Bowlskalender

Belangrijke Bowlsdata

Hoofdpunten blog merelcurver
  • Eindstand clubkampioenschap Merelcurver
  • Eind ranking sb pairs en VCBF 2013 2015
  • EINDSTAND SB SINGLES + Ranking
  • stand clubkampioenschap
  • RANKING VCBF
    Hoofdpunten blog cbclembeke
  • tornooi Potters
  • BK TRIPLES IN DIEPENBEEK
  • tornooi BREDA
  • jubileumfeest
  • eindstand WK 2012
    SMBC Herentals
    Blijf op de hoogte van wat er in onze Curve Bowls club gebeurt.
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Triples in Zomergem: verslag
    SMBC Herentals nam zondag met drie ploegen deel aan het Belgisch kampioenschap voor triples.
    Twee daarvan sneuvelden helaas in de groeprondes. Zowel de ploeg Louis Helsen, Paula Geens en Jonathan Payne als de ploeg Sibe Laureys, Suzanne Geens en Dimitri Payne konden slechts 2 van de 4 matchen winnen. Omdat slechts de eersten van de groep doorgingen was dit helaas niet genoeg.



    Onze derde ploeg daarentegen.....

    Romain Papen, Rik Maes en René Maes wonnen 3 van hun 4 groepmatchen. Ondermeer een 12-1 score getuigde van een goede vorm. Hun vierde match verloren zij nipt tegen bewezen kampioenenploeg van Lembeke met Raf van Bouchaute en Willy Van Lantschoot. Hoewel ze die match eigenlijk doorgaans domineerden.
    3 van de 4 bleek genoeg om als groepswinnaar door te gaan naar de kwartfinale.

    In de kwartfinale namen ze het op tegen een ploeg uit Merelbeke. In de eerste drie ends leek het behoorlijk mis te gaan, de score liep op tot 5-0. In het vierde end wist skip René Maes eindelijk het tij te doen keren. Hij verandere één punt tegen, in vier punten vòòr Herentals. Vanaf deze 4-5 score wisten ze vlot de match te winnen.

    De halve finale: hier moesten ze aan de slag tegen een ploeg van St. Lambrechts-Herk. Verrassend, omdat zij wonnen in de kwartfinale tegen een ander voormalig kampioenenploeg onder leiding van André Heyman. Deze ploeg, met als skip Raoul Hayen, bleek een grote uitdaging voor ons drietal. De strijd om een finaleplaats was een heel spannende. SMBC Herentals kon door de match altijd een of twee puntjes voor blijven, maar op het laatste end dreigde het even mis te gaan. 4 bollen van zowel Rik als Romain kwamen te kort en bijgevolg lag de tegenstander met genoeg punten om te winnen...
    Op zo'n momenten heb je natuurlijk een skip nodig; Laatste man René Maes slaagde erin een perfecte bol tussen die van de tegenpartij te wringen.
    Gejuich en gespring alom... SMBC Herentals plaatst zich voor de finale!!!

    Alsof het geschreven stond... in de finale nemen ze het op tegen de enige ploeg waarvan ze vandaag verloren hadden. Raf van Bouchaute, Willy Van Lantschoot en Julia Coppens. En wat een match.
    0-3 achter, 3-3, 6-3 voor, 7-3, 8-5 voor met nog 2 ends te gaan. Kwaliteit was ruim aanwezig van beide ploegen, zoals je verwacht van een Belgisch Kampioenschapsfinale. Op het voorlaatste end kon de ploeg van Lembeke nog 2 puntjes maken en kwam de score op 8-7 voor SMBC Herentals met nog één end te gaan. Punt maken zou genoeg zijn... Helaas, skip René Maes moest vechten om het op één punt voor de tegenstander te houden.
    Zo eindigde de finale op 8-8!!!!

    Extra end! Dit end verdient een alinea op zich...
    SMBC Herentals wonnen de toss, wat betekende dat zij de allerlaatste bol hadden in de finale.
    De eerste man van Lembeke legde geen bal bij de jack. Rik wel! Een raakbol juist erachter, tot tweemaal toe, fantastisch gewoon. Deze bleven echter niet liggen omdat de tweede tegenstander ze wist weg te duwen. Aan Romain om dit te herstellen: dat deed hij. Hij legde zijn bol, nogmaals, perfect achter en tegen de jack. Applaus en gejuich van de toeschouwers en Romain zelf, dit leek een virtueel matchpunt. Zijn bol was nu moeilijk weg te spelen door de tegenstander.
    Tenzij: Hoewel René vroeg om rechts vanachter een bol te plaatsen, als verdediging, kwam Romain te kort. Hij legde zijn bol vlak naast zijn vorige, zodoende was het doelwit groter voor de tegenstander. En inderdaad, de bol van Raf leek volledig op zijn doel af te gaan; op de twee bollen van Romain, maar hij stopte op de laatste en ging niet aan punt liggen!
    Een bijzonder tactische bol van René om de linkerkant af te dekken maakte het nog moeilijker voor de allerlaatste kans van de tegenstander. Hij kon de jack nu niet meer naar hun achterste bollen duwen maar moest er zelf bij gaan liggen. Dit bleek iets te veel te zijn en zijn bol ging voorlangs.
    René hoefde zij laatste bol niet meer te spelen! SMBC Herentals werd Belgisch Kampioen!!!
    Veel appreciatie van de toeschouwers en dan mocht ons drietal hun trofee in de lucht steken!

    Proficiat René, Rik en Romain!!!!!



















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Nuttige Links
  • officiële site van VCBF


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!