Chicken à lHindou.
Samenstelling:
4 braadkippen
1.5 l. kippenbouillon
1 l. gepelde tomaten
enkele sjalotten
3 jona gold appelen
½ bos peterselie
3 bananen
½ bos bieslook
Kerriepoeder
250 gr. Ebly (zachte tarwe)
bloem
250 gr. boter
Bereiding:
Pel en snipper wat sjalotten en stoof ze in wat vetstof, voeg er het blik gepelde tomaten aan toe, en roer even om, breng op smaak met pezo.
Pel de ui en snipper hem fijn, schil een Jona Gold appel en snijd deze ook in een kleine brunoise, stoof deze eveneens in wat boter tot ze glazig zijn.
Bestrooi (singer) de uien en appelen met een weinig bloem en enkele lepels kerriepoeder, roer om en bevochtig met de kippenbouillon, laat opkoken , en verder doorkoken op een zacht vuurtje, breng de kerriesaus op smaak met wat zout.
Breng water aan de kook met wat zout en een weinig olijfolie, voeg daarna de Ebly aan toe en laat gaar worden, giet af en laat afkoelen.
De kippen gaan we controleren op onreinheden en resterende pluimen, kruiden met pezo binnenin en buiten.
Laat een braadslede met boter warmen op het vuur, als de boter niet meer bruist leggen we de kippen daarin om langs alle kanten te kleuren, daarna stoppen we ze in de oven voor een 35/40 min., regelmatig bedruipen met het bakvet.
Bieslook in reepjes snijden van zon vier cm. de peterselie plukken, wassen en grof hakken.
Wanneer de tomaten saus goed is ingekookt kunnen we de geschilde en in stukken
gesneden appelen eraan toevoegen, de bananen worden gepeld en eveneens in stukken gesneden, die doen we pas in de tomatensaus enkel minuten voor we doorgeven. Breng de tomaat, appel en banaan saus op smaak.
De kerrie saus door een fijne zeef steken, afwerken met een scheutje room en warm houden.
Smelt wat boter in een pannetje samen met wat kippenbouillon pasta, voeg er vervolgens de Ebly korrels aan toe, roer goed om en breng op smaak met pezo en de bieslook reepjes en de peterselie .
Afwerking:
De gebakken kip halen we uit de oven en laten even afkoelen, dan gaan we de kip gaan versnijden. Leg het mooiste van de borst en de bout op het bord, napeer met de tomaten compote en vervolgens met de kerrie saus, werk af met de kruiden Ebly.
|