NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Dag 23
 • Dag 22
 • Dag 21
 • Dag 20
 • Dag 19
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Queeste Santiago
  fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
  26-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  26/05/2017

  Nog even vermelden dat we gisteren tijdens het avondeten donder, bliksem en regen zagen passeren. Pol kon nog net op tijd de was redden. Onze tentjes blijken echt wel regenbestendig want we hebben goed geslapen op die "drukke" camping.

  We fietsen van Burgos (ontbijt), via Cavia en Castellanos de Castro naar Castrojeriz (menu del dia). Even daarvoor met een coladrink in een oude convento vergeet Wilfried zijn stuurtasje met alle belangrijke paperassen ... 6 km extra fietswerk en gelukkig had de attente barman het veilig opzij gezet ... bibi kan dus trakteren, met plezier overigens !

  Nadien via Fromista (cola) naar de camping in Carrion de los Condes.

  De zon was van 's morgens mee op pad en het werd weer heel warm. Het parcours vrij vlak en daar waren we niet kwaad om. In de late namiddag meer wolken en terug onweersdreiging maar we worden (voorlopig) gespaard.

  De route liep vandaag dikwijls parralel met de Camino te voet ... onze waardering voor al die moedige stappers stijgt met de dag: chapeau !

  Vandaag fietsen we 109 km en in het totaal hebben we er nu iets meer dan 2200 op de teller, dat kan al tellen !


  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  25/05/2017

  Opstaan, inpakken en wegwezen op zoek naar ontbijt want Pol kon geen bakker vinden die al open was. Het wordt koffie met koek in Nájera en dan op weg.

  Over San Milo, Santo Domingo (stempel in de kathedraal) en Belorado (pelgrimsmenu op een zalig terras) kiezen we nadien om wat te poteren: we volgen de grote baan richting Burgos om kilometers te sparen en klimmetjes te mijden. De firma achterwerk is hier zeer dankbaar voor ...

  Iets voorbij Ibeas en een dubbele cola of wijn met limonade (Hilde krijgt het uiteindelijk uitgelegd) nemen we terug de route en bereiken na 114km en heel wat zoekwerk de camping van Burgos. Wegwijzerkes zijn hier blijkbaar niet de gewoonte.

  Het was wederom heel vroeg heel warm en klimmend is dat zweten. Gelukkig kwam er tijdens de strafste klim in de namiddag een wolk voor de zon ... we mogen absoluut niet klagen over het weer en de wind ! We zitten nu op het terras van zo'n typische, grote, dure, Spaanse camping vol Hollanders en bloesempluis, het lijkt soms een sneeuwtapijt.

  Ondertussen is de hemel erg grijs en hopen we dat het droog blijft. Na spijs en drank is het recuperatie tijd en wellicht vroeg in de tentjes.


  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  24/05/2017

  We ontbijten in de pelgrimsherberg verbonden aan de camping voor 3,50 euro. Ons traject telt vandaag wel een paar stevige klimmetjes en loopt zowat parallel met de autostrade en het pad voor de pelgrims te voet.
  Heel de dag zien we pelgrims zwoegen want het is heel warm. Geen wolkje te bespeuren en de zon brandt ...
  Ons traject loopt van Puenta La Reina over Estella (koek + koffie + stempel), Los Arcos (stempel van het Vlaams genootschap van de Albergue), Logrono (grote cola), Navarette (grote cola) naar Në¡jera (stempel van de camping).
  Het is niet zo mooi, behalve de vergezichten, maar het brengt ons na 101 km in een kleine sympathieke camping dicht bij het stadscentrum.

  Pol trakteert met cava want hij heeft de grens van 2000km overschreden (Berendrecht +22), Hilde eigenlijk ook (Wijnegem +5), maar vanuit Merksem, de gemeenschappelijke startplaats moeten we (morgen!) nog 3km fietsen.
  Voor de 2de keer ontmoeten we Diet en Wil, Nederlanders op weg naar Santiago met de tandem. Vanavond eten we samen (na 20u, vroeger kan dat niet hier). We zitten op een terras bij het riviertje en genieten van een pelgrimsmenu van 3 gangen, heerlijk !

  We zijn nu 3 weken samen onderweg. Onze queeste vordert, de vraag is, wat is nu van belang onderweg ...
  Voor Pol zou het kunnen zijn, genieten van de weg en van het onderweg zijn, geduldig zijn ... naast zijn sterke kant van gericht zijn op het bereiken van het doel. Een goede vriend zei ooit, het doel ligt in de weg, voor Pol misschien "ook" in de weg.
  Voor Hilde zou het kunnen zijn, genieten van de stilte, beluisteren van mensen naast haar sterke kant van praten. Een goede vriend zei ooit, hulp werkt pas als mensen er om vragen.
  Voor Wilfried zou het kunnen zijn, luisteren naar je lichaam, doseren en aangeven wanneer het genoeg is naast zijn sterke kant van het meegaand samenwerken ... een goede vriend zei ooit ...
  Morgen gaat onze 4de week in !


  23-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23/05/2017

  Het is grijs overtrokken maar de tentjes zijn merkwaardig en gelukkig droog. We ontbijten op de trappen in de camping.
  De "poulet aux Basque" zal voor een andere keer zijn, want niet gevonden ...  De eerste grote klim brengt ons van Saint Jean naar de historische site en klooster van Ronceval. Gelukkig klimmen we onder een grijze hemel en bovenaan zelfs mist, want 27 km in de zon zou nog wat anders zijn ...  Boven worden we beloond met een smakende Spaanse koffie onder een blauwe hemel en een stralende zon.

  Via een kort bezoek aan de abdij krijgen we er een mooie stempel bij. De rest van de dag is het overwegend afdalen en daar zijn we uiteraard blij mee na de Pyreneeën-klim. 
  We volgen een hele tijd het riviertje Erro en dat is puur genieten: prachtige, rustige natuur, zachtjes dalend en de wind in het voordeel !

  Nadien wel bijna 30km zonder bar of bevoorrading ... Uiteindelijk toch een verkwikkende cola met een hapje.
  Na 103 km bereiken we de pelgrims camping in Punta del Reina. Het is een sympathiek ogend stadje met een sterke pelgrimssfeer. 's Avonds eten we op een terrasje van Resto Bideau ... tranquillo is de norm, maar het smaakt !

  Morgen staat ons een erg heuvelend parcours te wachten.


  22-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  22/05/2017
  Goed geslapen en ontbeten op de camping. Het wordt wederom een warme en heel zonnige dag. Vandaag trekken we van Olderon naar Saint Jean Pied de Port. Het traject is 'slechts' 75km maar er zit naast het gebruikelijke golvende zachte op en neer, voor het eerst een klim in van 5km. We halen een stempel (en een koffie) in het werelderfgoed kerkje van Hopital Saint Blaise. We houden een vroege picknick om zeker voldoende energie te hebben voor die eerste col d'osquich. Traag maar zeker, naar boven tegen de geboortedag van mijn lief vrouwke, snel naar beneden, zoals mijn geboortejaar, samen goed voor mijn echte pensioenleeftijd ... 
  Boven op de top een cola/koffie terras en Pol snoept voor het eerst een ijsje  !
  Na nog een nijdig klimmetje bereiken we al om 15u Saint Jean. Het is een echt pelgrimsstadje met heel veel gites en kamers, terrasjes en restaurantjes en het is de poort naar Spanje !
  Hilde neemt nog een zwemmeke in het riviertje naast de camping, Pol bekijkt de route voor morgen en waagt een stapje in de stad, Wilfried laat zijn preventief zijn achterwiel centeren want daar zat een klein slagje.
  Rustig aan voor de rest want morgen komt de hele grote klim over de Pyreneeën ...
  Nu eerst nog genieten van een plaatselijke specialiteit: poulet Aux Basque, als we het kunnen vinden, en dan de tentjes in.


  21-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  21/05/2017

  Gisterenavond nog gezellig getafeld met de familie en deze morgen lekker ontbeten. We hebben genoten van de hartelijke gastvrijheid en de rustdag in Odos.

  Marie, de vrouw des huizes, fietst de eerste 16km met ons mee en gidst ons op een mooie, vlakke weg richting Lourdes. Daar halen we uiteraard een stempel en hebben een babbel met enkele Belgische militairen. Blijkbaar is er een ontmoeting van meer dan 25000 militairen van over heel de wereld.

  Speciaal voor de zondagrijders: ons traject liep van Odos, bij Tarbes naar Oloron-Sainte Marie over 96km, mooi golvend in de groene valleien met een prachtig zicht op de Pyreneeën onder een prachtig blauwe en zonnige hemel.
  De camping was niet makkelijk te vinden maar is heel verzorgd en rustig. 't Zal wel even wennen zijn na 2 nachten in een heerlijk beddeke, nu terug op een matraske kruipen.
  's Avonds vinden we een gezellige bar-brasserie op de brug over het riviertje ... genieten van lekker eten na een zalige fietsdag en de helende compressen hebben hun werk goed gedaan.


  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20/05/2017
  Goed geslapen in huize Hassan. Na lang overleg en aandringen van de familie nemen we vandaag een rustdag.
  Meteen een extra kans om de kledij te wassen. Na een heerlijk ontbijt gaan alle mannen supporteren voor Basil, de zoon (van 10) des huizes. Ondertussen geeft Hilde de fietsen een onderhoudsbeurt.
  Tijdens een lange middagsessie worden we getrakteerd op een barbecue ... we dachten dat ook de buren waren uitgenodigd, maar het was allemaal voor ons !!!
  Na de middag bezochten we de kathedraal en het park van Tarbes.

  De extra rust is natuurlijk ook erg welkom om alle spieren wat te laten rusten en zeker ook de zitkussentjes van Wilfried. Het zal morgen terug wennen worden, terug heel de dag op de fiets via Lourdes trekken we dan echt de Pyreneeën in.


  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 16
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  19/05/2017
  Goed geslapen in de pelgrimsbungalow. Onze Spaanse compagnon fietst van Rome naar Compostela, zo'n 3000km, chapeau ! De Hollandse dames bij Hilde stappen naar Lourdes. Gelukkig is het vannacht gestopt met regenen en komt de zon zelfs piepen, al rijdend kan er zo toch nog wat drogen.
  We volgen nog even de route en drinken een koffie en halen een stempel in Marciac. Dan wijken we af in de richting van Tarbes op familiebezoek naar Hassan (de man van Hilde), zelf op bezoek bij Hassan (neef van de man van Hilde). Hilde zocht een goed traject uit langs kleine, mooie en vrij vlakke wegen. Wel gek, we rijden zo goed als vlak het departement van Les hauttes Pyrenees binnen ...
  We worden hartelijk ontvangen door Hassan, Hassan en Marie.
  Hilde en Pol doen nog wat extra kilometers en halen een stempel in Tarbes centrum. Hassan en Wilfried doen boodschappen om de fietsdrager van Pol te repareren en zoeken een farmacie om het achterwerk van Wilfried te verzorgen. We drogen onze tentjes en kunnen ons materiaal terug wat ordenen.
  Deze nacht slapen we opnieuw binnen ...
  Om een idee te geven hoe onze fietsorde is: Wilfried rijdt meestal achteraan, zeker als het bergop is. Meestal rijdt onze gids Pol vooraan, maar Hilde pakt graag af en toe de kop over. Alleen als het bergaf gaat, kan Wilfried eens naar voor komen. Op kleine rustige (en vlakke) wegen rijden we wel eens echt gegroepeerd.


  18-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18/05/2017
  In de gitte wordt er erg vroeg opgestaan. De eerste wandelaars vertrekken al om 6u30. Wij nemen het ontbijt om 7u samen met nog 2 Duitsers en 3 Fransen. Met 13 op een slaapzaaltje was naar schurende geluidjes wel even wennen, het voordeel is dat we wat vroeger op pad zijn.
  Onze eerste koffie kan nog net buiten onder de grijze hemel maar vanaf 10u begint het te regenen om heel de dag niet meer te stoppen. Dat maakt dat we 's middags een casino binnenvluchten en tot onze verbazing heel goed ontvangen en gesoigneerd worden: voor 10 euro een hoofdschotel, dessert en drankje geserveerd door een olijke ober  !
  Ondertussen een beetje kunnen opdrogen maar nadien terug vol in de regen: resultaat is dat we 's avonds terecht komen in een bungalow voor pelgrims op een sjieke camping in de tuin van een echt kasteel.
  Hilde slaapt bij 2 Nederlandse stapdames en Pol en Wilfried bij een Spaanse fietser die van Rome naar Compostela gaat. Het avondmaal gebruiken we met 6 samen in de oude paardenstal, nu een gezellige bar ... helemaal niet slecht voor arme pelgrims want we krijgen een superlekker driegangenmenu voorgeschoteld.
  We zijn na 85 km fietsen "in weer en wind" aanbeland in Montesquiou en in totaal komen we nu net over de 1500 km. Nu proberen we zo veel mogelijk gerief droog te krijgen om morgen 'warm' te kunnen vertrekken.

  Wilfried had nog niet door dat hij z'n regenvestje was vergeten, dank zij een telefoontje van Pol en de regen werd dat voelbaar duidelijk ...


  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 14
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  17/05/2017
  Het is al warm van 's morgens vroeg. Bij het ontbijt is wat schaduw al welkom. We fietsen van Cahors eerst naar Castelnan-Montratier. Op een schaduwrijk terras ontmoeten we eerst een Nederlandse lotgenoot en nadien 3 olijke Belgen die de trip in omgekeerde richting maken. We blijven dus wat langer plakken dan gewoonlijk maar de koffie is daar dan ook heerlijk.
  Nadien volgen Vazerac, Moissac (prachtige kathedraal met een echte ontvangst voor pelgrims) en Auvillar (na een heel nijdige klim waar we voor het eerst moeten afstappen).
  Onze eindbestemming is Miradoux (ook weer na een nijdig klimmetje) waar de camping à la ferme blijkbaar niet meer bestaat. Bovendien begint het te onweren en te regenen en dan is het vlug beslist om een gitte te zoeken. De eerste is al volledig bezet, maar gelukkig zijn er nog net 3 plaatsen in de volgende. We krijgen een lekker avondmaal geserveerd en morgenvroeg hopelijk een dito ontbijt. Blijkbaar gaat morgen het weer omslagen en gaan we regen krijgen ... afwachten.
  Onze tweede week samen onderweg zijn, zit er op. Het gaat eigenlijk zeer vlot en we vorderen goed. Tot nu toe heel weinig pech (hout vast houden) en alleen maar wat kleine ongemakjes: Hilde een zere rib, verbrande teentjes en wat zonneallergie, Wilfried moet blijven doseren voor zijn kniekes en had vandaag voor het eerst echt zadelpijn en Pol moet oefenen in geduldig zijn want die is meestal eerst met alles klaar om weer verder te trekken ... al bij al doen we het heeeeeeel goed !  Archief per week
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!