Inhoud blog
  • Dit jaar uitzonderlijk veel aardbeien.
  • Fijn toch een volkstuin ook als je 81 jaar en invalide bent.
  • Als Maastrichtenaar in Stiens wonen.
  • Een pracht Fryske Hynder.
  • WATEEN PRACHTIG 4 SPAN AAN DE PLOEG.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn leven elkedag.
    Gebeurtenissen
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar uitzonderlijk veel aardbeien.

    Het is vandaag donderdag 2 juni en wij hebben het de afgelopen 14 dagen wel het een en ander meegemaakt. Ik heb wel 5 x en hypo gehad en de arts van het dokterscentrum waarschuwde mijn vrouw dat dit niet vaker moet voorkomen. Het ergste van een hypo is dat je helemaal niet meer kunt lopen en de arts wilde mij laten opnemen in het ziekenhuis. En dat doe ik van je nooit niet, hoe moet het dan met mijn volkstuin?  Vanmiddag kwam Joyce , 14 jaar, langs bij oma en opa. Zij wilde wel aardbeien plukken en zij was nog geen kwartier op de tuin en had al een emmer aardbeien geplukt. Verleden jaar heb ik nieuwe aardbeiplantjes gekocht en de opbrengst is enorm. Ik denk dat er nog zeker 3 emmers aardbeien vandaag te plukken zijn. In de volkstuin groeit het uitsteken, wij hebben al verschillende keren sla geoogst. Over 14 dagen kan ik al de nieuwe aardappels uitsteken en ook de zomerworteltjes en tuinboontjes groeien opperbest. Nu heb ik in de droge periode heel veel gieters water uit de sloot gehaald. In de slaboontjes, dubbele witten, zit de bloesem al want ik had ze voorgekiemd en in de tuin een plastictunnel er over heen gezet. Radijs eten wij elke dag en de lente ui groeit uitstekend. Ik schat dat ik zeker 10 kilogram frambozen aan de struiken heb en de rode bessen en kruisbessen doen het prima evenals de rode rabarber. Mijn vrouw heeft al diverse potten jam gekookt en de smaak is heerlijk.

    04-06-2011 om 16:32 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn toch een volkstuin ook als je 81 jaar en invalide bent.

    Verleden jaar op mijn verjaardag kreeg ik van de kleinkinderen een frambozenstruik. Nu 25 augustus 2010, een jaar later, zag ik frambozen aan de struik hangen, frambozen die zelfs rood waren, zeker een late frambozensoort. Vandaag ben ik naar mijn volkstuin gereden om Johannes zijn emmer terug te geven en ik zag dat de wind behoorlijk te keer gegaan was in de tuin. Mijn boonstaken lagen om en over de chrysanten heen die behoorlijk beschadigt waren. Ik had ook betongaas over de chrysanten heen moeten leggen toen ik ze plantte en dat is een weet voor het volgende jaar. Gelukkig kwam Anne Plantinga net aan die hielp mij om de staken weer iets rechtop te zetten. Ook hebben wij, Anne en ik, de prinsessen boontjes afgeplukt en er zaten wel 2 emmers aan. Anne deed mij voor hoe de 2 jaar oude aardbeienplanten uit te trekken en dat had Anne in een mum van tijd voor elkaar. Het volgende tuinjaar moeten hier de aardappels geplant worden. Ik was hier heel blij mee en zag dat Ate Brinksma mijn winteraardappels aan het spuiten was tegen de aardappelziekte .Ieder op de tuin wil je wel helpen. Thuis zijn de geplukte boontjes mooi afgetopt, er zaten geen draadjes aan, en in plastic zakjes gestopt voor in de diepvries. Wij hebben al een behoorlijk voorraadje voor de wintermaanden in onze diepvries.

    Bijlagen:
    http://img.photobucket.com/albums/v112/lousberg/431S.jpg    

    29-08-2010 om 19:18 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als Maastrichtenaar in Stiens wonen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij wonen nu een jaar in Stiens en daarvoor woonde wij in Leeuwarden. Wij wonen zowel in Leeuwarden als in Stiens met heel veel plezier. Misschien iets liever in Stiens omdat wij hier een prachtig, economisch zuinig en extra beveiligde huis hebben op een uitstekende omgeving. De woonkamer en het terras liggen op het zuiden dus de hele dag de zon. Wij hebben heel lieve en goede buren en ook het contact met de bevolking is uitstekend. In Stiens zijn alle mogelijke winkels die je bedenken kunt. Wat het belangrijkste is is dat wij dicht bij enkele kleinkinderen wonen die bijna dagelijks over de vloer komen. Ik heb nu, op mijn 80 jaar, weer een volkstuin genomen. Het is maar 100 vierkante meters maar de tuinburen helpen mij met het omspitten. Ik moet veel aardbeien, rode bessen, kruisbessen en frambozen telen voor de kleinkinderen. Annie, mijn vrouw wil graag veel sla, bieslook, radijs en ook raapjes hebben voor de slanke lijn. Ik heb er veel zin in. Op onderstaande foto staan de 4 kleindochters. Op de voorgrond, links, Tessa en rechts Eva en op de achtergrond schminkt Joyce Wendy.

    10-02-2010 om 19:45 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pracht Fryske Hynder.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze Friesche paarden zie je hier in Stiens heel veel. Ik geniet er veel van maar ik vind de Belgische trekpaarden ook heel leuk. Ik woon, als Maastrichtenaar, nu al een jaar in Stiens en het bevalt mij heel goed. Vooral ook dat ik last van mijn luchtwegen heb en de schone zeelucht doet mij goed. De gemeente Leeuwarderadeel ligt midden in het noordelijk landbouw gebied en je zie vaak zware trekkers o.a. met ploegen hier voorbij komen.

    12-11-2009 om 14:29 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Fryske Hynder.
    >> Reageer (0)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATEEN PRACHTIG 4 SPAN AAN DE PLOEG.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kreeg deze foto toegezonden van een vriend en ik vind het een prachtige foto. Ik ben nu 80 jaar maar vroeger in mijn jeugd in Zuid Limburg heb ik vaker met een twee span geploegd. In Friesland heb ik met een drie span voor een kipploeg geploegd.

    26-03-2009 om 21:15 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma met haar kleindochters Joyce en Wendy.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wachten op het vliegtuigje want zij gaan een vlucht maken boven de drie noordelijke provincies.

    13-09-2008 om 10:36 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kleinkind vraagt oma mag ik nog wat?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het eten was zo lekker en nu wil Tessa graag een heerlijk toetje van oma.

    09-07-2008 om 10:08 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pracht foto van een tandum Belgische trekpaarden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze paarden trekken een boerenkar en zien er schitterend uit in dit mooie tuig. Ik geniet van deze foto.

    27-05-2008 om 18:34 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma met kleinkind op de scootmobiel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Samen met opa op de scootmobiel en oma, met haar kleindochter, op de snorbrommer gaan wij een ritje maken naar Wijns in Noord Friesland. Het weer is prachtig en opa neemt de foto's.

    05-05-2008 om 16:25 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tessa laat zich de gegrilde drumsticks van opa best smaken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als Tessa bij opa en oma op bezoek komt gaat opa bij de slager altijd gegrilde drumsticks halen. En die vind tessa toch zo lekker. Zij lust er wel drie en kan met smaak aan deze sticks knabbelen. Daarna nog een lekker toetje toe en tessa kan er wel weer tegen. Trots vertelde zij aan haar zusjes dat zij drumsticks heeft gehad en de zusjes zijn dan een beetje jaloers.

    17-02-2008 om 10:56 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk weer eens op vakantie na 7 jaren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op deze foto sta ik naast een paalvisser uit het uiterste zuiden van Sri Lanka. Het was een een heel mooie vakantie. Maar daarna durfde mijn vrouw niet meer op vakantie te gaan want er moeten heel wat medicijnen mee en ook spuiten voor de insuline. En haar zus, van mijn vrouw, kwam op visite en die wilde ook op vakantie maar niet alleen met haar vriendin, zij wilde dat er een man meeging. Mijn vrouw had al snel door dat zij met ons op vakantie wilde maar daar had ik nu geen zin in. Die zus van mijn vrouw begint te praten en er komt geen einde aan, je kunt er geen woord tussen krijgen. Ook de kleinkinderen nemen wij nu niet mee. Vroeger deden wij dat wel en bleven wij in Nederland op vakantie. Tot mijn verbazing bleek later dat mijn vrouw toch wel op vakantie wilde maar dan naar Benidorm. Gelijk toehappen en morgen gaan wij naar het reisbureau van Vroom en Dreesman om te proberen een reis te boeken. Ik heb er wel zin in, alleen de rolstoel moet mee en welke bepalingen zijn er voor de medicijnen en de priknaarden? Ook kijken of er nog reizen zijn want veel is al uitverkocht? Eind februari wilde wij 2 weken naar Benidorm toe en ik verheug mij er al op. Heerlijk weer eens op vakantie maar eerst even naar de huisarts en de internist in het ziekenhuis of het wel kan. In het verleden hadden zij geen probleem en ik denk waarom nu dan wel. Ik ben enthousiast en zal jullie op de hoogte houden en veel foto's maken.

    Het is Dinsdag 22 januari 2008 en wij willen weer op vakantie, maar nu zonder de kinderen of kleinkinderen. Het is nu 8 jaar geleden dat wij de laatste keer op vakantie gingen in het buitenland. In Nederland gingen wij vaak met de kleinkinderen maar nu een keer samen. Om half 8 uit bed ,douchen, eten en insuline spuiten en om half 9 naar het reisbureau van Vroom en Dreesman. Wij wilden naar Spanje, het liefste" all in" en een goed hotel dat rolstoel vriendelijk is. Het eten moet goed zijn en het hotel moet dicht bij de boulevard liggen, er moeten veel winkeltjes zijn, en niet te duur. Wij moeten nog geld over houden om straks nog een keer te gaan. Heel wat vragen of eisen en de juffrouw van het reisbureau deed haar uitterste best een goed hotel te vinden. Zij beschikte over referenties van reizigers die er al eerder waren en uiteindelijk viel de keuze op Princes Park. Wij vertrekken op 26 februari en komen 8 maart weer terug. Die lieve juffrouw had bijna 2 uur nodig om de reis uittezoeken en dat voor 25.00 euro. En nu begon ons werk; een annulerings en reisverzekering afsluiten. Naar de huisarts voor een briefje dat ik een rolstoel en medicijnen nodig had en welke. Naar de apotheek om een insuline en medicijnen pas.  Schiphol bellen voor begeleiding voor de rolstoel en wat komt er nog meer. De schoonzoon brengt ons naar schiphol om 3.00 uur in de nacht. Heerlijk. Hij komt ons ook ophalen en dan gaan de kleinkinderen mee, samen een ijsje eten.

    25-01-2008 om 15:33 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleinkinderen kijken vol verlangen naar de Sint geschenken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sint Nicolaas is voor de kleinkinderen bij opa en oma geweest en zij komen hun geschenken ophalen.

    10-12-2007 om 15:59 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij opa achter de computer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kleinkinderen komen heel graag bij opa en oma. Opa heeft wel 6 computers staan en daar kunnen de kinderen mooi op spelen. Zij doen allerlei spelletjes om vaardigheid te krijgen met de muis zoals muggen dood slaan. Daarbij maakt oma lekkere groentensoep en ook draadjesvlees met rode bietjes.

    01-11-2007 om 10:53 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de duivel was woedend in Aken op de Lousberg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens een sage ontstond de Lousberg door een wraakactie van de duivel. De duivel was er vroeger al eens ingeluisd door de Akenaars (Wolfstür-sage), daarom wilde hij uit woede over die belediging de stad en de dom dichtgooien met aarde. De duivel haalde van het strand een grote zak vol zand. Toen hij hijgend onder de last een boerin met versleten schoenen ontmoette, vroeg hij haar de weg naar Aken. De boerin had de duivel echter herkend en zei hem dat ze net uit Aken kwam op de schoenen die, hoewel nieuw gekocht, al helemaal versleten waren vanwege de enorme afstand die ze had afgelegd. Daarop liet de duivel de zak met zand uit woede en uitputting vallen. Op deze plaats bevindt zich vandaag de Lousberg, die de wandelaars een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad biedt.

    29-09-2007 om 18:59 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy met oma in vewachting van de vliegreis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wendy samen met Joyce en oma genieten van de vliegreis boven de 3 noordelijke provincies.

    26-08-2007 om 12:01 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al jong leert oma de kleinkinderen met de computer om te gaan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oma leert haar kleinkinderen om PSP lesjes te maken. Oma schrijft zelf deze lesjes en dan is het altijd goed.

    02-07-2007 om 10:08 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig met oma een spelletje doen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als de ouders moeten werken dan gaan de kleinkinderen gezellig naar opa en oma toe. Oma heeft altijd iets lekkers te eten en te drinken. En met oma kun je leuke spelletjes doen.

    02-07-2007 om 10:04 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De flats aan de Dokkumer Ee in Leeuwarden..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste flat is een huurflat en de tweede is een koopflat. Zij staan aan de Dokkumer Ee en hebben een pracht van een uitzicht. De derde is een flat voor mannen die dak en thuisloos zijn. Zij wonen ook op een prachtige plek aan de dokkumer Ee en het zou mijn niet verwonderen als de grond en het gebouw opgekocht worden om ook een grote koopflat te bouwen. Voor de dak en thuislozen  bouwen ze wel ergens anders een onderkomen.

    09-05-2007 om 19:18 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy smult van de drumsticks.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als Wendy bij opa op bezoek komt gaat opa bij de slager gegrilde drumsticks halen. Heerlijk zijn die en Wendy lust er wel 3. 

    30-04-2007 om 10:16 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie violen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze violen kijken je aan en het lijken net gezichtjes.

    17-04-2007 om 18:11 geschreven door Herbertina.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/08-29/08 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 09/11-15/11 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 08/09-14/09 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !






    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!