Inhoud blog
  • Wat foto's van m'n bootje.
  • Er is vis!
  • Mirakels koud hier in Belgie!
  • Eventjes weg.
  • De Turkse Riviera
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Bootvissen bij Alanya Turkije.
    Mijn wel en wee op zee.
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turkse Riviera
    Alanya en omgeving hebben de laatste 10 jaar een geweldige verandering ondergaan. Vond je zo'n ruim twee decennia terug hier bijna alleen Duitse toeristen en woningbezitters en vrij eenvoudige gebouwen met slechts enkele faciliteiten, nu is de Turkse Riviera een vakantieparadijs met alle luxe erop en eraan, waar toeristen uit een veelvoud van landen hun vakantie doorbrengen en tweede woningen hebben gekocht.
    Was het begonnen met Duitsers en Nederlanders, nu vele Belgen, Engelsen, Ieren, Scandinaviers en de laatste tijd ook Polen, mensen uit het voormalige Rusland en van verder oostwaarts zoals İraniers, Syriers etc.
    De prachtige Turkse Zuidkust trekt mensen van bijna het gehele noordelijke halfrond.
    Wat maakt deze streek zo populair?
    Natuurlijk het klimaat dat goed is voor 300 dagen zon per jaar. Door de aanwezigheid van vele rivieren welke het gehele jaar water aanvoeren uit het noordelijk gelegen Taurusgebergte is de omgeving niet droog en er groeien hier allerlei groenten en fruit in overvloed. ( Bananen, sinaasappels, mandarijnen, volop aardbeien, tomaten, komkommers etc etc) Het Taurusgebergte zeer nadrukkelijk aanwezig met de voet op soms maar enkele kilometers, biedt vooral in de winter beschutting tegen de wind uit het noorden en schept een soort microklimaat aan de kust. İn de winter kun je bijvoorbeeld met een kleine 25 graden aan het strand liggen met de  sneeuw op de toppen van het Taurusgebergte op de achtergrond. Je staat met 30 minuten autorijden in de sneeuw. Gewoon bizar soms.
    Ook de gebouwen welke de laatste jaren hier zijn verrezen getuigen van een land in economische opbloei. Moderne architectuur, soms met een oosters tintje en aan alle bekende luxe en snufjes is hier geen tekort. Zwembaden, sauna, hammam zijn in vele gebouwen standaard aanwezig. 
    Alanya telt vele scholen, universiteiten, moderne artsen, tandartspraktijken, moderne ziekenhuizen met allerlei specialisatie's zowel van de staat als prive.
    Aan restaurants en uitgaansmogelijkheden is geen gebrek en zowat alles is het gehele jaar geopend- dit in tegenstelling tot vele andere kleinere plaatsen zoals Side en Kemer.
    Enkele willekeurige voorbeelden: Bowling, cinema's, disco's aan de haven, dolfirama, aquaparken, bouwmarkten, moderne meubelzaken, overdekte shopping mall, wandelboulevards, watersportmogelijkheden - jetski, parasailing, sportfaciliteiten- tennis- voetbal- golf, gezellige winkels in het centrum met alle grote merken vertegenwoordigd, oude haven in centrum en nieuwe jacht marina net buiten Alanya, autodealers van alle voorkomende merken.
    Verder is er het eeuwenoude fort van Alanya op het schiereiland, van piratennest uitgegroeid naar een vestingstad waar in vroeger tijden grote namen als Keykubat, Barbarossa, Octavianus en Cleopatra verbleven.
    Te veel om op te noemen en historie en archeologie overal om je heen zoalsb.v.  de oude steden Naula, Syedra in de directe omgeving.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!