kaart vervaardigd met tekeningen van een kalender van 1971 .deze kalender vond ik zo prachtig dat ik deze bewaarde ,nu is een blad gebruikt voor een wenskaart .je hoeft niet steeds naar nieuwe technieken te zoeken om een kaart te maken , rondom u kijken en nadenken wat je kan gebruiken ,dit soms zo goedkoop mogelijk .
deze kaart laat zien dat alles (of toch veel) kan gebruikt worden .deze afbeelding komt van de hoofding van eindejaarspostzegels van enkele jaren geleden .
deze kaart heb ik gemaakt voor een diamanten huwelijk .zeskant ingevuld met theezakjes .kleuren op te zoeken .wanneer je de techniek door hebt maak je wat je wil .mallen in boekjes worden dan overbodig ,deze zijn alleen goed voor de verkoop.
ei ingevuld met theezakjes .de invulling aan de achterkant gebeurt door een parallellogram aan de achterkant te tekenen de lijnen hoeven niet juist evenwijdig te zijn .evenals voor het flesje van vorige wenskaart begin je met een veelhoek rondom de tekening .wil je een aantal kaarten maken dan kun je een mal maken .deze begint zoals ik al zie met een veelhoek en dan meet je de afstand op de zijden .
wenskaart voor beginners van irisvouwen de werkwijze vind je in boekjes ,zelf ben ik gaan experimenteren en vond dat ik beter een kleefstif kan gebruiken dan de kleefband welke aangeraden word .het voordeel zie ik in het feit dat kleefstift nog verschoven kan worden en zo beter gewerkt kan worden naar de hoeken die volgen mij zo juist mogelijk hoeven te zijn .de strookjes hoef je niet mooi dubbel te plooien ,dit heeft als voordeel dat,wanneer één kant langer is ,deze kant naar voor gericht, je een beetje kunt schuiven met de strook .
deze kaarten zijn door inktspatten gemaakt.werkwijze: eenvierde van een A4 blad word door water gehaald,uitgespreid op een harde ondergrond en dan met de kleuren die je wenst , bespat .nu kan je de kleuren laten dooreen lopen tot je tevreden bent met het resultaat,dan bestrooi je dit blad met keukenzout .dit zout heeft voor gevolg dat het teveel aan vocht opgenomen word,de menging van kleuren stopt .dit zout geeft ook een korrelstructuur aan de kleuren .wanneer je zout gebruikt doe dit dan maximum twee maal .de eerste maal heb je alleen een korrelstructuur ,tweede maal heb je pigment van het zout bij de korrelstructuur .gebruik je het voor de derde maal dan word je werkje vuil door teveel aan pigment .
deze kaart is gemaakt van theezakjes lipton zoethout .deze theezakjes zijn in vier geplooid waarvan één vierde naar voor komt ,het tegenoverliggende komt achter , de aanliggende vierden zijn de dubbels die het plooien mogelijk maken .deze stukjes worden met acht in totaal in mekaar geschoven om de rosette te verkrijgen .voor het in elkaar zetten worden de figuurtjes uitgeknipt .
deze kaart is gemaakt van theezakjes pickwick finest english blend demeest voorkomende thee op dat ogenblik waarmee niemand iets deed .de koetsjes knip ik in punt uit evenals de paardjes die kunnen gebruikt worden . B van blend als punt . in het centrum gebruik je alleen de personen op de koets .zoek maar even uit indien je dit wenst .
kaart gemaakt van theezakjes richters tisane plantenaftreksel.deze zijn geplooid volgens een boekje werken met theezakjes.de moeilijkheid zit hier in het juist uitzoeken waar moet geplooid worden .
deze kaarten zijn enkele jaren geleden gemaakt als geboortekaartjes voor vrienden.,het wiegje bestaat uit theezakje van passievrucht met kap van bosvrucht, het zonnetje is van kamillethee
van deze wenskaart is het dolfijntje gemaakt door de ondergrond met encaustic art was te behandelen ( twee kleuren )daarna wordt de dolfijnstikker opgekleefd en uitgeknipt .dit geheel wordt gebruikt om de kaart verder af te werken zoals te zien in voorbeeld .