Ingredienten: 250 gr gehakt 100 gr geraspte Parmezaanse kaas (ik heb bij de Lidl zo'n zakje gekocht) 1 ei 1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 uitje 1 teen knoflook Basilicum (vers of gedroogd) Rasp van 1 citroenschil of wat citroensap Zwarte peper en zout Olie of boter om in te bakken
Bereiding: Snipper het uitje fijn en snijdt de knoflook of pers deze. Fruit dit samen voor 2 minuten in een pan met olie of boter op zacht vuur. Voeg dan de gepelde tomaten (in stukjes) of de tomatenblokjes toe. Ook de tomatenpuree en basilicum erbij. Even goed roeren en ongeveer 30 minuten laten pruttelen op zacht vuur. DRaai ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt eerst met de peper, het ei, citroenrasp (of sap) en 75 gr van de Parmezaanse kaas. Draai er kleine balletjes van. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Pureer de saus in een blender, met een staafmixer of in de keukenmachine. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar in een pan en voeg ze dan toe aan de tomatensaus. Nog even doorwarmen en wat Parmezaanse kaas erdoor roeren en eventueel nog wat zout en peper voor de smaak. Serveren met spaghetti en een salade. Je kan de rest van de Parmezaanse kaas er nog over strooien als je dat lekker vindt