Foto
Met het oog op Haspengouw… laat je inspireren door Georeto !
Inhoud blog
  • Torhout - Wijnendalebos - 6.5 km
  • Ken uw Rechten
  • Kinderen koning
  • Topevenementen in Vlaanderen en Brussel 2009
  • De zeven kunstwonderen van België
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Mijn favorieten
  • Antroposofische geneeskunde in België
  • My Trip
  • Vlaanderen Vakantieland
  • Maak je zo
  • Cursussen & opleidingen
  • Vlaanderen Fietsland
  • Reisroutes
  • Vlaanderen Wandelland
  • Luchtvaartnieuws
  • "" 1 2 3 ik ontdek Topspots ""
    Welkom bij Topspots
    Op deze blog vind je info over toeristische activiteiten die ik voor mezelf organiseer of waar ik naar toe ga als ontdekker ... want België is te gek... en dit wil ik graag met jullie delen... Dus op regelmatig tijdstippen breng ik nieuws, artikelen, suggesties en vele links over verschillende bestemmingen en vrije tijd in het algemeen. Aanvullingen of suggesties zijn altijd welkom, noteer maar in het gastenboek...
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkzoekende start je eigen zaak

    Vijf sleuteltips om uw troeven optimaal uit te spelen

    1. Zorg dat u goed voorbereid bent. Vroeger kon je je nog veroorloven met een briljant idee de sprong in het onbekende te wagen, vandaag is er méér nodig..

    a. Volg eventueel een startercursus (*). Als werknemer kunt u die betalen met opleidingscheques. Tip: ook interimjobs geven recht op aanvraag opleidingscheques, in die periode dat je interimwerk levert. Of de webcursus “starten met je eigen zaak” zie VDAB

    b. Als werkzoekende doet u een ondernemerstest bij de VDAB en als je slaagt ga je met dit “attest” bij Syntra en kunt u uw bedrijfsbeheer behalen.

    c. Een andere mogelijkheid een snelcursus Bedrijfsbeheer (vb. via webleren van de VDAB) en je kan dan examens afleggen bij het Ministerie van Middenstand of CVO.

    d. Alle opleidingen rond bedrijfsbeheer vind je hier.

    2. Start als zelfstandige in bijberoep. Zo test u uw project uit en behoudt u een vangnet. Na één jaar weet u wel of uw project leefbaar is. Zo ja wordt het uw hoofdberoep. Zo niet, dan zet u uw zaak stop. Tip: ook als werkzoekende 50plusser mag u als zelfstandige in bijberoep starten, al gelden hier strikte voorwaarden.

    2a. Minister van Werk (Joëlle Milquet) lanceert nieuwe maatregel. Een werkzoekende die als zelfstandige een eigen zaak wil opstarten, behoudt gedurende max. 18 maanden zijn uitkering en krijgt er nog heel wat extra staatssteun bovenop. Als de werkzoekende voor de eerste 18 maanden om zijn het statuut van zelfstandige wil gebruiken en al na max. 6 maanden wil afzien van zijn stempelgeld, dan heeft hij gedurende max. 12 maanden recht op een maandelijkse toeslag van €100. Bovendien krijgt hij dezelfde vrijstellingen als een werkzoekende in opleiding. Naast de uitkeringen komt er nog een vergoeding van max. €2 per gepresteerd manuur. (april2009)

    3. Bovenop - Profiteer van de werkhervattingtoelage. Werkzoekenden vanaf 50 jaar die weer aan de slag gaan, hebben recht op de federale werkhervattingtoelage van de RVA (€182,85 per maand). U moet minstens 20 jaar gewerkt hebben en werkloos zijn geworden buiten uw wil om. Vanaf 1 mei 2009 - Bij minder dan 20 jaar beroepsverleden in loondienst, dan krijg je ook een werkhervattingtoelage, maar is degressief in een looptijd van 3 jaar. De aanvraag dient u in bij uw uitbetalinginstelling (vakbond of hulpkas). - Klik hier (art. 36 pagina 28)

    4. Informeer bij het Participatiefonds: deze federale instelling verleent leningen tegen zeer voordelige voorwaarden aan starters. Contact: tel. 02 210 87 87 en www.fonds.org.

    5. Regel uw pensioen voor later. De simpelste oplossing is dat u door een sociaal secretariaat of door een organisatie van zelfstandigen laat berekenen hoeveel extra sociale bijdragen u moet betalen om later een fatsoenlijk pensioen te hebben. Ze zijn hoog, maar essentieel. En u mag ze als beroepskosten aftrekken van uw inkomsten.

    (*) De Unizo Startersservice organiseert op 24 locaties in Vlaanderen geregeld gratis infosessies (2 uur) en ook meer uitgebreide, betalende starterscursussen (3 tot 5 avonden). Info: www.unizo.be.

    Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen begeleidt starters. Info: tel. 02 217 29 28 en www.nsz.be


    26-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Werk na je 50ste
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland lanceert 'typically Swiss' hotels
    Speciale selectie van 225 bijzondere 'spiegels van de regio'
    Het begrip typisch Zwitsers kun je op veel manieren invullen. Op logiesgebied bijvoorbeeld. Om dat veel bezoekers hun  vakantie graag in een karakteristiek Zwitsers hotel doorbrengen, heeft Zwitserland Toerisme in samenwerking met de Zwitserse hoteliervereniging de nieuwe hotelgroep “Typically Swiss Hotels” gelanceerd.

    Zoeken op internet
    De adressen van de Typically Swiss hotels zijn alleen op internet te vinden. Het zoeken naar een geschikt adres wordt vergemakkelijkt door diverse indelingscriteria: sterrenclassificatie, prijscategorie, grootte, ligging (aan het water, in de bergen, op het land of in de stad).

    Presentatie
    Er is veel aandacht aan de visuele presentatie besteed: er kunnen hele fotogalerijen bekeken worden. Via een weblink kun je rechtstreeks bij de hotels boeken. Een deel van de hotels is via het gratis callcenternummer 00 800 100 200 30 van Zwitserland Toerisme te boeken.

    Internet: www.MySwitzerland.com/typically

    26-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Weekendje weg EU
    Tags:Zwitserland, hotels
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen van Vlaanderen


    Van 15 mei tot 13 september vormt het Museum Kortrijk 1302 samen met het kasteel van Rumbeke en de Sint-Trudoabdij van Male het bijzondere decor van de drieledige historische tentoonstelling 'Vrouwen van Vlaanderen'.

    Je ontdekt de Vlaamse gravinnen en gravinnendochters als begeerde bruiden in de internationale politiek en scherprechters in conflicten, als voorvechters van cultuur en religie, als de bewaarders van de bloedlijn, als vurige minnaressen en leeuwinnen voor hun kroost.

    De tentoonstelling brengt niet alleen voorwerpen en afbeeldingen samen maar laat de vrouwen ook zelfaan het woord.

    Een heerlijke én leerrijke uitstap op unieke historische locaties!

    Meer info: www.vrouwenvanvlaanderen.be


    24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Evenementen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website Vlaamse Ardennen in het nieuw

    De website van de Vlaamse Ardennen zit in het nieuw!

    In navolging van de brochures kreeg ook de site een make-over, volledig in de nieuwe huisstijl van de regio. Niet alleen de 'look' werd opgefrist, maar ook de inhoud.

    Neem zeker eens een kijkje op www.toerismevlaamseardennen.be !


    24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Dagje uit in België
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw op de fietsrouteplanner Toerisme Oost-Vlaanderen

    De in oktober gelanceerde online fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen bevat sinds kort een nieuwe, extra handige functionaliteit.

    Klik je tijdens het uitstippelen van je route de button POI ('points of interest') aan, dan verschijnen er vanaf een bepaald zoomniveau icoontjes van attracties, bezienswaardigheden en logeermogelijkheden langs je route.

    In één oogopslag zie je waar je een museum kan bezoeken, een boottocht kan maken, kan uitrusten op een fietsvriendelijk terrasje, of 's avonds onder zeil kan. Zo stel je een tocht samen, volledig op je eigen maat gesneden.

    Je kan de fietsrouteplanner raadplegen via www.tov.be, onder 'Fietsen'. Met één muisklik kan je je eigen route downloaden naar je fiets-gps of er een gedetailleerde afdruk van maken.

    24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Wandelen & Fietsen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar van het bier in Vlaanderen

    2009 wordt het "Jaar van het bier" in Vlaanderen. Onder de noemer "Leven in de brouwerij" zet Vlaanderen Lekker Land heel wat lekkere activiteiten op het programma, telkens met bier als rode draad.

    Ontdek het aanbod in de Oost-Vlaamse toeristische regio's. Spring op de fiets met Adriaen Brouwer, trek er op uit in Buggenhoutbos en geniet onderweg van een streekbier. Of proef van een biersuggestie of -menu in een gezellig restaurant.

    Een verzameling van bieractiviteiten vind je in de bierkalender: opendeurdagen in brouwerijen, degustaties, fietszoektochten, terrasdagen, ...

    Kortom, laat je onderdompelen in de wereld van het bier en veel plezier...


    24-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Dagje uit in België
    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede links

    Alternatieve Geneeswijze
    Zoek je een autoroute Route You

    Reislinks

    Reisbestemmingen - My Trip

    Wandelroutes
    Zoek een autoroute Route You

    19-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Internet
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volkssportroute in Poperinge en omgeving

    Een streekontdekking

    De volkssportroute biedt een evenwichtige mix van streekontdekking met belevingswaarde en gezelligheid als troef. Toen er nog geen sprake was van televisie, internet en computergames, zorgden een aantal typische volksspelen voor ontspanning.
    Op de route langsheen een aantal authentieke cafeetjes kun je de tijd van toen herbeleven.
    Elke herberg heeft zijn eigen sfeer, klanten en spelletjes.
    Wil jij ook een van de routes beleven ga snel naar Holderdebolder.

    Het is de periode van de Hopscheuten, dus dit kon niet ontbreken op onze menukaart en hebben wij gevonden in het restaurant 't HommelhofStefaan en Sabine tot in 2010...


    19-04-2009 om 00:00 geschreven door Diane  


    Categorie:Dagje uit in België




    Categorieën
  • Dagje uit in België (6)
  • Dagje uit in NL (0)
  • Evenementen (2)
  • Haspengouw (0)
  • Internet (1)
  • Wandelen & Fietsen (2)
  • Wartourism (0)
  • Weekendje weg DE (0)
  • Weekendje weg EU (1)
  • Weekendje weg FR (0)
  • Weekendje weg GB (0)
  • Weekendje weg LUX (0)
  • Weekendje weg NL (0)
  • Werk na je 50ste (3)

  • Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!