Ingredienten:
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 tl zout
25 gr boter
300 ml lauw water (ongeveer)
Vulling:
250 gr gehakt
1 groene paprika in hele kleine blokjes
1 ui, heel fijn gesnipperd
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 teentje knoflook, geperst (of 1/2 tl knoflookpoeder)
Snufje paprikapoeder
Verder:
1 eidooier
Beetje water
Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden, paprika en ui. Maak er kleine staafjes van en bak ze in wat olie of boter gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.
Meng bloem met gist en boter en voeg water toe tot je een deeg kunt vormen. Kneed dan het zout erdoor en kneed voor 15 minuten.
Laat dit een uur rijzen.
Maak dan bolletjes en rol die uit, leg er een staafje op. Vouw de zijkanten over het staafje en rol het dan op. Leg op een bakplaat met bakpapier en maak 3 sneetjes in de bovenkant. Bestrijk met eidooier en bak ze op 220 graden gaar in ongeveer 15 minuten