Inhoud blog
  • JUST WHAT IS A FLUFFY
  • Fluffy Mika.
  • Terug van weggeweest.
  • Het weekend
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Doortje en Rusty
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Norfolk Terriers
  • Rusty de Norfolk Terrier

    14-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21 augustus word onze Rusty 6 maanden.

    Hoog tijd dus voor een drastische plukbeurt, Norfolks worden namelijk geplukt, dus nooit getrimd of iets dergelijks, daar we dit zelf niet kunnen hebben we het geprobeerd via een hondensalon, hiervan vond ik er een drietal in Lommel via de gouden gids, ik begon in het lijstje met het bovenste telefoonnummer, daar kreeg ik vlug te horen dat de zaak tijdelijk wou sluiten omwille van vakantie, maar dat er een stagiaire Sofie werkzaam was die bij toeval ook een Norfolk bezit.

     

    Sofie heeft een Norfolk reu van 7 maanden “Dash” genaamd, Sofie had onmiddellijk tijd voor Rusty, het resultaat was subliem Rusty was nauwelijks herkenbaar maar hij ziet er nu een stuk beter uit. Norfolks worden voor de kwaliteit van de vacht best om de drie maanden geplukt, daar Sofie goed werk levert mag ze dit voor Rusty blijven doen wat ons betreft.

     

    We hadden enkele foto’s naar Rusty’s fokker gestuurd, ook daar vonden ze het resultaat prachtig, Rusty lijkt heel veel op zijn moeder “Doortje”.

     

    Ik heb de laatste twee maanden geen berichten meer geschreven, niet dat ik niets te melden had maar gewoonweg geen tijd. Rusty was vanaf de start al een ontsnapping kampioen, dus ben ik drukdoende geweest met het plaatsen van nieuwe schuttingen, poortjes, extra terras enz…

     

    Alsof dat niet voldoende was ook nog een kennel in elkaar getimmerd en wat voor een, de inspiratie heb ik opgedaan in het hondenpension “Hoogmaatheide” een hondenfokker die ook opvang regelt tijdens de vakantie. http://www.hoogmaatheide.com/old/

     

    De hondenrennen waren echt diervriendelijk ingericht en Rusty heeft er 2 weken doorgebracht tijdens onze reis naar Groot Brittannië, honden mogen het verenigd koninkrijk pas binnen als ze ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid) en na een positief bloedonderzoek minimaal  7 maanden voor vertrek, Rusty is dus nu nog te jong. Normaal was de afspraak dat Rusty op vacantie zou gaan bij de fokker, echter is Rusty tot op de dag van vandaag heel erg wagenziek en hebben we helaas van onze plannen moeten afzien. Ik weet zeker dat hij nergens beter opgevangen had kunnen worden dan bij de familie Tamboer (fokker van Rusty).

     

    Ook hier had Sofie goede raad meegegeven, we moesten eens proberen met druppels Bachbloesems, hiervan zou de hond rustig worden tijdens de autorit, ze had Rusty enkele druppels toegediend voordat ik hem kwam ophalen, ik moet zeggen tijdens de terugreis naar huis had we geen probleem met Rusty. Een ander product D.A.P. genaamd zou de trips gemoedelijker moeten maken, het laatste moeten we nog uitproberen, ik heb alvast een staaltje meegekregen.

    De resultaten zal ik zeker meedelen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/02-15/02 2009
  • 14/08-20/08 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Rusty en zusje Fientje
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!