Nou dit is ff wat anders : Een stukje jeugd sentiment,van toen ik nog op zeeslepers van smit heb gevaren. Ik was toen 18 jaar (Jeee was vliegt de tijd zeg al 31 jaar geleden dus pfffff)
Het is zondag, even de deur uit en bij ons achter de dijk aan de IJssel het parkje in. En wat zie ik ??? Een schaapskooi, met zwarte schaapjes aaaaaaaaa wat leuk. En plotseling...........je raadt het nooit......................... Steekt er een Lama z'n kop naar buiten .Zie ik hier een Lama ?????????????nou ja Heel nieuwschierig komt hij naar buiten en kijkt mij net zoals ik hem heel verbaast aan. Krijg nou wat er komt er nog een bij staan .Komen daar geen hele rare lammetjes van ? hahahahahahaha.
Klik maar op de foto
thunderjack
nou daar ben ik dan best wel leuk deze site mischien krijg ik nog wel kijkers en kan ik in de toekomst er veel leuke dingen opzetten dus kijk mee zal ik maar zeggen en oordeel zelf wat je er van vindt
17-09-2007
Reunie van de lagere school de Malberg in Goor.
Ja 't is alweer 37 jaar geleden dat ik daar op school heb gezeten. Eigenlijk was het als ik er goed over nadenk niet echt een leuke tijd. Ik heb daar met mijn ouders en twee jongere broertjes 6 jaar gewoond. Wij kwamen nl uit Deventer ( de grote stad ) En mijn vader vestigde zich daar met de winkel "DUMPPALEIS" met dump en camping artikelen.
Maaaaaaaar..... na zelf veel kattekwaad te hebben uitgehaald en veel gepest te zijn, vond ik het toch erg leuk en spannend tegelijk, elkaar weer na zo'n lange tijd eens terug te zien.
W8 efffffffffffffe een schoolfoto uit 1970 zesdeklas ik zit op de tweede rij tweede van links whahahahaaaaaa kiek moar effn Da's even schrikken he, Nou de reunie zelf was heel erg leuk, maar ook heel gaotisch, we zouden bv gaan klootschieten maar door al dat gelul van ons is daar geen "klooten" van terecht gekomen hahaha. En ook weet ik niet van iedereen die er bij was hoe het verder in hun leven is gegaan en wat ze allemaal uiteindelijk geworden zijn hahaha Maar ja al met al was het harstikke leuk en de tijd vloog voorbij we moeten dit zeker nog eens over doen. Nou kijk eerst maar even naar ons.
15 september 2007 er zitten best wel een paar leuke plaatjes bij doeiii
HEB OOK NOG WAT GEVONDEN OVER GOOR ZELF BEST WEL HEFITIG IN DIE TIJD.
HIERONDER STAAT HET VERHAALTJE . Goor verkreeg in 1263 stadsrechten, en het is waarschijnlijk dat tegelijkertijd een wapen en/of zegel is aangenomen. Zeker is dat er een afdruk bestaat van een zegel uit 1410, waarop een gevoet kruis vergezeld van 4 zesbladerige rozen. Op een later zegel, met afdruk uit 1568 komt deze voorstelling voor als wapen. Het wapen komt ook voor op een gevelsteen uit 1648, nu echter met vijfbladerige bloemen.
Het schijnt dat Goor voor de verlening van de stadsrechten gebruik heeft gemaakt van het wapen van de graven van Goor. Dit wapen zou een posthoorn vertoond hebben. Enige historische bewijzen ontbreken echter.
De voorstelling van het wapen is niet duidelijk. De stadsrechten werden verleend tijdens de regering van bisschop Hendrik van Vianden van Utrecht. Zijn wapen vertoonde geen rozen of kruis.
Er bestaat nog een aardige legende over de verlening van het wapen. Na de verlening van de stadsrechten werd geen wapen aan Goor verleend. Hoewel de burgerij veelvuldig pogingen deed bij de bisschop als hij te Goor verbleef, bleef wapenverlening uit. Uiteindelijk verloor de burgerij het geduld en toen de bisschop Goor bezocht, werd hij door de burgerij staande gehouden. Zij verlangden dat hij op zeer korte termijn een wapen zou verlenen. De bisschop werd kwaad vanwege de onbeschaamdheid van de burgerij en haalde een bosje mispels uit zijn zak en wierp deze vervolgens in verse koemest.(vandaar mischien wel de naam GOOR hahaha) Hij riep daarbij uit dat dat het wapen van de stad zou worden. De burgerij trok zich niets aan van de als belediging bedoelde uitspraak,( en haalde de mispels uit de stront )en plaatste de bloemen in een wapen. De bisschop verleende daarop het wapen met toevoeging van het kruis.
In 1819 werd het wapen verleend met een vijfbladerige kroon, aangezien Goor als stad zitting had in de provinciale Staten.
Lees even door dit is ook wel even leuk te weten !!!!!
Bandijk is een eeuwenoude verhoogde weg door het moeras rond Goor
De eeuwenoude Bandijk in Goor is anderhalve kilometer boeiende historie . Eeuwen geleden moeten inwoners van de marken in het richterambt Delden hout en arbeidskrachten leveren om de hoge weg door het moeras, de enige toegangsweg vanuit Deventer naar Twente, te onderhouden. Passanten betalen al in 1328 tol voor het gebruik van de Bandijk.
In de Tachtigjarige Oorlog in 1581, is twee weken lang om het bezit van de strategisch belangrijke Bandijk gevocht. De koning van Spanje legert in Goor een garnizoen soldaten. De drosten van Twente, Johan van Voorst, en de drost van Salland, Eggerick van Ripperda - heer van Goor, willen het garnizoen verjagen.
Maar zij verslikken zich bij de inname van de tweede schans, ergens aan het einde van de Grotestraat bij de Bleekstraat en de Hengevelderstraat in hartje Goor. Zonder toestemming van Willem van Oranje hebben zij overste IJsselstein opdracht gegeven aan te vallen. Maarten Schenk, die het Spaanse garnizoen te hulp komt, dringt het staatse leger terug tot het huis Scherpenzeel dat, net als de Grote Kerk, totaal wordt vernield.
IJsselstein komt met een kleine 1000 soldaten uit de richting Deventer over de eeuwenoude dijk in het laag geleden en heel natte deel van het Reggedal. Het staatse leger verovert een schans bij de Oude Kerk in Goor en probeert daarna een tweede schans op het Schild in te nemen, maar dit mislukt. Spaanse troepen onder Maarten Schenk voeren vanuit Haaksbergen een tegenaanval uit. Hij schiet net op tijd te hulp. De strijd duurt bijna twee weken.
De landdrost van Zutphen, Seijno van Dorth schrijft dat de soldaten van IJsselstein zich moeten terugtrekken. Zo'n 60 man heeft zich in een windmolen (de ABN bank staat er nu aan de Grotestraat) verschanst, maar zij sneuvelen vrijwel allemaal.
Maar na een felle strijd moeten zij ook deze schans prijsgeven. De staatse soldaten trekken zich terug in het huis Scherpenzeel, waar zij nog twaalf dagen standhouden. Uit een brief van het Goors gemeentebestuur in 1604 blijkt dat IJsselstein bevel heeft gegeven de kerk en de kerktoren (deze was nl een uitkijkpost )uit strategisch oogpunt in brand te steken voordat zij zich terugtrokken in het huis Scherpenzeel.
Behalve IJsselstein, wordt de drost van Salland, Eggerik Ripperda (heer van Heeckeren, Weldam en Boxbergen) en luitenant-stadhouder van Overijssel, de drost van Twente, Johan van Voorst tot Grimbergen en R. van Ittersum tot Nijenhuis gevangen genomen en in slot Blijenbeek van Maarten Schenk opgesloten.
wel spannde tijden daar in Goor wist niet dat er zo gevochten is in die tijd . nou dat was het voorloopig weer even doeiiiiiii ........
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
KLIK op mijn web link en je ziet mijn fotos one line en dan links boven kun je uitzoeken Klik dan op rechter onderhoek voor diavoorstelling en onder fun staat Muziek kijk zelf maar
Ik ben Sjaak , en gebruik soms ook wel de schuilnaam thunderjack.
Ik ben een man en woon in Deventer (Nederland) en mijn beroep is service coördinator.
Ik ben geboren op 08/02/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: muziek- reizen-sport -fotograferen en filmen .