Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asortiment van Barbeceu Salades

    Dragon-aardappelsalade:

    voor 8 personen

    1½ kg krieltjes
    3 eetlepels dragonazijn
    1 theelepel mosterd
    1 theelepel poedersuiker
    3 eetlepels zonnebloemolie
    6 eetlepels olijfolie
    1 gesnipperde rode ui
    2 eetlepels fijngeknipte bieslook,
    3 eetlepels fijngehakte dragon
    peper en zout

    Kook de krieltjes in water met zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Roer intussen een sausje van de azijn,
    de mosterd, de poedersuiker, zout, peper en de olie en roer de ui en de kruiden erdoor.
    Schep dit sausje door de warme krieltjes en laat de smaken ongeveer 3 uur intrekken.

    Frisse witte kool salade:

    500 gr. witte kool (fijngesneden)
    1 ui, gesnipperd
    5 el mayonaise
    1 tl mosterd
    1 el peterselie
    1 el bieslook
    snufje tijm

    Meng de kool met de ui, bieslook, tijm, mayonaise en mosterd.
    Doe de salade in een kom en laat tenminste 1 uur in de koelkast staan.
    Bestrooi bij het serveren met de peterselie.

    Huzarensalade:

    1 kg aardappelen
    1 blikje erwtjes en worteltjes
    200 gr. ham
    1 appel
    5 augurken
    4 el zilveruitjes
    1 grote ui
    5 el mayonaise
    2 el augurkenazijn

    Kook de aardappelen (of kook de dag ervoor teveel) en laat ze afkoelen.
    Maak ze zo fijn als je de salade wilt laten zijn.
    Laat het blik erwtjes en worteltjes uitlekken en snijd de worteltjes in stukjes.
    Snijd de ham in blokjes en hak de appel, augurk, zilveruitjes en ui fijn.
    Meng alles luchtig door de aardappelen.
    Vermeng de mayonaise met het augurkennat en schep dit door de huzarensalade.
    Laat de smaken een uurtje intrekken.
    Garneer met tomaat, augurk, zilveruitjes en hardgekookt ei.

    Bonte maissalade:

    6 tomaten
    1 kleine komkommer
    1 blik maiskorrels
    1 kleine ui
    sap van 1 citroen
    8 el olie
    zout en peper
    knoflookpoeder
    4 el gehakte peterselie

    Was en droog de tomaten en snijd ze in stukjes.
    Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en snijd de helften in dunne schijfjes.
    Laat de maiskorrels uitdruipen en bewaar 1 el van het vocht.
    Schil en hak de ui.
    Meng het citroensap met olie, ui, sap van de mais, zout, peper en knoflookpoeder.
    Leg de stukjes tomaat midden in een kom, schik de komkommerschijfjes eromheen en strooi langs de rand de maiskorrels.
    Giet de slasaus er overheen en daarover de gehakte kruiden.
    Lekker bij gegrillde worstjes, varkenskarbonades.

    Kipsalade:

    4 kipfilets
    1 ltr. water
    2 bouillontabletten
    1/2 tl zout
    1 grote appel
    citroensap
    1 zure augurk
    2 el zure room
    4 el mayonaise
    mierikswortel
    zout en peper
    suiker
    enkele blaadjes sla

    Breng het water met de bouillontabletten en zout aan de kook.
    Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip heel zachtes gaar trekken in 20 minuten.
    Laat daarna afkoelen.
    Snijd het kippenvlees en de appel in blokjes, besprenkel de appel met citroensap en snijd de augurk in stukjes.
    Meng dit alles in een kom.
    Roer de zure room door de mayonaise en roer er naar smaak mierikswortel, zout, peper, citroensap en suiker door.
    Giet deze saus over het kippenmengsel en laat het 15 minuten staan.
    Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er het kipslaatje op.

    Kipsalade met banaan en kerrie:

    3 kipfilet
    1 tuinkruidenbouillontablet
    1/2 komkommer
    3 harde tomaten
    peterselie
    2 gekookte aardappelen
    2 rijpe bananen
    4 el olie
    2 el citroensap
    1/2 tl kerriepoeder
    zout en suiker
    1/2 liter blik perziken

    De kipfilet gaarkoken in 1/2 ltr. water met het bouillontablet en wat zout.
    Het kippenvlees in stukjes snijden/trekken.
    De ongeschilde komkommer in kleine blokjes snijden en de tomaten in stukjes.
    De peterselie fijnhakken.
    De stukjes kip voorzichtig omscheppen met de komkommerblokjes, stukjes tomaat, fijngehakte peterselie en de in blokjes gesneden gekookte aardappelen.
    Vermengen met een sausje van de fijngeprakte bananen, de olie, het citroensap, kerriepoeder, wat zout en iets suiker.
    Het slaatje in een schaal doen en garneren met uitgelekte schijfjes perzik.


    Thais

    Twee weken geleden kocht ik op de markt een aantal rode pepers die ik aan het drogen ben.
    Zo worden ze intenser van smaak. Nadeel is wel dat ze er op het laatst niet erg fraai meer uit zien.
    Ik gebruikte er een paar: ik had zin in heet. En wat anders dan Thais, waar de smaken vaak zo
    goed combineren met het hete van de chili pepers. De volgende recepten zijn voor één person.

    Garnalensalade:

    5 rauwe garnalen, schoongemaakt.
    1/2 rode peper (of meer), fijngesneden
    half sjalotje gesnipperd
    bosui gesnipperd
    stengel bleekselderij in kleine stukjes
    1 el lichte sojasaus
    1 el vissaus
    sap van een halve citroen
    1 tl palmsuiker
    snufje zout
    vier of 5 little gem blaadjes
    Bak de garnalen gaar, gooi de rest van de ingrediënten (behale de sla) door elkaar en dien dan op de sla op.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!