Inhoud blog
  • E-shop voor senioren
  • Maak je tuin digitaal op MijnTuin.org
    Zoeken in blog

    Seniorennet.be - Surftips
    De handigste sites op een rijtje
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-shop voor senioren
    Ook de Belgische e-commerce heeft intussen de senior ontdekt. En zo ontdekten wij Majores.be voor u. Majores is wellicht 's lands eerste boetiek die zich focust op de derde leeftijd.

    Majores.be wil producten aanbieden "die het leven van de senioren vergemakkelijken op vier domeinen: het welzijn, de leefomgeving, entertainment en multimedia". Onder de voorgestelde producten, vinden we iPads terug, alsook keukenaccessoires, electrische fietsen en digitale klokken. Kortom, eigentijdse producten die het leven veraangenamen maar dan wel steevast voorzien van eenvoudig bedieningspaneel.

    De levering van producten van de onlangs gelanceerde webwinkel is gratis in België. Meer nog: Majores.be biedt een gepersonnaliseerde dienst met levering, montage en uitleg van het gebruik van het product. Zoals de senior het graag wil.

    03-12-2010 om 11:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je tuin digitaal op MijnTuin.org
    Gezegend met groene vingers, een passie voor de tuin? Dan is MijnTuin.org misschien wel geknipt voor jou. Op deze site van Belgische bodem heb je de mogelijkheid om een digitale versie van je tuin te maken die je helpt bij het onderhoud van je échte tuin.

    Wanneer moet ik mijn hibiscus snoeien? Wanneer moet ik mijn hosta bemesten? Moet ik die rozenstruik verplaatsen? Neem een gratis account bij MijnTuin.org en de site vertelt je nauwgezet wanneer er ergens actie moet worden ondernomen. Eens je een account hebt kan je alle planten toevoegen aan je eigen digitale tuin. Vanaf dat moment zal je specifieke informatie ontvangen over die planten: wanneer en hoe te snoeien, te bemesten, enzovoort.

    De plantenpagina's werken gelijk een soort Wikipedia. Iedereen kan er plantenfiches, foto's en video's toevoegen. MijnTuin.org wil namelijk ook een 'sociaal platform' zijn. Op die manier wordt de site een vergaarbak van alle tuinkennis die beschikbaar is.

    03-12-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    07-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoek en vind de ideale planten voor in jouw tuin
    Het is nog wat fris voor de tijd van het jaar en toch, de tuin lonkt naar je groene vingers. Ook vanuit je computerzetel kan je trouwens al wat tuinwerk verzetten. Een site als Zoek je plant, bijvoorbeeld, is prima online tuingereedschap.

    Ze biedt je de mogelijkheid om de ideale planten voor jouw tuin te kiezen op basis van door jou ingestelde criteria. Welke kies je bijvoorbeeld voor een schaduwplek, of een plaats in de volle zon? Welke groeihoogte en bloemkleur prefereer je? De keuzemodule op deze website helpt je op weg. Het is ook mogelijk om de eigenschappen van meerdere planten naast elkaar te leggen en zo planten te vergelijken. Het wat mooie plantjes gevonden, dan kan je die bij je favorieten plaatsen zodat je ze later meteen terug kan bekijken.

    De site is een initiatief van onder meer het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

    07-05-2010 om 12:48 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    03-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virtuele tour door het Achterhuis van Anne Frank
    Het Achterhuis in Amsterdam waar Anne Frank tijdens de oorlog ondergedoken zat, werd deze week precies vijftig jaar geleden als museum in gebruik genomen. Het museum is een bezoekje meer dan waard, maar ook op de website kan je al heel wat bekijken. In het zopas gelanceerde 'Achterhuis Online' kan je namelijk een virtuele, driedimensionale ontdekkingstocht maken door de kamers van de onderduikplek. Een bijzondere fraaie manier om het jubileum luister bij te zetten.

    Het virtuele bezoek begint bij de boekenkast in de archiefkamer, die eigenlijk een draaideur naar de schuilplaats is. Bijzonder is dat je, anders dan in het museum, de vertrekken ook ingericht kan bekijken. In het museum zie je enkel lege vertrekken, mede als symbool voor de leegheid die de weggevoerde Joodse onderduikers achterlieten.

    Jaarlijks bezoeken ongeveer een miljoen mensen het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het museum bereikt langzamerhand de grens van de dagelijkse bezoekerscapaciteit. Met het 'Achterhuis Online' is het museum wereldwijd voor iedereen toegankelijk. Het is een knap geanimeerde tour, die je heel even de benauwde sfeer van het onderduiken laat ervaren.

    03-05-2010 om 13:13 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online hulpje bij (beginnen te) lezen
    Lees je graag of wil je beginnen te lezen? Dan is dit initiatief van de openbare bibliotheek van Heist-op-den-Berg zeker en vast de moeite. De webstek Start To Read biedt een volledig stappenplan voor de beginnende of gevorderde lezer, dat je helpt bij het vinden van boeken die aansluiten bij jouw interesses en je een houvast biedt om met boeken aan de slag te gaan. Eerst kies je je leesprofiel: wat voor soort boeken lees je graag?. Aan de hand van dat profiel kan je boeken beginnen kiezen. De zogeheten coaches selecteerden telkens een aantal boeken per profiel, zowel voor beginners als voor gevorderden. Radiopresentatrice Friedl' Lesage is meter van het project.

    Toch liever meer persoonlijke begeleiding? Dan kan je terecht in de bibliotheek van Heist-op-den-Berg waar de Start To Read-coaches op bepaalde tijdstippen aanwezig zullen zijn om je met raad en daad bij te staan.

    18-04-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleef de lente en bekijk de lentevogels
    We zijn medio april en het begint al behoorlijk te kriebelen, die lente. Om echter volledig in voorjaarsferen te geraken, serveren we je deze surftip. Beleef de Lente is een project van de Nederlandse Vogelbescherming en stelt je in de gelegengheid om acht vogels te bespieden tijdens hun broedtijd. Er zijn acht webcams gevestigd in de nesten van de typische lentevogels oehoe, ooievaar, steenuil, torenvalk, boomklever, boerenzwaluw, kerkuil en koolmees. Lees elke dag het commentaar van deskundige webloghouders, bekijk de filmpjes met de hoogtepunten en praat mee op het forum. Het doorlopende live schouwspel van deze gevleugelde vrienden duurt traditiegetrouw van maart tot en met juni.

    16-04-2010 om 21:33 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke films zijn er op tv vanavond?
    Een even eenvoudige als doeltreffende site voor de filmliefhebber. Een overzicht van alle speelfilms die je vanavond, morgen en de komende week kan bekijken op de Vlaamse zenders, de Nederlandse publieke zenders en de BBC. Elke rolprent wordt voorzien van waardering en omschrijving onttrokken aan de Internet Movie Database, plus verwijzing naar de beoordelingen op het Nederlandse Moviemeter. Om de service compleet te maken krijg je bij elke film een trailer of fragmentje vanop YouTube.
    films.dominiek.be

    16-04-2010 om 21:31 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trends in online dating
    Internet is en blijft hét toevluchtsoord voor zoekende singles die geen geboren caféversierders of kantoorflirters zijn. Naast de gevestigde namen in datingland - Meetic (sinds kort Lexa.be), Relatieplanet, Be2, noem ze maar op - komen we daardoor regelmatig nieuwe initiatieven tegen. Het zijn overwegend sites die het net even anders doen dan die gevestigde orde, of sites die specifieke doelgroepen willen aanspreken. We zetten de opvallendste nieuwskomers en trends op een rij.

    yesnomayB.nl: jouw smaak herkennen
    'Revolutionair' noemt deze Nederlandse site haar systeem, facespin gedoopt. Je ziet iemands foto en een aantal karaktereigenschappen en kan daarbij direct aangeven of je deze persoon wilt ontmoeten: yes, no, of maybe. Op basis hiervan bepaalt het systeem in de toekomst wie er goed bij jou past. Daarnaast worden je favoriete vrijgezellen opgeslagen. "Simpel en leuk!", zeggen de makers. Zie ook de demo. http://www.yesnomayb.nl/learn.php

    Do You Poken?
    Naar verluidt komt de poken-rage ook België aandoen. Een Poken is een USB-stick, maar in feite vooral een digitaal visitekaartje. Zodra je jouw Poken verbindt met je computer gaat hij vragen op welke sociale netwerken je een profiel hebt (Facebook, Netlog, LinkedIn, Twitter, …). Wanneer je nu een andere Poken tegenkomt kan je digitaal de handjes schudden met die andere Poken en zo de gegevens uitwisselen. Poken is zogezegd de logische volgende stap in het gebruik van sociale netwerken.

    Second Love: veilig vreemdgaan?
    Second Love is een nogal controversiële dienst, die voorjaar 2009 van start ging in Nederland en niet lang daarna ook in Vlaanderen. Grote verschil met de reguliere relatiemakers? Second Love is, zoals de naam al doet vermoeden, níet bestemd voor vrijgezellen! "Heb je behoefte aan avontuur omdat thuis de sleur heeft toegeslagen? Kom dan hier in actie", luidt het. Dat 'avontuur' kan gaan van een onschuldige flirt tot aan een daadwerkelijke ontmoeting, met 'alles' erop en eraan. Nu ja, buitenechtelijke pleziertjes zijn al zo oud als het huwelijk. Dat de site ondanks kritiek al aardig succesvol is, hoeft je dus niet te verbazen...

    Muslima.com, dating voor Moslims
    Niet nieuw, want al actief sinds 2004, maar wel pas sinds dit jaar in Nederlandstalige uitvoering. En ja, er staan ook vrouwen op, en nee, ze staan niet allemaal gesluierd op de foto. Het internet vervaagt ook een deel van de culturele restricties.

    Groen daten met EcoDater
    Ook vrijgezellen die betrokken zijn bij groen en de natuur hebben sinds kort hun eigen ontmoetingssite: EcoDater.com. De EcoDater-community richt zich op dating speciaal voor 'groene' mannen en vrouwen die leven volgens een “holistische lifestyle”. De doelgroep van de Engelstalige site bestaat uit veganisten, vegetariërs, biologische boeren, outdoor-liefhebbers, avonturiers en activisten. Ga je graag op restaurant, dan kan er alvast geen gekibbel ontstaan over vleesconsumptie.

    Twitterdating

    Twitter groeit als kool en het sociale netwerk met de korte berichtjes schijnt nu zelfs te evolueren tot de nieuwe manier van online daten. Immers, net als bij een profiel op een datingsite vertellen de - vaak persoonlijke getinte - Tweets (berichtjes) enorm veel over iemand, zo niet nog veel meer. Over werk, vakantie, interesses, levensstijl en zelfs dagelijkse gewoontes (allez, zaken die niet eens wil weten...).
    Hoe te werk gaan? Via search.twitter.com kan je eenvoudig Twitteraars opsnorren met dezelfde interesses als jij, desgewenst woonachtig in jouw regio. Zodra je iemand hebt gespot die je interessant vind, ga je deze persoon volgen, wat inhoudt dat alle tweets van deze persoon op jouw homepage verschijnen, van zodra je bent ingelogd. Wil je hierop reageren, klik dan op het reactiepijltje en geef een reactie. Zo ontstaat een laagdrempelige en vrijblijvende chat, die op den duur misschien wel uitgroeit tot iets heel moois... Met dank aan Twitter!

    Verkies je toch liever een reguliere datingsite, raadpleeg dan dit overzicht. Inclusief online seniorendating, maar da's inmiddels geen noviteit meer.

    28-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (1)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer info op Labelinfo.be
    Labelinfo.be werd pakweg een jaar geleden gelanceerd als online informatiedatabank op het gebied van duurzaamheidslabels. Het initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken (NBV) en zijn partners bleek al snel een succes. De site, met informatie over sociale of milieugerelateerde productlabels, zet bezoekers op weg naar meer duurzame aankopen en helpt consumenten en aankopers hun weg te vinden tussen de veelheid aan labels. Reden genoeg om het project uit te breiden.

    Labelinfo.be werd onlangs vernieuwd en uitgebreid met nog eens 15 nieuwe labels voornamelijk uit de bouwsector. Dit brengt het totaal op 49 verschillende labels. Daarnaast is het voortaan mogelijk om verschillende labels van 20 productcategorieën met mekaar te vergelijken. Voor elke categorie werden de belangrijkste criteria met mekaar vergeleken en werd een totaalscore op 100 berekend. Zo kan je in één oogopslag te weten komen welk label de strengste milieu- en/of sociale criteria heeft voor iedere productcategorie.

    Kortom, labelinfo.be biedt je nog meer dan voorheen een veilige weg door de jungle van de verschillende labels en maakt duurzaam aankopen veel eenvoudiger.

    24-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)
    20-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunst van de eenvoud op je bureaublad
    Er bestaan tal van websites waarop je gratis "behang" kan downloaden voor op het (saaie) bureaublad van je computer. Interfacelift en devianART bijvoorbeeld. Fraaie fotografie, fancy kleuren en kunstzinnige hoogstandjes te over! Zeker niet saai dus, maar misschien wel wat te druk. De desktop moet immers bovenal functioneel zijn (de icoontjes duidelijk zichtbaar) en een beetje rustgevend: je kijkt er elke dag tegen aan. Zie daar onze surftip van vandaag. De website Simple Desktops combineert namelijk het beste van twee werelden: heel eenvoudige, rustige wallapers en tóch niet saai dankzij de subtiele, kunstzinnige elementjes. Struin eens door de grote collectie en geef je bureaublad een stijlvolle make-over die níet pijn aan de ogen doet.

    20-03-2010 om 00:00 geschreven door JW


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/11-05/12 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!