Oliebollen met fruit en rozijnen
HET RECEPT voor (ca. 35) Stuks Benodigdheden:
1 kilo tarwebloem 1 liter water 20 gram zout 50 gram suiker 80 gram gist 10 gram kaneel enkele druppeltjes citroensap 200 gram rozijnen 100 gram verse appelstukjes
Bereiding:
Los het gist op in het water en meng het kort. Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand. Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen. Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden! Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie. Ververs de olie regelmatig.
|