Woensdag 26 december 2007 Op 2de kerstdag organiseert DartsBond Gewest Noorderkempen zijn éérste tornooi, voor Belgische dartsbond van categorie B genoemd "Open Donk".
Dit gaat door om 13:00 uur in de sporthal van Technico, Smiskensstraat 45-2300 Turnhout. Je kan zich inschrijven van 10:00 uur tot 12:45 uur voor Senioren, Junioren en Aspiranten. Iedereen mag daar aan deelnemen, niet BDB leden, van Nederland, Frankrijk, Duitsland enz...
Prijzengeld verdeeld in 5 categorieën 1000,00+Bekers. Inschrijfkosten: Senioren dames&heren 7,00, junioren meisjes&jongens 5,00 en aspiranten 3,00.
Igor Burmensky en Rita de Schrijver winnen eerste open Sportif
Het begin van een geslaagd tornooi, om 13.30u mochten we 32 heren en 12 dames afroepen om de wedstrijden aan te vatten.
Het deelnemersveld was sterk bezet met nogal wat spelers uit eredivisie en provinciale zoals Pierre Van der Voort, Chris van den Bergh, Jan Jordaens, Patrick Van Gelder, Patrick Claessens en Christoff Van de Wall. Ook mochten we bekenden uit het Waasland begroeten, waaronder Rob Hennissen, Chris de Pelsmaeker en Baeten David. Het deelnemersveld bij de dames was iets dunner bezaaid maar hier toch ook bekende namen zoals Sonia Thomé, Delie Nicole en uit het Waasland Anita Hennissen en Rita de Schrijver.
In de winnaarsronde was Igor heer en meester en wist de finale te bereiken na enkele mooie partijen. Door de heerschappij van Igor en Rob Hennissen werden nogal wat toppers naar de verliezersronde verwezen. In die verliezersronde was Mario Schaekers min of meer de verrassing. Hij schakelde onder meer Pierre Van der Voort, Christoff Van de Wall, Jan Jordaens en Rob Hennissen uit om zo de finale van de winnaarsronde te bereiken. Mario had er al vele wedstrijden opzitten en begon de dubbel te missen in de finale tegen Igor, die tot dusver nog geen enkele partij verloren had. Igor won deze spannende wedstrijd met 3-1 en mocht zich winnaar van het tornooi noemen.
Bij de dames verloren Nicole Delie en Sonia Thomé al snel hun eerste wedstrijd tegen de dames uit het Waasland. Rita de Schrijver(beter bekend van de BDB tornooien) was de sterkste in de winnaarsronde en mocht Anita Hennissen partij geven die ze eerder al had verslaan. Het begin van een lange finale misschien? Ja zeker, Anita snoepte een leven af van Rita en beide dames mochten opnieuw aan de bak, dit keer werd de wedstrijd in het voordeel van Rita beslecht. 3-2 de eindstand en Rita de Schrijver gekroond tot winnares bij de dames.
De organisatie kan terugblikken op een geslaagde dag met een talrijke opkomst aan ervaren spelers. Rond 20u was het tornooi ten einde maar ik ben er zeker van dat de overblijvende klanten nog even de verjaardag van Nadja de cafébazin zijn blijven vieren.
1. Burmensky Igor 2. Schaekers Mario 3. Hennissen Rob 4. Jordaens Jan
Ook Niels Vanbergen uitgenodigd voor de Lakeside - 11/12/07 Nadat al bekend geraakte dat Geert De Vos en Dirk Hespeels werden geselecteerd voor de ploeg van de Rest van Europa tegen Engeland, tijdens het paasweekeinde 2008 op het podium van de Lakeside in Frimley Green, komt er nog een Belgische deelnemer bij. Niels Vanbergen werd eveneens uitgenodigd als junior voor deze ontmoeting. Het feit dat hij Europees kampioen Maarten Pape tijden de Winmau Masters uitschakelde, zal daar zeker niet vreemd aan zijn. Voor Niels, die in mei het juniores-bestaan definitief vaarwel zegt, een mooie afsluiter van een toch wel schitterende loopbaan als min 18-jarige. Vanzelfsprekend aanvaardde hij deze selectie met open armen.
Tweede WDF-ranking-tornooi in België - 14/12/07
Het Belgische darten zit duidelijk in de lift. Niet alleen door de selectie van enkele spelers (zie elders) voor de Rest van Europa tegen Engeland, maar nu ook op gebied van organisaties.
Voor het eerst heeft België in 2008 een tweede ranking-tornooi (met Open België) op de WDF-kalender. De BDB vond hiervoor al de nodige medewerking en kan dus verder gaan regelen en plannen.
Het WDF-tornooi zou Flanders Open heten en gespeeld worden in het weekeinde van
12-14 december 2008, de plaats van het gebeuren is nog niet bepaald.
Zeker is intussen, dat ook voor dit tornooi WDF-rankingpunten te verdienen zijn, zodat de Belgische spelers weer eens een kans meer hebben om dicht bij huis die punten te veroveren.
De categorie van het tornooi is nog niet uitgemaakt.
We houden U zeker op de hoogte van de verdere evoluties en details.
Bron BDBvzw
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!