Foto
Inhoud blog
  • nieuwe blog deze blog gaat weg
  • marilyn moenroe
  • albert einstein
  • bedankt voor jullie kaartjes voor mijn verjaardag
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • dewesthoek
  • patty&freddy
  • fotoblog dewesthoek
  • Foto
    Foto
    Foto
    waarisdetijdblog
    alles over vroeger
    wil je iets meer weten over vroeger. of wil je herinenrigen herophalen. messchien vindt je die dingen wel in mijn blog. alles over vroeger.
    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe blog deze blog gaat weg

    beste bloggers
    mijn nieuwe blog
    beroemdhedenblog is verwijderd
    dat heb ik zelf gedaan omdat al myn pretjes weg  waren en
    ze zeiden dat het tegen de regles was
    ik vindt het jammer
    als jullie ideetjes hebben voor een nieuwe blog
    zeg die dan aub
    want ik vidnt deze blog niet meet leuk

    groetjes lutte

    alvast bedankt

    03-05-2009 om 00:00 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marilyn moenroe

    Marilyn MonroeMarilyn Monroe


    Biografie:

    Marilyn Monroe was een Amerikaanse actrice, zangeres, Hollywoodicoon, cultfiguur en sekssymbool.

    Marilyn werd als Norma Jean Baker geboren in arme omstandigheden. Haar geesteszieke moeder stuurde haar naar een pleeggezin waar Marilyn opgevoed werd. Toen ze negen was, werd ze naar een weeshuis gestuurd. Op 16-jarige leeftijd trouwde ze met de 21-jarige James Dougherty. Het huwelijk hield vier jaar stand. Ondertussen werkte Marilyn als model voor badpakken en werd opgemerkt door Hollywood. Marilyn kreeg een paar korte contracten bij een paar filmmaatschappijen en speelde een aantal kleine rollen in onder andere 'The Asphalt Jungle' en 'All About Eve'. Maar met haar volgende films 'Niagara' en 'Gentlemen Prefer Blondes' (werd haar status als sekssymbool gelanceerd.

    In januari 1954 trouwde ze met basketballster Joe diMaggio. Na 'There's No Business Like Show Business' etaleert ze in 'The Seven Year Itch' haar komisch talent. In die film is trouwens het meest bekende beeld van Marilyn opgenomen: Marilyn in opwaaiende jurk boven een ventilatierooster.

    In oktober 1954 scheidde Marilyn van diMaggio. Met 'Bus Stop' liet Marilyn zien dat ze ook serieuzere rollen aankon. In hetzelfde jaar trouwde ze met toneelschrijver Arthur Miller. Marilyn haar Brits avontuur met Laurence Olivier in haar volgende film 'The Prince and the Showgirl' was echter niet zo succesvol. Ze keerde terug naar de Verenigde Staen en draaide 'Some Like it Hot', een uiterst succesvolle komedie. Ondertussen ging het echter steeds achteruit met de gezondheid van Marilyn. Ze had de gewoonte de laat te verschijnen op de set en zocht haar toevlucht in alcohol en pillen.

    In 1961 verscheen de laatse afgewerkte film van Marilyn 'The Misfits'. Op 5 augustus 1962 werd de filmster dood teruggevonden in haar huis. Ze stierf aan een overdosis pillen. Haar dood is vaak het onderwerop geweest van speculaties over een moordaanslag, maar de officiële verklaring luidt 'zelfmoord'.



    02-05-2009 om 19:51 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.albert einstein

    Einstein de uitvinder

    De koelkast van Einstein en Leó Szilárd.
    Einstein de uitvinder
    De koelkast van Einstein en Leó Szilárd.

    Minder bekend is dat Einstein ook een paar patenten op zijn naam heeft voor uitvindingen. Einsteins vader en ook een oom van hem waren eveneens ware uitvinders die altijd in de weer waren met elektriciteit en apparaten en probeerden verbeteringen en toepassingen te zoeken. Einstein had deze interesse in mechanische apparaten ook meegekregen en hield zich soms ook bezig met 'knutselen' zoals hij het noemde. Einstein en voormalig student Leó Szilárd vonden samen een nieuw type koelkast uit in 1926. Ze gebruikten een koelprocedé bij constante druk, met alleen toevoer van warmte, zonder bewegende delen. De koelcyclus gebruikt ammoniak, butaan, en water.

    Minder bekend is dat Einstein ook een paar patenten op zijn naam heeft voor uitvindingen. Einsteins vader en ook een oom van hem waren eveneens ware uitvinders die altijd in de weer waren met elektriciteit en apparaten en probeerden verbeteringen en toepassingen te zoeken. Einstein had deze interesse in mechanische apparaten ook meegekregen en hield zich soms ook bezig met 'knutselen' zoals hij het noemde. Einstein en voormalig student Leó Szilárd vonden samen een nieuw type koelkast uit in 1926. Ze gebruikten een koelprocedé bij constante druk, met alleen toevoer van warmte, zonder bewegende delen. De koelcyclus gebruikt ammoniak, butaan, en water.

    27-04-2009 om 09:34 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bedankt voor jullie kaartjes voor mijn verjaardag

    ik wil jullie bedanken voor jullie kaartjes via seniorennet



    http://blog.seniorennet.be/mamajoyce3//








    http://blog.seniorennet.be/allinforu/




    bedankt


    24-03-2009 om 17:31 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (31)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





    Wilhelmus Bolognino
    , ook: Guilielmus Bolognino (Antwerpen, 18 maart 1590 - Antwerpen, 24 oktober 1669) was een rooms-Katholiek priester en publicist. Hij werd professor in de filosofie in Leuven. In 1627 ving Bolognino aan als pastoor in zijn geboortestad, waar hij eind 1642 kannunik zou worden. Sommige bronnen stellen dat hij vanaf 1655 aan krankzinnigheid leed, mogelijk wordt daarmee bedoeld dat hij seniel werd.

    In de jaren dertig van de 17e eeuw was Bolognino actief als vurig pamflettist tegen de calvinisten. Het anonieme Van dse H. Maghet ende Marteleresse Dorothea wordt aan Bolognino toegeschreven, net als een aantal andere stichtelijke verzen. Zij werden gezongen opgevoerd in de parochie van Sint-Joris in Antwerpen, waar Bolognino pastoor was.

    17-03-2009 om 16:41 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leo martin




    Leo Martin

    Leo Martin, pseudoniem van Leon De Wagenaere (Berchem, 2 november 1924 - Gent, 18 maart 1993) was een Vlaams-Belgische artiest, vooral bekend als helft van het komische duo Gaston en Leo.

    Hij was muzikant, een uitstekende klarinetspeler, orkestleider en acteur, en trad vroeger met zijn orkest op in Gent, met Bobbejaan Schoepen (in Bobbejaanland), en in het Witte Paard te Blankenberge. Hij overleed op 18 maart 1993, ten gevolge van longkanker. Voor Gaston Berghmans, die nadien zei dat Leo altijd een broer voor hem was geweest, was dit een enorm zware klap.

    Leo Martin werd in 1981 door de Snorrenclub

    17-03-2009 om 16:40 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barbie bestaat 50 jaar









    Ruth Handler, één van de oprichters van Mattel, zag indertijd haar dochter Barbara spelen met papieren aankleedpoppen. Het bracht haar op het idee om zo'n pop in 3D te maken. Nadat Handler in 1956 op een reis door Zwitserland de pop Lilli aantreft, ontworpen door een Duitse fabrikant, besluit Mattel om de rechten te kopen, om een soortgelijke pop in de Verenigde Staten uit te brengen. De modeontwerpster Charlotte Johnson maakt de eerste kleertjes voor de pop. De pop kreeg de naam Barbie, vernoemd naar het koosnaampje van de dochter van Handler, omdat zij de inspiratiebron voor de pop was geweest. Barbies volledige naam is Barbie Millicent Roberts (naar het reclamebureau Carson and Roberts dat toentertijd een grote rol speelde in de promotie van Barbie).

    Als 'geboortedatum' van Barbie geldt 9 maart 1959. Op die dag werd de pop geïntroduceerd bij de inkopers op de "1959 Toy Fair". In datzelfde jaar begon tevens de massaproductie. Barbies mannelijke equivalent Ken - vernoemd naar Kenneth, de zoon van Ruth Handler - ontstond twee jaar later. De Afro-Amerikaanse pop Christie volgde in 1968, en in 1997 kwam daar ook nog Becky bij, die in een rolstoel zit.

     Films

    De laatste jaren is een serie digitale animatiefilms uitgebracht op dvd met Barbie in de hoofdrol. In de originele, Engelstalige versies heeft in alle films Kelly Sheridan de stem van de hoofdpersoon ingesproken. Voor de Nederlandstalige nasynchronisatie sprak Laura Vlasblom de stem van Barbie in, maar voor de liedjes die bijvoorbeeld in 'Prinses en de Bedelaar' werden gezongen, hebben andere stemactrices hun stemmen geleend. De volgende films zijn uitgebracht:

    • Barbie in De Notenkraker
    • Barbie als Rapunzel
    • Barbie en het Zwanenmeer; met muziek van Tchaikovsky uitgevoerd door het London Symphony Orchestra. Choreograaf Peter Martins (New York City Ballet) tekende voor de bewegingen van de personages
    • Barbie - als Prinses en de bedelaar
    • Barbie - Fairytopia
    • Barbie en de magie van Pegasus; met muziek uit de 6e symfonie van Beethoven
    • Barbie Fairytopia - Mermaidia
    • Barbie en de twaalf dansende prinsessen
    • Barbie Fairytopia - Magie van de regenboog
    • Barbie als de eilandprinses
    • Barbie Mariposa
    • Barbie en het Diamantkasteel
    • Barbie Kerstverhaal

    13-03-2009 om 12:28 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.danku rudy en solange voor de bloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik wil rudy en solange bedanken voor deze bloem












    http://blog.seniorennet.be/allinforu/

    13-03-2009 om 12:23 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschiedenis carnaval




    In veel landen word een keer per jaar carnaval gevierd. Het feest duurt normaal van zaterdag t/m dinsdag en eindigt op Aswoensdag.

    Aswoensdag is de eerste dag van de Grote Vasten. De Grote Vasten is een tijd waarin je weinig eet en drinkt. De vaste tijd zijn de 40 dagen voor het paasfeest.

    Carnaval is oorspronkelijk een lentefeest. De mensen vierden het omdat de koude winter voorbij was en de lente er weer aankwam. Ze vierden carnaval in de hoop dat het in de lente warmer en lichter zou worden. Nieuw leven in de natuur. Het woord "carnaval" komt van de naam: Carrus Navalis. Dat betekent scheepswagen, een boot op wielen dus. De boot op wielen werd gebruikt in optochten. Dat is nu noch steeds een traditie.

    Het carnavals feest en vastentijd horen bij de Katholieke kerk. Daarom wordt carnaval vooral in het zuiden van Nederland gevierd. Daar wonen de meeste Katholieke mensen.

    Een van de beste plaatsen met carnaval is Aruba. Hierover kun je meer lezen als je klikt op "andere landen".

    Waarom is 11 het carnavalsgetal ?
    In de tijd van Napoleon waren alle wetten over gekkigheid onder 11 artikelen. Maar dat bewijst ook in Frankrijk het getal 11 als gekkengetal bestond. Graaf Adolf Van der Marck uit Kleef organiseerde op 11 november 1381 een samenkomst van 36 edelen. De koning koos 10 raadsleden en zo ontstond er een eerste raad van 11. Maar we weten niet zeker of daarom ook op de 11de van de 11de de opening van het carnavals- seizoen wordt gevierd. De 11de van de 11de was op kerkelijke kalender om drie redenen een belangrijke datum 1: Als feestdag vanwege St. Maarten, 2: Als dag voor het begin de Driekoningenvasten. 3: 11 november gold vroeger als de dag waarop de huur en de rechtzaken afgehandeld konden worden; kortom als de dag waarop het zakelijke jaar eindigde. 11 november noemen we ook wel Clene Vastelaovend.

    Veel mensen vragen zich af waarom Jocus, de haan als embleem heeft. De archieven vermelden alleen maar dat de Raad van Elf op 30 november 1842 de haan als embleem koos, gelijk met het advies van Jocus: Jocus vitae, quod sal coenae. Volgens Drs. Theo Franssen is er geen duidelijk antwoord op de vraag: waarom nou de haan? In het boek 14 x 11 jaor Jocus uit 1996 draagt hij een aantal mogelijkheden aan.

    21-02-2009 om 18:50 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.behandeling keelpijn
    Behandeling van acute keelpijn (angina)
     

    Bij acute keelpijn (angina) zijn antibiotica slechts bij 2 op 10 patiënten verantwoord, schrijft de Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Huisartsen (WVVH) in een recente "Aanbeveling voor goede medische praktijkvoering". Dat staat in schril contrast met het werkelijk voorschrijfgedrag van artsen die in de meerderheid der gevallen een antibioticum voorschrijven.

    Oorzaken van keelpijn     
    Men neemt aan dat acute keelpijn in 40% van virale oorsprong is, in ong. 30% wordt een bacterie aangetroffen (hoofdzakelijk streptokokken, waarbij in ong. één op drie gevallen de patiënt drager is van de streptokokken) en in nog eens 30% is geen pathogene kiem aanwezig is.

    Andere mogelijke oorzaken van acute keelpijn zijn onder meer:
    • Keelirritatie: vooral bij rokers of bij omgevingsfactoren.
    • Mononucleosis infectiosa: meestal bij jonge personen die vaak langer dan een week moe en ziek zijn. Gewoonlijk zijn er ook klieren op andere plaatsen; ook lever en milt kunnen gezwollen zijn.
    • een ontsteking van de amandelen.
    • Mycotische faryngitis: witte stippen in de amandelen. Weinig roodheid of ontsteking en patiënten voelen zich niet echt ziek.
    • Difterie
    • Malaria: bij rode keel en koorts én terugkeer uit de tropen

           zie ook artikel : Kusjesziekte - klierkoorts- Mononucleose- Z.van Pfeiffer
           zie ook artikel : Malaria (moeraskoorts, paludisme)
           zie ook artikel : Ontsteking van de keelamandelen (tonsillitis)

    Antibiotica     

    Acute keelpijn is meestal een aandoening die vanzelf geneest na 5 à 7 dagen, ook als ze veroorzaakt wordt door streptokokken.
    Cruciaal is de vraag of antibiotica de klinische evolutie van acute keelpijn positief kunnen beïnvloeden. Enkele studies hebben aangetoond dat de ziekteduur met één à twee dagen kan worden ingekort, maar dan alleen voor de streptokokkeninfecties (max. 30%) en indien de antibiotica worden toegediend binnen drie dagen na het begin van de symptomen.
    Verder blijkt dat toediening van antibiotica geen vervroegde werkhervatting of schoolgang voor gevolg heeft. Wel kan het toedienen van penicilline zinvol zijn bij het indijken van een streptokokkenepidemie in een gesloten gemeenschap (bv. school): reeds na 48 uur kan men aannemen dat een kind een streptokokkenvrije keel heeft.
    Bij de keelontstekingen van virale of van onbekende oorzaak hebben antibiotica alleszins geen enkele zin.
    Bovendien hebben antibiotica ook enkele mogelijke nadelen, zoals maag- en darmlast, allergische reactie, verhoogde kans op recidive en vooral het ontstaan van resistente bacteriestammen.

           zie ook artikel : Antibioticaresistentie

    Het komt er dus op aan om zo snel mogelijk na het begin van de symptomen de mogelijke oorzaak te achterhalen. Indien men bij acute keelpijn een antibioticum wil starten, moet dit immers gebeuren binnen de 48 uur na het krijgen van de symptomen. Probleem daarbij is echter dat er geen goede diagnostische tests bestaan om de preciese oorzaak snel te achterhalen.
    Daarom besluit de WVVH dat meestal GEEN antibiotica moet worden voorgeschreven bij acute keelpijn, behalve aan

    risicopatiënten
    (zie verder).
    Belangrijk is verder dat de arts zo snel mogelijk probeert te achterhalen of de acute keelpijn niet veroorzaakt wordt door een andere ernstige aandoening. Elementen die daarbij belangrijk kunnen zijn:
    • keelpijn duurt langer dan 7 dagen: kan wijzen op chronische keelpijn ten gevolge van bv. roken
    • hoesten: bij streptokokkeninfectie is er geen hoest
    • koorts: een temperatuur boven 38,5°C rectaal kan wijzen op streptokokkeninfectie
    • hevige slikpijn: kan wijzen op abcesvorming
    • keelpijn gaat gepaard met ernstige vermoeidheid: kan wijzen op mononucleose of een andere aandoening zoals leukemie

           zie ook artikel : Rationeel gebruik van antibiotica

    Behandeling     
    • Lokale middelen: er zijn geen betrouwbare studies die het nut aantonen van lokale ontsmettende en/of pijnstillende middelen.
    • Pijnstilling: de voorkeur gaat naar paracetamol, gezien de geringere nevenwerkingen dan acetylsalicylaat. Een bijkomende reden kan zijn dat, indien een verwijdering van de amandelen nodig wordt, het risico op bloeding te groot wordt bij acetylsalicylaat.

    • Antibiotica worden ALLEEN voorgeschreven aan risicopatiënten :
    - kankerpatiënten
    - acuut reuma
    - verminderde algemene weerstand
    - streptokokkeninfectie in een gesloten gemeenschap (school, bejaardeninstelling...)
    - toxisch syndroom: erge ziektetoestand met hoge koorts
    - vijf keer acute keelpijn per jaar, twee jaar na elkaar.
    - Chronische aandoeningen zoals hartinsufficiëntie, hartklepproblemen, astma....
    - In geval van vermoeden van peritonsillair abces, leukemie of agranulocytose of bij vermoeden van andere onderliggende aandoeningen wordt best een specialist geraadpleegd. Dat is ook het geval bij recidieven van keelpijn vijfmaal per jaar, twee jaar na elkaar.

           zie ook artikel : Antibioticaresistentie

    23-01-2009 om 14:24 geschreven door lutte  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)


    Foto

    klik op hier boven
    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Over mijzelf
    Ik ben emmeline, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lutte.
    Ik ben een vrouw en woon in roeselare (belgie) en mijn beroep is verzorging.
    Ik ben geboren op 23/03/1995 en ben nu dus 29 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: dansen,choppen en bloggen.
    ik heb 4blog op seniorennet dezottedierensite deolympischespelen emysprentjesblog en deze.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!