Inhoud blog
  • Mijn Plantentuin
  • Affodil
  • Aloe Vera
  • Amandelboom
  • Anemonen
  • Artichoke
  • Auraucarium
  • Bloemenperken
  • Bougainvillea
  • Cactussen
  • Citrusboom
  • Dadelpalmen
  • Dictamus-essekruid
  • Eucalyptus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    plantentuin
    flora
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Plantentuin
    Mijn Plantentuin

     Mijn plantentuin lijkt mij nou wel wat overdreven, hij behoort niet alleen mij toe, het handelt zich eerder over de plantengroei op het eiland waar ik vertoef, het eiland met name “KRETA”. 

    Het eiland is vooral gekend als vakantieoord en heeft een geweldige geschiedenis die al eeuwen oud is, doch hier gaan we het nu niet over hebben, alhoewel de geschiedenis en dan vooral de Mythologie soms toch ter sprake komen, daar is geen ontkomen aan.


    Bijlagen:
    Kretakaart [640x480].jpg (50.2 KB)   

    28-08-2011 om 23:55 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affodil

    ASPHODELUS FISTULOSUS

    Affodil

    Asfódelos

     Deze plant, die veel kleiner en teerder is dan andere leden van hetzelfde geslacht, wordt tot 60cm hoog en heeft holle stengels, die zich soms aan het eind vertakken.

    De takken bladeren aan de voet zijn lang en smal. De bloembladeren van de roze of witte bloemen, die vrij ver uit elkaar aan de bloemstengels zitten, zijn met een roosachtige of groene nerf gemerkt.

    *Maart – Juni*

    In de Elysische velden, het tehuis van de gestorven helden in de Griekse mythologie, was dit een eeuwiglevende plant, die overal welig tierde. Hij versierde niet alleen de bodem, maar voedde ook de geesten van de gestorvenen met zijn zetmeelrijke wortels.

     



    27-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aloe Vera
    ALOE VERA EEN VEEL BESPROKEN PLANT TEGEN VELE ZIEKTEN EN KWALEN.
    meer informatie hierover in "GOOGLE" te vinden.

               

               

    26-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelboom

    De amandelboom (Prunus dulcis, voorheen ook Prunus amygdalus) komt van de rozenfamilie en is een kleine loofboom met de amandel als vrucht.

    De amandelboom is een kleine maar sierlijke boom die maximaal 7 meter hoog wordt. De boom bloeit uitbundig in het voorjaar en trekt vele insecten aan.


        


         

       

    25-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anemonen
    De anemoon "Anemone coronaria", is een kleurrijke, variabele plant die laat in de winter bloeit. Zijn briljante bloemen, die op het nog slapende landschap verschijnen, zijn blijde tijdingen voor de liefhebbers van de lente.
      

      

      

    24-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artichoke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Artisjok, artichoke of Cynara scolymus beschermt de lever
    Supplementenfirma's hebben artisjok-supplementen op de markt gebracht waarmee sommige anabolengebruikers 
    hun cholesterolspiegel verlagen en hun lever beschermen. Dat melden bronnen van Ergogenics in het dopingmilieu. Over de interactie tussen anabolen en het supplement is ons overigens niets bekend.
    Artisjok is een van origine Bulgaars supplement dat is gemaakt van de gelijknamige groente. Het bevat polyfenolen die de lever beschermen tegen beschadiging.
    Anabolen kunnen de lever zwaar belasten. Daardoor stijgt de aanmaak van het 'slechte' cholesterol LDL en stijgt de kans op leverschade. Artisjok doet daar iets tegen. Het werkt echter niet bij mensen die van nature een hoog cholesterol hebben.
    Hoe Artisjok in levercellen de aanmaak van cholesterol remt is onbekend. Onderzoekers weten alleen dat het middel helemaal aan het begin van het productieproces actief is. Het blokkeert bijvoorbeeld op cellulair niveau de prikkel van insuline die de afgifte van cholesterol in de levercellen in gang zet. De anabolengebruikers die Ergogenics hebben gemaild zeggen dat ze door het supplement minder last hebben van een verhoogd LDL-cholesterol.
    Over de beschermende werking van Artisjok weten we iets meer. Uit onderzoek naar cellen uit rattenlevers blijkt dat Artisjok de lichaamseigen antioxidant glutathion beschermt en misschien zelfs gedeeltelijk vervangt. Daardoor heeft het glutathion minder moeite schadelijke stoffen als peroxides te neutraliseren.
    Tenslotte heeft Artisjok een pijnstillende en ontstekingsremmende en misschien ook wel tumorremmende werking. Bij proefdieren.
    Nogmaals: we kunnen niets verstandigs zeggen over de wisselwerking tussen anabolen en het supplement. Voor hetzelfde geld pakt die op de langere termijn ongunstig uit.

                  

    De artichoke is tevens familie van de distel (Mariadistel)

    23-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auraucarium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Araucaria is een geslacht van groenblijvende coniferen uit de familie Araucariaceae. Er komen nog 19 soorten in het geslacht Araucaria voor. Deze hebbent een zeer groot verspreidingsgebied, dat onder andere bestaat uit Nieuw-Caledonië (hier zijn 13 soorten endemisch, Norfolk, het oosten van Australië, Nieuw-Guinea, Argentinië, Chili en zuidelijk Brazilië. De meeste (misschien alle) huidige populaties zijn relicten en niet algemeen voorkomend. Ze worden aangetroffen in bossen en maquis-achtige streken, met een affiniteit voor blootgestelde plaatsen. Deze zuilvormige bomen zijn levende fossielen en dateren uit het vroege Jura [1] (het genus was al aanwezig in Zuid-Amerika 150 miljoen jaar geleden[2]). Fossiele vondsten tonen aan dat het geslacht ook aanwezig was in het noordelijk halfrond tot aan het einde van het Krijt. Het geslacht is bekend voor velen als geslacht van de slangenden (Araucaria araucana) en de kamerden (Araucaria heterophylla). Het genus is genoemd naar de Arauco-indianen van Centraal-Chili en Zuidwest-Argentinië in wiens gebied de slangenden voorkomt (daar is het tegenwoordig bekend als Péhuen). Deze Indianen die zichzelf de Pehuenche ('mensen van de Pehuén') noemen, gebruiken de zaden van de slangenden als voedsel. Het zijn voornamelijk grote bomen met een massieve stam, die hoogtes van 30-80 m kunnen bereiken. De takken zijn bedekt met lederachtige of naaldachtige bladeren, die meestal voor meerdere jaren (> 15 jaar) aan de boom blijven. De vorm van de bladeren varieert van soort tot soort, bij sommige soorten zoals de slangenden hebben ze een scherpe, driehoekige schubachtige vorm. Bij andere soorten zoals Araucaria columnaris zijn ze eerder naaldachtig. De bomen zijn meestal tweehuizig. Mannelijke en vrouwelijke kegelvruchten bevinden zich aan verschillende bomen, hoewel sommige planten eenhuizig zijn. De vrouwelijke kegels, die zich vaak bovenaan de boom bevinden, zijn bolvormig. Ze bevatten tachtig tot tweehonderd grote, eetbare zaden, die lijken op zaden van dennen maar dan groter. De mannelijke kegels zijn kleiner, smal, langgerekt en cilindrisch.

    22-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemenperken
    Overal, waar je ook komt, je vindt altijd wel een mooie versierde tuin, een mooi park aan een hotel, een kerk of aan een klooster.

           

         

          

     

    21-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bougainvillea
    Bougainvillea

    Bougainvillea is een geslacht van bloeiende planten die vaak gebruikt worden als tuin- en kamerplanten.
    We kennen rond de 15 soorten, afkomstig uit de tropen en subtropen van Zuid-Amerika, vooral Brazilië. Ze zijn in de eerste helft van de 19de eeuw in Europa ingevoerd.

    Vooral in de landen rond de Middellandse Zee tieren ze welig.

    Deze planten zijn heester- of kruidachtig, groenblijvend of bladverliezend, meest klimmend. In de vrije natuur worden ze tot 4 m hoog. Ze hebben bedoornde twijgen en onaanzienlijke bloempjes.
     De bloemen zijn omgeven door opvallend gekleurde papierachtige schutbladen, die lang aan de plant blijven zitten.

    Bougainvillea werd voor het eerst gevonden in de tweede helft van de 18de eeuw, tijdens een expeditie waarover Louis Antoine de Bougainville, een beroemde Franse zeevaarder, de leiding had.


          

       

    20-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cactussen
    Cactussen

    Hier wordt nog aan gewerkt


               

         

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door walkingfreak

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per dag
  • 28-08-2011
  • 27-08-2011
  • 26-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 23-08-2011
  • 22-08-2011
  • 21-08-2011
  • 20-08-2011
  • 19-08-2011
  • 18-08-2011
  • 17-08-2011
  • 16-08-2011
  • 15-08-2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Jeannettesite
  • Adromaplace
  • Bep


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!