Inhoud blog
  • Kennis maken met Anne-Marie en Joël Vanhoorne
  • Logeren bij Belgen in de Provence
  • Bezienswaardigheden in de Provence
  • Wellness
  • Actieve vakantie in de Provence
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Logeren bij Belgen in de Provence
    Villa Liberty - Chambre & Table d'hôtes
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis maken met Anne-Marie en Joël Vanhoorne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26 JAAR IN FRANKRIJK

    In het hart Provence, slechts twaalf kilometer verwijdert van Avignon ligt Villa Liberty. Een van de meest unieke ‘chambres d’hôtes’ van Zuid Frankrijk, die door haar uiterst centrale ligging ten opzichte van de vele bezienswaardigheden van de streek een perfecte uitvalsbasis is voor allerlei dagtrips, maar waar je jezelf bovendien fysiek en geestelijk even helemaal kunt opladen.

    Drijvende kracht achter deze in authentieke Provençaalse stijl opgetrokken villa is het echtpaar Joël Vanhoorne en Anne-Marie Callens. Joël en Anne-Marie vertrokken zessentwintig jaar geleden met hun twee jonge kinderen uit Vlaanderen, waar ze een goedlopend biologisch restaurant en natuurvoedingswinkel hadden in Oudenaarde om zich in Zuid Frankrijk te vestigen. Joël had zich met groot succes toegelegd op persoonsbegeleiding en coaching . Hij had hiermee zelfs een plaats in ‘De Stoel’, het veelbekeken Nederlands tv-programma van Rik Felderhof, veroverd. Niet gehinderd door de afstand zette Joël zijn werkzaamheden vanuit Frankrijk voort als bedrijfscoach. De files op de Belgische en Nederlandse wegen deden hem echter na ee paar jaar besluiten deze activiteiten op een laag pitje te zetten. Joël en Anne-Marie hadden ondertussen de prachtige en goed onderhouden villa betrokken en waren hier een kleinschalig therapeutisch centrum begonnen. Joël gaf tijdens de zomermaanden cursussen in persoonlijke ontwikkeling en Anne-Marie hield de keuken en het huishouden draaiende en zorgde voor ontspannende massages. Jarenlang kenden zij hiermee een enorm succes. Villa Liberty zinderde in die periode (1981 - 2001) van activiteit. Voor hun eigen zielenrust trokken zij ’s winters regelmatig naar India.

    Toen zo’n vijf jaar geleden de uitgeoefende activiteit over haar hoogtepunt was en de kinderen inmiddels ook waren uitgevlogen besloten ze dat het tijd werd voor iets nieuws. In India hadden Joël en Anne-Marie kennis gemaakt met Ayurveda en de achterliggende filosofie sprak ze enorm aan. Ze besloten Villa Liberty om te toveren tot een ‘Chambre & Table d’Hôtes, waar (maximaal twaalf gasten) niet alleen heerlijk kunnen zonnebaden in de ligstoelen aan het zwembad, genieten van authentieke Provençaalse gerechten, maar waar ze tevens een Wellness kuur kunnen boeken of A la Carte een keur aan massages en behandelingen kunnen ondergaan.

    Om Anne-Marie de Ayurveda technieken bij te brengen, was een maand lange een Indiase arts te gast die haar alle fijne kneepjes bijbracht. Echter daar waar in India de nadruk vooral ligt op de medische kant van Ayurveda, staat in Villa Liberty Wellness voorop. En dat dit niet slechts een marketingterm is kan je ik aan den lijve ondervinden.

    Joël ruilde zijn coach-activiteit voor zijn hobby : koken. Hij ontwikkelde deze passie tot een echte kookkunst waar gezond en lekker hand in hand gaan. De keuken op Villa Liberty is gul, kleurrijk en bijzonder smakelijk. Elke avond kan je als het ware 'thuis' aan tafel aanschuiven.

    De oudste dochter Natacha trouwde met Serge, een wijnboer in Chateauneuf du Pape. De huiswijn is dan ook heel bijzonder. Elk jaar maakt Serge speciaal voor Villa LIberty een heerlijke zomerse rosé wijn.

    Voor meer informatie of boekingen kunt u mailen naar info@villa-liberty.com of bellen 00 33 490 22 24 83. Voor uitgebreide informatie over de kamers, alle te verkrijgen behandelingen en de tarieven verwijzen we u door naar de website www.villa-liberty.com

    14-02-2007 om 17:20 geschreven door Villa liberty  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren bij Belgen in de Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Website
    www.villa-liberty.com

    ONTHAASTEN IN DE PROVENCE


    U verblijft in een prachtige Provençaalse villa met een heerlijke tuin en groot zwembad.

    De keuken is er kleurrijk en gezond, de sfeer is er warm en familiaal… en de zon schijnt er praktisch het ganse jaar.

    Een thuishaven voor Nederlandstaligen

    Luxe kamers

    Capaciteit van ontvangst : 12 personen

    300 dagen zon

    Riant zwembad 20 x 8 m

    Ruime tuin 2 ha

    Wellness Spa

    Parking

    12 Km van Avignon

    Thuis in de Provence

    U bent als het ware ‘thuis’. U mag zich aan het allerbeste verwachten in onze chambre d’hôtes - wellicht een van de mooiste in Zuid-Frankrijk.

    Een warme ontvangst en een maximum aan aandacht. Onze dienstverlening is geïndividualiseerd om zo veel mogelijk aan uw wensen te voldoen.

    De ruime tuin met palmbomen, Provençaalse cipressen en ’lauriers rose’ schenkt ruimte aan iedereen. Het gezang van de krekels zorgt voor het nodige zuiders sfeerbeeld.

    Onze kamers hebben een ’eenvoudige luxe’ en schenken alle komfort voor een prettig vakantiegevoel.

    Pluspunten van Villa Liberty

    Natuurlijke en centrale ligging in het hartje van de Provence . 15 minuutjes van Avignon.

    Alle bezienswaardigheden binnen een straal van 35 km

    Riant zwembad (20 x 8 meter) zonder chloor

    Alle avonden table d'hôte

    Wijn van de familiekelder in Châteauneuf–du-Pape

    Wellness Spa

    Hoofdzakelijk Nederlandstalige gasten van alle leeftijden

    Table d' hôtes Villa Liberty

    Bij ons kan je elke avond 'thuis' aanschuiven aan onze gastentafel.

    Vanaf 19 uur is er een aperitief bijeenkomst. De gelegenheid voor een babbel met de andere gasten, uitwisselen van de dagervaringen, doorspelen van tips, e.d.

    Aansluiten op de aperitief is er het avondmaal.Gezellig samen met de gastvrouw en gastheer aan één grote tafel. Indien je echterverkiest om intiem met je partner of familie /vrienden te dineren kan natuurlijk een apartetafel.

    Elke maaltijd bestaat uit een voorgerecht, een hoofdschotel ( vlees, vis of vegetarische gerechten) meestal gereserveerd in buffetstijlen een dessert.

    Er is steeds een ruime keuze van groenten en salades. Wij hebben regelmatig een barbecue en ook 'gezonde frietjes' gebakken in cocosolie.

    Bij de aankomst op Villa Liberty wordt je rondgeleid en wegwijs gemaakt in de gewoontes van het huis. Wij vragen dan tevens wat jeeventueel niet lust en als er speciale dieetvoorschriften zijn. Wij doen steeds onze uiterste best om rekening te houden bij desamenstelling van de maaltijden met de voorkeuren van onze gasten.

    De huiswijn komt van onze schoonzoon Serge - wijnboer in Châteauneuf du Päpe. Er wordt speciaal voor ons een bijzonder lekkere Rosé wijn gemaakt die heel erg in de smaak valt van onze gasten.

    Aan tafelserveren wij water . Wijn, bier en andere frisdranken ( aan democratische prijzen) staan in de ijskast waar iedereen toegang heeft. Er is ook een koffieapparaat ter beschikking. De klantzelfnoteert op zijn consumptielijst zijn verbruik... en derekeningkrijg je op het einde van je verblijf.

    Soiree Gourmand -Gastronomische avond

    Ondanks het feit dat reedselke dag een feest is op Villa Liberty krijgt het diner op donderdagavond een extra feesttintje.

    Wij bieden aan ons klanten een gastronomischmenu aanmet tal van verfijnde gerechten.

    Dagritme *

    Het zwembad is toegankelijk vanaf 07.30 uur en tot 23.00 uur

    Het ontbijt staat klaar vanaf 08.30 uur tot 09.30 uur.

    Aperitief vanaf 19.00 uur en aansluitend de maaltijd.

    Onderhoud van de kamers *

    Elke kamer heeft per persoon een set handdoeken voor de badkamer ( wissel om de 3 dagen)en een badhanddoek voor het zwembad

    Er is een set lakens per week.

    Er is een schoonmaakbeurt om de drie dagen.

    * In overleg kunnen andere regelingen getroffen worden

    Onze kamers zijn rookvrij . Er kan natuurlijk wel buiten gerookt worden maar niet aan tafel tijdens de maaltijden.

    Fietsen

    Er zijn fietsen ter beschikking voor onze klanten. Als je echter de Mont Ventoux wilt beklimmen is het wel aangeraden hiervoor een geschikte fiets te hebben - eventueel huren aan de voet van Mont Ventoux.

    TV Kijken

    Er is een TV corner- Satelliet antenne TPS- een grootaanbod van diverse tv- programma's ( echter geen Belgische enNederlands TV) maar heel wat speciale sportzenders.

    Kinderen

    Wij vragen aan de ouders om hun verantwoordelijkheid op te nemen voor de rust van de andere klanten aan het zwembad en tijdens de maaltijden.

    Voor babies is aangeraden een babyfoon mee te brengen. Babymaaltijden kunnen in de keuken opgewarmd worden ( au bain marie want wij beschikken niet over een microgolf oven)

    Groot en diep zwembad. Het is voor ons heel prettig te weten dat de aanwezige kinderen goed kunnen zwemmen. Wij beschikken wel over een alarmsysteem maar dit geen absolute garantie voor veiligheid. De ouders dienen dus heel waakzaam te zijn voor kinderen die niet kunnen zwemmen en de nodige maatregelen te treffen voor hun veiligheid.

    Routebeschrijving

    Bij elke bevestiging van reservatie voegen wij in bijlage een routebeschrijving ( vergeet deze aub niet ). De meeste GPS brengen jullie wel goed ter plaatse. Opgelet de 'chemin de Rialet' kende recent een wijziging. De GPS brengt je meestal aan de poort van de ' Bastide de Trévouse'. Je moet dus nog even om rijden om ons te vinden. De GPS durft je ookde andere kant van de 'chemin de Rialet' insturen - dit is echter een aardeweg en niet echtaangeraden als je geen 4 x4 hebt . Je ziet Villa liberty in de verte liggen maar het is aangeraden om de andere kant van de weg te vinden.

    Voor meer inlichtingen en prijzen zie onze website

    www.villa-liberty.com

    mail : info@villa-liberty.com

    14-02-2007 om 17:09 geschreven door Villa liberty  


    >> Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezienswaardigheden in de Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De grootsteden in de buurt zijn  Avignon, Carpentras, Cavaillon, Orange, Arles, St-Rémy de Provence, Vaison la Romaine en wat verder Nîmes, Aix en Provence et Marseille.

    Verscheidene pittoreske dorpjes zoals Gordes, Le Beaucet, Venasque, Ménerbes, Le Baux de Provence, Oppède le Vieux, Creser, Séguret, le Baroux ...

    Roussillon met haar okergroeves. Een prachtig schouwspel van kleur en natuur.
    L'Isle sur la Sorgue is wereldberoemd voor zijn antiek en zijn kleurrijke zondagsmarkt.

    13-02-2007 om 11:42 geschreven door Villa liberty  


    >> Reageer (0)
    11-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    WELLNESS SPA

    per uur massage /behandeling        50 euro

    4 uur                                                180 euro

    6 uur                                                260 euro

    10 uur                                              400 euro

    Scrub + kruidenpakking + Massage 

    Gelaatsverzorging

    Lichaamsmassage

    Hot chocolat massage

    Hot stones

    Een rijk aanbod van originele ayurvedische massage en behandelingen.

    Een speciale voetmassage met koperen bol ( Kansu)

    Een hoofdmassage en een stroom van warme olie op het voorhoofd ( Shirodhara)

    Een volledige ayruvedische massage met stoombad

    Een Ayurvedische Oog/ neus / oor behandeling

     

    11-02-2007 om 00:00 geschreven door Villa liberty  


    >> Reageer (0)
    10-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actieve vakantie in de Provence
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De omgeving van Villa Liberty is vooral gekenmerkt door een enorme diversiteit aan landschappen : de vlakte van de Rhône-vallei, de heuvels van de Luberon, les Dentelles de Montmirail, de grootste uitspringer de Mont Ventoux, de gorges de la Nesque, Les Apilles rondom St-Rémy de Provence, ...

    Deze verscheidenheid biedt een grote waaier van recreatiemogelijkheden. Fietsen, wandelen, zwemmen, paardrijden, golven, ...

    Als fietser kan je zowel recreatief als sportief bezig zijn.Onze omgeving is een waar fietsparadijs. Er is natuurlijk de ultieme uitdaging van de Mont Ventoux met zijn bijzondere aantrekkingskracht voor de Belgen.

    Goed materiaal en een goede voorbereiding zijnwel voor nodig om de top te bereiken.

    De Vaucluse is ook vele wandelroutes rijk, zodat u vast en zeker een route naar uw wensen zult vinden.

    Verschillende mooie18 holes golfcourts zijn ook vlakbij.

    Er is tevens een ruim aanbod om de paardenliefhebber rijplezier te bieden.

    Verder is er mogelijkheid tot tennis, kano en kajak en bergbeklimmen

    De rivier de Toulourenc ( tout ou rien = alles of niets)is een schitterende omgeving aan de voet van de Mont Ventoux om water te wandelen. Je kan je wandel - watertocht starten aan de brug van Veaux.

    Zwemmen kan natuurlijk bij ons. De trots van Villa Liberty is het grote zwembad ( 20 x 8 m) waarje echt kunt in zwemmen en baantjes trekken.

    10-02-2007 om 00:00 geschreven door Villa liberty  


    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!