De Belastingdienst regio Zuid-West heeft de jacht geopend op de aan-huis-verkoop van kersen, eieren, uien, bloemen enzovoort. Tweehonderd Zeeuwen kregen al een brief in de bus waarin gevraagd wordt waaruit de verkoop precies bestaat en hoeveel ermee verdiend wordt. Hier naast de parking op de dijk, staat een emmertje met 3 kilo pruimen, kostprijs 1 uro per zakje van 1 kilogram. Het geld mag je in het jampotje doen.
Zoals (bijna) overal, kost het geld om je wagen in Veere achter te laten op de parkings, behalve aan de Kanaalweg West of Oost, vlak langs het Kanaal door Walcheren. Daar is het nog gratis, parkeren op de grasweiden. In de stad kost parkeren voor een hele dag 7,-.
Na een niet al te moeilijke klim, heb je vanaf de Grote Kerk een prachtig uitzicht over het Kanaal door (schriereiland) Walcheren, over het Veerse Meer, de Oosterschelde tot Zierikzee aan toe! Beklimming kost voor volwassenen 3,-.
In de Grote Kerk hangt een pendel. Grappig om naar te kijken en te zien, dat de aarde beweegt. De pendel zwaait zachtjes heen en weer. Je staat er met je neus bovenop en voelt er niets van. (zie verklarende tekst hieronder indien gewenst aub)
Auberge de Campveerse Toren uniek gelegen aan het Veerse Meer in het oude vestingstadje Veere. De 500 jaar oude stadsherberg is nog steeds in gebruik als Herberg. In 1575 vierde Willem van Oranje er zijn bruiloftsmaal met Charlotte de Bourbon.
Deze tuin in het centrum van Veere, ziet er uit zo als God hem schiep.... een complete wildernis van stokrozen, onkruid en ziet er niet fraai uit, maar zal binnenkort wel onder handen genomen worden (mag ik hopen).
Het hele binnenwerk (nou ja, hele) is verwijderd uit de Grote Kerk.... je kijkt vanaf de begane vloer tegen het balken plafond aan.... een vreemde gewaarwording. Als je scherp kijkt zie je de draad hangen (links) van de Slinger van Foucault (uitleg zie verder op dit blog).
Tussen de kernen Vrouwenpolder en Veere ligt via de afsluitdijk de weg naar Noord Beveland; deze foto is genomen vanaf het strand bij Veere aan het Veerse Meer.
Vroeger leefde de bevolking van Veere hoofdzakelijk van de opbrengst van de vis, nadat de gouden jaren van Handelvoeren met de VOC-schepen naar verre oorden afgelopen was. Heden brengt de landbouwgrond en de toeristenindustrie geld in het laatje
Aan "de Piet" (dat is even door Arnemuiden richting Wolphaartsdijk) kun je een fijn schaduwrijk plekje zoeken om te dagrecreëren. Zorg er wel voor, bij zonsondergang daar weg te zijn, anders wordt je bekeurd