PARTIJ VOOR VLAAMSE EENHEID - Kortweg PV-E
VLAAMSE VOLKSPARTIJ KRIJGT DE NAAMSVERANDERING PARTIJ VOOR VLAAMSE EENHEID .
DRINGENDE MEDEDELING VOOR DE LEDEN , GEÏNTERESSEERDEN- ZEKER LEZEN
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Rondvraag / Poll
Populariteitspoll van de politike partijen na de huidige regeringsvorming door Di Rupo .
NV-A :
Vlaams Belang :
SP-A :
Open VLD :
CD&V :
Groen :
Anderen : PVDA enz....
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Welke Coalitie of partijen zou U verkiezen in Malle ?
DBM :
NV-A :
CD&V :
SP-A :
PV-E + Vlaams Belang :
PV-E + NV-A :
PV-E als onafhankelijke :
Huidige Legislatuur verlengen :
Geen mening :
Geen interesse :
Andere nieuwe kartels :
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Kan U het partijprogramma onderschrijven
ja
nee
geen mening
zijn al te veel partijën
interesse
geen interesse
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Moet het Cordon Sanitair van het Vlaams Belang behouden blijven ?
Behouden
Opheffen
Geen mening
ongepast
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Moet het Centrum voor Gelijke kansen en Rasime opgedoekt worden ?
opdoeken
behouden blijven
geen mening
ongepast
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Wat vindt u van het toegevoegde Sociaal luik aan het partijprogramma ?
Uitvoerbaar
Niet uitvoerbaar
Moeten we trachten te verwezelijken
geen mening
Zal een utopie blijven
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
De Vlaamse Volkspartij ijvert er voor de Federale Regering en Senaat af te schaffen .
Ja Federale Regering en Senaat dient afgeschaft .
Neen : Federale Regering en Senaat dient te blijven
Geen mening
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
De Vlaamse Volkspartij ijvert er ook voor om een cordon sanitair rond de huidige linkse partijen te leggen . Bent U het eens met onze doelstelling ?
Ja cordon sanitair aanleggen
neen , partijen dienen aan regeringsdeelname te blijven
Geen mening
Ongepast .
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • HET BEFAAMDE EN NIET DEUGDZAAM GEKEND ARTIKEL 35 VAN DE GRONDWET
  • HET LIJKT EROP DAT DE DEMOCRATIE IN ONS LAND SLINKT.
  • Partijprogramma voor d Vlaamse en Eventuele Federale Verkiezingen .
  • Mondigheid is geen misdrijf
  • ACW raadt stem op N-VA af
  • Patrick Janssens wordt lid van de Raad van bestuur van Dexia.
  • KMS pleit voor radicale hervorming Migratiebeleid
  • Gezinsbond : Oproep voor een daadwerkelijke ondersteuning van gezinnen
  • "Afgescheiden Vlaanderen wordt als Kosovo" zegt Mark Eyskens
  • Torfs bij CD&V: "Door De Wever wordt Di Rupo premier"
  • Leterme: "Verkiezingen legaal, maar tegen de grondwet"
  • Manifestatie voor de eenheid van België op 16 mei
  • CGKR wil meer rechten voor migranten
  • Kamer keurt steun aan Griekenland goed
  • Ruziënde Belgen horen eerder in de Balkan'
  • Kamerlijst voor Groen in Leuven getrokken door Professor Brems
  • Bijbaantjes leveren Dehaene kwart miljoen euro op
  • Aantal inbraken en 'home invasions' stijgt fors
  • Raad van Europa schaft missie af wegens politieke onrust
  • Rechters: "Provinciale kieskringen kunnen niet"
  • Maingain: "Geen onvoorwaardelijke toegevingen"
  • Dedecker: "Belastingbetaler betaalt twee keer voor energie"
  • Slechts 2 spoorwegagenten voor drie provincies
  • "Eerst communautair akkoord, dan pas samen in regering"
  • Grenzen van politieke absurditeit zijn bereikt
  • Didier Reynders en Joëlle Milquet in de clinch
  • Vlaamse meerderheid boycot B-H-V-resolutie van N-VA
  • Wilders: kijkt of we uit euro moeten stappen
  • Liberalen hebben het land gedestabiliseerd'
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mondigheid is geen misdrijf

    TEGEN POLITIONELE AANPAK VAN POLITIEKE ACTIES

    Als Greenpeace op een EU-top een paar minuten cameratijd kaapt op de rode loper, moet daarvoor volgens DIRK VOORHOOF niemand gearresteerd worden. Justitie heeft wel dringender zaken te regelen.

    Vier activisten van Greenpeace zaten niet minder dan 20 dagen in voorlopige hechtenis in een Deense cel omdat ze tijdens de klimaattop in Kopenhagen ongenodigd verschenen op een staatsbanket van de Deense koningin en daar een paar spandoeken ontvouwden. Dit is een bijzonder harde en intimiderende reactie ten aanzien van een ludieke en vreedzame actie. Zo'n lange voorhechtenis was ook voor niets nodig: Greenpeace en de betrokken activisten werkten immers vrijwillig en eerlijk aan het onderzoek mee. De actievoerders en hun medewerkers worden nu vervolgd en riskeren gevangenisstraffen. In Japan hangt voor twee Greenpeace-activisten dan weer tien jaar gevangenis boven het hoofd, wegens diefstal en inbraak, omdat zij een doos walvisvlees onderschepten om het bestaan van clandestiene walvishandel te bewijzen en aan te klagen. In tegenstelling tot hun verwachtingen werden zij, en niet de walvisvleessmokkelaars aangeklaagd en in voorlopige hechtenis genomen.

    Ook de Belgische Greenpeace rode loper -actie van 10 december 2009 tijdens de Europese top heeft geleid tot gespierde reacties van politie en justitie. Tien activisten werden 20 uur gerechtelijk aangehouden. De dag daarna kondigde de persmagistraat aan dat de actievoerders vervolgd zouden worden voor valsheid in geschrifte (volgens de politie werden nagemaakte toegangsbadges gebruikt) en inmenging in het openbaar ambt (gebruik van blauwe zwaailichten). De drie huurwagens werden in beslag genomen en slechts 20 dagen later vrijgegeven, terwijl het overige materiaal (gsm's, radio's) nog altijd in handen van justitie is. Vandaag, meer dan vijf maanden later, loopt het onderzoek nog altijd, ondanks eerdere verklaringen van het parket dat de actievoerders snel voor de rechter zouden verschijnen. Sinds december 2009 zijn vijf Belgische Greenpeace-stafmedewerkers ondervraagd door de politie, soms meerdere keren, in verband met hun aandeel in de actie.

    Wij, ondergetekenden, zijn verontrust door deze trend om al te snel en op disproportionele wijze terug te grijpen naar het strafrecht ter beknotting van de uitingsvrijheid en politieke mondigheid van burgers. De sinds 9/11 tot vervelens toe herhaalde metafoor van de balans tussen fundamentele rechten en veiligheid, met een glijdende schaal die steeds minder van het ene voor meer van het andere inwisselt, is gevaarlijk. Zij leidt immers tot de banalisering en de inkrimping van onze vrijheden, terwijl veiligheid en fundamentele rechten juist samen moeten gerealiseerd worden, en niet ten koste van elkaar. De vanzelfsprekendheid waarmee ludieke en vreedzame activisten als gevaarlijke terroristen worden in de boeien geslagen, vastgehouden en vervolgd, is een duidelijke uitwas van zo'n beleid.

    Tirannie van de meerderheid

    Een voortdurende, actieve en invloedrijke participatie van burgers en ngo's aan de politiek is een absolute must, ook in een vertegenwoordigend democratisch systeem. De tirannie van de meerderheid moet immers vermeden worden. Talloze politieke vragen worden bovendien niet gesteld of zijn ongekend op het moment van de verkiezingen. Daarom is de inbreng van degenen die bij deze opkomende problemen betrokken zijn, van essentieel belang. Het politieke gebeuren wordt door deze participatie vanuit de ‘burgermaatschappij' permanent alert gehouden en aangezwengeld, waardoor het beschermd blijft tegen een steeds dreigende vervreemding en sclerose. In die zin bewijzen actieve burgers en ngo's het politieke systeem een niet te onderschatten dienst. Er moet dan ook krachtig worden weerstaan aan de verleiding om politieke vragen van actieve burgers te herleiden tot kwesties van politie en strafrecht: daarmee wordt de ruimte van het open debat versmald en worden degenen die eraan bijdragen onterecht gediscrediteerd. Dat organisaties als Greenpeace soms op een originele en spectaculaire manier actie voeren om de aandacht van het publiek en de media te trekken op bepaalde aspecten van de publieke zaak, doet hieraan niet af: hun ‘burgerlijke ongehoorzaamheid' is al sinds lang met de politieke zeden verweven. Activisten die geweldloos, openlijk en in het openbaar optreden kunnen een beroep doen op algemeen aanvaarde rechtvaardigheidsprincipes.

    Het harde antwoord van politie en justitie op de acties van Greenpeace en andere ngo's staat manifest haaks op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam betogen zoals gewaarborgd door de Europese en Internationale mensenrechtenverdragen. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg bevestigde bij herhaling het recht om geweldloze acties en manifestaties te organiseren. Onvermijdelijk worden daarbij niet steeds alle regels of reglementen naadloos nageleefd, maar het Hof vindt dat de overheden daarop niet repressief mogen reageren. Ook de acties op de rode lopers waren erop gericht om de boodschap van de klimaatbeweging nog meer onder de publieke aandacht en hoger op de politieke agenda te brengen. In een democratische samenleving is het bijgevolg onnodig en onevenredig om deze stemmen het zwijgen op te leggen en door middel van intimiderend politieoptreden en strafvervolging een ‘afkoelend effect' te veroorzaken. Integendeel, de samenleving, de democratie, onze leefomgeving is ermee gebaat dat deze stemmen kunnen gehoord worden en luid weerklinken op de plaatsen waar dit impact heeft. Daarover is het Straatsburgse Hof ondubbelzinnig: de vrijheid van meningsuiting is vooral van belang wanneer zij betrekking heeft op kritiek en contestatie van beleid en heersende orde.

    De politie, het openbaar ministerie en de strafrechters hebben dus argumenten genoeg om acties zoals die van Greenpeace niet te vervolgen, noch te veroordelen. De bescherming van de fundamentele rechten van meningsuiting en vergadering wegen inderdaad op tegen zowel de wederrechtelijkheid en strafwaardigheid van de acties, als het kwaad opzet van de ‘daders'. Niets verplicht het parket om er ‘misdrijven' van te maken. Het parket staat immers niet alleen in voor de vervolging van daders maar eveneens voor de handhaving van de rechtsorde. De fundamentele rechten en vrijheden zijn een essentiële component van die rechtsorde. Zaken zoals die tegen de Greenpeace-activisten op de rode loper in Brussel kunnen daarom probleemloos en in eer en geweten geseponeerd worden om ‘opportuniteitsredenen'. Er is geen gebrek aan ander, en nuttiger, werk voor justitie.

    De harde aanpak van acties is geen vanzelfsprekend en onontkoombaar gevolg van ons strafrecht, maar een zaak van politioneel en strafrechtelijk beleid in een context van vrijwaring van essentiële grondrechten. Een keuze dus, die prioriteit geeft aan handhaving van veiligheid en ‘oorlog tegen de terreur' (waar die niet te bespeuren valt) eerder dan aan handhaving van de democratische rechtsorde en bescherming van de expressievrijheid. Wij vinden deze beleidskeuze bedreigend voor onze vrijheden en roepen de verantwoordelijken op om de boeg om te gooien.

    Auteurs :

    (Serge Gutwirth, Dirk Voorhoof, Thomas Berns, Eva Brems, Yves Cartuyvels, Jenneke Christiaens, Daniel De Beer, Paul De Hert, Lieven Denys, Marie-Sophie Devresse, Olivier De Schutter, René Foqué, Bernard Hubeau, Tony Joris, Dan Kaminsky, Georges Kellens, Philippe Mary, Katrien Lauwaert, François Ost, Patricia Popelier, Koen Raes, Paul Ponsaers, Yves Poullet, Julie Ringelheim, Stefaan Smis, Sonja Snacken, Sébastien Van Drooghenbroeck. Alle ondertekenaars zijn professoren recht of criminologie, verbonden aan een Belgische universiteit.)

    DIRK VOORHOOFWie? Professor mediarecht aan de UGent, schrijft dit samen met professor mensenrechten Serge Gutwirth (VUB). Wat? Politie en gerecht treden disproportioneel op tegen ngo's die de wet overtreden om actie te voeren. Waarom? Ngo's zijn geen terroristen, maar dragen juist bij aan het publieke debat.

    Bron : de Standaard : dd: 18/05/2010

    Reactie van lezer :

    Dirk Voorhoof : Het lijkt wel alsof alleen Greenpeace activisten volgens u onterecht opgepakt worden bij manifestaties.Selectieve verontwaardiging noem ik dat. Waar was uw stem toen leden van Vlaams Belang werden opgepakt in Brussel,hardhandig dan nog wel. Ook zij manifesteerden vreedzaam. Voor de rest ben ik het eens met uw schrijven , maar uw standpunten gelden voor iedereen, niet alleen voor Greenpeace-activisten.

    Reactie Vlaamse Volkspartij :

    De Vlaamse Volkspartij is het volledig eens met de reactie van de lezer op het artikel .

    Vreedzaam betogen en opkomen voor bepaalde rechten en vreedzame demonstraties is volgens ons rechtsgestel en politiek beleid een terroristisch en crimineel feit .

    Georges Van Tiggelen





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    19-05-2010
    Linkspeace
    Het is altijd hetzelfde : als links actie voert en wordt opgepakt, wordt er gejammerd over "de idealisten". Mochten diezelfde acties ondernomen worden door rechts, de leiding van de activisten werd vastgezet. Neem nu dat doordringen tot de EU-top : spectaculair en sympathiek, zo wordt het gniffelend voorgesteld, het mag eigenlijk niet maar komaan, het zijn Robin Hoods ... Laat Voorpost iets gelijkaardigs doen, en de veiligheid van de staat en Europa woirdt bedreigd. Sympathie voor uw blog !

    19-05-2010, 07:41 geschreven door Ray-van-Angeltjes
    EEN NIEUWE VLAAMSE PARTIJ DIE OPKOMT , VOOR ZERO TOLERANTIE AANGAANDE ( JEUGD) CRIMINALITEIT , GEHANDICAPTEN, SENIOREN, ARMEN, WERKLOZEN, KLEINE ZELFSTANDIGEN, JONGE GEZINNEN EN ALLE VLAMINGEN DIE HET MOEILIJK KUNNEN ROOIEN IN ONZE MAATSCHAPPIJ WANT NIE
    Rondvraag / Poll
    DIENT VOLGENS JOUW MENING DE KIESDREMPEL VAN 5% AFGESCHAFT TE WORDEN ?
    Ja - Afschaffen :
    Nee - Behouden blijven
    Geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    DIENEN DE VAKBONDEN LOSGEKOPPELD TE WORDEN VAN EEN POLITIEKE PARTIJ EN OF HUN INVLOED HIEROP ?
    Ja :
    nee :
    Impliciet behouden blijven :
    geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voorstender van een gedoogbeleid van Soft - drugs ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Moet imigratie strenger worden gereguleerd en moeten er quota's worden opgelegd in Europees verband ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U het eens met de verdere uitbreiding van de Europes Unie ? ( 8470)
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Is het een goed idee om personeel voor knelberoepen uit de voormalige Oostbloklanden aan te trekken ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Voelt U zich tegenwoordig veilig op straat of in de woning ? ( 8470)
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U tevreden met de huidige resultaten van ons huidig politiek beleid ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Vindt U dat in de sociale zekerheid bepaalde plichten dienen naar voor gebracht te worden , zoals een plicht voor werkzoekenden om aangeboden werk te aanvaarden ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Hebt U nog vertrouwen in de toekomst van de Euro ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Ik wacht de toekomst af
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Zou een onafhankelijk Vlaanderen een eigen munt mogen slaan , bijvoorbeeld " een Vlaamse Frank " ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Zou U voorstander zijn de BTW voor alles te verlagen naar 6 % ? (8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voorstander voor het afschaffen van het dubbel mandaat voor Politiekers . Bv. tegelijkertijd Minister en Burgemeester zijn ?
    ja
    neen
    geen mening
    zou ongepast zijn .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Populariteitswijzer Vlaamse Politieke Partijen ( Criterium - hun programma ) - startdatum enquete : 28/01/2010 na een bezoekersaantal van 5150 bezoekers
    CD&V :
    NVA :
    SPA :
    LDD :
    GROEN :
    OPEN VLD :
    VLAAMS BELANG :
    andere partijen :
    VVP ( Vlaamse Volkspartij , stichter en auteur van dit blog . ) :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Populariteitsaanwijzer Vlaamse Politieke partijen ( Criterium het waarmaken van hun programma en kiesbeloften ) , startdatum 28/01/2010 - na bezoekersaantal van 5100 eenheden .
    CD&V :
    NVA :
    LDD :
    GROEN :
    Open VLD :
    VLAAMS BELANG :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Welke Partij zou je verkiezen om bij de Gemeenteraadsverkiezingen ( 2012 ) Antwerpen te besturen ?
    SPA :
    CD&V :
    GROEN :
    Open VLD :
    VLAAMS BELANG :
    NVA :
    of Coalitie - VLAAMS BELANG + V.V.P .
    of Coalitie - NVA + V.V.P.
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    "Afschaffing kiesplicht zou extreem-rechts het meeste treffen" . Ben jij akkoord met de doelstelling ?
    Ja :
    neen :
    Stemplicht dient te blijven :
    geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Referendum aangaande te vragen lidgeld partij . Welk jaarlijks bedrag zou jou voorkeur genieten als lidgeld J?
    20 €/jaar
    40 €/jaar
    50 €/jaar .
    nu gratis , maar koken kost geld hé .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bevat het programma inzake reduceren van de (Jeugd)Criminaliteit genoeg argumenten om de partij in de toekomst actueel te maken ( huidige status virtueel - Prospectie gericht )
    Ja ,
    neen , nog te weinig programmapunten
    Volldoende programmapunten
    Geen mening
    Volledig onvoldoende .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Maakt de Partij kans op slagen ?
    Ja
    Neen
    Alleen met kartel
    Misschien
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Dient de Parlementaire onschenbaarheid van Ministers en Parlementairen opgeven te worden ?
    Ja
    Nee
    Ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Dient de voorrang van Rechtsmacht opgeheven te worden voor Magistratuur en Advocatuur ( Plaatsvervangende Vrederechters ) ?
    ja
    nee
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voor het opheffen van de deontholosche code dat de Ambtenaren niet aan politiek mogen doen ? In dit geval Wijkagenten en Postbodes ( deze staan immers dicht bij de bevolking en kunnen gemakkelijk hun verzuchtingen en tekortkomingen dedecteren .
    Ja
    Nee
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Indien de criminaliteit bijna 0 is , dient België dan nog gesplitst te worden ?
    Ja
    Nee
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • De zwart honden en hoeren van Hitler ! (r rombaut)
        op KENNISGEVING
  • Linkspeace (Ray-van-Angeltjes)
        op Mondigheid is geen misdrijf
  • Geen wonder (Jan)
        op KENNISGEVING
  • Dommerds (Reneke)
        op B-H-V: sp.a wil niet mee onderhandelen
  • ze schrijven niet alles in de krant, er zijn veel meer berovingen dan we weten (Annie & Rogier)
        op Brutale overval voor 50 euro op 85-jarige vrouw in Doornik

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!