Daar de foto's in het berichtengedeelte niet verplaatsbaar zijn, zal het onmogelijk wezen voor deze krabbevanger ze volgens onderwerp te klasseren. In de marge is dat wel mogelijk (met een beetje geduld en monnikenwerk),en daar gaan we dat dan ook trachten te doen. *
Hieronder nog een afbeelding van de enige overgrootvader waar ik foto's van bezit. De Lee Emilius +
< + + + + + + >
De kerk van Berendrecht
Kapel van den Hagelberg "Berendrecht"
Poszegel uit 1913 gestempeld te Lillo
Molen van Stabroek
Molen Stabroek
Bezoek Berendrecht door even op het wapenschild te drukken <>+<>
Onderstaande en bovenstaande foto's werden opgenomen in 1903. Mijn grootvader Flor De Lee was er ongeveer 2 jaar.
"uit de oude doos"
Foto's, postkaarten en afbeeldingen uit polderdorpen ten noorden van Anwerpen
31-12-2005
Welkom in
Welkom op "UIT DE OUDE DOOS", opnieuw een blog met betrekking op Lillo fort. Nu echter meer gericht naar de fotografische werken uit het verleden. De sepia gekleurde oudjes die iedereen wel kent.De foto's waar huizen, mensen, molens, schepen, en noem maar op afbeelden, die we misschien nooit hebben gezien of kennen, maar die ooit hebben bestaan, misschien wel 2eeuwen geleden. De foto's hier verzameld zijn ofwel mijn eigendom, of werden mij door mensen op verschillende wijze aangeboden en zijn dan vooral duplicaten digitaal bewerkt. In de marge worden foto's geplaatst uit andere polderdorpen. De foto' in het berichtenmidden zijn allemaal van Lillo. Ik hoop dat ook U kan genieten van deze vergeelde, bruine en grijsgetinte momenten uit iemands leven. Deze verzameling uitbreiden is uiteraard ook mijn bedoeling, en daarvoor wens ik U dan ook weer even te betrekken in dit geheel, wanneer U of iemand die U kent moest beschikken over foto's, afbeeldingen of postkaarten van verdwenen of nog resterende polderdorpen, en men wil ze uiteraard met mij delen, mag u altijd een kopie verzenden naar mij, op het E mail adres, Werner.bril@telenet.be Uiteraard zal op de door U geplaatste en geschonken foto de naam van de gulle schenker worden vermeld, desgewenst met de nodige beschrijving van het onderwerp. Zo, Lillo is en blijft een microbe die je blijkbaar niet meer verlaat als je ooit als krabbevanger bent geboren. Maar laten we het niet aan ons hartje komen en aan diegenen onder u die op gelijk welke manier betrokken zijn geweest of nog met Lillo en de polderstreek in het noorden van Antwerpen. Tast toe.
Reacties op bericht (1)
04-09-2006
uit de oude doos
Prachtige foto's Werner proficiat,mijn tante heeft vanaf haar huwelijk altijd in Berendrecht gewoond ze was gehuwd met Frans Struyf,haar naam was Mitje Struyf-Klerkx ze woonden op de solftplaats,ge hebt ze mischien gekend,helaas zijn ze overleden,hun zoon mijn neef woont nog altijd in Berendrecht zijn adres is -Kapelstraat 1.Ik kwam 50 jaar terrug dikwijls naar Berendrecht mijn toenmalige vriend woonde daar,het doet goed al die mooie foto's te zien. Groetjes Lisette.
04-09-2006 om 11:12
geschreven door van anraad lisette
Uw gastheer in het verleden, Werner Bril. Geboren te Lillo op 14 november 1955, Momenteel wonende in Putte Kapellen, Belgie met mijn vrouwtje, Leentje Vandenborre geboren te kortrijk en Sanne onze dochter die school volgt in het SISA te Antwerpen in woordkunst en drama. * Daar ik nu de kaap van de 50 heb overschreden, en antiek op heden vanaf 50 jaar begint, zal u ook zeker en vast enkele beelden van mijzelf en mijn voorouders kunnen bewonderen in dit fotoalbum.
Laat even een
klein groetje
of bericht in
deze oude doos.
Waar ?
-E-mail Werner-
Je kan mij hier
een mailtje sturen
Waar ?
"Doel" molen 2 + Net zoals Lillo bijna 50 jaar geleden verdween is ook Doel veroordeeld te verdwijnen.
"Doel" molen 3
"Doel" Molen
"Doel" molen 1
Kerk van Putte Kapellen
Kerk van Putte Kapellen, 1
Bezoekje aan Doel gewoon even drukken en ja, haast je maar, want de tijd van gaan is gekomen. Target "DOEL"
Ý Wanneer U op de bovenstaande foto klikt, kom je in een album, daar kan je de foto door een muisklik volledig vergroten. + <> + <> + Door op de onderstaande afbeelding te drukken kan U enkele eeuwen terug in de tijd. ß