Thrillers en spannende romans
Inhoud blog
  • NANO - Robin Cook
  • het Marco effect - ADLER OLSEN
  • Eekhaut Guido - Jalena
  • PATTERSON JAMES - BIKINI
  • LINDA JANSMA - Houvast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Bedoeling van deze blog is NIET, de bekende schrijvers als Brown, Clancy, Ludlum of de Vlaamse toppers Aspe, Geeraerts, Mendes te promoten, maar meer om de 'MINDERE' thrillerschrijvers naar voor te brengen. Niet dat u die misschien nog niet kent, maar die toch interessant zijn om in 'the picture' gebracht te worden. Ook zou ik graag van deze gelegenheid willen gebruik maken om uw eigen inbreng, ervaringen met 'minder' bekende auteurs te leren kennen, zodat wij deze blog kunnen uitwerken tot een 'info-lees' instrument voor de seniorennetgebruikers en thrillerlezers (-essen).
    Uw leeservaring kan u ons mede delen zodat wij deze in de blog kunnen verwerken. Bedoeling is van deze blog een hulpmiddel te maken voor alle thrillerliefhebbers.
    Over mijzelf
    Ik ben janssens freddy
    Ik ben een man en woon in stekene 9190 (belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 12/04/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, genealogie, fietsen, wandelen, tuinieren, muziek uit de sixties.
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het Marco effect - ADLER OLSEN


    Dit boek is zeker een aanrader. Het is spannend van begin tot einde. Dus lezen maar...


    Korte inhoud van dit boek:

    Marco’s oom, Zola, een zeer kille en gewelddadige man, dwingt Marco en zijn familie te bedelen, te stelen en in te breken. Wanneer Marco ontdekt dat zijn familieleden een aanslag op hem beramen, is hij genoodzaakt te vluchten. Een schrijnend dilemma ontstaat: moet hij zijn familie aangeven, zelfs zijn eigen vader?

    Maandenlang leeft hij van dag tot dag, totdat de gedragingen van zijn familieleden hem dwingen om ingrijpende stappen te ondernemen. Op de afdeling Q zijn Carl Mørck en zijn collega’s intussen diep doorgedrongen in de krochten van de criminele familie. Een web van corruptie en zware misdaad ontvouwt zich tot over de landsgrenzen, van het ministerie tot diep in de Afrikaanse jungle.

    De Serie Q van auteur Jussi Adler-Olsen bereikt keer op keer de internationale bestsellerlijsten. Het Marco-effect is misschien wel de spannendste thriller van de afgelopen tien jaar.
    De Deense schrijver Jussi Adler-Olsen bewijst opnieuw zijn weergaloze schrijftalent, hij levert met Het Marco-effect een ijzingwekkende thriller die zijn gelijke niet kent.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-07-2013, 18:28 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhaut Guido - Jalena
    Het is het eerste maar zeker niet het laatste boek dat ik van Guido Eekhaut heb gelezen....
    Zeker een aanrader.

    Blijft spannend tot het einde.

    Guido Eekhaut brengt met Jalena zijn derde en tevens laatste deel in de Wolvenreeks op de markt. Een spannend verhaal, waarin een mensenleven niet meer waard is dan wat de tegenstander ervoor overheeft om het uit de weg te ruimen. Allerlei tegenstrijdige belangen passeren de revue, en Eekhaut laat de lezers lang in het ongewisse over wie de strijd uiteindelijk zal winnen.

    Met de misdaad uit Oost-Europa en de wetten van het Westen is aan een conflict niet te ontkomen. De kennis van Rusland en haar cultuur die Eekhaut in dit verhaal samenbrengt met criminaliteit en wetgeving staan garant voor menige conflictsituatie. Succes verzekerd, ook al eist diezelfde criminaliteit een belangrijk aandeel op in dit verhaal. Denk het Russisch deel weg en het verhaal is er een zoals er duizend zijn. Eekhaut maakt hier echter een uiterst geraffineerde combinatie van beide, en daar verdient de auteur een groot compliment voor.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    02-06-2013, 18:27 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PATTERSON JAMES - BIKINI
    Nog maar eens een boek gelezen van deze schrijver en OOK weeral een echte 'pageturner'.

    Spanning van het begin tot het einde. Een echte aanrader.



    Bikini is niet alleen door Patterson geschreven, maar zijn meesterhand is op elke pagina merkbaar. Het verhaal is bijzonder filmisch geschreven en ontrolt zich met de vaart en de suspense van een horrorfilm. Het aantal verrassende wendingen is groot evenals het contrast tussen de zonnige omgeving vol palmen en wit zand en de bloedige moorden.
    Het maakt de sfeer broeierig en ijzig kil tegelijk. Elk moment kan het gevaar opnieuw in alle hevigheid toeslaan. Patterson is wat dat betreft een thrillergrootmeester die zijn gelijke niet kent. Hij bespeelt het publiek als een regisseur, schokt het, doet het huiveren en houdt het in zijn macht. Hij is de Quentin Tarantino van het misdaadverhaal. Hij maakt met oude materialen iets volstrekt nieuws. Keihard en huiveringwekkend goed.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2013, 18:48 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LINDA JANSMA - Houvast


    Na Caleidoscoop en Tweestrijd weeral een spannend verhaal, vol actie. Ik had geen flauw idee waar het naar toe ging en was erg verrast om de ontknoping. Mooi uitgewerkte karakters alsof je ze heel goed kent, je snapt precies waarom ze reageren zoals ze doen. Dit is het derde boek wat ik las van deze schrijfster, ze zijn alle drie geweldig en ik ben fan!!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2013, 18:38 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEYER DEON ONZICHTBAAR
    Politiek, corruptie, rassen- en stammenspanningen, bedreigde fauna en ecologie. Zoals in al zijn boeken laat Deon Meyer ook in Onzichtbaar de lezer weten wat hij van de Zuid-Afrikaanse maatschappij vindt, maar hij doet dit zonder het verhaal storend op te houden. Gelukkig, want Onzichtbaar heeft een pakkende story. De zoektocht van Lemmer en Emma naar haar verdwenen broer is buitengewoon spannend. Dat komt door Meyers indringende stijl van schrijven. Mooie, korte zinnen. Scherpe observaties. Geen onnodige uitstapjes. Vanaf de eerste pagina zindert het boek en is de lezer gegrepen. Ik tenminste wel. Knap is ook hoe Meyer het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de stugge Lemmer. Een intrigerend personage met een gewelddadige achtergrond, maar met een sterk moreel besef.
    Jammer dat halverwege het boek, wanneer Lemmer de beslissing neemt om de jager te gaan jagen, het verhaal bijna stilvalt en Lemmers mijmeringen de hoofdtoon voeren. Dat wordt weer goedgemaakt door de finale, waarin blijkt hoe knap Deon Meyer een gecompliceerd verhaal kan plotten.

    Onzichtbaar is voor mij geen nieuw ‘boek van het jaar’ maar wel een bewijs waarom Deon Meyer als misdaadauteur bij de wereldtop wordt gerekend.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    23-03-2013, 18:30 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- 11 - 1963 KING Stephen

    Stephen King

    22-11-1963

    (11/22/63, 2011)

    Had dit boek gereserveerd in de bibliotheek en was wel ietwat verbaasd toen ik het afhaalde. 879 blz....dat leek me wel wat veel, maar toe ik begon te lezen.....

    De rest laat ik aan U, lezers over...

     Een `what if’-thriller die langzaam onder je huid kruipt en je niet meer loslaat

    22 november 1963: de moord op president J. F. Kennedy. Er zijn veel mensen die geloven dat de wereld er nu veel beter aan toe zou zijn als die moord voorkomen had kunnen worden.

    Jake Epping krijgt onverwacht de kans om precies dat te doen: er bevindt zich een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Jake aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden.

    Er zijn lezers die de Amerikaanse schrijver Stephen King uitsluitend met het horrorgenre associëren en daarom - ondanks Kings indrukwekkende staat van dienst - nog niets van zijn plusminus zeventig boeken hebben gelezen. Een snelle rekensom leert ons dat de auteur gemiddeld twee boeken per jaar aflevert. Ook dit kan potentiële lezers weerhouden - liever kwaliteit dan kwantiteit, toch? Helemaal mis! King is meer dan alleen horror, trouwe fans weten dat. Met het waanzinnig goed geconstrueerde 22-11-1963 bewijst King dat zíjn balans ‘kwaliteit-kwantiteit’ perfect in evenwicht is. Reis mee in de thrillerversie van Alice in Wonderland, een geloofwaardig sprookje dat niet lang genoeg kan duren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2013, 18:51 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VAL -------MICHAEL CONNELLY


    Alweer een meesterwerk van Connelly dat ik deze week gelezen heb.....en weeral een aanrader, maar als thrillerlezer...weet U dat al.


    De val is een briljante thriller over geheimen uit het schimmige verleden van de LAPD. Harry Bosch worstelt met morele dilemma's en persoonlijke keuzes, met afrekeningen en intriges, met verborgen misdaden en oude schulden.

     

    Hoe spannend zijn thrillers waarin geen schot wordt gelost? Als het gebruik van een vuurwapen een voorwaarde is voor een spannend boek, dan moet je De val wegleggen. Maar wil je als lezer worden meegezogen in twee fascinerende moordonderzoeken, dan biedt Michael Connelly uitkomst. De oud-journalist uit Los Angeles heeft een van zijn beste boeken afgeleverd.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    21-02-2013, 18:40 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN DER GAAG Marjolein - GEVAARLIJK SPEL

    toevallig gevonden bij de nieuwe boeken in de bibliotheek en heb er werkelijk van genoten.
    verrassend plot en spannend van begin tot einde.
    zeer mooi vlot en duidelijk geschreven.
    ga zeker het volgende boek van haar ook lezen.
    een aanrader


    KORTE INHOUD :
    Nadat een collega is verongelukt, ontdekt een journaliste dat hij bezig was met een schokkend verhaal. Ze vermoedt dat er opzet in het spel is gewees


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2013, 09:38 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linwood Barclay - Dicht bij huis
    Een paar weken geleden heb ik mijn eerste boek van Linwood Barclay -  KIJK NIET WEG -gelezen en dat was ZO GOED(zie mijn vorig bericht), dat ik inmiddels aan mijn 3'de boek begonnen ben.

    Het 2'de boek dat ik gelezen heb is DICHT BIJ HUIS en vergelijkbaar qua spanning, leesbaarheid met het eerste boek. Kommentaren van S. KING en H.COBEN gaan in dezelfde richting --- een ECHTE TOPPER en AANRADER

    Dicht bij huis is geen boek waarbij je de dader al van verre ziet aankomen. Het is wel een boek dat maakt dat je nagels het zwaar te verduren krijgen vanwege het bijten, zelfs als je dat nooit eerder deed. Het is bovendien een boek waar je niet te veel over moet weten voordat je het gaat lezen…

    Barclay weeft een knap web van feiten en omstandigheden die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar die het geraamte vormen van een goed geschreven verhaal.
    Al met al is Dicht bij huis een zeer geslaagde thriller. Linwood Barclay heeft er niet voor niets de prestigieuze Arthur Ellis Award 2009 mee gewonnen.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2013, 18:33 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patterson James - Private Games

    Weer een zeer vlot lezende thriller met een Pattersons eigen stijl van schrijven en zijn vele hoofdstukken (nu 121). Alleen het einde , vind ik wat te ver gezocht (zo goed als onmogelijk), maar desalniettemin, zeker het lezen waard.
    Juli 2012. Meer dan 10.000 sporters uit meer dan 200 landen verzamelen zich in Londen om de Olympische Zomerspelen bij te wonen. Detectivebureau Private is ingehuurd om de veiligheid van de spelers te waarborgen. Dan wordt vlak voor de openingsceremonie een hooggeplaatst lid van het Olympisch Comité vermoord.

    Journaliste Karen Pope ontvangt een brief waarin Cronus de verantwoordelijkheid voor de moord opeist en hij verkondigt dat hij de Olympische Spelen weer hun oude glorie zal teruggeven door alle corruptie uit te bannen. Samen met Private komt Karen op het spoor van een crimineel meesterbrein, dat niet zal stoppen voor hij de Spelen volledig heeft ontwricht.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-01-2013, 18:09 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig nieuwe en aangepaste alfabetische lijst thrillers

    Volledig nieuwe bijgewerkte alfabetische lijst van thriller schrijvers en andere spannende boeken, ideaal om te gebruiken in bvb. bibliotheek. Veel leesgenot


    Ablow Keith

    Abrahams Peter

    Agten Eric

    Airth Rennie

    Alsanea Rajaa

    Alten Steve

    Altvegen Karin

    Andrews Russel

    Andrews Virg.

    Anscombe Roderick

    Antoni Piero Degli

    Apers Ludwig

    Archer Jeffrey

    Armstrong Campbell

    Armstrong Kelley

    Arvin Reed

    Asimov Isaac

    Aspe Pieter

    Atkinson Kate

    Austeer Paul

    Baantjes A.C.

    Bachman Richard

    Baete Piet

    Baldacci David

    Barcelo Elia

    Barclay Alex

    Barclay Linwood

    Barker Clive

    Barnes Linda

    Barrington James

    Baudewyns Benny

    Bayer William

    Becket Simon

    Bedford Martyn

    Berenson Alex

    Berry Steve

    Billingham Mark

    Bissell Sallie

    Black Ingrid

    Blau Martha

    Blinker Esther

    Block Lawrence

    Blunt Giles

    Boersma Marelle

    Bogaerts

    Bolton S.J

    Bonansinga Jay

    Bosschee Ge

    Bottini Oliver

    Bourne Sam

    Bouts Axel

    Boyne john

    Bradford Taylor Barba

    Brandon Jay

    Briscoe Joanna

    Brockhaus Claus

    Brodrick William

    Brosens John

    Brouwer Hugo

    Brown D

    Buffa D.W.

    Burke Jan

    Cain Chelsea

    Cain Tom

    Cannell Stephen J.

    Carofiglio Gianrico

    Carver Caroline

    Case J.F.

    Chan Tracy

    Chandler Raymond

    Chase Clifford

    Chattam Maxime

    Child Lee

    Christopher Paul

    Claes Jo

    Clancy Tom

    Clark Higgins Mary

    Coben Harlan

    Collins Michael

    Collins Stephen

    Connelly Michael

    Conrad Patrick

    Cook Robin

    Cookson Cath.

    Coonts Stephen

    Coppers Toni

    Corley Elizabeth

    Cornwell Patrici

    Crais Robert

    Crichton Michael

    Cussler Clive

    Cutler Judith

    d’Amato Brian

    Danella Utta

    Davis Rankin

    De Blasis Celeste

    De Bruyn Patrick

    De Coninck Christian

    De Felitta Frank

    De Luca Teresa

    De Santis Pablo

    De Vries Peter R.

     

    De Waal Simon

    De Zwaan Peter

    Deaver Jeffery

    Deflo Luc

    Delalanda Arnaud

    Den Tex Charles

    Dexter Colin

    Dhooge Bavo

    Didelez Guy

    Dimercurio Michael

    Disch Thomas M.

    Doherty Paul

    Dunant Sarah

    Eckert Horsy

    Eco Umberto

    Egholm Elsbeth

    Eisler Barry

    Ellis David

    Ellis Kate

    Ellis Robert

    Ellroy James

    Emley Dianne

    Escober

    Estleman Loren D.

    Evanovich Janet

    Eynikel Hilde

    Fairstein Linda

    Faulks Sebastian

    Fesperman Dan

    Fielding Kate

    Fieldings Helen

    Finder Joseph

    Flanagan Richard

    Follett Ken

    Folsom Allan

    Forsyth Frederick

    Fossum Jarin

    Francis Dick

    Frank Dorothea

    Franklet Duane

    Freely Maureen

    Freeman Brian

    French Nicci -

    French Tana

    Friedman Kinky

    Fullerton John

    Gardner Lisa

    Garner Erle Stanley

    Gavalet Chris

    Geeraerts Jef

    George Elizabeth

    Gerritsen Tess

    Gibson William

    Gijsen Wim

    Gilstrap John

    Glanfield Jenny

    Glynn alan

    Goddard Robert

    Goeken Paul

    Gomez-Jurado Juan

    Goodman Carol

    Goodwin Jason

    Grady James

    Grafton Sue

    Gran Sara

    Grimes Martha

    Grippando James

    Grisham John

    Hannah Kristin

    Harmsen Jolien

    Harris Thomas

    Hart John

    Harvey John

    Hayder Mo

    Hecht Danielle

    Heggan Christiane

    Herbert Frank

    Hewson David

    Hiaasen Carl

    Higgings Clark Mary –

    Hill Reginald

    Hines Joanna

    Hoffman Jilliane

    Holden Craig

    Holsters Bart

    Holt Anne

    Holt Hazel

    Holt Victoria

    Hoorens Vera

    Hosp David

    Howard Linda

    Howatch Suzanne

    Hurwitz Gregg

    Iles Greg

    Indridason Arnaldur

    Innes Michael

    Jackson Lisa

    Jacobs Paul

    James Peter

    James Russell

    Jance J.A.

    Jecks Michael

    Jefferson Parker T

    Jenoff Pam

    Jensen Jens Hendrik

    Johansen Iris

    Johston Paul

    Josepsson Aevar

    Kalman Anna

    Kanon Joseph

    Kava Alex

    Kellerman Jonathan

    Kelly Cathy

    Kilroy Clare

    King Laurie R.

    King Stephen

    Kirino Natsuo

    Kirschbaum Laurence

    Kluser Mario

    Knight Alana

    Koontz Dean

    Krabbé Tim

    Krantz Judith

    Kuik Hilbert

    Lackberg Camilla

    Lamb Charlotte

    Landsdale Joe.R.

    Larsson Asa

    Larsson Stieg

    Lashner William

    Laureyssens Stan

    Le Carre John

    Leather Steven

    Lee Tanith

    Leguin Ursula

    Leiber Fritz

    Lennox Judith

    Leon donna

    Leonard Elmore

    Lescroart John T.

    Levin Ira

    Lewin Patricia

    Lindell Unni

    Lindsay Douglas

    Lindsey Johanna

    Littleford Claire

    Lovett Sarah

    Ludlum Robert

    Macauley P.

    Macdermid Val

    MacDonald John D.

    MacDowell Heath/Rose

    Mackinnon Amy

    MacLean Charles

    Maeren Marthe

    Mankell Henning

    Mann Jessica

    Margolin Philip

    Marklund Liza

    Marquez Gabriel Garcia

    Marshall Smith Michael

    Martin G.R.

    Martini Steve

    Maryson W.J.

    Mathews Francine

    Maxim John –

    May Julian

    May Peter

    Mc Bride Stuart

    Mc Ewan Ian

    Mc Fadyen Cody

    Mc Gown Gill

    McDermid Val

    Meltzer Brad

    Mendes Bob

    Michiels Freddy

    Mills Kyle

    Mina Denise

    Mooney Chris

    Moragie Max

    Morgan Fidelis

    Morgan Mary

    Morley Michael

    Mosby Steve

    Mosley Walter

    Mosse Kate

    Mourits Tupla

    Murphy Margaret

    Nadelsson Reggie

    Nanne Gerard

    Nesbo J

    Neville Katherine

    Nicci French

    Nichol James W.

    Nicholls David

    Niele Heleen

    Noorlander Eva

    Noort Saskia

    Novak Brenda

    Nyala Hannah

    O’Bryan Sofi

    O’Yang Julie

    Olde Heuvelt Thomas

    Orford Margie

    Paretsky Sara

    Parker T.Jefferson

    Parsons Julie

    Patterson James

    Patterson James

    Pauw Marion

    Pawson Stuart

    Pearson Ridley

    Pelecanos George P.

    Pennartz Marc

    Persson Lief Gw

    Peters Ellis

    Pierreux Jos

    Pilcher Rosamunde

    Poe Edgard Allan

    Portocarrero Herman

    Post Elvin

    Preston Douglas

    Pyper Andrew

    Rankin Ian

    Rees Jo

    Reichs Kathy

    Rendell Ruth

    Reuland Rob

    Reyes Alina

    Rhea Nicolas

    Ridpath Michael

    Robb Candace

    Roberts Jenny

    Robinson Peter

    Robotham Michael

    Rollins James

    Rood Lydia – Louterlust

    Rose M.J.

    Rosenberg Philip

    Ross Tomas

    Roughan Howard

    Rozan S.J.

    Rubenfeld Jed

    Russell Craig

    Sack John

    Sanders Ed

    Sandford John

    Sayers Dorothy L.

    Schaap Peter

    Schatzing Frank

    Schenkel Maria Andrea–

    Schoemans Roger

    Scott Manda

    Scottoline Lisa

    Seltzer David

    Seymour Gerald

    Shakerpear Jan

    Sharp Zoe

    Siddon Anne Rivers

    Sierra Javier

    Sigurdardottir Yrsa

    Sikkema Ineke

    Simmons Dan

    Simons Pauline

    Sjowall, May en Wahloo

    Slaughter Kar

    Small Bertrice

    Smith Tom Rob

    Soetewey Rudy

    Sonnst Jonathan

    Spillane Mickey

    Spindler Christine

    Stallwood Veronica

    Steel Danielle

    Stewart Mary

    Stone David

    Stone Nick

    Straub Peter

    Strieber Whitley

    Stroud Carstein – Cuba

    Suskind Patrick

    Taylor Andrew

    Temple Peter

    Terlouw Jan en Sanne

    Theorin Johan

    Theunis Ton

    Thijssen Felix

    Thilliez Franck

    Timlin Marc

    Toes Jac.

    Tolkien JRR

    Tope rebecca

    Tracy P.J.

    Tremayne Peter

    Tulkens Joris

    Turow Scott

    Twining James

    Unger Lisa

    Vachss Andrew

    Vallinga Reinold

    Van Camp Gaston

    Van de Meerakker Rene

    Van de Walle Dirk

    Van de Walle Dirk

    Van der Kroef Guido

    Van der Sloot Joran

    Van der Vlugt Simon

    Van Ee Alwin

    Van Laere Stefaan

    Van Laerhoven Bob

    Van Lier Hubert

    Van Mourik Ton

    Vance Jack

    Vandenberg Philipp

    Vanderspoel Kla

    Vemde Herman

    Verbeeck Lydia

    Verhoef Esther

    Vermaat Carla

    Vermeulen John

    Vis Jacob

    Wakling Christophe

    Walters Minette

    Waters Sarah

    Weis en Hickman

    White Michael

    White Stephen

    Whitfield kit

    Willeford Charles

    Williams Tad

    Wils Jeroen

    Wilson Laura

    Wood Barbara

    Wood Bridget

    Wood Simon

    Woodiwiss Kathleen

    Woolf Tom

    Zafon Carlos Ruiz

    Zoeteman Leon


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    19-01-2013, 00:00 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossier 64 - Adler Olsen
    Dossier 64 is weer een goed geschreven verhaal. Het onderzoek van Carl Mørck wordt afgewisseld met het verhaal van Nete Hermansen.Echter ik vond het minder spannend dan de andere delen. Het duurt een hele poos voordat de spanning er een beetje inzit. Ik heb gelezen op Wikipedia, dat op dit eiland Sprogø écht vrouwen zijn vastgehouden tussen 1923 en 1959 om te voorkomen, dat er ongewenste zwangerschappen werden volbracht. Met Dossier 64 heeft Jussi Adler-Olsen weer een gedegen thriller geschreven, die ook nog eens de nodige humor bevat.
    Het verhaal komt een beetje traag op gang maar naarmate het vordert nemen de leesbaarheid en de spanning toe en ontdek je dat een uitstekend boek aan het lezen bent. Het verhaal zit goed in elkaar, de personages worden prima beschreven en het plot is redelijk opwindend. Een wrange en onthutsende bijkomstigheid van het boek is dat gedeelten van het verhaal op feitelijke gebeurtenissen zijn gebaseerd.

    Met deze vierde msidaadroman uit de Q-serie laat Jussi Adler-Olsen opnieuw zien dat hij een uitsekende schrijver is die de kneepjes van het tot in de finesse beheers
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2013, 18:48 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LINWOOD BARCLAY - Kijk niet weg - Beste sinds jaren
    Stephen King noemt het de beste thriller die hij in jaren las en vraagt zich af waarom hij Linwood Barclay niet eerder ontdekte... Dat laatste vraag ik mij ook af.

    Dit is de commentaar die bovenaan het boek is vermeld en .....het is nog juist ook.
    Ik ga hier geen samenvatting geven van het boek, maar U alleen aanraden het te lezen. Werkelijk....het loont de moeite.  Spannend van begin tot einde...vol verrassingen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2013, 18:55 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adler Olsen - Noodkreet in een fles.

    Het is het derde boek van Jussi Adler Olsen dat ik gelezen heb en ook dit is weer een "page turner". Werkelijk spannend en vlot geschreven. Heb hieronder de commentaat van Crime zone weergegeven en zoals U kan lezen is het alleen maar positief en wordt met veel sterren "bekroond".

    ‘Het Deense antwoord op Stieg Larsson’ is hij al genoemd in kritieken op zijn misdaadromans die onveranderlijk lof bevatten. Dat het derde deel in Jussi Adler-Olsens zogeheten serie Q-boeken bekroond is met de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavië, mag dan ook geen verbazing wekken. Het winnen van die Glazen Sleutel zou heel best niet de enige onderscheiding kunnen blijven. Immers, de vertaling in het Nederlands van het tweede deel uit de Q-reeks heeft inmiddels een nominatie gekregen voor de titel Crimezone Beste Thriller 2010 – categorie Buitenlandse fictie. Zo’n tienduizend liefhebbers van crime die Crimezone.nl raadplegen, kozen De fazantenmoordenaars als een van hun zes favorieten.

    De hoge kwaliteit van zijn misdaadwerk weet Adler-Olsen in De noodkreet in de fles moeiteloos te herhalen. Misschien is het wel de meest complexe misdaadroman over brigadier Carl Mørck en zijn team die hij tot op heden heeft gecomponeerd. Maar dat ingewikkelde is wel zo aantrekkelijk aan zijn crime.


    En gelukkig beleeft Adler-Olsen ook zelf plezier aan zijn boeken, in tegenstelling tot Larsson met wie hij overigens ten onrechte wordt vergeleken. Hun boeken hebben weliswaar gemeen dat het thrillers zijn, maar bij Adler-Olsen gaat het om ‘politieromans’ terwijl Larssons boeken een onderzoeksjournalist en een briljante vrouwelijke hacker als hoofdpersonage hebben. Misschien dat de gecompliceerdheid een overeenkomst is, maar dat is bepaald niet uniek.

    ‘Cold case’ is de omschrijving van de zaak waarmee De noodkreet in de fles aanvangt. Het is ook de bron voor de titel. Een fles die meer dan tien jaar terug al is aangespoeld in Schotland en waar jarenlang geen blik op is geslagen, maakt dat Mørck c.s. belast worden met het onderzoek in een dubbele ontvoering van lang geleden. Terwijl het onderzoek moeizaam voortschrijdt, komt de lezer te weten dat de dader nog altijd actief is. Tegelijk wordt het Kopenhaagse politieteam belast met een nieuwe ontwikkeling in een reeks brandstichtingen bij bedrijven waarmee het door de economische crisis niet zo best ging. Mørck, zijn assistent (Hafez-el) Assad en Rose/Yrsa krijgen het flink voor hun kiezen voor ze een stap verder komen. Vooral de eerste zaak neemt een dramatisch wending en bezorgt hen veel hoofdbrekens.

    De noodkreet in de fles kent prachtige wendingen in de plot. De personages bij Adler-Olsen zijn levensecht, de auteur besteedt aandacht aan hun privé-sores, de dialogen zijn niet van realiteit gespeend en een politieonderzoek zou heel best kunnen verlopen als de schrijver hier schetst. Zoals andere recensenten al eens optekenden ‘Dit smaakt naar (veel, FM) meer’.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    27-12-2012, 18:17 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAMES PATTERSON - Het elfde uur

    Ik heb op deze blog nog geen enkele verwijzing gemaakt naar de werken van James Patterson en dit is een echte schande.
    Hij is sinds jaren de best verkopende misdaadschrijver ter wereld en eenmaal U er een boek van heeft gelezen, zoals ik ook heb gedaan, wil U er meer en meer van lezen. Ik heb er de laatste maanden enkele van gelezen en het laatste, dat ik pas uit heb, is het elfde uur en dit is, zoals veel van zijn werken, een echte aanrader.

    In het denkbeeldige handboek van James staan minimaal zeven met een 's' beginnende geboden waar een goede crimewriter zich aan moet houden: snel, spijkerhard, spannend, schokkend, simpel, succesvol en schrijven in samenwerking. Dat laatste gebod geldt pas de laatste jaren, sinds het moment dat Patterson heeft besloten om zijn thrillers in samenwerking met andere auteurs te schrijven. Zijn nieuwste boek, Het elfde uur, is de vrucht van zijn samenwerking met een van zijn vaste schrijfpartners, Maxine Paetro.

     

     

    Het elfde uur

    (Eleventh Hour, 2012)

    Lindsay Boxer kan niet lang van haar zwangerschap genieten. Al haar tijd wordt opgeslokt door het onderzoek naar de moord op miljonair Chaz Smith. Hij is neergeschoten met een wapen dat ook gebruikt is bij de moord op vier andere criminele kopstukken uit San Francisco. En het wapen blijkt te zijn ontvreemd uit de kluis van het politiebureau. Iedereen kan het gedaan hebben, zelfs haar beste vrienden. Wanneer een journalist op het spoor van de diefstal komt, schrijft hij een serie artikelen waarin ook Lindsays privéleven wordt blootgelegd. En ze kan bij niemand terecht voor steun - al helemaal niet bij haar man Joe.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-12-2012, 18:40 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ode 37 - Tille Vincent - HOOG SPEL
    Zoals in mijn vorig bericht vermeld, ging ik nog een tweede boek van Tille Vincent proberen en ik vind het weer een vlot en gemakkelijk leesbare thriller.
    Ik durf het aan iedereen aanraden en ik blijf van deze schrijfster verder boeken lezen.

    Een nieuwe spannende case voor Hannah Maes

     In het Gentse wordt een garagehouder bijzonder brutaal overvallen. Inspecteur Hannah Maes krijgt de zaak in de schoot geworpen en ontdekt dat de overval geen alleenstaand geval is. En is het wel een zedenzaak? Is het toeval dat het evenementenbureau van Caroline Rosier voor alle slachtoffers werkte? Welke rol speelde de mooie Russin Irina?

    Dus geniet van deze "page turner".

    Veel leesgenot


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    02-12-2012, 18:48 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CODE 37 - Walging - Tille Vincent
    Ik heb dit TV feuilleton niet gevolgd, maar daar ik er nogal goede kritieken over gelezen en gehoord heb, heb ik recent eens een boek geprobeerd.
    Al met al viel het niet tegen, alhoewel voorspelbaar leesde het vlot. Misschien toch eens proberen.
    Ga ook nog eens een ander boek lezen en dan zien we weer wel....

    Korte samenvatting :

    Een vrouw van vijfentachtig doet aangifte van een brutale verkrachting. Dagen na elkaar werd ze misbruikt door een man in haar eigen huis. Ze vermoedt dat het om een jonge man gaat, maar helemaal zeker is ze niet want Marie Dujardin is al een hele tijd blind.

    Hannah gaat samen met haar team op zoek naar de dader. Op haar zoektocht ontdekt ze dat mevrouw Dujardin misschien niet het enige slachtoffer is.

    WALGING is het vierde boek in de reeks gebaseerd op de vtm-serie Code 3.


     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    21-10-2012, 09:21 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRIENDEN - Soetewey Rudi

    Met GETUIGEN, dat de Poirot prijs 2011 heeft gewonnen, heb ik mijn eerste boek van Soetewey gelezen en het is mij zodanig bevallen, dat ik VRIENDEN heb gelezen en ook dit is een aanrader.

     

    Ga deze schrijver zeker blijven volgen.

    Rudy Soetewet schreef met Vrienden een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn.

    Vier vrienden, allen leden van een toneelvereniging, spelen halfdronken een spelletje. Wie zou je vermoorden als je zeker bent dat het nooit aan het licht komt? Een wat dom, maar onschuldig tijdverdrijf.

    Tot een van de genomineerden, een vrouw, een paar dagen later inderdaad gewelddadig aan haar einde komt. De man die het spelletje bedacht heeft, zit in de problemen: hij heeft de vermoorde vrouw als zijn kandidaat genoemd. Wordt hij meteen ook de eerste verdachte?

    Vrienden is de derde thriller van Rudy Soetewey, die voor zijn twee eerste misdaadromans zowel genomineerd werd voor de Poirotprijs als voor de Gouden Strop. Terecht. Ook nu weer schreef hij een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn. Agatha Christie deed het (meestal) niet beter.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    29-08-2012, 11:09 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HJORTH en ROSENFELDT - Wat verborgen is


    Zo pas gelezen en zeker een aanrader :

    Wat verborgen is
    , is opgebouwd als een oerdegelijke thriller: het opvoeren van de spanning, de diverse dwaalsporen en de verrassende twist op het eind… het is er allemaal!

    Wat verborgen is, is het thrillerdebuut van de Zweden Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. Michael Hjorth (1963) is mede-eigenaar van een Zweeds productiemaatschappij. Hans Rosenfeldt (1964) is acteur, presentator en schrijver. Beide auteurs zijn tevens scenarioschrijver, met onder andere bewerkingen van Wallander op hun naam. Het schrijversduo legt zich toe op de creatie van een serie misdaadromans, met als centraal hoofdpersoon, psycholoog Sebastiaan Bergman. Wat verborgen is wordt, heel ambitieus, aangekondigd als start van de Bergmankronieken.

    Het verhaal, dat op zich niet echt origineel is, stijgt door zijn prachtig uitgewerkte karakters boven de middelmaat uit. Vooral de egoïstische narcist Sebastiaan Bergman, een personage om van te houden en te haten, wordt prachtig beschreven. De twist aan het eind van het verhaal kan tevens gezien worden als cliffhanger voor een toekomstig vervolg. Gezien het succes van het boek (verschijning in diverse landen en verfilming) zal deze namelijk niet lang op zich laten wachten.

    ZEKER HET LEZEN WAARD. Veel leesgenot


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    23-08-2012, 18:34 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOETEWEY - GETUIGEN
    Het is niet voor niets dat dit boek de Poirot prijs 2011 gewonnen heeft.

     

    Zeker een aanrader voor een Nederlandstalige schrijver. Spanning verzekerd. 'Pageturner', zoals ze in het Engels zeggen.  Ga zeker nog meer van zijn thrillers lezen.  Doen.

     


    ‘Getuigen’ (uitgeverij Kramat, 19,95 euro) is opgebouwd volgens een bekend procédé: een ogenschijnlijk banaal incident, in dit geval een confrontatie met baldadige jongeren op een late trein, loopt danig uit de hand. De gevolgen voor hoofdpersonage Martin Vandeweyngaert, een boekhouder die toevallig getuige was van de feiten, zijn niet te overzien: zijn wat teruggetrokken leventje wordt danig overhoop gegooid, en geleidelijk zinkt hij weg in een moeras van leugens, bedreigingen, misverstanden, angst en lafheid. Maar Martin vecht terug.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-08-2012, 09:31 geschreven door knokke  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 14/10-20/10 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/03-07/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 28/07-03/08 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 06/08-12/08 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Ook zou ik willen enkele nederlandstalige auteurs bespreken, daar we buiten het TOPtrio Aspe, Geeraerts en Mendes toch nog over een groep goede Nederlandstalige auteurs beschikken. Enkele zijn ondertussen reeds de revue gepasseerd. Uw reakties worden ten zeerste geapprecieerd.
    Mocht er eventueel interesse zijn om uw leeservaringen mede te delen en zo deze 'blog' te helpen uitbouwen...dat kan altijd en zal ten zeerste geapprecieerd worden. Mail mij of schrijf in het gastenboek en ik zal uw ervaringen als u wil in het blog verwerken.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tonkoorevaar
    blog.seniorennet.be/tonkoor

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!