijf is goed voor 1,4 miljoen euro omzet, telt vijf medewerkers en werd gesticht in 2005.

  De keuze voor Mirko Savic (Savic Engineering, Zwevegem, www.savic-engineering.be) is ingegeven door volgende beschouwingen: -persoonlijk: self made man met puur ondernemersbloed en visie op korte en op lange termijn (blijkt onder meer uit zijn zelf geschreven businessplannen), ondernemer én manager. -strategisch: via grondige research het gat in de markt zoeken, en vervolgens evolueren van eenmanszaak naar internationaal actief in een nichemarkt. Ronkende referenties.
  -financieel: goed onderbouwd, financieel kerngezond en herinvesteren van winsten.
  -corporate governance: open voor advies en bijstand van derden -creativiteit: zoeken naar en vinden van een “unique selling proposition”.
   
  De jury stond onder voorzitterschap van Karel Cambien, senior journalist bij Roularta Media Group, sinds 1989 vaste coverwriter van Voka-magazine Ondernemers in West-Vlaanderen en auteur van diverse boeken over ondernemerschap.
  In de jury zetelden ook Lieven Coen (participatiemaatschappij Vectis) en ondernemer Wim Matthys (Matthys Group, Desselgem) die met hun ervaring, competentie en visie op ondernemerschap een toegevoegde waarde betekenden bij de objectieve beoordeling. De jury besliste met unanimiteit van stemmen en wenst Mirko Savic van harte te feliciteren met deze waardevolle onderscheiding die voor de 25e keer werd toegekend.

  De organisatie van de Gouden Lasso wenst de drie kandidaten te feliciteren met hun nominatie. De genomineerden, naast Savic Engineering waren dit Bekaert Technics en Vision Engineering, werden gekozen uit een longlist van negen bedrijven. Tijdens het avondfeest in ’t klokhof in Marke kaapte Bekaert Technics de publieksprijs weg.

  28-11-2011, 11:07 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  25-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Over Schimmels en Schouwen
  PhotobucketSint is de sigaar

  Elk jaar organiseren in Desselgem, tientallen medewerkers van vele verenigingen samen een grootse ontvangst van sinterklaas voor een 400-tal kinderen. Dit vindt al voor de 24ste keer plaats en gaat weer door onder de vorm van een spel- en theaterproject «Over Schimmels en Schouwen» op verschillende plaatsen in het centrum van Desselgem.

  Een samenwerking van verschillende mensen die met ideeën speelt en deze wil waarmaken. Allemaal om onze kleine medemensen een fantastische dag te bezorgen.

  Dit jaar verwelkomen we de sint op het kerkplein en gaan we in stoet naar de stedelijke basisschool van Desselgem op zondag 27 november 2011 vanaf 14.00u.

  Met dit laagdrempelig en toch kunstig Sintfeest …
  - willen we alle kinderen (over rang of stand heen) gratis laten deelnemen aan het feest ;
  - willen we het uniek feest voor zoveel mogelijk kinderen met zijn verrassend onthaal, gevarieerde activiteiten en originele uitzwaai, verder in de toekomst alle kansen bieden!
  - willen we de toelage van 1250 euro van Stad Waregem omzetten in een artistieke culturele meerwaarde
  - willen we onrechtstreeks de Welzijnschakels en ’t Kelderde ondersteunen

  Het thema van 2011: Sint is de sigaar
  Sinterklaas komt in 2011 vanwege de crisis toe met de Belbus. Het is voor iedereen slechte tijd en de Sint past zijn vervoer aan. Maar het blijde intrede in Desselgem wordt abrupt stopgezet door een politie-interventie. Er zijn de laatste tijd veel speelgoeddiefstallen en zelfs Sinterklaas wordt verdacht van diefstal. Als dat maar goed afloopt....

  25-11-2011, 23:18 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  10-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZULTE: Jimmy Coopman steunt Music For Life
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Plaatselijk afvallen en tegelijkertijd je hart laten spreken!
  Zultenaar Jimmy Coopman vraagt jouw hulp, steun Music For Life!

  Studio Brussel luisteraars weten dit al, dit jaar is de laatste editie van ‘ Het Glazen Huis’. Zij steunen de actie van het Rode Kruis. Jaarlijks sterven 1,5 miljoen kinderen aan diaree en het Rode Kruis wil hier iets tegen doen! Meer weten klik hier.

  Ook Coach Jimmy Coopman liet dit nieuws niet zomaar passeren. Hij organiseert Biosignature Modulation metingen ten voordele van music for life. Dit is een vetmeting op 12 plaatsen op je lichaam, die niet enkel jouw vetpercentage, maar ook je hormonenbalans en gezondheid in kaart brengt. Dat jouw hormonenstelsel zeer krachtig is als het om je welzijn gaat, dat weet je al. Dus doe dit aan jezelf cadeau en steun bovendien een goed doel!

  Deze meting gaat door op afspraak op donderdag 17 nov tussen 16 en 21u en op volgende zaterdagen : 26 nov, 3 dec en 17 dec. Tussen 09 en 17u. Deze meting duurt ongeveer 20 minuten en kost € 15. Dit bedrag gaat integraal naar Music For Life!
  Wil je meer geven, dan mag dat natuurlijk. In de week na jouw meting ontvang je een evaluatie en specifieke tips volgens jouw profiel. Zo hoef je in januari geen voornemens meer te maken. Inschrijven kan telefonisch op 0474/48.42.54 of via de website (zie link onderaan) of via email: jim.cpmn@gmail.com

  Kan je er niet geraken op bovenstaande data, maar je wil wel je hart laten spreken? Stort dan je gift op rekening nummer : IBAN BE93 0000 0065 6667 van het Rode Kruis met de mededeling GIFT-MFL-407.

  Jimmy is Personal Trainer gespecialiseerd in afslanking. Hij maakt gebruik van een revolutionaire methode, genaamd: Biosignature Modulation. Dit systeem steunt op 4 pijlers: Personal Training, voeding, aanpassing van de levensstijl en voedingssupplementen op maat. Deze aanpak is gebaseerd op de correlatie tussen de plaats waar je vet opslaat en je hormonenspiegel. Om dit te leren ging Jim vorig jaar in de leer bij grondlegger en topcoach Charles Poliquin. Klanten op dit programma verliezen 6 tot 12 kg vet op 12 weken. Ook in de wetenschappelijke literatuur is hier heel wat over te vinden. Bijvoorbeeld: vetopslag op de buik is gelinkt aan het stresshormoon cortisol. Het doel van dit systeem is dus om op een natuurlijke manier jouw hormonen terug in balans te brengen. Het directe gevolg hiervan is dat je plaatselijk afslankt, beter slaapt, meer energie hebt en je risico op welvaartsziekten opmerkelijk verkleint.
  Meer weten:
  http://musicforlife.rodekruis.be/ * klik hier.
  www.jimmycoopman.com/music-for-life/* klik hier.

  10-11-2011, 17:59 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  08-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: N-VA met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen
  N-VA Waregem met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen

  De N-VA zal in oktober 2012 ook in Waregem met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Door met een eigen lijst aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen, willen we de Waregemse kiezer de mogelijkheid bieden een duidelijke keuze te maken. Het nationale succes van de N-VA en de sterke bestuursploeg waarover de afdeling ondertussen beschikt, moeten dit mee mogelijk maken. De afdeling gaat deze nieuwe uitdaging dan ook met veel enthousiasme aan.

  Afdelingsvoorzitter Steven De Bel: ‘De reacties van velen en het groeiende ledenaantal van N-VA Waregem sterken ons in de opinie dat wij onze boodschap beter zelf uitdragen. De beslissing om op eigen kracht naar de kiezer te trekken vergt echter heel wat werk en organisatie. Daarom ook de warme oproep in ons eerste huis-aan-huisblaadje dat vandaag in de bussen ligt: wie zich geroepen voelt om mee te helpen aan de realisatie van en het ontwikkelen van de N-VA – standpunten in Waregem, contacteer ons vrijblijvend! ”

  In 2006 stond Marianne Verbeke als verruimingskandidaat op de CD&V-lijst. Dit engagement werd beloond met een mandaat in de OCMW-raad. Vanaf deze maand zetelt Marianne niet langer bij de CD&V - meerderheid, maar als N-VA – mandataris in de oppositie.

  Marianne Verbeke: “Aangezien de N-VA Waregem straks met eigen lijst zal opkomen, is het evident dat de wegen zich nu splitsen tussen CD&V en ikzelf als N-VA-er. Ik heb me bij deze fractie in het OCMW heel goed in mijn vel gevoeld; we waren collega’s die elkaar respecteerden en heb altijd mijn persoonlijke inbreng kunnen doen. Vanaf de eerstvolgende OCMW-raad zal ik zetelen als N-VA mandataris en dit vanuit de oppositie. Weliswaar fysisch een andere opstelling maar mijn inzet en betrokkenheid blijven op hetzelfde niveau. Ook kan ik rekenen op een nieuw bestuur bij de N-VA die zal klaarstaan – aan de zijlijn- met raad en daad indien nodig.”

  Meer info?
  Voorzitter Steven De Bel: 0498/ 77 38 86 of waregem@n-va.be

  08-11-2011, 16:30 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Gudrun Vandoorne aan het roer van Eutropius
  Op vrijdag 28 oktober werd in Heule de nieuwe brouwerij Eutropius geopend. De brouwerij dankt zijn naam aan de Heulse patroonheilige Eutropius. De nieuwe biertjes worden in eerste instantie de First Angel, een fris blondje, en het Stout Bruintje.
  Aan de roerstok staat Gudrun Vandoorne uit Desselgem en gekent van Brouwerij 't Gaverhopke uit Harelbeke.

  Eutropius zal in eerste instantie vooral in België bier verkopen, maar denkt ook aan export. Er is ook een proefzolder.
  'Tweewekelijks op donderdagavond organiseren we thema-avonden', weet medevennoot Bernard Vandamme, die samen met zijn goede vriend Alain Debusschere de zaak opstartte.
  'Op zaterdagnamiddag zijn er om de veertien dagen degustaties. Groepen zijn op afspraak welkom voor een bezoek aan de brouwerij. Naast de brouwerij komt op termijn ook een winkel, met speciale en vooral lokale bieren.'

  08-11-2011, 11:10 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  25-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Job*Rock 2011 groot succes
  "Job*Rock 2011 was een absoluut succes. Meer dan 2800 bezoekers, bijna 800 bezoekers meer dan de editie 2010, vonden hun weg naar de Kubox in Kuurne voor de driedaagse die bestond uit een jobbeurs, een comedyavond en een muziekfestival.

  De jobbeurs op donderdag behoort immers tot de grootste in Vlaanderen. Vijftig bedrijven waren present om de werkzoekenden te ontvangen. De respons op de jobbeurs was dan ook enorm groot. De kaap van de 1000 bezoekers werd ruimschoots overschreden.

  Op vrijdagavond stond een comedyavond met Bert Gabriëls op het programma. De komiek, gekend van het Canvasprogramma Zonde van de Zendtijd werkt momenteel aan zijn nieuwe zaalshow "Druk, druk, druk!", die in januari 2012 in premiere gaat. De try-out lokte ruim 250 bezoekers.

  En tot slot was er op zaterdag het muziekfestival die meteen het absolute hoogtepunt was van de driedaagse. Met internationale acts als Dog Eat Dog, The Opposites en Puggy was het festival volledig uitverkocht. De driedaagse verliep zonder enig incident en de organisatoren kunnen dan ook terugblikken op een meer dan geslaagd evenement", aldus Bert Debrouwere

  25-10-2011, 19:20 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Zwarte-puntenfietstocht in Waregem
  ACV organiseert een zwarte-puntenfietstocht in Waregem

  Moet het ACV zich bezig houden met thema’s die niet direct te maken hebben met tewerkstelling of sociale zekerheid? Hierover zijn al heel wat discussies gevoerd. Toch gaat het ACV er van uit dat ook andere thema’s die te maken hebben met de leefwereld van de werknemers aandacht verdienen. Zo ondervinden werknemers dagelijks op de weg van het naar het werk de gevolgen van een goede of slechte aanpak van de mobiliteit. Wat gevolgen heeft voor het veilig en tijdig aankomen op de werkplek, stress, enz.

  Omdat het ACV stem wil zijn van de werknemers, besloot het ACV van Waregem om in de loop van september (voornamelijk via mail) een bevraging te doen onder zijn leden. Op korte termijn reageerden meer dan 20 mensen. Op basis van deze reacties werkte het ACV van Waregem een fietstocht uit. Deze voert de deelnemers langs 24 zwarte punten in Waregem. Met deze fietstocht wil het ACV stilstaan bij deze knelpunten in Waregem en bij de voorgestelde oplossingen die de deelnemers aan de bevraging aanbrachten. Het ACV hoopt dat de aangebrachte opmerkingen met aandacht zullen bekeken en besproken worden door de gemeentelijke verkeerscommissie.

  De fietstocht gaat door op 30 oktober en start om 14u30 aan het Dienstencentrum van het ACV. Wie op voorhand inschrijft,wordt vanaf 14u verwelkomd met koffie en taart.

  25-10-2011, 18:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  09-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buren bij Kunstenaars bij Jozefa Seynaeve
  Buren bij Kunsternaars ook bij Jozefa Seynaeve
  Bijna 1.300 kunstenaars nemen deel aan ‘Buren bij kunstenaars’
  De Provincie West-Vlaanderen organiseert dit jaar voor de achtste keer ‘Buren bij kunstenaars’ – open-atelierdagen. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2011 nemen 1.275 kunstenaars uit de hele provincie deel aan het evenement. Dit zijn 119 kunstenaars meer dan vorig jaar. Samen stellen ze 900 ateliers open. De toegang is overal gratis.


  Ook bij Jozefa Seynaeve, Mullemstraat 1, Sint-Eloois-Vijve zijn er terug open atelierdagen en dat op zaterdag 15 en zondag 16 oktober telkens van 14.00 tot 18.00 uur
  Iedereen is er van harte welkom voor een bezoekje met koffie.
  Bezoekers kunnen er Acrylschilderijen, Ikonen geschilderd op tradionele manier met vidofilm  en Keramiekwerken van Jozefa bewonderen. 

  09-10-2011, 12:55 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  06-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Groene Week bij ACV
  Groene Week bij ACV Desselgem-St. Eloois-Vijve

  Het ACV van Desselgem-St. Eloois-Vijve organiseert in de week van 17 tot 21 oktober een Groene Week. Hermee zet deze lokale ACV-afdeling een resolutie van het ACV, gestemd op het Nationale Congres van vorig jaar, om in een concreet initiatief. Deze resolutie zegt immers dat het ACV zijn leden en de brede bevolking wil aanzetten tot meer ecologisch investeren en een meer ecologische levenswijze. Daarom organiseert het ACV van Desselgem-St. Eloois-Vijve diverse bedrijfsbezoeken aan ondernemingen die op één of andere manier speciale aandacht hebben voor het milieu én een heus milieudebat.

  De bedrijfsbezoeken vinden plaats bij
  *A&S Energy (Spano)te Oostrozebeke (energieopwekking uit niet te recycleren houtafval) op maandag 17 oktober om 14u
  *Enfinity te Waregem (verkoop, verhuur en plaatsing zonnepanelen)op maandag 17 oktober om 17u30 
  *Imog (afvalverwerking)te Harelbeke,op dinsdag 18 oktober om 18u,
  *Renson te Waregem (energievriendelijke systemen van ventilatie en zonnewering) op woensdag 19 oktober om 13u30
  *Boss Paints te Beveren-Leie (milieuvriendelijke verfproducten en productieproces) op donderdag 20 oktober om 14u.

  De groene week wordt afgesloten met een groots opgevatte debatavond op vrijdag 21 oktober om 19u30 in het P.O.C., Nieuwstraat 20 te Desselgem.
  Deelnemers aan het debat zijn Ann Vermorgen (nationaal secretaris ACV), Wouter Van Besien (nationaal voorzitter Groen!), Bogdan Vandenberghe (algemeen secretaris 11.11.11) en Rik Soens (voorzitter Imog).

  Wie wenst in te schrijven voor één van de bedrijfsbezoeken kan dit doen doen via e-mail : groeneweek@acv-csc.be of via telefoon 056/60.45.73.

  06-10-2011, 16:29 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: KLIK- internetklassen
  Op vandaag beschikt 60% van de Belgische gezinnen over een internetaansluiting.

  In absolute cijfers blijkt dat 2,8 miljoen van de 3,4 miljoen actieve Belgische internetaansluitingen toebehoren aan de gezinnen.
  We kunnen dus met recht en rede stellen dat e-mailen en surfen op het internet gekende werkwoorden zijn, die bijna dagelijks in de mond genomen of uitgeoefend worden.

  Maar het internet is de laatste jaren erg veranderd.
  Sociale websites zoals Facebook, Netlog, Twitter en websites als YouTube, tweedehands.be en Wikipedia zijn aan een echte opmars bezig. Je kan er je vrienden of familie ontmoeten, ze vormen een platform om af te spreken met gelijkgestemden, je kan er foto’s en video’s delen, afspraken maken, dingen kopen of verkopen en zoveel meer. De mogelijkheden zijn enorm.

  Maar ondanks de mogelijkheden die een sociale website zoals Facebook biedt, stellen we vast dat slecht een beperkt deel van de 4,8 miljoen Belgische Facebook-accounts daadwerkelijk actieve profielen zijn. Vele profielen leiden een statisch bestaan.

  Oorzaak van de vele statische accounts is het ontbreken van de nodige kennis om volop gebruik te kunnen maken van dit sociale netwerk. Dit geldt evenzo voor Twitter, Netlog, You Tube, … Curieus, een progressieve, moderne en dynamische sociaal-culturele vereniging voor volwassenen, wil met het opzet van de internetklassen van KLIK hierin een helpende hand bieden.

  Tijdens de KLIK- internetklassen willen we iedereen kennis laten maken en leren omgaan met dat ‘nieuwe internet’!. Tijdens een 4-tal sessies van 2.5uur worden de deelnemers op een actieve manier ingewijd in de geheimen van facebook, twitter, youtube, kapaza, wikipedia, … Gezien het succes van de KLIK-internetklassen, 500 deelnemers in Kortrijk, organiseren we in Waregem onmiddellijk 2 series van 4 sessies.

  De lessen gaan door op woensdag 9,16,23 en 30 november, de eerste groep van 14u tot 16.30u en de tweede groep van 19u tot 21.30u

  Leslocatie is het Koninklijk Atheneum, Westerlaan, Waregem.
  Iedereen die een internetaansluiting en een e-mailadres heeft kan deelnemen. Het aantal deelnemers per groep is echter beperkt tot 10.
  De inschrijvingskost bedraagt €25 (voor de 4 sessies samen) hierin is alles inbegrepen: lesgever, 1 computer/deelnemer, …

  Inschrijven kan bij Carlos Demunter, carlos.demunter@skynet.be
  Info: Mario Verhellen, 0495548922

  06-10-2011, 16:12 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  03-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraadsverkiezingen lijst sp.a
  Tussen de gemeenteraadsverkiezingen en vandaag liggen nog een goede 380 dagen of iets meer dan 9000 uur. Stilletjes aan wordt gedacht aan het uitwerken van een programma en het opmaken van een kandidatenlijst.

  M.b.t. de sp.a kandidatenlijst kunnen wij u volgende meedelen…
  Naast de eerdere aanduiding van Guy Adams als lijsttrekker en Freddy François als lijstduwer besliste het sp.a bestuur dat uittredend gemeenteraadslid Mario Verhellen de 32ste plaats zal innemen op de kandidatenlijst. De bedoeling is dat Mario Verhellen samen met Freddy François zal fungeren als lijstduwerstandem.

  Mario Verhellen is bijzonder tevreden met de beslissing van het bestuur…hij verwoordde het zo….
  “Op vandaag staat op mijn gemeenteraadsteller 15 jaar actieve dienst en ik wil daar nog een aantal jaar zien bijkomen.
  Maar ook al word ik de komende maanden nog maar (of al) 40 jaar, ik wil de vernieuwing en verjonging van het sp.a bestuur en de mandatarissen niet in de weg staan!
  We moeten nieuwe en jonge mensen alle kansen geven om zowel binnen het bestuur en/of als mandataris van de sp.a zich te kunnen ontplooien.
  Persoonlijk denk ik dat nieuwe en jonge mensen binnen het sp.a bestuur voldoende kansen krijgen om hun ding te doen….
  Ik wil hen ook die kansen geven als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen…
  Ik wil mensen als Nancy, Kenneth, Niels, Tom, Kimberly, Joy, Saidjah, Kurt .... de kans geven om zich vanuit een zichtbare plaats aan de kiezer voor te stellen.
  Ik ben ervan overtuigd dat hen, indien ze de komende maanden keihard werken en zich voluit geven tijdens de campagne, op 14/10/2012 een mooi resultaat te beurt kan vallen.
  Ik aanvaard met plezier het voorstel van het sp.a bestuur om de 32ste plaats in te nemen op de sp.a kandidatenlijst.
  Het is voor mij zelfs een eer en genoegen om samen met Freddy de sp.a lijst naar een goed resultaat te duwen.
  Dat is goed voor de sp.a maar, vooral goed voor de Waregemnaar
  Want de Waregemnaar hoeft niet langer een stadsbestuur dat te vaak aan windowdressing doet en van het organiseren van feesten haar prioriteit maakt!
  De Waregemnaar verdient een stadsbestuur dat dagdagelijks keihard werkt…. om eindelijk meer betaalbare woningen te realiseren, om voor een betere-vlottere en veiliger mobiliteit te zorgen, om een gezondere en groenere woonomgeving te voorzien, om voor een betere en toekomstgerichte ouderenzorg te zorgen, … “

  Erik Vrancken sp.a Waregem

  03-10-2011, 11:19 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  27-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Rock Desselgem is aan editie twee toe
  Rock Desselgem is toe aan tweede editie

  De positieve reacties van vorig jaar stimuleerden de organisatoren voor een tweede editie van Rock Desselgem in jeugdhuis Jakkedoe. Op 1 oktober worden dan ook 5 jonge bands losgelaten om hun kunnen te tonen op het podium in het jeugdhuis. Variatie is troef blijkt al uit de aangeboden affiche van dit minifestivalletje. Dit past perfect binnen de doelstellingen van het jeugdhuis.

  Hannes Vervaeke, de voortrekker van het evenement windt er geen doekjes om: "Wij gaan voor een mix van genres, gebracht in een variatie van jonge ervaren en minder ervaren muzikanten. De leeftijden variëren van 18 tot 25 jaar. Onder andere de groepen Scutigera, The Band of Willies en De Syndromen willen we zeker de podiumkans geven die ze verdienen." Meteen noemt Hannes al bands die op gebied van genre geheel uit elkaar liggen. "Scutigera brengt Metal en De Syndromen wagen zich wonderwel aan Nederlandstalige Blues en Country Rock. The Band of Willies houdt het midden tussen de twee met Blues-Rock. Eén van de headliners, The Cold Facts, speelt dan weer Punkrock. Belangrijk is ook dat de groepen enkel eigen werk spelen," vult Femke Cnudde, tweede stuwende kracht, aan.

  Het ligt niet in de ambitie van de organisatoren om ooit een groots festival te worden. Niettegenstaande blikken zij reeds vooruit naar 2012, waar ze terug net iets groter zullen mikken. "Maar we blijven realistisch," verduidelijkt Hannes. "We wachten het succes van deze editie af om volgend jaar eventueel een zaal af te huren. We willen ook doelbewust de prijzen democratisch houden. Entree blijft gratis, en voor de pintjes zullen allesbehalve de woekerprijzen van de grote festivals gehanteerd worden."

  Rock Desselgem vindt plaats in jeugdhuis Jakkedoe vzw, in de Nieuwstraat in Desselgem. De eerste band start op 1 oktober rond 18u en gezien er geen entree gevraagd wordt geldt het principe: 'Vol is vol.'

  27-09-2011, 11:45 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  21-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-ELOOIS-VIJVE: Stedelijke Basisschool in Arena van vtmKZoom
  Stedelijke Basisschool  van Sint-Eloois-Vijve in 'Arena' van vtmKZoom

  "Op zondag 2 oktober 2011 komt vtmKZoom naar Waregem het nieuwe spelprogramma ARENA ! opnemen ! En onze school doet mee ! De Markt wordt omgetoverd tot een heuse openlucht Arena waar denken, lachen, doen, leren en roepen hand in hand gaan.

  Eén van de presentatoren, Arne of Joyce, ontvangt het 4de leerjaar van de drie scholen die het tegen elkaar zullen opnemen in verschillende opdrachten.

  Tijdens een selectie werden wij (Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve) samen met de Vrije Basisschool Nieuwenhove en Gemeenschapsschool Dol-fijn Waregem uitgekozen.
  Juf Lore en haar leerlingen zullen vanaf 9.30u al druk in de weer zijn om de verschillende opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Samen met schoolgenoten, leerkrachten, familie enz.. trekken wij met z’n allen naar het Waregems marktplein om onze rode schoolploeg aan te moedigen.

  Rond de kerk wordt ook heel wat randanimatie voorzien om er een echt familie dag van te maken. Deze randanimatie is voor iedereen gratis toegankelijk en is vergelijkbaar met een grote openlucht speeltuin voor groot en klein.

  Arena wordt opgenomen in 10 Vlaamse steden en op het einde van alle (10) tv opnames zal er één school zijn dewelke een ongelooflijke schoolreis zal winnen.

  Op 12 oktober krijgen we de eerste uitzending op vtmKZoom. Op de Waregemse uitzending is het nog even wachten. De opnames starten om 13u".

  Namens 4de leerjaar Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve

  21-09-2011, 22:47 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  19-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Eloois-Vijve: Strapdag in de Stedelijke Basisschool
  Strapdag in de Stedelijke Basisschool Sint-Eloois-Vijve

  'Op 22 september neemt onze school deel aan de Nationale strapdag. (Stap- en Trapdag). Tijdens de strapdag komen zoveel mogelijk kinderen met de fiets of te voet naar school. We willen hiermee aandacht vragen voor de verkeersleefbaarheid van onze buurt en mensen aanmoedigen de auto wat vaker aan de kant te laten.
  Daarnaast organiseren we tijdens die dag binnen dit kader een aantal activiteiten.

  Vanaf 8u zwaaien de schoolpoorten open.
  De kinderen die per fiets of te voet naar school komen worden er beloond met een kleine attentie. De kinderen werden vorige week uitgedaagd om met zoveel mogelijk deel te nemen aan deze actie. Graag zouden we van onze speelplaats een fietsenparking maken. Benieuwd of dat gaat lukken.

  Om 8.30u volgt er een kleine duiding over dit initiatief.
  In de namiddag (14u) organiseren we een knelpuntenwandeling waarbij we met de hele schoolgemeenschap een tocht maken in de buurt van de school. Tijdens de tocht maken we graag tijd voor een gezond tussendoortje en wordt er voor iedereen een stukje fruit voorzien. Op deze manier willen we duiden dat fietsen en stappen hand in hand gaan met “gezond leven”.

  ‘Veilig met de fiets naar school’, ‘Klikvast, ook achterin’, ‘een veilige fiets’ en de actie ‘Sam, de verkeersslang’ zijn acties die de werkgroep verkeer dit jaar nog zullen organiseren".
  Namens de werkgroep Verkeer.
  Tony Sabbe

  19-09-2011, 15:27 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Sint-Eloois-Vijve
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Straete Kermis
  Groots feestprogramma op Straete Kermis in Desselgem 
  September is voor Desselgem ieder jaar een feestmaand. Desselgem Kermis is nog maar net verteerd en op 24, 25 en 26 september kondigt Straete Kermis zich al aan. Vooral op zondag zal de Nieuwstraat (in de volksmond 'Straete') opnieuw gonzen van de activiteiten en straatanimatie. Naast de traditionele ingrediënten zoals de rommelmarkt, zorgt het Straete Comité er met enkele nieuwigheden voor dat de Nieuwstraat terug een ware volkstoeloop zal meemaken.

  Voor een préparty kunnen de jongeren al op vrijdag terecht in jeugdhuis Jakkedoe waar men langs verschillende drankstanden een 'Reis rond de wereld' kan maken.
  Maar het officiële startschot van Straete Kermis geeft het comité zelf op zaterdagavond in het POC met het 'Bal Populaire'. "De Ferry's zullen er met covers van vroeger en nu voor zorgen dat de vlam meteen in de pan slaat", aldus Hilde Soens van het Straete Comité. "Het is aan te raden je beste dansschoenen aan te trekken en je keel goed te smeren. Toegang is trouwens gratis", voegt Hilde eraan toe.
  Wie het op zaterdagavond liever nog wat rustig houdt kan terecht in Jakkedoe waar niemand minder dan stand up comediant Bas Birker (nl) op de planken staat.

  Op zondag volgt dan de hoogdag voor Straete Kermis. "Over de middag kunnen alle Desselgemnaren in het POC genieten van een gratis apéritief en wie daarvoor inschreef kan aanschuiven voor de kalkoenbil met kroketjes," zegt Marie-Jeanne Coopman van het Comité. "In Jakkedoe wordt de sfeer ondertussen al opgedreven door het apéritiefconcert van 'Trio Louigi'. Vanaf 14.00 uur wordt de dan straat verkeersvrij gemaakt en palmt de traditionele rommelmarkt over een kilometer de straat in. Op verschillende plaatsen op Straete duikt vanaf dan ook straatanimatie op. Blikvangers worden ongetwijfeld 'The Stravioli Companie' met hun komisch restaurant op wielen en 'De Roîzen van Iengeland' door Canapée muzikaal verteltheater", vervolgt Marie-Jeanne.
  "Verder ontmoeten de bezoekers van de kermis ook de Muzikale Bakfiets (Singing Puppets), de act 'De Olifant en de Muis', de Desselgemse Fanfare, diverse volksspelen, springkastelen, een dansact, een circusact, en uiteraard vele drankstandjes met onder andere het dreupelkotje waar je in primeur kan proeven van de nieuwe 'Straete Dreupel'. Onderweg ontmoet je ook de vier grootste inwoners van Straete, namelijk de reuzen Stavie, Coletje, Netje en Uncle Harry. In het POC kunnen wielerliefhebbers het WK wielrennen volgen op groot scherm, waarna de Gestemde Snaren om 18u de avond inzetten".

  Terwijl aan het ene uiteinde van de Nieuwstraat richting rode lichten menig bezoeker blijft plakken aan de Loungebar van Jakkedoe, pakt Straete Comité dit jaar aan de andere kant van de Nieuwstraat richting Zilverberg uit met een andere attractie waar men moeilijk weg geraakt. Het muzikale doolhof van 200 vierkante meter is een must om te bezoeken. Wie meedoet aan de Straete zoektocht is alleszins verplicht om er zijn weg in te zoeken. De zoektocht is gratis en loopt over de volledige straat. Deelnemingsformulieren zijn te vinden in het programmaboekje en op de kermis zelf in het POC.

  Op maandag wordt de kermis afgesloten met de seniorennamiddag. Vanaf 14.00 uur kunnen zij aanschuiven voor een koffie en gebak, om een kaartje te leggen en 's avonds krijgen zij een boterham met kaas of hoofdvlees aangeboden. Ook de uitslag van de tombola wordt dan bekend gemaakt. Na deze maandag begint de herfst en gaat Desselgem eventjes in winterslaap ...

  19-09-2011, 09:50 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  17-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sp.a samenaankoop mazout gigantisch sucses!
  sp.a samenaankoop mazout gigantisch sucses!

  Sp.a Harelbeke was al een tweede aankoop van mazout aan het plannen, toen Mario aan Dominique vroeg dit samen met de afdeling van Waregem te doen, al rap werd besloten ook de afdeling Deerlijk hierin te betrekken, en na een telefoontje naar Tundie was deze eerste samenwerking tussen de drie Sp.a-afdelingen een feit. In de voorbije weken hebben de de sp.a afdelingen van Waregem-Harelbeke en Deerlijk dan ook hard gewerkt om hun samenaankoopactie mazout zo veel mogelijk bekendheid te geven.

  En met succes….
  Dankzij de persaandacht, de inspanningen van alle bestuursleden en de bijzondere inzet van coördinatoren Carlos Demunter, Dirk Vlaminck en Tundie D’hont kan deze eerste gezamenlijk editie een bijzonder mooi resultaat voorleggen.

  Zo hebben niet minder dan 178 gezinnen deelgenomen aan onze samenaankoop en hebben ze gezamenlijk 260.000 liter mazout aangekocht.

  Wij zijn maandag ll. met deze cijfers de boer opgegaan en hebben de brandstoffenhandelaars hun beste bod laten doen.

  We hebben het beste bod mogen ontvangen van streekgenoot G&V Comfortenergie uit Kuurne.
  Met dit bod doen de deelnemers afhankelijk van de bestelde hoeveelheid een voordeel van 8 % tot 11% t.o.v. de marktprijs.
  Zo besparen de deelnemende gezinnen samen iets meer dan € 20.000 op hun mazoutkosten de komende wintermaanden. Gemiddeld gezien is dit voor ieder gezin een besparing van €114.

  We denken dat we met deze samenaankoopactie mazout ons doel “zoveel mogelijk mensen met een gemeenschappelijke basisbehoefte samenbrengen om alzo deze basisbehoefte voor iedereen aan een lagere kostprijs te vervullen” bereikt hebben.

  Uit de successen, zowel wat betreft deelnemers als gerealiseerd besparingen, van de voorbije samenaankopen van pv panelen, dakisolatie, groene stroom, aardgas, mazout, …kunnen we afleiden dat iedereen, arbeider-bediende, zelfstandige-gepensioneerde-…., altijd beter af is wanneer ze hun krachten bundelen en risico’s en opbrengsten tot op zekere hoogte met elkaar delen…

  En laat dit nu net de aloude coöperatieve gedachte zijn waarop de vakbonden en mutualiteiten de voorbije eeuw gegroeid zijn.
  Na evaluatie van onze actie kunnen we dus stellen dat we meer dan geslaagd zijn in ons opzet
  Het staat dan ook vast dat bij ons de wil aanwezig is om een vervolg te breien aan deze succesvolle samenaankoopactie mazout.
  Mario Verhellen, sp.a Waregem
  Dominique Windels, sp.a Harelbeke
  Tundie D’hont, sp.a Deerlijk

  17-09-2011, 20:17 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  12-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Tonny Demuytere
  Tonny Demuytere nieuwe voorzitter Groen!Waregem

  In opvolging van Wilfried Derudder, wordt Tonny Demuytere de nieuwe voorzitter van Groen!Waregem.

  Tonny is 58 jaar, gehuwd met Hilde Malfait en heeft drie zonen: Bram Roel en Dries. Hij woont in de Kleithoekstraat 34 in Waregem.(wijk De Biest). Beroepshalve is hij ambtenaar bij Financiën.

  Al 25 jaar is hij actief in de natuur- en milieubeweging in Waregem en omgeving. Onder meer door zijn toedoen werden de Oude Spoorwegberm in Waregem en de Zavelput in Bev.-Leie als natuurgebiedjes erkend.

  Tonny is medeoprichter van het actiecomité "Blauwpoort" dat zich kant tegen milieubelastende industrie (Klasse 1) die het gemeentebestuur plant in landschappelijk waardevol landbouwgebied vlak bij het centrum van Waregem.

  Als hobby beoefent hij de imkerij, verzorgt hij thuis ook zijn ecologische siertuin en werkt hij regelmatig in zijn biologische moestuin. Als er nog wat tijd overblijft zijn tennissen, fietsen en wandelen zijn geliefkoosd tijdverdrijf.

  Tonny Demuytere:" Als voorzitter van Groen!Waregem wil ik samen met het vernieuwde bestuur en een eigen Groen!-lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar trekken. Het doel is opnieuw een Groen!e vertegenwoordiging i n de Waregemse gemeenteraad"

  Naast de nieuwe voorzitter is het bestuur samengesteld uit: Wilfried Derudder (ondervoorzitter), Filip Dombrecht (secretaris), Rudy Devos (penningmeester), Inge Vandevelde (pers en activiteiten), Peter Vanhoutte (dossieropvolging) en Stefaan Calu (webmaster) . Ook Marijke Devos,Piet Vanbiervliet, Raoul Cambier en Johan Van Calbergh maken deel uit van het nieuwe bestuur.

  12-09-2011, 22:47 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Laidos
  Laidos viert 25 jarig bestaan

  Laidos bestaat in 2011 25 jaar en het Waregems koor viert dit met een aantal jubileumconcerten. Op 8 oktober aanstaande gaat het tweede luik van deze jubileumcyclus door in het Oblatenauditorium van de Stedelijke kunstacademie in de Olmstraat 25 in Waregem en vangt aan om 20.00 uur

  In zijn 25 jarig bestaan concerteerde Laidos verschillende keren in het buitenland. Concertreizen naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en bovenal Mexico staan fier te pronken op het palmares van Laidos. Aanleiding van die verschillende reizen waren koorfestivals, koorwedstrijden of uitwisselingsprojecten met andere koren.

  In het tweede jubileumconcert van 8 oktober, tovert Laidos een fotoboek op het toneel van muzikale herinneringen aan deze diverse internationale kooroptredens. Om het publiek ten volle te laten meegenieten, wordt het uitgenodigd mee te zingen met Laidos. Tijdens de Europese koorfestivals Europa Cantat wordt elke dag afgesloten met een “Open Singing”,waarbij alle deelnemers aan het festival verzamelen in de plaatselijke sporthall, cultuurcentrum of arena, om een uur samen min of meer eenvoudige, maar altijd leuke muziek te maken. Het gevoel om samen met mensen van over de hele wereld, muziek maken is moeilijk te beschrijven, en daarom geeft Laidos iedereen de kans dat gevoel te leren kennen, of – voor zij die er de beste herinneringen aan hebben – opnieuw te beleven.

  Naast deze “Open Singing” brengt Laidos een overzicht van enkele van de mooiste stukken uit het programma van die internationale concertreizen, aangevuld met een tweetal nieuwe, uitdagende werken.

  Kaarten voor dit concert zijn te krijgen aan 8 € in voorverkoop via kaarten@laidos.be of aan 10€ aan de deur. Jongeren tot 16 jaar betalen slechts 6€.

  12-09-2011, 22:42 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Welkom op mijn blog!
  Linken naar...
 • Kuurne-Brussel-Kuurne

 • Archief per week
 • 19/09-25/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 11/11-17/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 14/05-20/05 1973
 • 28/11-04/12 -0001

  Inhoud blog
 • DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO
 • DESSELGEM: Wandelen voor OGIO
 • DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
 • WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
 • Eerste editie Week van de Korte Keten.
 • KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag
 • WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
 • WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
 • VICHTE: Junior Journalist 2016
 • DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
 • DESSELGEM: Comedy Brunch KWB
 • Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo
 • De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs
 • Femma Desselgem
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
 • KUURNE: Herdenking Leieslag
 • Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke
 • Willy Naessens
 • WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut
 • WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns
 • Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen
 • DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'
 • KUURNE:Negende editie Jobrock
 • NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'
 • WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers
 • DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.
 • DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte
 • WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'
 • WAREGEM: City mountainbike
 • ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde
 • DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO
 • HARELBEKE: Zomerzoektocht
 • DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting
 • SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie
 • WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek
 • KUURNE: Job*Rock 2014
 • WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen
 • WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
 • DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis
 • WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht
 • DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele
 • DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
 • WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
 • KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker
 • DESSELGEM: Straete Kermis
 • DESSELGEM: Kermis in Desselgem
 • DESSELGEM: Wandelen voor Ogio

  Blog als favoriet !

  ***  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!