Beste bezoeker, druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. Alvast dank voor uw bericht.
Vlissingen ...
... in vogelvlucht
25-08-2013
25-08-13 Sail de Ruyter
Lief hé van Mira.... ik mag wat foto's van haar hand gebruiken voor op dit blog, gemaakt op de zondag. Dank je wel hoor!! Deze maakte zij op de zondag. Scrol door naar beneden voor de vrijdagfoto's.
Genieten met dit prachtig weertje........... van in eerste instantie boten en schepen, scheepjes en sloepen, mensen, muziek, terrassen en kramen boordevol wetenswaardigheden enz.enz.
... 1 stapje achteruit, ... nog 1 ... en nog 1 kleintje...
Genieten met dit prachtig weertje........... van in eerste instantie boten en schepen, scheepjes en sloepen, mensen, muziek, terrassen en kramen boordevol wetenswaardigheden enz.enz.
Genieten met dit prachtig weertje........... van in eerste instantie boten en schepen, scheepjes en sloepen, mensen, muziek, terrassen en kramen boordevol wetenswaardigheden enz.enz.
Genieten met dit prachtig weertje........... van in eerste instantie boten en schepen, scheepjes en sloepen, mensen, muziek, terrassen en kramen boordevol wetenswaardigheden enz.enz.
____ uur voortzetting wandeling = C/start op volgend kaartje = A
aankomst Bellamypark Vlissingen (ligt op ongeveer 2 uur als je slentert en fotos maakt)
____ uur voortzetting wandeling of vrije besteding
via Bellamypark, Spuistraat, Coosje Buskenstraat naar de Boulevards
Ben je te moe om nu verder te lopen?
Om 14.43, 15,43 en 16.43 uur kan je er voor kiezen de zonnetrein op de kop van het Bellamypark te nemen ofwel te voet over de zogenoemde Groene Boulevard langs de monding van de Westerschelde terug naar het station te lopen. De Zeeuwse Zonnetrein kost 2,00 p.p. die in een ritje van een minuut of 7 tot aan de sluizen van Vlissingen nabij het station gaat.
De route Vanaf het station steken wij de straat over en gaan even een korte blik op de sluizen van Vlissingen werpen, waarna wij rechts af richting de gekleurde boeien gaan.Aan onze linkerhand zien wij na de boeien een lelijk zwart laag gebouw, een oude nightclub waar we snel aan voorbij gaan. Zie je de oesterschillen hier liggen? Meeuwen gooien die kapot op straat, waarna zij ze gemakkelijk leeg kunnen eten.
Vlak voor de haag slaan wij links af, richting ligplaats van het loodswezen. We lopen nu over de kades richting de Vissersvloot met de fel gekleurde vissersnetten, de kistjes vis, roestige kettingen, dikke kabels en jonge mannen die aan het schilderen of lassen zijn of andere klusjes uitvoeren. We proberen om _____ uur de broodjeszaak t Smoske te bereiken.
Na eventueel een korte break lopen wij richting het Scheldekwartier via de ophaalbrug (Keersluisbrug), gaan daar over het Kanaal door Walcheren heen en slaan links af richting het terrein van voormalige scheepswerf de Schelde en passeren aan onze rechterkant de Timmerfabriek welke sinds kort volledig aan de buitenkant is gerenoveerd. Binnen is het nog 1 grote open ruimte waar wegens de crisis nog geen bestemming voor gevonden is, maar wel al diverse feesten in plaats vinden. Na dit gebouw gepasseerd te zijn (aan onze linkerhand zien wij de grote hal van scheepsfabriekAmels en mogelijk een jacht in aanbouw) slaan wij rechts af richting heet Dok met de Grote Torenkraan, langs de Machinefabriek waar af en toe een gezellige vlooienmarkt in plaats vindt. Als de schuifdeur open staat, vraag gerust of je even binnen kiijken mag!
Wij stappen voorbij de oude loodskotter de Markap en de mooi getuigde tweemaster de Astrid onderdoor de opgeknapte kraan en slaan links af bij het lelijke brugje. Aan het eind van dit brugje slaan wij opnieuw links af, wij staan nu op de nieuwe Peperdijk en lopen in de richting van het Dokje van Perry. Helaas is de kade daar wegens te snel neerleggen van de keien in het zand verzakt en kunnen wij daar nog niet wandelen, maar we zien al wel het droge dok helemaal in oude luister hersteld. We stappen nu de oude binnenstad binnen alsmaar rechtdoor langs het kleine pleintje Vierlinden tot op het Bellamypark. Hier treffen wij diverse eetgelegenheden aan, maar ook een viskraam met vers gebakken vis. Hou een lekkere pauze!!
Na de maaltijd Gaat de route een stukje terug over het Bellamypark, naar de Spuistraat met de mooi bewaard gebleven Belgische Loodsenhuizen in de aparte stijl van Jugendstil, waar wij aan het eind van de straat een kleine klim maken linksaf de Coosje Buskenstraat in naar de Boulevards.
Over de Boulevards en eventueel het strand gaan wij terug naar het Bellamypark om van daar te kiezen voor terug wandelen langs de Groene Boulevard of terug ons te laten rijden met de Zonnetrein.
Ik wens u een fijne gezellige wandeling toe, Cijbra
1e kaartje: start 10.30 uur vanaf station
2e kaartje: vanaf c vorig kaartje verder tot c (restaurant)
BAH, BAH, BAH, wat een rotweer (of mag ik dat niet zeggen?) ....... pffffffff 1953 was erger, ja ik weet het!!
a.s. Vrijdag 17 mei komen er op mijn uitnodiging een aantal personen (30) uit Vlaanderen een wandeling maken om Vlissingen te bezoeken en wat foto's te maken, lekker te gaan eten en bij te kletsen in restaurant de Vissershaven en vriendschappelijk gezelschap van elkaar te hebben. Duimt iedereen mee voor goed weer zodat ik deze lieve vrienden gepast en deftig kan ontvangen met een stralend zonnetje en mooie luchten? Ik hoop het! groetjes Ine Cijbra
of slenter door de stad. Altijd zon en warmte in Vlissingen? Dát kan niet,
maar ook al schijnt de zon niet, regent of stormt het, in de kleine
Koopmanshaven is het een komen en gaan van scheepjes en boten en verder op in de stad is van alles te zien en soms ook te beleven!
Het Oud Arsenaal uit 1649 is een voormalig artilleriemagazijn. Tegenwoordig opgesplitst in appartementen.
Achterkant van de koudenhoek De gerestaureerde volportaal torendraaikraan Kraan 528 van de Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS) aan de Dokkade in Vlissingen staat sinds 13 juni 2012 weer overeind. Studenten onderkomens vormen de laagbouw, vierkante blokken.
Vanaf de nieuw aangelegde Peperkade een zicht op de ongerenoveerde Machinefabriek waar af en toe een Rommelmarkt/Vlooienmarkt in plaats vindt, met het opleidingsschip.
De Koningsweg met de brug over het dok
Het Landingsmonument aan de Commandoweg; Het Nationaal Monument voor de 4e Commando Brigade, zoals het Landingsmonument officieel heet, is tot stand gekomen op initiatief van Britse oud-commando's. Op verzoek van de initiatiefnemers bestaat het monument uit een beeld van een aanvallende commando. Het is ontwerpen door beeldhouwer Titus Leeser. Hij vervaardigde het in brons uitgevoerde beeld in 1952 in zijn atelier in Ommen[1]. Het monument is onthuld op 31 mei 1952 door de minister van Oorlog, ir. C. Staf. Bij deze gelegenheid marcheerden 250 oud-strijders door de straten van Vlissingen.
Update: Het monument is verplaatst naar de dijk nabij de Oranjemolen, de oorspronkelijke plaats waar de bevrijders aan wal van de Westerschelde aan land kwamen om Vlissingen te bevrijden. Zie 13-02-15
Vlissingen is volop in beweging, net als de hemel en de zee. Als je hier een jaar of 2 niet geweest bent en goed oplet zie je de veranderingen, de verbeteringen, de vernieuwingen. Vlissingen gaat met haar tijd mee en is bruisend als de branding.
Vlissingen biedt voor elk wat wils; winkelstraten, strand, cafés met heerlijke terrassen, restaurants, de boulevards, duinen, strandtenten, strandhuisjes, schepen van klein tot groot, de sluizen, de groene Boulevard, theater en entertainment, overdekt plezier voor de kleinsten, zwemmen, een scheepswerf, jachthaven, trouwlocaties, oude panden, moderne architectuur, ondergronds parkeren. Noem iets en Vlissingen heeft het.