Expo Vrouwenportretten
Niet te missen tentoonstelling in Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen!
06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS BLADWIJZERS EN POTJES LIPBALSEM!

Vrouwelijke klanten krijgen vanaf vrijdag 7 december bij een aankoop in de deelnemende winkels een gratis bladwijzer en een potje lipbalsem van de tentoonstelling. Beide producten zijn exclusief voor deze actie ontworpen en tonen het campagnebeeld met de fijne afbeelding van aartshertogin Isabella (Johan Wierix; 1539-na 1615; Museum Mayer van den Bergh).
Het Museum Mayer van den Bergh heeft de actie opgestart om de band met de naburige winkels te versterken. Er is geen minimum aankoopprijs aan de actie verbonden, dus iedere kopende vrouwelijke klant maakt kans op dit leuke gadget zolang de voorraad strekt.
Dames, rep u naar één van onderstaande winkels!

Deelnemende winkels:

- Paul & Shark – Parisini, Huidevetterstraat 22, 2000 Antwerpen
- Brooklyn. A passion for fashion, Huidevetterstraat 36, 2000 Antwerpen
- Dean Woman, Huidevetterstraat 42B, 2000 Antwerpen
- Naparijri geographic, Huidevetterstraat 46, 2000 Antwerpen
- Novia, Huidevetterstraat 50, 2000 Antwerpen
- Stuart House, Lange Gasthuistraat 7, 2000 Antwerpen
- Offshore Legends, Huidevetterstraat 47, 2000 Antwerpen
- Caramelo, Huidevetterstraat 45, 2000 Antwerpen

06-12-2007 om 15:41 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
16-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie in de winkelstraten Lange Gasthuisstraat en Huidevetterstraat
Dames

momenteel bereidt het museum een actie voor samen met de winkels in de Lange Gasthuisstraat en de Huidevetterstraat. Vanaf begin december ontvangt elke kopende vrouwelijke klant een geschenkje van onze expo in de deelnemende winkels. We bezorgen jullie binnenkort meer info over de gadgets en de deelnemende winkels!

16-11-2007 om 11:44 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topstuk uit het museum
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude is een topstuk uit het Museum Mayer van den Bergh. Dit schilderij werd door Fritz Mayer van den Bergh in 1897 op een veiling te Keulen ontdekt. Niemand toonde enige interesse voor dit 'spookachtig landschap'. De verzamelaar kocht het voor een 'prikje' en identificeerde het werk reeds na enkele dagen. Het kunstwerk hoorde vroeger toe aan keizer Rudolf II van Praag. Het schilderij is sindsdien wereldberoemd geworden.

De vele theorieën die het schilderij als hekeling of uitbeelding van de verschrikkingen van Bruegels tijd opvatten, deden het schilderkunstige en coloristische geweld van het werk onrecht aan. Op de eerste plaats uit het zich als een apocalyptisch beeld. Bruegel slaagde erin om op meesterlijke wijze "te schilderen, wat niet te schilderen is", zoals zijn vriend Ortelius over hem schreef, d.w.z. een verschrikking boven mensenmaat, kosmisch en alomvattend. Niet de angst of de dreiging, maar de wanhoop van een verdwaasde mensheid voor een onontkoombare straf spreken tot de verbeelding van de museumbezoeker.
Bruegel onderging duidelijk de invloed van Jeroen Bosch zoals blijkt uit de ongebreidelde verbeeldingskracht en de fascinerende kleuren.

16-11-2007 om 11:39 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
06-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS TICKETS
Dames en heren,
rep jullie naar de krantenwinkel en koop snel plusmagazine. Op pagina 157 zie je dat je 50 gratis tickets voor de expo kan winnen. Wie niet waagt niet wint.... Veel succes!

Meer info op www.plusmagazine.be

06-11-2007 om 15:59 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
05-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expo loopt als een trein!
Sinds de start op 27.10 zijn er tot 31.10 al 1400 bezoekers naar 'Vrouwenportretten' komen kijken; absoluut een succes! Laat in ons gastenboek weten wat je van de tentoonstelling vond... wie weet WIN je wel een boek over Eugeen Van Mieghem! Vergeet je reactie niet te signeren met je emailadres, zodat we je kunnen contacteren. 
 

05-11-2007 om 16:30 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat meer over de inhoud van de tentoonstelling:
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf 27 oktober 2007 loopt in het Museum Mayer van den Bergh de tentoonstelling Vrouwenportretten. Nooit eerder getoonde tekeningen uit de collectie van Fritz Mayer van den Bergh geven een historisch overzicht van vijf eeuwen portretkunst en staan naast tekeningen uit het oeuvre van de Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem. Op alle afbeeldingen speelt de vrouw de onbetwistbare hoofdrol.

In Van Mieghems jeugdwerk staat aanvankelijk de moederfiguur centraal. Na z’n ontmoeting met zijn latere vrouw Augustine Pautre wordt zij zijn muze, maar in talloze scènes treedt ook de arbeidende vrouw op de voorgrond, vaak in de haven. Uit de museumcollectie selecteren we mooie pentekeningen en miniaturen: hoofse dames, keizerinnen en vrouwen van adel van de 15de tot en met 18de eeuw, en in de 19de eeuw zien we meer en meer tekeningen opduiken van de vrouw in haar alledaagse doen: werksters, dienstmeiden, kletsende vrouwen… Het intieme karakter van het Museum Mayer van den Bergh is het uitgelezen kader om deze werken te ontdekken.

 

De tentoonstelling illustreert de perceptie van de vrouw in de Europese kunst: eerst in religieuze taferelen, daarna als portretopdracht van het hof en rijke burgers, en tot slot in het dagelijks leven. Uit de pareltjes blijkt dat de discipline van het tekenen vaak ten onrechte in de vergeethoek belandt.

05-11-2007 om 16:01 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (1)
31-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor tijdens het herstverlof!
Geen idee wat te doen tijdens de herfstvakantie? In het Museum Mayer van den bergh kan je toffe rondleidingen volgen met een gids over 'Allerheiligen'. Meer info op www.museummayervandenbergh.be ; klik door op agenda. Veel plezier!

31-10-2007 om 15:13 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallende raamsticker!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor deze expo hebben we een beetje geëxperimenteerd. We hebben aan de voorkant van het museum een groot raam, dat er een beetje uitziet als een etalageraam. Voor wat extra promotie hebben we er een geweldig grote raamsticker op laten plakken. Ga maar eens kijken in de Lange Gasthuisstraat... je kan er niet naast kijken!

31-10-2007 om 00:00 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persconferentie
Klik op de afbeelding om de link te volgen De persconferentie is steeds het moment waar we met het team naartoe leven. Het is de eerste voorstelling van het project aan publiek. Meestal werken we lang aan zulke projecten en is zo een persconferentie wel zenuwslopend: vinden de journalisten ons werk goed, krijgen we alles wel in orde tegen de dag van de persconferentie, worden de boeken tijdig geleverd.... 

De persconferentie van 'Vrouwenportretten' verliep goed. Er waren veel journalisten; uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Dat was een echte opsteker voor ons. We zijn alvast tevreden met de reacties van de pers... nu het publiek nog!    

31-10-2007 om 00:00 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van start!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week hebben we de tentoonstelling met het hele team van het museum opgebouwd. Zoals gewoonlijk was het weer erg spannend... De tekeningen kwamen maandagochtend aan en nadien moesten alle exemplaren voorzichtig worden opgehangen en neergelegd in de vitrines. Dat is een behoorlijk zeunwslopend werk, want tekeningen zijn erg kostbaar. Ondertussen werd de aankleding van de expozaal volledig onder handen genomen: zaalteksten, identificatieplaatsen, belichting, ...  Met het hele team werd hard gewerkt aan de voorbereiding want alles moest in gereed worden gebracht voor de persconferentie en de opening. 



 

31-10-2007 om 00:00 geschreven door Musea Antwerpen  


>> Reageer (0)


Foto
Inhoud blog
  • GRATIS BLADWIJZERS EN POTJES LIPBALSEM!
  • Actie in de winkelstraten Lange Gasthuisstraat en Huidevetterstraat
  • Topstuk uit het museum
  • GRATIS TICKETS
  • Expo loopt als een trein!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Fritz Mayer van den Bergh
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is verzamelaar.
    Ik ben geboren op 01/01/1858 en ben nu dus 166 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schilderijen, beeldhouwwerken, ....
    Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) was een gepassioneerd verzamelaar van kunstwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Hij verzamelde een hele collectie die je nog kan bekijken in het Museum Mayer van den Bergh.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Welkom op de blog van 'Vrouwenportretten'!
    Foto

    Mijn favorieten
  • Museum Mayer van den Bergh
  • Eugeen Van Mieghem Museum
  • Stad Antwerpen
  • Plus Magazine

  • Rondvraag / Poll
    Hebt u het Museum Mayer van den Bergh al eens bezocht?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 03/12-09/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007

    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!