Weer goed uitgeslapen gingen we op zoek naar ontbijt. Het doel voor
vandaag was MGM, Excalibur, Luxor, Mandalay Beach en New-York New-York, daar
moesten we toch ergens een ontbijt kunnen vinden.
In MGM was men al duchtig aan het gokken en bij het oversteken van de
Strip was de wind al verschrikkelijk heet (>40°C). Vlug Excalibur in en voor
$16 pp was het buffet helemaal voor ons; een buffet van zeker dertig meter
lang, met een aparte afdeling met allerlei frisdranken en warme dranken en
een verrassing
een ganse toog met desserts, die zagen we pas als we gedaan
hadden, spijtig want we waren allemaal verzadigd van dit uitgebreid buffet !
Nog even de restrooms passeren en we konden op wandel. Het gerinkel
en geflikker van de casinos waren we al moe gezien, maar vooraleer men iets
interessant ziet van de binnenzijde van de enorme hotels moet men veel
roltrappen en zalen doorwandelen. De majestueuze binnenkant van de Luxor piramide
trok onze aandacht met in de wanden op 24 verdiepingen de kleine hokjes al
kamers. Momenteel liep er een tentoonstelling over de Titanic, betalend uiteraard.
Op het einde in het Mandalay Beach hotel was onze goesting al volledig
over en wilden we wel terug naar de monorail, maar hoe daar geraken ?
De volledige weg moesten we terug, want buiten in de hitte langs de
baan was ook al geen optie, dus even rusten en back !
In New-York New-York was niet veel te zien, dus staken we maar weer de
brug de Strip over, langs de bedelaars met allerlei opschriften op een stukje
karton, om de MGM binnen te duiken terug in de koude airco zalen. In de
Rainforest Café in de MGM konden we rustig, bij enorme visbakken met prachtig
gekleurde vissen, een Budweiser uit het flesje drinken, terwijl op regelmatige
tijdstippen gesimuleerd jungle-onweders losbarsten en de overal verstopte
olifanten begonnen te toeteren, we zijn toch in Las Vegas hé.
De monorail is al common use voor ons, dus via de Northbound naar ons
hotel en waar zouden we vanavond dan weer gaan eten?
Op de hoek is er een hotel/restaurant met Steakhouse, daar eens gaan
kijken op het menu. Vriendelijk personeel verwelkomde ons en ze gingen gewillig
in om het menu aan ons te tonen. Een mooie Sirloin Steak voor slecht $85 en
daar dan een lekker flesje rode wijn bij van waarschijnlijk een kleine 100
dollar, vonden we toch aan de hoge kant en beleefd gingen we buiten als toekomstige
klanten voor vanavond, wij wisten wel beter !
In ons hotel kunnen we ook eten en vermits we het vanavond niet te laat
willen maken, want morgenvroeg is ons grote afscheid van Amerika, was dat misschien toch de beste oplossing.
Hier beviel het menu ons beter en reserveerden we maar direct rond 18 uur, zodat
we nog eerst van de Happy hour konden profiteren.
Vanmiddag rijden Edy en ik nog even langs de luchthaven om te kijken
waar Alamo ergens is om morgenvroeg de auto af te leveren, terwijl de meisjes
genoten van een beetje platte rust in de kamer.
Morgenvroeg vliegen we om 6u30 naar Washington, om dan maar terug naar
huis te komen waar iedereen ons zo mist en ons met open armen zal ontvangen
(hopen we) !
|