Inhoud blog
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Koken en bakken

    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TIRAMISU

    Voor 12 personen::

    3 eieren
    3 eierdooiers
    150 gr fijne suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    750 gr mascarpone
    300 gr boudoirs
    2 dl koude sterke koffie
    1 borrelglaasje amaretto
    2 eetlepels cacaopoeder.

    - Splits de eieren. Klop de 6 eierdooiers los met de suiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels water tot een schuimige crème.
    Gebruik eventueel de mixer-klopper.
    - Voeg de mascarpone toe en bewerk tot een luchtige, gladde crème. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de crème. 
    - Vermeng de koffie met de amaretto. Dompel de koekjes er een voor een in en schik ze in laagjes in een diepe, rechthoekige vorm.
    - Schep op elke laag koekjes een portie mascarponecrème. Eindig met een laag crème en strijk de bovenkant glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met gezeefd cacaopoeder.

    13-01-2009 om 20:56 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IJS MET SABAYON

    Benodigheden voor 8 personen.

    1 liter vanilleroomijs                                       
    4 eierdooiers
    4 eetlepels poedersuiker
    4 eetlepels zoete witte wijn
    6 mandarijntjes
    1 pak koekjes

    Meng al de ingredienten in een kom en plaats in warmwaterbad.
    Klop goed tot het mengsel schuimig en licht wordt en begint
    te dikken. Neem van het vuur en klop nog gedurende een
    minuut verder. Giet de sabayon op het ijs en versier met wat mandarijntjes
    en een koekje.
    De sabayon wordt lauw of koud opgediend.
    Men rekent een halve eierdooier per persoon.

    12-01-2009 om 19:56 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!