Foto
Welkom op de blog van suske
13 AUGUSTUS 2023 OOSTENDE Lommel sk 20h00
Foto
Brandweerkarzerne
Lommel
Foto
Foto
Foto
kleedkamer
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Autobrand in Stationsstraat
  • Brandjes snel geblust
  • Bermbrand aan kanaal
  • zware brand in paardenstal in 't Lindel
  • Brand in Lommel-Werkplaatsen Zondag 1 januari 2023
  • Rook onderbreekt kerstdiner
  • Vrachtwagen met zand gekanteld
  • Brand in auto in Heerstraat
  • Schuur in de as gelegd
  • Keukenbrand in de Vlasstraat
    Foto
    garage
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nederlandse
    Brandweerhelmen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Brandweerhelmen
    USA

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Bedankt voor je bezoekje !!!!!
    maar er komt meer ...
    kijk maar verder ;
    Foto
    japanse brandweerwagen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    suske brandweerman brandweer lommel suske
    Iedereen Van Harte Welkom Op Mijn Blog Suske
    welkom brandweer lommel zoekt nog brandweermannen
    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koolmonxide co

    Koolmonoxide(CO) en ventilatie

    Bij koud weer doet iedereen er alles aan om er binnen warmpjes bij te zitten. Elk jaar weer levert het stoppen van kieren en gaten met oude kranten en handdoeken in combinatie met slecht onderhouden gastoestellen dodelijke slachtoffers op.

     

    Bij een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of kolen ontstaat koolmonoxide. Een zeer giftige gas dat 250 maal sneller in het bloed wordt opgenomen dan zuurstof. Het CO is een echte sluipmoordenaar: je ruikt en proeft het niet en voor je het weet ben je bewusteloos. We zetten voor U de oorzaken en tips op een rijtje.

     

    (Bad)geiser
    Een geiser moet het aardgas, dat toegevoerd wordt kunnen verbranden. Daar is zuurstof voor nodig. Is er te weinig zuurstof, dan verbrandt niet alles en vormt zich koolmonoxide. Mogelijke indicaties om het gevaar aan te zien komen zijn:

    • In de geiser zelf is de vlam oranje en brandt hoger dan normaal.

    • Door de vrijkomende waterdamp, die niet via de afvoer verdwijnt, beslaan de ramen.

    Preventie
    Het jaarlijks laten controleren van uw (bad)geiser door een erkend installateur is een goede preventieve maatregel. De vlam van een goed afgesteld gastoestel is blauw. Ook het afvoerkanaal moet schoon en in orde zijn. Daarnaast moet er voldoende lucht toegevoerd kunnen worden.

    Tegenwoordig zijn er ook zogenoemde gesloten geisers op de markt. Deze apparaten zorgen zelf voor voldoende zuurstof, opdat er nooit sprake kan zijn van koolmonoxidevorming.
     

    Centrale verwarmingsinstallaties/gaskachels
    Voor de centrale verwarmingsketel in uw huis of een gaskachel geldt hetzelfde als voor een (bad)geiser. Een dodelijk ongeval deed zich voor in een woning waar een jong gezin "man, vrouw en hun zoontje van anderhalf jaar" om het leven kwam. De woning was nog maar een jaar oud en uitstekend geïsoleerd. Een centraal afzuigsysteem zorgde voor het afvoeren van de lucht uit de woning.

    In verband met de kou werd echter de aanvoerbuis van frisse lucht met een handdoek dichtgestopt. In zoeen geval heeft de cv-ketel binnen een paar uur alle zuurstof uit de woning verbrand en wordt koolmonoxide gevormd. Familieleden troffen het gezin levenloos aan.

     

    Preventie
    Vooral in nieuwbouwwoningen zijn door goede isolatie geen natuurlijke ventilatie (kieren en gaten) meer aanwezig. Daarom mogen luchtaanvoer en afvoer niet worden afgesloten. Ook niet bij een zeer koude winter. Let ook op de afzuigventilator in de keuken, centrale afzuiging van keuken, wc en badkamer. Zorg ervoor dat de afvoer van de geiser op het gaasafvoerkanaal is aangesloten en niet op het ventilatiekanaal. Bij oudbouw komt men ook in de verleiding om bij extreme koude kieren en gaten met kranten of lappen dicht te stoppen. De zogenoemde natuurlijke ventilatie is dan niet meer aanwezig, terwijl er ook op geen andere manier geventileerd wordt. Ook het structureel dichtmaken van kieren en naden met behulp van afdichting en tochtstrips levert gevaar op wanneer er geen alternatief lucht aan- en afvoersysteem voor in de plaats komt.

     

    Schoorsteen
    Vervuiling door vogelnesten, stenen of slechte kwaliteit van het kanaal kan er toe leiden dat de schoorsteen vervuild of verstopt raakt. Ook door het stoken kan een schoorsteenkanaal zodanig verstopt raken dat het dichtslibt. De verbrandingsgassen stromen bij een verstopte schoorsteen rechtstreeks uw kamer in.

     

    Preventie
    Een schoorsteen waarbij kolen, olie of hout gestookt wordt moet tenminste 1x per jaar geveegd worden. Een schoorsteen voor een gasgestookt kanaal moet ieder jaar worden nagezien en zonodig geveegd.
     

    Koolmonoxidemelder
    Bij diverse doe-het-zelf zaken zijn elektronische koolmonoxidemelders verkrijgbaar. De melder gaat af met een krachtig geluid bij een te hoog koolmonoxide gehalte in de lucht. Volg de voorschriften goed op.

    30-12-2007 om 16:53 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een wespensteek:

    Een steek van een wesp blijft meestal bij een pijnlijke zwelling, maar sommige mensen kunnen ook allergisch reacties krijgen en bij deze mensen kan een wespensteek een levensbedreigend shock veroorzaken, maar meestal blijft het bij wat pijn en jeuk , maar deze verdwijnen  binnen een paar uur of hoogstens een paar dagen.

    Hoe deze behandelen:

    Meestal volstaat het om op de plaats van de steek ijs aan te brengen of een koude vochtige doek op de wond te leggen. Indien de angel er nog insteekt moet die zo snel mogelijk worden verwijderd. Vermijd daarbij om het gifzakje aan de angel leeg te duwen. Het best verwijderd u de angel met een pincet of met een schrapende beweging met de vingernagel, of met een naald.

    Bij een steek in de mond moet onmiddelijk een arts worden verwittigd, en ondertussen de steekplaats met ijs af te koelen om de zwelling tegen te gaan. Ook wanneer er een abnormale of hevige reactie optreed ( bv . een hevige zwelling of hevige jeuk ). Mensen die al reeds een ernstige reactie vertoonden vroeger moeten in de lente en zomer zorgen dat ze een noodpakket bij de hand hebben, vraag meer uitleg aan uw arts hier omtrend.

    Voorzorgen tegen wespensteken:

    1. Vermijd omgevingen van vuilnisbakken waar dikwijls zoetigheden inliggen, en wespen door aangetrokken worden.

    2. Vermijd bloemperken in de bloeiperiode.

    3. Loop nooit blootvoets door een grasveld, want wespen maken ook hun nest in de grond.

    4. Vermijd geurende deodorant, aftershave en zonnecréme want deze trekken ook wespen aan.

    5. Vermijd bruuske bewegingen als een wesp in de buurt is, sla zeker het insekt niet dood als het op u komt zitten.

    6. Dood geen wesp in de buurt van een nest, want dat gaat zijn soortgenoten aantrekken.

    7. Probeer nooit zelf een nest uit te roeien, maar doe beroep op de brandweer.

    8. Vermijd medicatie van pijnstillers want deze kunnen de allergische reactie nog verergeren.

    9. Laat nooit blikken of flessen zoals cola of limonade openstaan, want een wesp kan erin gekropen zijn

    01-07-2007 om 03:20 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen vinden 6 naalden in baby !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Artsen vinden zes naalden in baby

    Chinese artsen hebben een vreemde ontdekking gedaan bij een eenjarig jongetje. Uit röntgenfoto's is gebleken dat er zes naalden in het lichaam van de baby zitten, waaronder een in het hoofd.

    De baby werd onderzocht in het ziekenhuis omdat hij al enkele dagen veel huilde. Hij moet nu zo snel mogelijk geopereerd worden, maar de dokters kunnen niet beloven dat ze alle naalden kunnen verwijderen.

    Hoe de naalden in het lichaam van het jongetje zijn terecht gekomen is een raadsel. Volgens de ouders heeft hun zoon geen contact gehad met vreemden.

    26-06-2007 om 03:36 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste hond :-)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruising naakthond en chihuahua is lelijkste hond

    Elwood, een tweejarige kruising tussen een Chinese naakthond en een chihuahua, is vrijdag in de VS gekroond tot lelijkste hond van de wereld. Het hondje, dat alleen op zijn kop een pluk wit haar heeft, wordt ook wel ET genoemd vanwege zijn gelijkenis met dat sciencefictionfiguurtje.

    Bazin Karen Quigley vertelde dat zij Elwood twee jaar geleden van de dood heeft gered. De fokker dacht dat hij te lelijk was om te verkopen en wilde hem laten inslapen. 'En nu, haha, zit Elwood overal op internet en vinden de mensen hem leuk en grappig', aldus Quigley, die duizend dollar prijzengeld mee naar huis mag nemen.

    De meeste deelnemers aan de lelijkste-hondenwedstrijd waren Chinese naakthonden, een soort die behalve door zijn naaktheid opvalt door zijn hanekam, bolle ogen en lange, scheef uit de bek hangende tong.

    26-06-2007 om 03:32 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaren voor blikseminslagen !!!!

    Voor het onweer

    Open veld

    Vooral bij open veldsporten, zoals voetbal,hockey en golf vallen jaarlijks veel slachtoffers , omdat men getroffen wordt door een blikseminslag. Dit komt, omdat elk hoog punt gaat optreden als startkanaal vanaf de grond.
    Oplossing
    Ga zo snel mogelijk bij naderend onweer in een goed geleidende, overdekte schuilplaats; bij voorkeur een auto of een kantine.
    Als de statische elektriciteit voelbaar is, doordat b.v. de haren overeind gaan staan, dan is de enige oplossing, plat,gehurkt in het veld liggen en zo klein mogelijk maken.

  • Bos of half open veld.
    Bomen en masten "trekken bliksem aan" en als er een inslag plaatsvindt, dan kunnen alle levende wezens in de buurt van de inslag gedood worden binnen een straal van een paar honderd meter rondom de inslag. Berucht zijn lichtmasten bij sportvelden.
    Oplossing
    Nooit onder een boom in een open veld schuilen; probeer een afgesloten, geleidende ruimte te bereiken;auto, huis, viaduct of iets dergelijks.
    Tijdens het onweer

  • Open water
    Vooral zeilboten lopen groot gevaar, omdat de mast als grondkanaal gaat fungeren en in zoet water de stroom moeilijk kan worden afgevoerd in het water.
    Oplossing
    De mast strijken ligt voor de hand, maar eigenlijk is er geen remedie meer als je met onweer op een groot open water in een boot zit(sic).

  • Apparatuur e.d. beschermen
    Als de bliksem inslaat, ontstaan er door de bijbehorende magnetische velden rondom het kanaal op grote afstand van de inslag nog sterke inductie spanningen.
    Hierdoor kunnen vooral elektronische apparaten(computer,modem,tv,versterkers, e.d.) volledig vernield worden,als ze hiervoor niet beschermd zijn.
    Ook kan de aardlekschakelaar omslaan, waardoor alle elektrische apparatuur wordt uitgeschakeld
    (vrieskist tijdens vakantie!!)
    Oplossing
    Zoveel mogelijk apparatuur aarden via de aarding van het stopcontact of b.v. het metalen omhulsel van een computerkast(tower)door een draad verbinden met de centrale verwarming; metaal op metaal, dus zonder verf e.d.
    Eventueel telefoonstekker uit contact en/of de plug uit de modem halen.
  • 24-06-2007 om 22:29 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliksem een wonder der natuur


    Bliksem

    Hier is goed te zien, hoeveel zijkanalen er soms bij een ontlading gevormd worden. Uit de basis van de wolk schieten vele kanalen, waarvan er maar één contact maakt. De "sterren"zijn lantaarns, die door de lange belichtingstijd zo vervormen.



       

    24-06-2007 om 22:28 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOMMELSE KVSK UNITED !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-06-2007 om 01:56 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben er weer !!!!
    Ik heb er weer zin in !!!!
    Dus kom ik aan mijn blogje werken !!!
    Dus welkom aan iedereen veel plezier
    met het bekijken van mijn blogje !!!!

    10-06-2007 om 01:43 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp van boven :-) !!!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-06-2007 om 01:39 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi uitzicht !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat de brandjes maar komen !!!!

    10-06-2007 om 01:10 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware brand treft Re-Tire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    LOMMEL - Een hevige brand legde gisteren het bedrijf Re-Tire in het industrieterrein Maatheide gedeeltelijk in de as. De brand van de tot korrels verwerkte autobanden, veroorzaakte hevige giftige rookontwikkeling. Naburige bedrijven werden uit voorzorg geëvacueerd.

    08-06-2007 om 02:26 geschreven door frans


    >> Reageer (0)



    Foto

    Foto

    Woensdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)
    Foto

    Foto

    Foto



    Foto


    suske gastenboek
  • Een goede herfst zaterdag
  • Goedemorgen
  • Fijne zaterdag
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag

    Druk op onderstaande knop om een vuurtje te laten in mijn gastenboek


    woesdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)


     
    Belgische Brandweerhelmen


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004

    Bevrijding
    van mensen
    uit auto 's


    Foto

    Huisbrand


    Foto

    Foto

    Caravanbrand


    Foto

    Foto

    Foto

    Deze tankwagen gebruiken we om olie spoor op wegdek zuiver te maken,wat in het dagelijks leven veel voorkomt


    Foto

    Foto

    De Brandweer heeft 22 verschillende taken uit te voeren,zoals redden van dieren,deze twee foto's zie je schapen die in de beek waren gesukkeld en niet meer eruit konden

    Foto

    Foto

    Foto



    Foto

    Foto



    Laatste commentaren
  • Goeden avond (Dirk)
        op Autobrand in Stationsstraat
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!