Inhoud blog
  • Kennis maken met Anne-Marie en Joël Vanhoorne
  • Logeren bij Belgen in de Provence
  • Bezienswaardigheden in de Provence
  • Wellness
  • Actieve vakantie in de Provence
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Logeren bij Belgen in de Provence
    Villa Liberty - Chambre & Table d'hôtes
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis maken met Anne-Marie en Joël Vanhoorne

    26 JAAR IN FRANKRIJK

    In het hart Provence, slechts twaalf kilometer verwijdert van Avignon ligt Villa Liberty. Een van de meest unieke ‘chambres d’hôtes’ van Zuid Frankrijk, die door haar uiterst centrale ligging ten opzichte van de vele bezienswaardigheden van de streek een perfecte uitvalsbasis is voor allerlei dagtrips, maar waar je jezelf bovendien fysiek en geestelijk even helemaal kunt opladen.

    Drijvende kracht achter deze in authentieke Provençaalse stijl opgetrokken villa is het echtpaar Joël Vanhoorne en Anne-Marie Callens. Joël en Anne-Marie vertrokken zessentwintig jaar geleden met hun twee jonge kinderen uit Vlaanderen, waar ze een goedlopend biologisch restaurant en natuurvoedingswinkel hadden in Oudenaarde om zich in Zuid Frankrijk te vestigen. Joël had zich met groot succes toegelegd op persoonsbegeleiding en coaching . Hij had hiermee zelfs een plaats in ‘De Stoel’, het veelbekeken Nederlands tv-programma van Rik Felderhof, veroverd. Niet gehinderd door de afstand zette Joël zijn werkzaamheden vanuit Frankrijk voort als bedrijfscoach. De files op de Belgische en Nederlandse wegen deden hem echter na ee paar jaar besluiten deze activiteiten op een laag pitje te zetten. Joël en Anne-Marie hadden ondertussen de prachtige en goed onderhouden villa betrokken en waren hier een kleinschalig therapeutisch centrum begonnen. Joël gaf tijdens de zomermaanden cursussen in persoonlijke ontwikkeling en Anne-Marie hield de keuken en het huishouden draaiende en zorgde voor ontspannende massages. Jarenlang kenden zij hiermee een enorm succes. Villa Liberty zinderde in die periode (1981 - 2001) van activiteit. Voor hun eigen zielenrust trokken zij ’s winters regelmatig naar India.

    Toen zo’n vijf jaar geleden de uitgeoefende activiteit over haar hoogtepunt was en de kinderen inmiddels ook waren uitgevlogen besloten ze dat het tijd werd voor iets nieuws. In India hadden Joël en Anne-Marie kennis gemaakt met Ayurveda en de achterliggende filosofie sprak ze enorm aan. Ze besloten Villa Liberty om te toveren tot een ‘Chambre & Table d’Hôtes, waar (maximaal twaalf gasten) niet alleen heerlijk kunnen zonnebaden in de ligstoelen aan het zwembad, genieten van authentieke Provençaalse gerechten, maar waar ze tevens een Wellness kuur kunnen boeken of A la Carte een keur aan massages en behandelingen kunnen ondergaan.

    Om Anne-Marie de Ayurveda technieken bij te brengen, was een maand lange een Indiase arts te gast die haar alle fijne kneepjes bijbracht. Echter daar waar in India de nadruk vooral ligt op de medische kant van Ayurveda, staat in Villa Liberty Wellness voorop. En dat dit niet slechts een marketingterm is kan je ik aan den lijve ondervinden.

    Joël ruilde zijn coach-activiteit voor zijn hobby : koken. Hij ontwikkelde deze passie tot een echte kookkunst waar gezond en lekker hand in hand gaan. De keuken op Villa Liberty is gul, kleurrijk en bijzonder smakelijk. Elke avond kan je als het ware 'thuis' aan tafel aanschuiven.

    De oudste dochter Natacha trouwde met Serge, een wijnboer in Chateauneuf du Pape. De huiswijn is dan ook heel bijzonder. Elk jaar maakt Serge speciaal voor Villa LIberty een heerlijke zomerse rosé wijn.

    Voor meer informatie of boekingen kunt u mailen naar info@villa-liberty.com of bellen 00 33 490 22 24 83. Voor uitgebreide informatie over de kamers, alle te verkrijgen behandelingen en de tarieven verwijzen we u door naar de website www.villa-liberty.com



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!