Inhoud blog
  • Binnenkort groepslessen te Borgerhout
  • Senioren in de verdediging
  • De principes en eigenschappen Van Krav Maga
  • Krav Maga?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zelfverdediging voor Senioren

    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort groepslessen te Borgerhout
    Vanaf 8 april 2013 biedt de European Krav Maga Academy groepslessen voor senioren aan op maandag (13 tot 14u) en vrijdag (10 tot 11u).

    Wie wenst deel te nemen aan een gratis proefles kan een bericht sturen naar europeankravmagaacademy@gmail.com

    De lessen zullen gegeven worden door Swa (zelf een senior en ervaren Krav Maga beoefenaar), bijgestaan door mezelf.

    Elke les zal een thema behandelen of uitdiepen zodat u niet verplicht bent om altijd aanwezig te zijn. Elke les staat dus op zich en u kan op elk moment inpikken.

    De lessen zijn niet intensief en we houden uiteraard rekening met uw eventuele fysieke beperkingen. Elke les doen we een korte stretching, overlopen we enkele simpele technieken en gevechtsbewegingen waarna we tijd maken voor een realistisch scenario.

    Na afloop van de gratis proefles kunt u inschrijven middels een lessenkaart. Deze kaart telt 25 "beurten" is is een jaar geldig (ivm. de verzekering). De kaart eerste kaart kost €275,- Een les kost dus 11€.

    U heeft geen "uniform" nodig. Het staat u vrij de les te volgen in uw eigen sportieve kledij, u mag zelfs in uw gewone kleren les volgen en trainen. We verzoeken u wel om indoorschoenen met propere zool te dragen.

    Na de les kunt u in onze cafetaria rustig napraten bij een koffie of thee.


    25-02-2013 om 16:59 geschreven door Luc Van Laere  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren in de verdediging
    Bij een conflict zie je soms één van de partijen een bokshouding aannemen. Vuisten gebald voor het hoofd. "In dekking" staan... Doe dat nooit!

    De andere denkt dan meteen dat er een gevecht aankomt en doet hetzelfde of valt meteen aan, je hebt dus een tactisch nadeel als je zo gaat staan.

    Je mag best in een dekking gaan staan maar zorg er dan voor dat je handen open blijven, met de handpalm naar voor alsof je je overgeeft... Zorg ervoor dat je stevig op je voeten staat, ga niet meteen rondhuppelen of heftig bewegen. Zeg desnoods zoiets als "wat je maar wil".

    Als het dan toch tot handtastelijkheden komt kan je perfect afweren vanuit die positie en gezien je een onderdanige positie aannam zal de tegenstander niet meteen een uithaal verwachten.

    Groetjes,

    Luc Van Laere
    www.kravmaga-antwerpen.be

    02-03-2009 om 00:00 geschreven door Luc Van Laere  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De principes en eigenschappen Van Krav Maga

    Krav Maga leert u te handelen onder stress en werkt met scenariotrainingen. Dat moet u hier natuurlijk een beetje missen. Het is altijd een kwestie van rustig blijven. Paniek help echt niet en  zal het boefje ook zenuwachtig maken waardoor hij misschien domme dingen doet. Het is een dubbeltje op z'n kant. Sommige experts zeggen dat u heel hard moet gillen. Kan, maar wat als hij in paniek uw mond dichthoudt? En uw neus...

    In eerste instantie gaan we toch een gevecht, zelfs fysiek contact trachten vermijden. Al dat geduw en getrek heeft weinig zin maar als het er dan toch van komt gaan we elke aanval van de tegenpartij blokkeren en METEEN (liefst simultaan) zelf de aanval inzetten.

    Voorbeeldje: Boefje duwt tegen uw schouder, u slaat z'n hand weg en verkoopt hem meteen een rake klap en een flinke trap daar waar de benen samenkomen en van naam veranderen.

    Oeps, dat mag niet... volgens de wet moet u proportioneel handelen. Dus eigenlijk mag u niet meer dan het boefje terugporren. Wel, daar kunnen we uren over discussiëren maar feit is dat ik het daar niet mee eens ben. Waarom? Wel omdat het in die situatie van porren en terugporren afhangt van wie eerst de hardste klap krijgt en neergaat.

    U heeft hem proberen ompraten hij port u toch en dat hoeft u niet te pikken.

    Doorgaan dus, tot het boefje afdruipt of op de grond ligt te kermen. Ocharme? Neen verdorie, verdiende loon! Vergeet die Oosterse gevechtskunsten waarbij u de tegenstander rechthelpt met het risico een mes tussen de ribben te krijgen. Krav Maga is hard. Stap weg, kijk nog eens rond om te zien of zijn vriendjes u niet willen aanvallen en verlaat zo snel als mogelijk de plaats, bel desnoods de hulpdiensten (zodat ze u geen nalatigheid kunnen aanwrijven).

    We zullen doorgaan... NEEM GEEN RISICO! Ga door tot u er zeker van bent dat het boefje u niet meer zal/kan aanvallen.

    Dan nog iets over de primaire doelen (dat klinkt toch beter in't Engelands zulle). De ogen, de keel en het kruis worden aangevallen met uw hardste onderdelen: uw voeten (daar hangen meestal schoenen aan), uw ellenbogen, knieën, handen en tanden. Nu, vergeet 1 ding nooit: klauw en krab liever dan met uw volle vuist te slaan. U mag me geloven als ik u zeg dat een fikse slag op iemands kaak flink pijn kan doen... aan uw vuist.

    Volgende keer: meer weetjes...





    15-12-2008 om 16:40 geschreven door Luc Van Laere  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krav Maga?

    Hello, bonjour en nen goeiendag! Kwestie van u hier toch op een beleefde manier te begroeten en eigenlijk dien ik mezelf dan ook voor te stellen. Zo werkt dat toch?

    Mijn naam is Luc Van Laere, zeg maar Luc. Ik ben een Krav Maga Instructeur.

    Krav Maga is een efficiënt Israëlisch verdedigingsysteem gebaseerd op natuurlijke reflexen. Vertaling: gevecht van nabij. Eigenlijk is het simpel. Krav Maga leert je gebruik te maken van wat je al weet.

    Het zal u niet verbazen als ik zeg dat een flinke trap in het kruis pijnlijk is en toch doet u dat niet zomaar bij het eerste beste boefje dat voor u staat. Waarom niet? Omdat u daarvoor een drempel dient te overschrijden.

    Net die drempel verlagen we. Kijk, zo'n boefje moet u niet lastigvallen. Hij moet eigenlijk heel erg beleefd zijn en vragen of hij u kan helpen. Ik zie geen enkele reden waarom hij u zou mogen uitschelden of erger nog duwen.  Doet hij dat wel... dan kan u hem duidelijk maken dat u dat niet wenst. Geloof me, door het hem te zeggen zal hij er niet mee ophouden.

    Het gaat hier dus om 1 woord: GENOEG. U heeft er genoeg van. 

    De "uitvinder" van Krav Maga, den Imi zei: "so you may walk in peace". Hij had (de mens is overleden) gelijk. Krav Maga stelt u in staat om rustig over straat te lopen op het moment dat u dat wenst.

    Op de basisprincipes van Krav Maga kom ik later wel eens terug maar eerst wil ik het nog even hebben over deze blog. Hij is bedoeld voor senioren. Senioren die er genoeg van hebben om met schrik over straat te lopen. 

    Ik zal trachten om hier een aantal tips neer te zetten. Ik zal het onder andere hebben over de-escallatie en het herkennen van gevaar. Over Anti Home en Carjack technieken, over veiligheid en ik zal zelfs proberen om een paar oefeningen te beschrijven. Verwijzingen naar filmpjes komen er ook aan. Een Online cursus Krav Maga voor senioren dus.  Gratis en voor niks.

    Ik ben geen schrijver, vergeeft u me de fouten en verkeerd geplaatste comma's. Ik hoop alleen dat u er iets aan heeft.

     

    15-12-2008 om 16:00 geschreven door Luc Van Laere  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (47 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Welkom op de blog Zelfverdediging voor senioren.

    Mijn naam is Luc Van Laere, ik ben Krav Maga instructeur met verschillende certificaten van de ECKMF (Europese federatie) en FIKSDA (Franse federatie). Ik mag me onder andere Close Protection en Counter Terrorism Instructor noemen.

    In 2009 heb ik en eigen school opgericht en sinds dan ben ik voltijds Krav Maga instructeur.

    Op deze blog wil ik de geïnteresseerde senior enkele nuttige tips geven mbt zelfverdediging. Per slot van rekening is de basis van zelfverdediging de WIL om zichzelf te verdedigen. U zult merken dat ik het daarbij vaak heb over "GENOEG"... Niemand zou schrik moeten hebben om over straat te lopen. Ook niet diegene die moeilijk uit de voeten kan.
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    De EKMA
  • Krav Maga Antwerpen
  • Krav Maga Brasschaat

  • Inhoud blog
  • Binnenkort groepslessen te Borgerhout
  • Senioren in de verdediging
  • De principes en eigenschappen Van Krav Maga
  • Krav Maga?

    Archief per week
  • 25/02-03/03 2013
  • 02/03-08/03 2009
  • 15/12-21/12 2008

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!