Ingredienten voor ongeveer 12 stuks: 125 gr kwark 300 gr bloem 3/4 zakje bakpoeder 1 tl zout 4 el melk (koud, anders gaat de bakpoeder al werken) 4 el olie 1 ei Vulling: 200 gr gehakt 1 uitje, gesnipperd Wat takjes peterselie, gehakt Zout en peper Komijn Paprikapoeder 1 tomaat Verder: 1 eigeel losgeklopt met een beetje water Sesamzaadjes
Bereiding: Klop kwark los met de melk, olie en het ei. Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg dat toe (het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt als het te veel plakt). Kneed tot een zacht en soepel deeg (hoeft niet te lang). Doe in een plastic zakje en laat een kwartier in de koelkast rusten. Bak het gehakt bruin in een pan met een beetje olie. Voeg de ui, peterselie en kruiden toe en bak even mee. Rasp dan een tomaatje en doe dit erbij, laat even meebakken en zorg dat al het vocht eruit is. Laat dit afkoelen.
Verdeel het deeg in twee bollen en rol deze uit tot een cirkel. Snijd uit elke cirkel 6 punten en leg aan de brede kant wat gehakt. Rol strak op en buig tot een croissantje (zorg dat de ount onderop zit, anders gaat de vorm open). Leg ze ope en bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 15 minuten.