Foto
Welkom
Ik ben Linda
***********
Ik wil hier lotgenoten ontmoeten
en ervaringen uitwisselen
alsook me eigen verhaal
hier neerpennen.
**************

Inhoud blog
  • s morgens
  • Poezie *De Bosvrouw*
  • Maandagochtend
  • Wat at ik vandaag
  • 2 Dumping gehad
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    medisch_medicijnen/92.gif

    Wat is een Gastric-ByPass

    Met behulp van nietjes wordt in het bovenste gedeelte van de maag een apart nieuw klein maagzakje gevormd. Dit nieuwe reservoir heeft geen doorgang meer naar de rest van de maag. De dunne darm wordt doorgenomen vlak achter de twaalfvingerige darm en verbonden met het nieuwe maagzakje. Het voedsel passeert dus dadelijk van de nieuwe maag naar de dunne darm. Zo wordt dus de rest van de maag en de twaalfvingerige darm overbrugd. De twaalfvingerige darm wordt verderop opnieuw verbonden met de dunne darm, 100 cm lager dan de nieuwe verbinding met de maag. Deze verbinding zorgt ervoor dat de maag-, gal- en pancreassappen aan het voedsel toegevoegd worden. Dit is belangrijk voor de vertering. Je zal hoofdzakelijk vermageren doordat de hoeveelheid voedsel die je per maaltijd kan eten sterk beperkt wordt. Je zal een langdurig volheidgevoel ondervinden. Bovendien wordt de opname van de voedingsstoffen verminderd door de overbrugging van de maag en de twaalfvingerige darm. Dit effect is echter minder uitgesproken dan bij de biliopancreatische derivatie. De operatie wordt uitgevoerd via een klassieke snede of via een kijkoperatie. Dit is een chirurgische techniek via kleine steekgaatjes in plaats van één grote snede: dit soort operatie is minder ingrijpend is, je hebt minder pijn, en het ziekenhuisverblijf is korter.

    medisch_medicijnen/90.gif

    Wat kan je verwachten

    Een definitief gewichtsverlies van gemiddeld 70% van je overgewicht.
    Het is van wezenlijk belang dat je zelf gemotiveerd bent en actief wil meewerken na de ingreep. Wil je dat deze ingreep maximaal slaagt, pas dan je leef- en eetpatroon aan. Een evenwichtige voeding is zeer belangrijk.

    Laatste commentaren

    OOK-groep
    **********

    OOK-groep

    wat is dit: dat is de verkorting van Overgewicht-en ObesitasKliniek
    Er kom daar veel bij kijken: wat is mijn bedoeling zul je zich afvragen.
    Ik ben ook langs mogen passeren bij de OOK-groep,vroeger was dat
    er niet- nu wel,wettelijk moeten alles mensen die voor een GBP gaan,
    daar even langs om goedgekeurd te worden,wat gbeurd er dan in zo OOK-groep.

    Dat is zo Screeningsdag.

    Waarom deze halve dag?

    Aan elke doelgerichte behandeling van overgewicht en obesitas gaat een grondige evaluatie vooraf.
    Deze evaluatie verloopt volgens een goed gepland programma zodat ze zo min mogelijk van uw tijd vergt.

    Op basis van bekomen informatie wordt beslist wat voor u de beste benadering is:
    Chirurgisch of niet- cChirurgisch.

    Wat zijn de Teamleden.

    De Endocinoloog;

    De evaluatie houdt het bepalen in van zwaarlijvigheid ( oa BMI ),de lichaamsvetverdeling ( buikomtrek ) en algemeen gezondheidsprofiel door het onderzoeken van risicofactoren en bijkomende aandoeningen ( comorbiditeiten ).
    Via een bloedopname worden mogelijke hormonale oorzaken ( schildklier-of bijnierprobleem ) en metabole afwijkingen ( diabetes of suikerziekte,hyperlipidemie of hypercholesterolemie, verhoogt urinezuur of jicht,....) opgespoord.

    De Chirurg;

    Als u in aanmerking komt voor heelkunde,zal u de nodige informatie worden verschaft om, in overleg met de chirurg,te beslissen welke ingreep voor u de meest geschikte is.

    De Psychiater;

    Overgewicht leidt soms tot psychische problemen en anderzijds leiden psychische problemen soms tot zwaarlijvigheid.Om deze reden is er tijdens deze halve dag een gesprek voorzien.

    De Psycholoog;

    De Psycholoog luistert naar uw verwachtingen omtrent dit programma.Aan de and van een vragenlijst wordt gepolst naar uw algemeen welbevinden.

    De Voedingsdeskundige;

    Aan de hand van een voedingsanamnese zal de voedingsdeskundige inzicht krijgen in uw voedingsgewoonten.Na evaluatie zal de voedingsdeskundige voor u een individueel aangepast voedingsschema opstellen. Dit schema verschilt uiteraard afhankelijk van de benadering: Chirurgisch of niet- Chirurgisch.

    De Kinesist:

    De Kinesist stelt uw individueel reconditioneringsprogramma op,na een gronde intake en het afleggen van een conditietest.Dit programma wordt steeds aangepast aande evolutie van uw toestand.

    Foto
    HIERBOVEN EEN VOORBEELD
    Foto
    Foto
    Story van Linda



    De 5 november;

    Om 10 uur nuchter binnen gegaan en pas rond 15 naar de operatiekwartier de eerste dag veel verdoving gehad ook medic kwam geregeld op bezoek maar ik wist van niks zat in dromenland nog.

    De 6 november;

    Nog half verdooft en suf; ik werdt op een moment de godganse tijd zo misselijk door die verdovingpomp dus vroeg om wat anders,dat kreeg ik en dat was toch veel beter dan de ganse tijd misselijk te zijn,maar het ergste moest nog komen,ik moest om een slikproef,echt vreselijk jong!!! dat drankje bah!!! nooit meer hoor zunne,jekke!! een anijsdrankje zeiden ze ik dacht dat zal nog wel meevallen,ja het was het tegenovergestelde bah!! ik heb daar moeten overgeven en echt ik was daar niet goed van,Maar dat was nog niet alles.Ik mocht op een gegeven moment terug naar de kamer,maar eerst de urinesonde en de zuurstof moest eerst verwijderd worden,oooooooooo!!! wat een opluchting dacht ik! eens op m'n kamer dacht ik ah lekker uitslapen want pijn dat had ik niet meer ,er kwam van geen uitslapen,ik zat de ganse nacht op pot Evil or Very Mad door dat anijsdrankje.
    nu dat is nu voorbij maar op zo moment dacht ik bij mezelf( zeg! aan wat ben ik hier begonnen è!)

    Pas anders-daags begon het te beteren, de catherter werdt verwijderd en dat was voor mij ook al een opluchting,ik ben ook effen beginnen huilen waarom weet ik nog altijd niet maar het was een opluchting.

    Gisterenavond pas even kunnen slapen want op zo ziekenhuisbed slaap ik niet gemakkelijk,jaja allemaal rare dingen,maar ik ben blij dat ik er weer bent,en moest ze mij vragen om het opnieuw te doen dan meteen hoor,ik kan nu ook al een toastje eten met een puddingje wel 3 koffielepeltjes hoor maar ik voel geen honger ik voel eerder dat m'n maag gevuld werdt,drink ook nu thee en om 2uurtje eet ik wat heel traag en langzaam.
    maar voor de rest alles oke hoor voel me wel rap moe,maar ja is nog vers volgende week kan ik al wat meer.juist niks effen en oprapen want anders spring de nietjes zei Dr olivier.
    Ik ga dan ook op 23 november terug bij Dr Olivier op controle,oh ja ik heb mij nu voor eerst gewogen er zijn 4 kilo's af een goed begin vind ik
    Wink
    Gastric-ByPass Home

    12-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIJNE WEEKEND ALLEN

    fijne/fijn20weekend9wu.jpg

    12-10-2007 om 19:12 geschreven door Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastric-ByPass 3

    Gastric Bypass

    Via een laparoscopisch ingreep (kijkoperatie) construeert de arts een voormaag die volledig onafhankelijk functioneert. Deze voormaag of pouch heeft slechts een inhoud van 15 à 25 cc waardoor u sneller een gevoel van verzadiging krijgt (restrictieve fase).
    De arts verbindt de pouch via een bypass (van 150 cm lang) met de dunne darm. Hij bevestigt de bypass pas na de eerste bocht van de dunne darm zodat de maag-, gal- en pancreassappen pas hier in de darm terechtkomen (malabsorptieve fase).

    12-10-2007 om 18:32 geschreven door Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastric-ByPass 2

    Voordelen bij de ingreep

    • De ingreep wordt laparoscopisch uitgevoerd, wat minder ingrijpend is en waardoor er minder kans is op wondbreuk tengevolge van de incisie. Bovendien blijft uw ziekenhuisverblijf beperkt tot vier à vijf dagen.
    • Zowel zogenaamde volume-eters als snoepers (door de verminderde opname van suikers) ondervinden een gewichtsverlies van 60 tot 70% van hun overtollige gewicht.
    • Er treedt zelden een vitaminetekort op.
    • De patiënt heeft geen last van diarree, aangezien nog een groot deel van de dunne darm kan instaan voor de vertering.

    Nadelen van de ingreep

    • Door het afsluiten van de pouch kan de arts geen gastroscopie en geen ERCP (onderzoek van de galwegen via een endoscopie) meer uitvoeren.
    • Het mogelijks voorkomen van het dumping syndroom: vooral het eten van suikers, vetten of koolhydraten kan misselijkheid, kramp, zweten, versnelde hartslag, diarree of duizeligheid veroorzaken. Dit verdwijnt meestal spontaan.

    Resultaten

    De patiënt mag een gemiddeld gewichtsverlies van 60 à 70% van het overtollige gewicht verwachten. De eerste 6 maanden is het gewichtsverlies het grootst. Nadien gaat het vermageren trager, maar houdt het 12 tot 18 maanden aan. Nadien stabiliseert het gewicht.

    12-10-2007 om 18:31 geschreven door Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastric-ByPass 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voeding

    Verander uw eetgedrag

    De eerste weken na uw operatie zijn heel belangrijk naar het opvolgen van uw dieetvoorschriften. Uw maag werd nog maar pas geopereerd, er werden nietjes geplaatst ter hoogte van het afgesneden stuk maag. Als u bijvoorbeeld een hele boterham eet, moet uw kleine maag teveel uitrekken, waardoor er teveel tractie komt op de sutuur (naad) in de maag.

    Dit betekent dat de hoeveelheid voedsel dat u per maaltijd kan gebruiken, beperkt is. Het volheidgevoel zal dan ook snel optreden. Hou daar dan ook rekening mee: genoeg is genoeg. Dit volheidgevoel is niet hetzelfde als een verzadigingsgevoel. U zal in het begin waarschijnlijk wel nog zin hebben om verder te eten. Dit is echter niet de bedoeling. Het is bijgevolg uiterst belangrijk dat u het volheidgevoel snel leert herkennen en meteen ook stopt te eten.
    Dit kan enkel gebeuren door rustig en traag te eten. Kauw heel goed uw eten en wacht een paar minuten tussen elke hap. Neem kleine hapjes. Drink niet tijdens de maaltijd. Drink een halfuur tot 1 uur na de maaltijd, om het verzadigde gevoel zolang mogelijk vast te houden. Uw maaltijd kan in de beginfase tot 30 minuten duren. Alleen door dit nieuw eetgedrag aan te leren, kan u het volume probleem overwinnen zonder pijn, misselijkheid en zonder braken.

    De voedingsaanpassing na een gastric bypassoperatie gebeurt in verschillende stappen.

    Introductiedieet : De eerste dagen na de ingreep (tijdens uw opname) zal de voeding langzaam opgebouwd worden volgens de orders van uw chirurg. Er zal gestart worden met kleine slokjes water, daarna kan u water drinken naar believen tot een ‘vol’ gevoel (kleine hoeveelheden). De volgende stap zal bestaan uit kleine porties vloeibare voeding.
    Tijdens uw verblijf zal u geen vlees, geen vis en geen brood krijgen.

    Maak gebruik van :

    • magere (soja) melkproducten, zoals magere yoghurt, magere melk, magere platte kaas
    • gemixte groentesoep of bouillon
    • groente- en fruitsappen
    • thee en slappe koffie
    • niet bruisend water

    Wanneer de vloeibare voeding na enkele dagen goed verdragen wordt, mag er overgeschakeld worden naar gepureerde, zachte voeding.

    Ontbijt en avondeten : beschuiten, OF geroosterd brood,OF cornflakes laten weken in (soja)melk. Als beleg kan u magere smeerkaas OF magere witte kaas met energievrije zoetstof OF confituur met verlaagd suikergehalte zonder pitten en vellen gebruiken OF vanillecrème OF yoghurt zonder stukjes.

    ’s Middags : magere gemixte groentesoep OF aardappelpuree met zacht gekookte, best gepureerde groenten zoals : bloemkool, broccoli, wit van prei, wortelen, appelmoes. Geen rauwe of vezelige groenten zoals asperges, selder, erwten, bonen … OF een middagmaal zonder stukjes uit het aanbod van de kindervoeding. Geen vlees, vis of brood.

    Tussendoor : niet-bruisend water, thee of slappe koffie met energievrije zoetstof. Geen alcohol, frisdranken, fruitsappen, gesuikerde melkdranken, sport- en energiedranken.

    Na enkele weken : als de voeding goed verdragen wordt, kan er geprobeerd worden met het toevoegen van kleine porties niet vette gepocheerde vis, of kleine hoeveelheden gemalen kip, kalkoen.
    Geleidelijk aan kunnen de beschuiten vervangen worden door oudbakken wit of geroosterd brood.

    Na 2 à 3 maanden : kan er overgeschakeld worden naar een eiwitrijke, caloriearme voeding.

    Tips :

    • Neem aan tafel een rustige houding aan en geniet van uw maaltijd
    • Neem voldoende tijd voor de maaltijden. Kijk geen tv tijdens het eten en loop niet rond.
    • Eet rustig, vermijd stress.
    • Neem altijd zeer kleine hapjes en kauw zeer goed.
    • Gebruik geen drank tijdens of vlak voor de maaltijd want dit zou te snel tot vol gevoel geven. Drink tussen de maaltijden door, drink traag en neem kleine slokjes. Drink niet meer een half uur voor de maaltijd en tot een half uur na de maaltijd. Drink per dag 1,5 l water.
    • Gebruik geen bruisende dranken
    • Stop met eten zodra u een eerste volheidgevoel ervaart.
    • Meer eten of drinken veroorzaakt misselijkheid, braken.
    • Gebruik zo weinig mogelijk suikers, aangezien dit ‘dumping syndroom’ kan veroorzaken. Dit komt doordat de suikers nu onmiddellijk in de darm terecht komen
    • Houd u aan het driemaaltijden patroon (morgen, middag en avond)

    12-10-2007 om 18:29 geschreven door Linda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/vermageren01

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    11-10-2007 om 19:13 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    » Reageer (0)


    Deze site werdt opgericht voor komende lotgenoten en lotgenoten
    Archief per week
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007


    ziekenhuizen/l30.gif
    De dokter
    leg uit wat een
     GBP is
    ps: lees de linkjes.


    email/mail_toets.gif
    Om je verhaal of ervaringen
    te delen met andere
    stuur gerust een mailtje
    maar hou het netjes
    groetjes Linda
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    gastenboeken/10.gif
    In het gastenboekje
    kun je ook je mening kwijt.
    Alles mag maar hou het netjes.
    GroetjesLinda
    Gastenboek
  • HFAZ
  • HAARUITVAL !!!
  • haarverlies en poeplucht
  • poeplucht als bijwerking gbp...?
  • een bezoekje...

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Gastric Bypass
    i
    s een kleine maagzak die in het bovenste gedeelte van de maag wordt aangebracht (15 tot 20 ml). Het resterende gedeelte van de maag wordt niet weggenomen, maar afgesloten met klemmen. De nieuwe maagzak wordt direct verbonden met het binnenste van de dunne darm om te beletten dat de voedingsstoffen in het duodenum opnieuw worden opgenomen.


    Nuttige Linken
  • seniorennet.be
  • Gastric-ByPass pagina.be
  • Courtney verhaal over GBP
  • Meer uitleg van GBP



  • We zijn de 04de week van 2025


    Een Lotgenoten
  • MamaJoye1

  • Gastric-ByPass Home van Els
  • GBP HOME

  • Gastric-ByPass Forum


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!