Angeltjes
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljarde, Miljarde, Miljarde : leve belgië ! Leve de Titanic !

 

De nieuwe begrotingsminister Guy Vanhengel heeft zijn partijbureau ingelicht dat er een begrotingstekort opdoemt van 20 miljard voor dit kalenderjaar. Voor 2010 is er bij ongewijzigd beleid een tekort van 25 miljard. Vervolgens neemt, jaar na jaar, het verlies af tot tegen 2016 een evenwicht bereikt zou zijn. Wordt gezegd, wordt gehoopt.

Van 2009 tot 2015 : 100 miljard tekort ?

Laten we deze cijfers even samenvatten : in 2009 zijn de uitgaven 20 miljard hoger dan de inkomsten, in 2010 zou het verschil tussen beide oplopen tot 25 miljard en dan zakken we de volgende jaren tot 2016 naar jaartekorten van plusminus  20, 15, 10, 7, 5 tot we het begrotingsevenwicht bereikt hebben.

Dit wil zeggen dat we gedurende de 7 jaar van 2009 tot eind 2015 een totaal zullen opstapelen van circa 100 miljard, boven de reeds uitstaande staatsschuld.

Volgens de meest recente gegevens bedraagt de huidige  federale staatsschuld 321 miljard, waarvan circa 290 miljard leningen (dat is de verhandelbare schuld).In deze cijfers zijn geen tekorten vervat van de gewestelijke regeringen. Tegen 2016 kan de federale staatsschuld ruim 425 miljard bedragen.

 
SCHULD OP 31.07.2009
FEDERALE STAAT
321 354 059 748,50 EUR
 
VERHANDELBARE SCHULD
289 669 723 411,24 EUR

Wij betalen de crisis

De oorzaak van deze catastrofale toestand is te wijten aan de financiële crisis, gevolgd door de economische neergang die er mee gepaard ging.  De belgische staat maneuvreert zich in een neerwaartse spiraal : geld lenen, verplichtingen aangaan, intresten betalen, leningen verlengen, nieuwe schulden aangaan om oude schulden af te lossen en intussen proberen beleid te voeren.  Het is overduidelijk dat de burgers zullen verplicht worden bij te springen met nieuwe belastingen en taksen die enkel zullen dienen om de oude financiële verplichtingen van deze onstaat na te leven.

Vanhengel heeft het over besparingen en extra-inkomsten en hij lost volgende ballonnetjes in de Tijd  : beperking van de fiscale aftrek van bedrijfswagens, hogere accijnzen op brandstoffen, beperking van de uitgavengroei in de gezondheidszorg en belasting van interesten op spaarboekjes. Daarmede wordt geen gat van 20 of 25 miljard gedicht.

De burgers hebben het regime dat zij verkozen.

Intussen sleurt het vermoeide regime zich van het ene schandaal naar het andere. De premier ontvlucht gedurende een maand zijn land dat zich in een nooit gezien existentiële crisis bevindt.  Trouwens vluchten of zich in Brussel opsluiten maakt enkel een symbolisch verschil.

De burgers beseffen dat het openbaar bestuur een zootje is, geleid door niet al te snuggere politici bij wie onmacht en onkunde strijden om de voorrang. Diezelfde burgers blijven echter onveranderlijk hun vertrouwen schenken aan deze zelfde politici met veel praatjes, beloftes als bergen zo hoog en grappige one-liners als volleerde cabaretiers.

En alsof dat alles niet volstaat, dondert er een beschavingscrisis over ons heen en wordt het continent ingenomen door tafelschuimers en godsdienstfanatici die wij met open armen ontvangen.

Niemand moet echter klagen of beschuldigend met de vinger wijzen : de burgers van dit land hebben het regime dat zij verkozen.

Gelukkig is er het programma "Er is iets misgelopen".

Het nieuwsprogramma van de VRT met de toepasselijke naam "Er is iets misgelopen" opende op 1 september om 19 uur met een item van 8 minuten over een voetballer die een andere voetballer de poten had overgestampt. Verschillende geëmotioneerde figuren kwamen hun mening geven over dit wereldschokkend gebeuren.  Vervolgens werd er uitgebreid aandacht besteed aan 40 rumoerige moslima's, gehuld in sjalen en doeken, die thuis niets te vertellen hebben maar tegen de maatschappij, die hen alle kansen biedt, een grote smoel opzetten.  Tussendoor kwam de lieftallige Goedele Devroy melden dat ze de ganse dag voor Hertoginnedal had post gevat om de ministers te zien binnen- en buitenrijden ; zou er iets aan de hand zijn met 's lands financiën wellicht ?

Het populaire programma "Er is iets misgelopen" werd besloten met een positief geluid : het grote filosofische duo Clouseau zette helder uiteen voor de dommige kijkers waarom wij van dit "landje, zo klein als een zakdoekje" moeten houden. Wis en waarachtig, het was een moment vol ontroering dat velen zal laten nadenken.

Leve belgië ! Ook al klinkt "Leve de Titanic" realistischer.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid in Vlaanderen : bijna 8%

 

Vlaanderen telde eind augustus 226.899 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 39.830 of 21,3 procent meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA), die het belang benadrukt van de werkgelegenheidsconferentie dit najaar. De werkloosheidsgraad in augustus komt uit op 7,90 procent. De mannelijke werkloosheidsgraad bedraagt 7,33 procent, de vrouwelijke 8,60 procent.

Wallonië rekent vandaag met een werkloosheid van 17%, Brussel zelfs met 20,7%.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening nieuw gerechtelijk jaar

 

 

Bij de start van het nieuwe gerechtelijke jaar heeft eerste voorzitter Ghislain Londers van het Hof van Cassatie dinsdag gepleit voor een breed publiek debat over de maatregelen die nodig zijn voor justitie.  Een publiek debat ? Als de media zich, wat vrij uitzonderlijk is,  bezighouden met een onbekwame, corrupte rechter als Tante Francine, dan roept de Hoge Raad voor Justitie, dat de pers moet zwijgen.  Als justitie zelf om een reinigingsritueel verzoekt, dan kan je het bij voorbaat vergeten. Zolang de partijpolitiek zich zal blijven roeren binnen justitie, zal corruptie, partijdigheid en regimetrouw heersen en Ghislain Londers en zijn carnavalvrienden besparen ons hun onoprechte oproepen.

Foto : De goede rechters - James Ensor 


01-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70 jaar geleden : 1 september 1939 + Aanpassing 13 uur

 

Op 1 september 1939, vandaag 70 jaar geleden valt nazi-Duitsland Polen binnen met een leger van 1,8 miljoen militairen.   Na Oostenrijk te hebben ingelijfd en Tsjecho-Slowakije veroverd te hebben, is de volgende stap Polen. Op 3 september zullen Groot-Brittannië en Frankrijk de oorlog verklaren aan Duitsland.  Op 10 mei 1940 overrompelen de Duitsers het land B. De waanzin van Wereldoorlog II maakt meer dan 60 miljoen slachtoffers.
.
 

File:Jeńcy1.jpg

 Gevangen Poolse militairen worden weggevoerd.

+Aanpassing 13 uur

Bestand:Bundesarchiv Bild 101I-121-0011A-22, Polen, Siegesparade, Guderian, Kriwoschein.jpg

De Duitse generaal Heinz Guderian en de Russische generaal Semyon Krivosjein bij een gemeenschappelijke overwinningsparade in Brest-Litovsk

(bron : Wikipedia)

Op 17 september viel de Sovjet-Unie, de bondgenoot van Nazi-Duitsland tot 1942,  Polen binnen langs de Oostzijde.  (met dank aan de reageerders die deze terechte aanvulling maakten)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clouseau heeft een nieuw lied : leve belgië
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

  "Leve België" is een muzikale ode aan een land dat best een hart onder de riem verdient. Het is een aanstekelijke song waarop stilstaan onmogelijk is. Een song van een groep die bruist, die zin heeft."Leve België" bestaat omdat wij vinden dat het tijd is dat er nog eens een liedje over België geschreven wordt. Het laatste nummer over België dat wij ons herinneren, heette “België” en werd verdorie gezongen door Hollanders!" Aldus de broers. "Leve België" is vanaf deze week op de radionetten te horen en vanaf donderdag 3 september te koop via I-tunes. Clouseau's nieuwe album, voorlopig nog heel even titelloos, komt uit op 14 oktober.

Bovenstaande tekst komt van de webstek van het duo en is niet van ons, mocht u denken dat wij een noodlottige en laattijdige wending aan ons leven gegeven hadden.. In een vraaggesprek dat bol staat van de hilarische clichés staat ondermeer ook dit zinnetje :

Koen : Allez, België is al maar een zakdoek groot, je gaat dat toch niet splitsen?

Het is zoals reeds dikwijls onderstreept : "Artiesten en politiek ? Dat is zoals rijstpap met pekelharing."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September Song

 

 

Hier hebben we niet lang moeten naar zoeken om de maand september in te luiden : het bekende lied van Kurt Weill,  September Song, gezongen door de grote  Duitse actrice van het Berliner Ensemble, Lotte Lenya die getrouwd was met Kurt Weill en beroemd geworden is met haar vertolking van Seeraüber Jenny in de Dreigrosschenoper van Bertold Brecht.  De familie Weill is in 1933 uitgeweken naar Amerika. En ja, het waren allen communisten, hoor, maar in hun privéleven waren het vooral egoïsten en geldwolfjes.

Zo gaat dat bij Angeltjes : wij sluiten geen mensen uit omwille van hun politieke opvattingen die niet stroken met de onze. We vertellen enige ontluisterende details  over hun leven en dan hupsaké,  het podium op en zingen maar. Het is een historische opname. Frank Sinatra zingt dit aardiger, maar ja, dat was ook een geldwolfje en een dikke egoïst. Alleen geen communist maar een kapitalist.  Het verschil tussen beiden zie je bijvoorbeeld  bij een begrotingstekort van € 25 miljard. De kapitalist begrijpt dat dit enorm is en verhoogt de belastingen. De communist is blij en beschuldigt de kapitalist en hij verhoogt ook de belastingen.

September ziet er overigens een aangename maand uit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Frans vanaf de kleuterschool : Vanderpoorten moest zich schamen !

 

Voormalig Vlaams minister van Onderwijs en ex Vlaams parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten  pleit voor meer Frans voor Vlaamse kinderen. "Laat Vlaamse kleuters er al mee kennismaken. En maak van Frans een verplicht vak in het hele basisonderwijs" zegt ze zaterdag in Het Laatste Nieuws.

Marleen Vanderpoorten versus Mieke van Hecke

Vanderpoorten gaat in tegen het pleidooi van Mieke van Hecke van het katholiek onderwijs, om desnoods alle andere vakken te laten wijken voor het Nederlands. "We moeten zorgen dat elk kind op zijn twaalfde zo goed Nederlands kent dat het niet kansloos start in het middelbaar onderwijs", zegt Van Hecke, voornamelijk verwijzend naar kinderen met een andere thuistaal dan het Nederlands. Dit is een redelijk standpunt, dat wij kunnen bijtreden, voor zover het niet veralgemeend wordt en de eigen Vlaamse kinderen benadeelt, inzake algemen vorming.

"Voor die groep is het Nederlands eigenlijk al een tweede taal. In die zin volg ik Mieke Van Hecke", zegt Vanderpoorten. "Maar voor alle Nederlandstalige kinderen zeg ik: breng hen zo snel mogelijk zo veel mogelijk Frans bij. En doe er iets later ook maar Engels bovenop. Drietaligheid: voor minder kan je in het Europa van 2009 toch niet gaan?".  Frans is nu pas officieel verplicht vanaf het vijfde leerjaar.

De modieuze dochter van een flamingantische vader

Hierbij gaat de gewezen Vlaams onderwijsministerin en ex-voorzitter van het Vlaams parlement  volledig voorbij aan het principe dat je een vreemde taal pas behoorlijk aanleert, nadat je de basisregels qua woordenschat, spraakkunst en stijl van de eigen taal onder de knie hebt. Woordjes nawauwelen is wat anders dan een taal kennen. Taalgevoel dat bezit je in aanleg of je bezit het niet en velen hebben het niet.

Vanderpoorten stamt uit een Vlaamsgezinde en liberale familie die weinig culturele overeenkomst had met de talrijke franskiljonse kernen in de vroegere liberale partijen.  In het Liberaal Vlaams Verbond was vader Vanderpoorten een behoorlijke flamingant.

Dat uitgerekend zij deze dwaze idee lanceert, heeft vooral te maken met de modieuze belgische tendens om al wat Vlaams, en bij uitbreiding Nederlands is, te verbannen naar een ondergeschikte positie, uit naam van grote Europese of  universele waarden :  onze taal en onze cultuur zijn oudmodisch en onbelangrijk.  In de Kamer riep de liberale ministerin Turtelbaum vorig jaar  tegen Filip de Man van Vlaams Belang, dat hij terug verlangde naar de tijd van "De Heren van Zichem".  Met de huidige stelling van Marleen Vanderpoorten om het Frans in Vlaanderen vanaf de kleutertijd in te voeren, breekt de tijd van voor "De Heren van Zichem" terug aan.

Dat hiermede de Franstalige imperialisten in de kaart gespeeld wordt, kunnen de moderne belgische Vlamingen niet eens bevatten, omdat zij geen cultuurhistorisch besef hebben.

Vlamingen, stop met jammeren en janken 

Wat we nu gaan schrijven, zal een aantal gevoelige zielen verontwaardigd laten janken. Het zij zo, de waarheid is vaak om te schreien. Vlaanderen beschikt niet over een traditie van degelijke taalbeheersing van het Nederlands. Daar is de gewezen minister voor onderwijs, Marleen Vanderpoorten,  een stuk mede voor verantwoordelijk, alhoewel zij dat zal ontkennen.

Het Nederlands in Vlaanderen is besmet door (ondermeer) oneindig veel gallicismen.  Wij weten allen hoe dit komt : de jarenlange overheersing van het Frans, de korte tijd dat wij nog maar over volledig onderwijs in eigen taal beschikken, het nog steeds in zwang zijnde vertaalvlaams dat de openbare besturen tot op de dag van vandaag er op nahouden en de recente ophemeling door dwaze cultuurloze politici, genre Patrick Janssens, van het dialect.

Bekijkt u een notarisacte uit Nederland en vergelijk deze met het ingewikkelde gewauwel uit Vlaanderen. Welke vooraanstaande Vlaming spant zich in om aan die taalvervuiling wat te doen ? Ik zal er een noemen, en hij behoort niet tot onze politieke stal : Jozef Deleu van Ons Erfdeel. En wie nog meer ?  U roept maar.

Jammeren dat de Franstaligen ons uitlachen met onze dialecten, daar zijn wij primussen in.  Hinniken als boeren met kiespijn als een Nederlander zich verbaast over de slordige manier waarop wij in Vlaanderen omspringen met onze gemeenschappelijk taal, dat kan ook altijd rekenen op instemming. Maar wie doet er wat aan ?

De Vlaming is een geboren jammeraar.  Klagen dat het land B hem behandelt als Boerke Naas maar wel de partijen ondersteunen die hem in de rol van Boerke Naas behouden.  Jammeren dat zijn taal niet gewaardeerd wordt, maar er zelf mee omspringen als een kat met de muis.

Vlamingen kunnen de Zwitsers van de EU zijn   

Met de honderdduizenden vreemdelingen in dit land, die onze taal verhaspelen en verkleuteren zullen wij onze cultuurtaal niet hoger tillen. Bovendien heerst er in het onderwijs een schaamtepolitiek ten overstaan van correct Nederlands. Dialectspreken wordt ervaren als "tof" en een leraar die het trieste verkavelingsvlaams promoveert, wordt scheef aangekeken door collega's, directie en leerlingen. Nederlands wordt behandeld als een vieze ziekte.

In plaats van te ijveren, in deze zichzelf verloochenende maatschappij, voor een herwaardering van onze taal, komt de VLD aan met het ronduit ridicule standpunt Frans in te voeren van de kleuterschool af. 

Niemand moet ons overtuigen van de noodzaak vreemde talen te beheersen. Binnen Europa neemt Vlaanderen een centrale economische  positie in met wijdvertakte internationale contacten. Vlamingen moeten de Zwitsers van de EU zijn met Engels en Spaans als wereldtalen, aangevuld met Duits en desnoods Frans. Geschraagd door een grondige beheersing van onze moedertaal.

Als wij ons over iets moeten druk maken, dan is het over de laksheid in het onderwijs, ten overstaan van onze eigen taal, hét communicatiemiddel binnen een gemeenschap. De talloze vreemdelingen die hier aanspoelen moeten geen Brugs of Antwerps leren maar Nederlands en wij met zijn allen moeten zorgen dat onze taal, waar generaties voor ons voor gezwoegd hebben opdat ze zou overleven, gerespecteerd wordt.  Door onszelf in de eerste plaats.

Wie zijn eigen taal niet kent, dwaalt als een dakloze door de samenleving.

Marleen Vanderpoorten, de gewezen onderwijsministerin, de gewezen voorzitter van het Vlaams Parlement, gedurende jaren de meest verdienende politicus van het land, met een jaarinkomen van 342.000 euri, zou zich moeten schamen voor een dergelijk voorstel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen, een stad om te ...

 

De Keizer van het Vlaamse Blogwezen, Luc van Balberghe, schetst een hilarisch en tegelijk schrijnend beeld van zijn stad Mechelen.  U weet wel, Frans Crols duwde Bruxelles op de Europese mestvaalt en om  Antwerpen en Gent zich niet in  een zustergevecht te laten verwikkelen, stelde hij Mechelen voor als hoofdstad van de Republiek Vlaanderen. 

Wij vinden het vreemd, als het over onafhankelijkheid gaat, dat er in een zeer vroeg stadium gesproken wordt over een "hoofdstad".  Alsof we na bijna 200 jaar belgische bezetting willen starten met nieuwe interne conflicten.  Mechelen is in orde. Alhoewel ...

Hetzelfde met de discussie over een president. Wie moet dat worden, hoe gaan we dat bepalen, hoeveel mag die functie kosten ?  Ons voorstel en ik hoop dat de Keizer van Vrij van Zegel het er ook mee eens kan zijn :

Neem een mooie, intelligente en beschaafde vrouw met lange benen. Bruine ogen, een wipneus, hagelblank gebit, Venetiaans blond en volle rode lippen. Meer moet dat niet zijn, tenzij ... maar dat durven wij hier niet schrijven. Daarvoor moet u bij Vrij van Zegel zijn van Elvebee : Luc van Balberghe wenkt u.

Vrij van Zegel

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaat in september

 

September is de eerste maand van de meteorologische herfst. De daling van de temperaturen begint zich af te tekenen: de normale gemiddelde dagtemperaturen liggen in het begin van de maand in Ukkel nog rond 16°C maar aan het eind van de maand nog slechts rond 13°C. De normale maandelijkse waarden van de maximumtemperatuur liggen tussen 15 en 20°C naargelang van de plaats en die voor de minimumtemperatuur liggen tussen 6 en 11°C. In Ukkel zijn temperaturen boven 30°C nog mogelijk tijdens de eerste decade en uitzonderlijk ook tijdens de tweede decade: de recordwaarde voor het maximum bedroeg 34,9°C en werd bereikt op 4 september 1929. In laag- en midden-België kunnen de minima reeds in de buurt komen van het vriespunt: in Ukkel werd de recordwaarde van 0°C geregistreerd op 24 september 1931. In Rochefort noteerden we –4,3°C op 16 september 1971 en tijdens datzelfde jaar waren er vier vorstdagen.

De normale neerslaghoeveelheid ligt tussen 65 en 120 mm, naargelang van de plaats.In Ukkel kenden we in 1959 de droogste maand september van de eeuw met slechts 4,7 mm neerslag in twee dagen. In 1984 bereikte de neerslaghoeveelheid de recordwaarde van 198,8 mm. Op 21 september 1959 kwam er in Ukkel een einde aan een periode van 30 dagen zonder neerslag. De dagelijkse neerslagtotalen kunnen belangrijk zijn: zo viel er in Stavelot tijdens een onweer op 1 september 1987 in minder dan drie uur 98, 5 mm neerslag. We vermelden ook nog de stortbuien die vielen op 13 en 14 september 1998 in een strook tussen het Antwerpse en de Hoge Venen. De ochtend van de 14de werden op veel plaatsen dagtotalen van meer dan 100 mm gemeten (de grootste hoeveelheid viel in Wijnegem: 146,8 mm).

Op 29 september 1954 bestond de neerslag op de Ardense hoogplateaus reeds gedeeltelijk uit sneeuw.

In Ukkel schijnt de zon tijdens de maand augustus gemiddeld 151 uur. Deze waarde werd ruim overschreden in 1959, toen we konden genieten van 287 uren zon. In 1984 daarentegen scheen de zon slechts 67 uur.

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht komen "equinox-stormen" niet zo vaak voor. Sedert 1941 is er slechts twee keer een storm voorgekomen rond de herfst-nachteveningen: in 1946 en in 1973.

Op 20 september 1982 werd Léglise getroffen door een hevige tornado, die talrijke woningen verwoestte. 

@ KMI

 


31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbranden Californië nemen toe in hevigheid

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witmensch bestaat amper 5000 jaar

 

Staat u ons toe, ook de schrandere speurneuzen van het Spionnencentrum en hun tipgevers, om ons even op glad ijs te begeven ? 

In Het Laatste Nieuws, populair en tenminste even weinig kwalitijd* dan de Morgen, de Standaard en de 3000 Hansworsten van de VRT samen, staat volgende boeiend verhaal :

De blanke mens bestaat amper 5.200 à 5.500 jaar zo hebben wetenschappers van de Universiteit van Oslo ontdekt. Tot dan hadden we allemaal een donkere huidskleur.

Dat heeft voor een groot stuk te maken met de omschakeling van een maatschappij die voornamelijk van de jacht en visvangst leefde naar eentje die van landbouw ging leven. Daardoor verdween veel vitamine D uit het menu van de volkeren die in het noorden van Europa leefden.

Het menselijk lichaam kan vitamine D aanmaken als de huid in contact komt met de zon. Mensen met een lichte huidskleur produceren vitamine D veel effectiever onder invloed van zonlicht dan mensen met een donkere huidskleur. Dat leidde tot een snelle ontwikkeling van een lichte huidskleur in gebieden waar de zon minder schijnt. 

Tot hier dit verslag dat gebaseerd is op een Noorse "studie" en waar de lezers van de krant zich kunnen over uitleven met de meest uiteenlopende commentaren ; je voelt met je ellebogen dat velen zich  bewust zijn,  dat dit een gevoelig onderwerp is, en niemand wil in de racistische hoek gedrumd worden. Terwijl het toch voor de hand ligt te besluiten, dat van zodra de witte mensch verschenen is, er sprake is van menselijke beschaving op de planeet. 

Uiteraard dankzij de gekleurde voorgangers.  Juist zo ? Of mogen er ook geen grapjes gemaakt worden over overbodige studies met slechts een doel : het blanke ras een minderwaardigheidscomplex aan te praten.  Wat moet het erg zijn in deze wereld rond te lopen met een bezoedelde naam als "De Witte".

Ray

* Kwalitijd = negatie van kwaliteit
    


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flanders House in New York : alweer een reden om trots te zijn

 

De vertegenwoordigers van de Vlaamse regering in het buitenland in 2008  (van links naar rechts)

  • secretaris-generaal Departement internationaal Vlaanderen, Koen Verlaeckt
  • vertegenwoordiger in Wenen, André Hebbelinck
  • vertegenwoordiger in Warschau, Koen Haverbeke
  • voormalig Vlaams minister van Buitenlands Beleid, Geert Bourgeois
  • vertegenwoordiger bij de multilaterale organisaties in Genève, Kris Dierckx
  • directeur van het Flanders House New York, Philippe Fontaine
  • vertegenwoordiger in Den Haag, Filip D'havé
  • vertegenwoordiger bij de Europese Unie, Axel Buyse
  • vertegenwoordiger in Londen, Geert De Proost
  • vertegenwoordiger in Berlijn, Walter Moens
  • en vertegenwoordiger in Parijs, Nic Vandermarliere.

David Maenaut en Yves Wantens waren niet aanwezig.

groepsfoto VVR september 2008

Zowat het enige positieve dat Geert Bourgeois tijdens zijn vierjarig ministerschap in de vorige Vlaamse Regering heeft gepresteerd is de oprichting van een Vlaams Huis in New-York. We hebben dat destijds geschreven en we bevestigen het vandaag.

Voor het overige was de NVA-er enkel in het nieuws met een uitermate zwakke positionering tegenover de arrogante openbare omroep. Tegen Bourgeois konden de syndicaten rustig blaffen en de directie behandelde hem als de portier die de sleutel van de kofferzaal bewaakte.

Als u er anders over denkt, horen wij dat wel.

Intussen is het uitgelekt, dankzij Jean-Marie Dedecker, dat in het Vlaamse Huis van New-York Vlaanderen een inhalige schrok als directeur heeft neergeplant. De Vlaamse Brusselaar Philip Fontaine (een bipatride belgische Amerikaan) ontvangt niet alleen een wedde van zowat $ 20.000 per maand maar de man factureeert bovendien allerlei diensten die hij laat uitvoeren door zijn eigen bedrijf aan de Vlaamse Gemeenschap. Wat het politiek-correcte Vlaanderen doet, is helaas niet beter dan wat belgië doet.

Hierna een bruggetje naar een vraaggesprek met Fontaine, een man van vele clichés en oppervlakkigheden, zoals blijkt uit zijn woordenstroom.

Fats

Vlaming in de Wereld


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Airlines : Paartejay noote amoor poor Africa

 

 

De geweldige luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines die de gedoofde fakkel van Sabena overnam, maakt reclame in de Verenigde Staten van Obama.  Een attent Angeltjeslezer vond deze banner bij de Los Angeles Times .  Een uitsluitend Franstalige boodschap om Amerikaanse passagiers te lokken naar Afrika met een prijs in euri.

"Paartejay noote amoor poor Africa"

ofwel deze :

"Le mont aa a village"

.

.
Helemaal tot onder aan de pagina rollen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlecht - Standard : een Hoogtepunt uit onze beschaving

 

Voor de wedstrijd worden de supporters toegesproken door een befaamd politicus, een fervent aanhanger van de Romeinse beschaving
"Wij vragen niets, dan krijgen wij oook niets" zegt hij onder luid applaus
.
Van bij de aanvang gaat het er hard maar sportief aan toe
.
 
.
 
De arbiter (links met metalen theepot) geeft het eindsignaal van de
sportieve wedstrijd. Iedereen heeft gewonnen.
Leve de beschaving !
.
 
 
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM durft waarheid Molenbeek belichten : politie is bang

 

 

Daar waar de openbare regimezender zich beperkt tot het spreken over "incidenten met enkele jongeren", durft VTM dieper op de rassenproblematiek in Molenbeek/Anderlecht ingaan. Het beste wat er kan gedaan worden, is de openbare opinie niet verontrusten, de ogen sluiten voor deze brutaliteiten en wie kritiek uitoefent, beschuldigen van negativisme of rasicme.  Lang leve het Regime !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de stoppels van de Fluppe

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein Obama heeft een broer : Yukio Hatoyama

 

Yukio Hatoyama, le leader du Parti démocratique du Japon (centre), qui a remporté les élections législatives le 30 août 2009.
お祝いの言葉
(vertaling Google : Oplechte gelukwensen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land D

 

duitse verkiezingen 2009


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over uitschuivers en Onwetendheid bij de 0000, alias de VRT

 

Naar aanleiding van ons stukje van voor enkele dagen over de jonge heteroseksuele handelingen van de voor het overige overtuigde homoseksuele Gerard Reve, die door de VRT onthuld werden (en door de slimmerds van de Standaard overgenomen) als Groot Nieuws, bezorgde onze vriend en medewerker Raymond (u kent ongetwijfeld onze Elsschot-expert nog) ons volgend stuk.

 Over uitschuivers en onwetendheid

Ik hoor haast alle dagen uitschuivers allerhande op de 0000 die absoluut niet door de beugel kunnen, zeker voor een door belastinggeld gespijsde zender. Soms vraag ik me af: zit daar dan geen taalcorrector die alles in de smiezen houdt? De in dit artikel aangehaalde tekortkoming is van een geheel andere orde: ze getuigt van een verregaande onwetendheid, om niet te zeggen desinteresse. Toch verwondert het mij niet. Een dikke vier jaar geleden uitte ik tegenover  Canvas (een broertje van de 0000) mijn ongenoegen in verband met “Histories”, een programma met literaire inslag. Ze schenen daar zelfs Willem Elsschot niet te kennen! Reden genoeg om uit mijn krammen te schieten en volgende mail op hen los te laten :

 Antwerpen, 10 juni 2005      

We naderen de zomer en dat zullen we als kijker geweten hebben : herhalingen en nog eens herhalingen van vroegere reeds uitgezonden reeksen.  Voor 14 dagen kregen we nog maar eens in Histories een uitgebreid portret van Louis Paul Boon, niet langer geleden dan gisteren werd Gerard Walschap voor de zoveelste maal opgevoerd en voor volgende week werd ons andermaal Frans Verleyen “beloofd”.  Ben ik er naast als ik voorspel dat we zeer binnenkort o.a. de journalistieke dwarsliggers Louis De Lentdecker en Johan Anthierens te zien krijgen?

Eén voor één zeer interessante figuren, daar niet van, bovendien gaat het zowat met een heruitzending als bij het herlezen van een waardevol boek : men ontdekt er telkens wel enkele facetten in die u vroeger ontgingen.  Wat me hierbij echter vooral stoort is de opvallende afwezigheid van Willem Elsschot in het rijtje van belangrijke literaire persoonlijkheden. Zijn naam werd zelfs niet genoemd ! Nochtans dient de lof van deze begenadigde schrijver  hier zeker niet meer gezongen te worden. Door zijn heldere, bondige en beeldrijke stijl, gekenmerkt ook door groteske optiekverdraaiingen en een gezonde mengeling van ironie en cynisme, is hij met geen enkele andere Nederlandstalige auteur te vergelijken. Los van zijn enorme literaire verdiensten, was bovendien zijn persoonlijk leven dermate gekleurd door zoveel  merkwaardige gebeurtenissen, dat het mij ten zeerste verwondert dat Histories er geen uitzending aan wijdt.  Terloops gezegd : De Voorstad  groeit i.e. Louis Paul Boons debuutroman had allicht minder succes gekend indien hij niet vooraf uitgebreid de zegen van Elsschot meegekregen had. Wie van uw team haalt deze grote miskende uit de Nederlandstalige literatuur uit het stof ? Mag ik een kleine reactie verwachten?

            Met voorafgaande dank.

Na hun een herinneringsmail gestuurd te hebben kreeg ik tenslotte op 1 juli 2005 volgend antwoord:

Geachte heer,

Bedankt voor de aandacht en de complimenten voor onze programma’s. Uiteraard heeft u gelijk om Elsschot bij de grootsten te rekenen en zonder enige twijfel een uitstekende figuur voor een Histories-documentaire. Als relatief nieuwe eindredacteur ken ik niet het verhaal achter elk al-dan-niet-weerhouden voorstel maar een korte navraag leert mij dat het relatief beperkte beeldmateriaal wel eens de (weinig journalistieke) oorzaak zou kunnen zijn voor het feit dat hij nog niet aan bod kwam. We nemen de suggestie zeker mee voor verder onderzoek.

Met mijn verontschuldigingen voor het late antwoord.

En ik weet niet of het een met het ander te maken heeft, maar de reeks Histories werd bruusk afgebroken. De zoveelste herhaling van een herhaling werd ons bespaard!

 

                                                                       Raymond


30-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzerbedevaart degradeert tot mini-bijeenkomst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De 82ste IJzerebedevaart verliep deze namiddag onder het motto : "Vlaanderen is er voor iedereen".  Hoopvol  ziet de toekomst er dan niet uit, met 1500 aanwezigen, nog een kwart minder dan vorig jaar. Punkers en moslims hadden het laten afweten, anders waren er zeker 1502 aanwezigen geweest.

De charismatische voorzitter Walter Baeten van het IJzerbedevaartcomité pleitte voor het afschaffen van de federale verkiezingen. De Vlaamse regering is immers de enige legitieme, luidt het. Het IJzerbedevaartcomité zegt dat Vlaanderen Brussel niet mag loslaten : nu niet, morgen niet, nooit. Dat ziet er goed uit voor Brussel.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!