Ik ben Victor, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Salamonszegel.
Ik ben een man en woon in Deurne (Antwerpen) (Belgie) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 25/07/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Alles wat met de natuur te maken heeft.
De algemeenste bij de lecanoras met bruine apotheciën met witte rand.
Komt voor op gladde schors van loofbomen alsook op takken verweerd hout,soms ook op muren deze vond ik op betonnen platen afsluitmuur van een tuin te kessel.
Een kleine groep van schelp- tot niervormige, ongesteelde, witte of crème-gelige Plaatjeszwammen.
Enkele zijn alleen op grond van microscopische kenmerken van elkaar te onderscheiden. Op takjes en takken, soms op stengels van kruiden in loofbossen op arme grond
Vruchtlichaam met waaiervormige hoeden zeer smal aan de basis aangehecht,bovenzijde okergeel tot bruinig met een lichtere groeirand en fijn gezoneerd,onderzijde grijzig geel bij beschadiging fel geel kleurend.
Komt voor op dode stammen van loofbomen vooral elzen en wilgen en meestal in moerasbossen
Plaatjeszwammen met klokvormige tot uitgespreide hoedjes, die tussen en op mossen en op hout leven. De meeste soorten zijn alleen op grond van microscopische kenmerken zeker op naam te brengen.
Het wordt van 1 tot 8 cm groot en is kleverig, het mycelium groeit in het hout, waarna in de herfst de vruchtlichamen worden gevormd. De soort leeft als saprofyt op sterk vermolmde stronken en stammen van naaldbomen.
Bolvormige hoek verschijnt als een grote trommel stok, word dan vlak met een verhoogd centrum kan een diameter van zo een 25cm halen. Onder de hoed langs de steel is er een verschuifbare, van boven witte en van onderen bruine ring en een knolvormig verdikte voet. Groeit op weinig bemeste graslanden en bermen en loofbossen.
Ook wel runbloem genoemd,onregelmatig kussenvormig, vaak met kruipspoor Plasmodium is geel. Het plasmodium is het zich op en over een substraat voortbewegende, zich voedende plasmastadium van een Slijmzwam. Heksenboter voedt zich met micro-organismen. Neemt volgens recent onderzoek enorm veel metaal op. Heksenboter komt zowat in de hele wereld voor op dood hout.
Dit grijswitte schelpvormige paddenstoeltje komt praktisch overal voor behalve op Antartica. Het is viltig behaard en verschrompelt in koud of droog weer, om zich bij vochtig weer terug zijn typische waaiervorm aan te nemen. In de herfst tot het voorjaar te vinden op dood hout van loofbomen, ook op takken van loof- en soms van naaldbomen. Wordt tegenwoordig ook gekweekt en medicatie uit gemaakt die tegen baarmoederhalskanker wordt gebruik.
De Nestzwammetjes zijn kleine paddenstoeltjes met bekervormige vruchtlichamen waarin als een soort eieren de sporenkapsels liggen, De bekertjes van het Gestreept nestzwammetje zijn 10 tot 15 mm hoog en staan bij rijpheid bekervormig open, bij jonge exemplaren is de beker bedekt met een wit vlies. deze komen voor tussen vermolmd hout en op de bodem in het bos,grof strooisel, stronken, takken en twijgen van loofbomen en struiken.