TIRAMISU
Voor 12 personen::
3 eieren 3 eierdooiers 150 gr fijne suiker 2 zakjes vanillesuiker 750 gr mascarpone 300 gr boudoirs 2 dl koude sterke koffie 1 borrelglaasje amaretto 2 eetlepels cacaopoeder.
- Splits de eieren. Klop de 6 eierdooiers los met de suiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels water tot een schuimige crème. Gebruik eventueel de mixer-klopper. - Voeg de mascarpone toe en bewerk tot een luchtige, gladde crème. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de crème. - Vermeng de koffie met de amaretto. Dompel de koekjes er een voor een in en schik ze in laagjes in een diepe, rechthoekige vorm. - Schep op elke laag koekjes een portie mascarponecrème. Eindig met een laag crème en strijk de bovenkant glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met gezeefd cacaopoeder.
|