Foto
Inhoud blog
  • juni maand
  • mei-maand
  • aprilmaand
  • uw mening
  • frebruarimaand=computermaand
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yannickhaha
    blog.seniorennet.be/yannick
    ZonnewijzerBlog
    Weetjes
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maand april

    Voor de zonnewijzer was (en is nog) de maand April een bijzondere maand:
    De aktiviteiten rond erfgoeddag en Expo '58
    Het "vrijwilligersfeest" en niet te vergeten de mooie voorstelling in "'t Boekske" van de verenigingen die aktief zijn in de zonnewijzer!!!
    Daarnaast is het afscheid van Arnold en de nieuwe taakverdeling met Els als nieuwkomer.
    Voor allen die meegewerkt hebben aan deze aktiveiten een dikke "PROFICIAT"

    In onze blog zullen we zoveel mogelijk de vereningen "in de verf zetten", dus massaal kijken,reacties  geven en gegevens doorgeven zodat de blog een "druk bezochte plaats " wordt!!!! 

    20-04-2008 om 20:25 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magda De Bruyne

    Magda De Bruyne

    Verleden maand is onze goede collega-computerassistent Frans Seynhaeve ( hij was actief in De Condé) overleden. In de homilie werd door de priester vermeld dat Frans ook enkele boekjes geschreven had, o.m. over Magda De Bruyne.

    Dit boekje bevindt zich in de kortrijkse bibliotheek in de categorie 395.66 onder de titel :
    " De gruwelijke moord op de minderjarige Magda De Bruyne".

    Velen onder ons zullen zich deze moord van december 1961 nog herinneren. Frans heeft deze periode meegemaakt als beginnend politieman en hij beschrijft aangrijpend het opzoekingswerk en ook wat er daarna met de hoofdfiguren van dit drama gebeurd is.

    Vergeet niet te lezen ...

    F.V.L. 20.04.2008

    20-04-2008 om 19:34 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Photoshop gratis !

    Onze correspondent in Washington meldt ons dat we ons binnenkort aan een gratis versie van Photoshop mogen verwachten op Internet. Volgens Adobe (die Photoshop uitbrengt) is de vereenvoudigde versie die de naam "Photoshop Express" meekreeg bedoeld voor iedereen die een digitale compactcamera gebruikt. Het inschrijven op de on line versie van Photoshop is gratis en de gebruikers krijgen daarbij 2 Gigabyte opslagruimte voor foto’s en extra-ruimte kan dan worden bijgekocht.

    Adobe beweert dat het programma geen enkele ervaring vereist en dat de software zich zelfs richt tot gebruikers die slechts een beperkte kennis hebben van beeldverwerking.

    Het on line-pakket bevat de belangrijkste functies voor amateurfotografen, zoals de"rode ogen reductie", het bijsnijden en het kleurenbeheer. Bovendien kunnen de gebruikers de foto’s ook delen met anderen. Zo begeeft Adobe zich op het terrein van progamma’s als Picasa. Zie :

    www.photoshop.com/express

    F.V.L.

    30-03-2008 om 00:00 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARNOUT NAAR OCMW IZEGEM

    Vrijdag 14 maart 2008!
    Een moeilijk moment voor onze dienstdoende centrumleider Arnout. Hij verlaat definitief "De Zonnewijzer" om aan de slag te gaan als een full-time centrumbaas van het OCMW Izegem.
    Gedurende de tijd dat hij Ann, met bevallinsgverlof, verving, hebben alle bezoekers van ons centrum aan Arnout de beste herinneringen overgehouden.
    Vriendelijk, voor de dames zelfs charmant, in de omgang met iedereen. Behulpzaam waar het enigszins kon en zelfs glimlachend wanneer het hem ergens niet goed ging.
    Kortom, een prima kerel waar ze in Izegem veel zullen aan hebben.
    Tijdens een gemoedelijk en sympathiek onderonsje heeft hij, wel niet met tegenzin, afscheid genomen van het Kortrijks Lokaal Dienstencentrum " De Zonnewijzer".
     Hierbij een paar foto's met zijn collega's.

    Jan Coessens





    25-03-2008 om 16:07 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het Internet zal niet ineenstorten !

     

    Onheilsprofeten voorspellen de ineenstorting van het Internet. Volgens het amerikaans Nemertes-onderzoeksinstituut zou reeds in 2010 de behoefte aan capaciteit de mogelijkheden van het net overschrijden. In het beste geval zouden de gebruikers nog de snelheid van een piepende 56k-modem overhouden ! Volgens de auteurs van die studie zou er de volgende 2 jaar wereldwijd 95 miljard Euro geïnvesteerd moeten worden in het aanpassen van de structuur van het internet.

    Men zou de indruk hebben dat dit instituut de waarheid spreekt : er razen altijd maar meer bits en bytes over het net : alleen al het in 2005 opgekomen videoplatform Youtube zou verantwoordelijk zijn voor 10 % van het wereldwijde internetverkeer ! Zo flikkerden in mei 2007 niet minder dan 8,3 miljard minifilmpjes over het net. Maar ook videoconferenties, medische gegevens, bijscholing via internet groeien aan een uiterst snel tempo.

    Ook het aantal gebruikers van het internet wordt steeds groter : men schat dat nu op de wereld een 1,23 miljard mensen internet gebruiken !

    Maar betekent dit ook dat het net zal ineenstorten ? Het World Wide Web bestaat uit intercontinentale snelwegen van glasvezel, uit comfortabele, klassieke gegevenswegen, maar ook uit trage veldweggetjes. De talloze ondernemingen die de communicatie beheren vertellen liever niets over hun netten en daardoor is het moeilijk tot een juist overzicht te komen. Maar toch investeren deze ondernemingen sinds 2000 ernstig in het net : zo werd in de V.S. rond de 100 miljard dollar uitgegeven aan ultrasnelle glasvezelverbindingen. In Frankfurt am Main bevindt zich het tweede grootste internet-knooppunt van de wereld : de DE-CIX. De capaciteit van dit knooppunt, waarover een 230 providers hun gegevensverkeer afwikkelen, is de laatste 2 jaar verdubbeld en de reservecapaciteit van dit knoopppunt ligt bij een 70 % van de piekbelasting die nu een 300 Gigabit per seconde bedraagt. Zo gaat het ook in het amsterdamse knooppunt AMS-IX waar de piekbelasting 350 Gigabit per seconde bedraagt.

    Ondertussen onderzoeken wiskundigen van de Universiteit van Minnesota hoeveel de datastromen op wereldniveau bedragen en men komt voor 2007 op 2 à 3 Exabytes per maand. Om een idee te geven van dit volume : ‘Exa’ staat voor een 1 met 18 nullen en als vergelijking kunnen we zeggen dat een exabyte goed is voor een reeks videofilms in DVD-kwaliteit die 50.000 jaar zou duren. Alle woorden die alle mensen van het begin der mensheid tot nu toe gesproken hebben zouden rond de 5 Exabytes bedragen.

    Per jaar zwelt de data-stroom op internet aan met 50 tot 60 %, maar zonder de videoboom van Youtube zou deze vermeerdering heel wat minder zijn .

    Het duitse verbond der internet-industrie ziet in de eerstvolgende 10 jaar ingrijpende veranderingen gebeuren, maar de groei zal ook zorgen voor een technisch stabieler net en hier ligt de toekomst in een All-IP-Net waarbij de scheiding tusen het vaste en het mobiele, het telefoonnet en internet zal wegvallen.

    In de V.S. is het Nemertes-instituut voorstander van het afschaffen van de zogenaamde Net-neutraliteit, waarbij zoals nu, alle data gelijk behandeld worden. Men zou de internet-telefonie, de videostreaming en de online-spelen kunnen van de (gratis) basisdienst uitsluiten en mits betaling toegankelijk maken.

    We mogen de internet-toekomst dus gerust rooskleurig inzien.

    ( vrij vertaald uit Die Welt – Wissenschaft .FVL)

    26-02-2008 om 19:51 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Blognamiddag van De Zonnewijzer
    Hierbij enkele sfeerbeelden van de geslaagde namiddag vóór en ná de koffie !
    Ter informatie : ook in andere Dienstencentra is Februari de computermaand :

    - Dienstencentrum in Marke – 18/02/08: Photo Story3 (fotoshow).

    - De Vlaskappelle in Bissegem - 21/02/08: Foto’s op onze computer.. en dan ?

    - De Zevenkamer in Heule – 22/02/08: Het Internet

    meer info kunt ge vinden in "Het Boekske" van de Dienstencentra van Kortrijk.











    17-02-2008 om 20:11 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    BlognamidDag in de Zonnewijzer

    Onder grote belangstelling ging maandag 11 februari 2001 in de Zonnewijzer een blognamiddag door.

    De computerassistenten hebben een programma voorgesteld ter kennismaking met de talrijke mogelijkheden die het bloggen biedt.

    Hierbij vindt u een beknopt overzicht van deze voorstelling met de vermelding van een aantal websites waarop u zich verder kunt documenteren.

    Wilt u er nóg meer over weten, dan kunt u zich ’s namiddags naar het Dienstencentrum begeven. Daar is dan elke dag iemand van de assistenten om u verder te helpen. U bent er steeds van harte welkom !

    Inleiding : werd met verve gegeven door Jan .

    o.a. wat is een blog ?

    waarom een blog aanmaken en onderhouden ? ...

    Enkele voorbeelden van Blogs : door Frans / Lucien :

      • amis95.blogspot.com ( spaanse 95-jarige blogt){ook interessant als taaloefening !}
      • frietmetstoofvlees.blogspot.com (persoonlijke kommentaren op van alles door een "scherpe pen")
      • papierenman.blogspot.com (over literatuur en boeken)
      • taalpuristen.web-log.nl (eigenaardigheden in de media)
      • www.knack.be/blog (artikels van knack-redakteurs en correspondenten, waarop lezers kommentaar kunnen geven, een soort ‘vrije tribune’)
      • kooigem.skynetblogs.be (Luc Scharre)
      • www.kortrijk.be/blog
      • ......

    Het aanmaken van een blog door Lucien / Frans

    Websites waarop een eigen blog kan aangemaakt worden :

      • blogs.skynet.be (vooraf een skynet-paswoord aanmaken !)
      • www.blogger.com
      • www.web-log.nl
      • www.bloggen.be
      • www.blogmee.b
        blog.SeniorenNet.be/voorbeeld

    Dan was er Koffie met cake

    De voorstelling van de ZonnewijzerBlog : door Noël

    met alles erop en eraan ...

    - hoe komt ge op onze ZonnewijzerBlog ?

      • teksten en afbeeldingen door de beheerder(s) geplaatst (deze toegang wordt afgeschermd door gebruikersnaam en wachtwoord !)
      • reacties door de bezoekers (kunnen slechts verwijderd worden door de beheerder(s).
      • Wat zou er in de blog moeten komen ?
      • enkele voorstellen : speciale aankondigingen, gezinsnieuws, verslagen van aktiviteiten, ...
      • Hoe kunt ge een eigen tekst (met fotos) laten verschijnen ? Op de blog staat de mogelijkheid om te mailen naar de beheerder(s)

    Gebruik het volgende adres : http://blog.seniorennet.be/zonnewijzerblog

    • Een tip van een luisteraar : bij een zoekwoord in Google kunt ge bij plaatsen : +blog en dan krijgt ge ook blogs over hetzelfde onderwerp !

    Website : Jan presenteert zijn eigen website en die van Viviane en toont het verschil aan tussen een website en een blog.

    Mensen die nog dorst hadden bleven dan nog wat napraten in de cafetaria waar die namiddag Annemie en Dirk, zoals steeds, voor een verzorgde bediening instonden.

    13-02-2008 om 19:20 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling van onze blog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-02-2008 om 16:20 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groot nieuws van januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze aller Ann is bevallen van een bevallige dochter.We wensen Ann en haar man proficiat.

    11-02-2008 om 11:14 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerassistenten van De Zonnewijzer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze personen staan tot uw dienst in De Zonnewijzer en ze zullen ervoor zorgen dat U regelmatig nieuws krijgt over dit dienstencentrum van Kortrijk.
    Iedere namiddag is één van hen aanwezig tot steun en toeverlaat van computerliefhebbers, zowel beginnelingen als gevorderden

    24-01-2008 om 00:00 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is De Zonnewijzer ?
    De Zonnewijzer
    Langemeersstraat 6
    8500 Kortrijk
    is een centrum waar talrijke diensten worden aangeboden,
    specifiek voor senioren . Er is een pedicure, een wasdienst
    en zoveel meer.
    Heel belangrijk : in de cafetaria staan 2 computers
    te uwer beschikking en iedere namiddag is er een
    computerassistent aanwezig die u graag zal begeleiden
    en antwoord geven op uw vragen.
    Er is ook mogelijkheid tot kaarten, biljarten, ... en daarnaast
    worden talrijke activiteiten georganiseerd.




    TOT BINNENKORT ?


     




     

    13-12-2007 om 00:00 geschreven door zonnewijzer

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    Inhoud blog
  • juni maand
  • mei-maand
  • aprilmaand
  • uw mening
  • frebruarimaand=computermaand

    Archief per week
  • 15/06-21/06 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 10/12-16/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op de zonnewijzerblog

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!