Mijn geschiedenis

10-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

In de Rijkswacht!

Wil U nog Heilige verhalen?

Dan volgt hier het verhaal van de Missionaris van Scheut! Belast met de controle van een aantal Chinese restaurants gingen wij op pad. Zulke controle behelst onder meer het aantal aanwezige personen, ingeschreven of niet, het aantal bedden, het aantal vuile slipjes (laat ik niet verder in detail treden), in het kort gezegd; het opsporen van illegalen. Daarbuiten ging het ook over uitbating, vergunning, hygiëne, enz.

Nadat wij 17 Chinezen in een dakgoot gevonden hadden nam het enthousiasme tijdens de actie gevoelig toe en tenslotte hadden we +/- 40 Chinezen wier status alle helderheid mankeerde. Het is de bedoeling van deze personen een verklaring af te nemen, zodat de vreemdelingenpolitie in alle duidelijkheid een beslissing kan treffen. Gewoonlijk gaat dit in het Engels, hoe gebroken ook, maar de dame die ik had gevonden, sprak alleen Chinees en dan nog onbegrijpelijk voor de anderen.

De oplossing was een tolk te laten komen, maar waar vind ge die? Bij de missionarissen van Scheut natuurlijk. Een zeer eerbiedwaardig en oud persoon verscheen. Op rust gesteld en verblijvende te Schoten had hij zich onmiddellijk ter beschikking gesteld.

Hij trad binnen en door het zicht dat mij gegeven is, was het duidelijk dat dit een zeer “vergevorderd” (Heilig?) persoon was. Na enkele woorden met de Chinezen gewisseld te hebben, liet hij zich door ons inlichten over de moeilijkheden. Hij stelde ons onmiddellijk gerust. De vragenlijst zou geen problemen opleveren. Hij sprak per slot van rekening hoog- en laag Mandarijns enz. De dame sprak nog iets anders. Na enkele vergeefse pogingen, zei hij dat dit ook geen bezwaar was; de schrifttekens waren per slot van rekening eender. Verscheidene pogingen verder, bleek dat de mevrouw niet kon schrijven, maar wel enkele schrifttekens kon ontcijferen. Dit leidde tot de vraag; hoe was de dame hier geraakt? Op het antwoord “EU” gaf de missionaris de volgende uitleg; naargelang de toonhoogte betekent dit “Europa”; “Azië”; de naam van een vliegtuigmaatschappij of ook de naam van een reisbureau. We hebben de geleerde bedankt, hij zweette nu aanmerkelijk en hebben de dame de status van “illegaal” gegeven. Hoe dit alles is afgelopen vertel ik U eens in besloten kring, want dit is niet voor publicatie vatbaar.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

21-06-2020
Mandarijnen
Dat doet me denken aan het liedje "Les trois mandarins" van die knotsgekke Ray Ventura en zijn Collégiens...

21-06-2020 om 00:42 geschreven door Benoit Vanhees




Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 09/12-15/12 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!