Angeltjes
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kent u deze man ?

 

Hier ziet u hem vooraleer hij een bekend Nederlands politicus werd.

 Hier klikken voor de onthutsende waarheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Fonteyn verklaart Vlaanderen aan de Walen

 

In Le Vif-L'Express van 4 september licht de Vlaamse journalist Guido Fonteyn  aan zijn Waalse vrienden en lezers Vlaanderen toe :

Vlaanderen is er nooit zo slecht aan toe geweest

De IJzerwake, de IJzerbedevaart, de Gordel : het politieke jaar in Vlaanderen is aangebroken met deze verschillende para-politieke manifestaties waar de politieke klasse niet wil bij ontbreken.  Bij deze happenings stelt Vlaanderen zich weer eens aan als de vernederde regio naar het evenbeeld van Baskenland of Wales.

Dit zo bekende minderwaardigheidscomplex vindt zijn oorsprong in de vervloekte 19de eeuw waar sommigen zich niet kunnen van losmaken. Er zijn vanzelfsprekend verschillen tussen de IJzerwake, de bedevaart met de dezelfde naam en de Gordel.  De IJzerwake is de verzameling van de onverzoenlijkheid en de haat, het vertegenwoordigt weinig en situeert zich nog rechtser dan Vlaams Belang.

De IJzerbedevaart vond een rechtvaardiging in de geschiedenis maar stierf samen met de laatste frontsoldaten.  De Vlaamse jeugd gaat naar de zomerfestivals en heeft geen belangstelling meer voor Diksmuide.  De Gordel is een verkapte politieke manifestatie waarbij de deelnemers gehuld zijn in vrijetijdskledij.

 

Onze échte tegenstrevers zijn niet zozeer Franstaligen of Walen, maar veeleer de Vlaamse collaborateurs uit eigen land.  Als Monsieur Maingain van het FDF zegt dat de Vlamingen nazi's zijn, dan kan je daar schouderophalend aan voorbijgaan : in Le Soir lees je dat simplistische soort verwijten en haatproza  al jaren.  Als Guido Fonteyn, de gewezen journalist van de Standaard die in Bruxelles woont, bovenstaande quatsch als waarheid verkoopt, dan moet 's mans mentale gezondheid in vraag gesteld worden.

Ray

La Flandre ne s'est jamais trouvée en aussi mauvaise posture


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel

 

Foto's Gerda 

Marina, het zonnetje van de Gordel

 

Iedereen is ontsnapt maar Philip Claeys lijkt daar niet blij om te zijn

 

Bruno Valkeniers en Joris van Hauthem behouden de glimlach, alhoewel BHV nog vast zit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.نرحب غوانتانامو الرجل في بلجيكا الحرة

  Welkom Guantanamo-gevangene in het gastvrije belgië

 

Van Guantanamo naar ...

... het gastvrije belgië, waar de bevolking u welkom heet !

Dankzij de grote inspanningen van onze Buza-minister Napoleon de Gucht en zijn opvolger zullen wij 1 (één) persoon uit de gevangenis van Guantanamo gastvrij opnemen in ons land.  De betrokken man schijnt onschuldig geweest te zijn, wat trouwens het bewijs is van de stelling die wij, en met ons vele advocaten, al jaren huldigen : "de gevangenissen zitten vol onschuldigen". Het land B stuurde 6 (zes) experten naar Cuba om 1 (één) onschuldig exemplaar uit te zoeken. Een zwart schaap, zo u wil, of een witte merel, het kan ook een wolf in schapenvacht zijn, alleszins niet langer een vogel voor de kat.

De man krijgt een visum en een arbeidsvergunning (dat is enkel voor de frim, hoor, want er is geen werk en van zijn kant vermoedelijk ook niet veel goesting ; dat zijn twee typisch Vlaamse woorden in een bijzinnetje).   Uiteraard is de nodige juridische begeleiding aanwezig. Of er  een toeristische rondleiding gepland is, weten wij niet maar daar dringen we graag op aan, zodat de onschuldige zijn huisvestingsvoorkeur kan uitspreken om zijn familie tot in de zevende graad te laten overkomen.

De nodige adressen van OCMW's en socialistische verenigingen die garant staan voor een puike opvang worden overhandigd door het ontvangstcomité op het vliegveld van Zaventem,  evenals een gehandtekende foto van Caroline Gennez met privé telefoonnummer en als alternatief dat van Elio di Rupo. Optredens in verschillende VRT-programma's zijn gepland, uiteraard tegen betaling van een belastingvrije vergoeding. Nogmaals : hartelijk welkom en uit naam van iedere belg, onze excuses voor het slechte weer en het oponthoud in Cuba.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Tony Mary B PLUS geeft er de brui aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De geldverkwistende en autoritaire ex-patron van de VRT, Tony Mary, geeft er na vijftien maanden voorzitterschap van de vereniging B-Plus de brui aan.  B-plus is vermoedelijk een uniek wereldfenomeen : een vereniging die ijvert om de eigen natie overeind te houden, is enkel denkbaar in een land dat elke dag zijn eigen bestaan verloochent en ridiculiseert. Aan het hoofd van een dergelijke fantastenclub kan enkel een figuur staan met een compleet verknipte kijk op de wereld,   een kwekker die kwebbelt, een Bonaparte die het eigen spiegelbeeld streelt terwijl hij hij neuriet "Ho, wat zijde gij schoon"   iemand met een naam die een glimlach ontlokt, omdat hij in het variététheater thuishoort : Tony Mary.

In de Standaard mag hij àlles vertellen wat er op zijn lever ligt en dat is heel wat.  Een persoonlijke rancune tegen Geert Bourgeois  blijft nazinderen , alhoewel hij van deze laatste na zijn uitgelokt ontslag bij de VRT een schitterende gouden handdruk heeft gekregen. Verder noemt de vluchtende B-Plusser, Carl Decaluwé van de CD&V een schoft maar hij respecteert daarentegen Laurette Onkelinx en Herman van Rompuy.  Onze federale premier kan uit deze bizarre liefdesverklaring wellicht inspiratie putten voor een pakkende haiku.

De ontgoocheling van Tony Mary over belgië en zijn surrealistische B-Plus-avontuur is zo groot, dat hij naar Frankrijk emigreert. De clown komt namelijk niet aan zijn trekken in de media en schaamteloos kwaakt de kerel :

'Ik ben nu vijftien maanden voorzitter en ik kan alleen maar vaststellen dat de media onze boodschap doodzwijgen. Zelfs op de VRT komt er maar één idee aan bod: “Vlaanderen boven,. Van topjournalisten van de VRT kreeg ik te horen: “Maar Tony, je weet toch dat je niet goed ligt in dit huis en dat je ideeëngoed maar een kleine minderheid vertegenwoordigt., Ik heb Vlaanderen ooit prefascistisch genoemd. Wel, dat is prefascistisch, want dat is anderen doodzwijgen. En dat maakt mij mateloos kwaad. Niet dat ik geen gelijk krijg, maar dat ik de kans niet krijg om te spreken. Ik ben een geëngageerd mens, maar als ik nergens meer gehoor vind, dan ga ik ergens anders heen. En in Frankrijk, je ne suis pas concerné. Ik zal me in Montpellier niet meer elke dag ergeren als ik de krant vastpak. Want wat ik absoluut niet wil, is enige graad van verbittering krijgen.'

In het geval van Tony Mary, de mislukkeling van de VRT, de vluchteling van B-Plus en de asielzoekende belg kunnen we best de hoopvolle woorden gebruiken van de kleine VRT-lelijkerd Duchaussoit : "One down, many more to go".

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ideetje voor een eetverslaafde ? Doe eens een dagje ramadan

 

Onderstaand artikeltje in dubieus vertaald Nederlands visten wij op uit Nieuw Religieus Peil :

Londens burgemeester Boris Johnson riep tijdens een bezoek aan de moskee van Oost-Londen zijn stadgenoten op een dagje tijdens ramadan mee te vasten om zo ‘"een beter begrip te krijgen van hun moslimbuurman’.

Johnson zei o.a.: "Of het nu in het theater is, de komedie, in sport, muziek of politiek : moslims zetten de traditionele stereotypen op de kop en laten zien wie ze zijn, een onderdeel van onze maatschappij. Daarom roep ik u op om tijdens de ramadan de islam beter te leren kennen, en om een dag mee te vasten en uw vasten te breken in een moskee in uw buurt. U zult er dan achter komen dat u meer gemeen heeft met elkaar dan u dacht. Moslims bevinden zich in het hart van elk aspect van onze samenleving. Alle Londenaren profiteren van hun bijdrage. Mensen van alle achtergronden kunnen van de islam leren, denk aan gemeenschapszin, familiebanden, compassie en hulp aan mensen die het minder hebben dan jijzelf. Dit alles ligt ten grondslag aan de ramadan’.

De Conservatief Johnson, die de  Labourman Rooie Ken, wegkegelde uit de Londense burgemeesterszetel heeft zich inmiddels ontpopt tot een behoorlijk islamvriendje.  Alle Westerse politici van de traditionele stromingen zijn behept met een zelfde virus van kruiperige onderdanigheid voor de islam, eens zij een bepaald niveau bereiken. Verloochening van de eigen identiteit en verheerlijking van een levensbeschouwing die ons eeuwen in de tijd terug projecteert, zijn de kenmerken van dit virus.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Gennez op het matje

 

 

Frank Vandenbroucke roept Caroline Gennez op het matje

Caroline Gennez krijgt boze SP.A’ers uit Vlaams-Brabant over de vloer. Er komt ook een
bijzondere raad bijeen. (de kranten)


05-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ida de Ridder, Willem Elsschots laatstlevende dochter overleden

 

Dochter Ida de Ridder met kleindochter (eveneens Ida)

Ida De Ridder, Willem Elsschots jongste dochter, is gisteren 4 september 2009 op de leeftijd van 90 jaar overleden. Ze is nooit echt veel in beeld geweest, wat niet belet dat ze zich jarenlang heel actief heeft ingezet voor het behoud van de geestelijke nalatenschap van haar vader. Tot enkele weken voor haar dood had ze nauwe banden met het Willem Elsschot Genootschap, waarmee ze in dit kader heel ijverig samenwerkte. De laatste keer dat wij haar in een uitzending op televisie zagen was in het programma “Elsschots Erfgenaam” dat liep midden mei 2007 op Canvas.

Niet verstoken van enige literaire aanleg, verschenen er van haar hand de boeken “Willem Elsschot, mijn vader”, “Fine, levenslang met Elsschot”( over haar moeder) en ten slotte  “De piano.”

Haar vader Alfons De Ridder schreef ooit in een brief aan zijn schoonzoon Georges Kelner: Het is vreemd. Ik slaag er niet in me Ida als getrouwde vrouw voor te stellen, noch Ida die zich onderwerpt aan de formaliteiten van het huwelijk. Ik zie haar wel op de barricade, in het gevang, maar niet als mevrouw Dequeecker.

Nooit is Willem Elsschot zo vooruitziend geweest. Nadat hij tijdens de naoorlogse jaren in opspraak kwam naar aanleiding van de publicatie van het fel omstreden Borms-gedicht en zelfs sociaal geïsoleerd raakte, was het in de eerste plaats Ida die van leer trok tegen de hetze, zowel mondeling als in geschrifte.

Wij nemen met eerbied afscheid van deze kranige en strijdbare vrouw. En wensen de familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

                                                                     Raymond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijke Nieuwtjes uit Hollandistan

 

 

Niet alleen in eigen land floreert de multiculturele maatschappij, ook bij onze bovenburen bloeit en tiert de diversiteit als een aangename verrijking van de menselijke habitat. Neemt u mee een kijkje ?

Hier klikken en genieten !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 september : Bevrijding - 15 september : Invasie !

 

Dit weekeinde herdenkt de Scheldestad de bevrijding van de Duitse bezetters door het Canadese leger op 4 september 1944. Zoals elk jaar gaat dit gepaard met vuurwerk, een bloemenhulde, braderies, volksbals en een militaire taptoe op de Grote Markt.

September 1944 : de Canadese bevrijders trekken Antwerpen binnen

Intussen bereidt Antwerpen zich voor tegen 15 september op een grote regularisatie-invasie ingevolge de regeringsbeslissing om een ongekend aantal illegalen te regulariseren.  "Wij praten niet over Centen maar over Mensen". Daarbij blikte vice-premier Van Ackere naast zijn gaffel de hemel tegemoet alsof hij de rechtstreekse orders van ons Heer uitvoerde.

In de grote steden praat men wél over Centen en niet alleen daarover. Van 15 september af tot 15 december worden de illegalen uitgenodigd hun sitiuatie te officialiseren.

Monica de Coninck  federaal parlementslid, voorzitster van het OCMW en schepen van de stad van Allah verwacht tussen de 15.000 en 40.000 illegalen die een verblijfsvergunning zullen opeisen in Antwerpen. Dat laatste cijfer is bijna 10% van de totale stadsbevolking.


Na de regularisatie volgt de gezinshereniging waarbij die nieuwe officiële inwoners hun gezin uit het buitenland kunnen laten overkomen. "In regeringskringen wordt gezegd dat die gezinshereniging ruim geïnterpreteerd zal worden. Dus niet alleen de eerste lijn met kinderen, kleinkinderen, grootouders en ouders, maar ook de tweede lijn met broers en zusters", zegt de OCMW-voorzitster zullen zich aanbieden.

 
De nieuwe geregulariseerde Antwerpenaars hebben recht op leefloon,  ze moeten geholpen worden om huisvesting te vinden,  inburgeringcursussen moeten ter beschikking zijn, curussen Nederlands en activeringstrajecten om zich in te schakelen op de arbeidsmarkt.

Het stadsbestuur (niet de tendentieuze redactie van Angeltjes) vreest dat de maatregel een zwaar aanzuigeffect creëert, want de illegalen krijgen drie maanden de tijd om zich aan te melden. Bij de vorige regularisatie waren dat maar drie weken. "We krijgen nu al signalen dat er in het buitenland geworven worden. Ik vrees dat er ook met arbeidscontracten zal gesjoemeld worden, want wie gaat die grote massa controleren'", zegt De Coninck in Het Nieuwsblad.


Om de verwachte grote toestroom in goede banen te leiden opent de stad tussen 15 september en 15 december een tijdelijk regularisatieloket in de feestzaal Harmonie aan het Alberpark. Twintig ambtenaren, allemaal vrijwilligers, zullen de aanvragen registeren, controleren en verwerken. De foto die wij hierboven afdrukken, is genomen in 1944 ter hoogte van datzelfde Albertpark.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens en Clouseau : zelfde ideaal, zelfde niveau

 

 

 

Tijdens de Lange Wapper gemeenteraadszitting in de stad vazn Allah  van 3 september werd door een duo belgenfans aan Patrick Janssens een diploma overhandigd van Grote-belg.  Als het er op aankomt de populist uit te hangen, is men bij Janssens aan het juiste adres. Voor deze kleine gebeurtenis hebben wij enkel een kleine foto over, die we danken aan Het Nieuwsblad. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen verbiedt verdere betogingen

 

(foto : Gazet van Antwerpen)

Gisterenmorgen reed ik met Lijnbus 31 voorbij het Athenaeum te Antwerpen rond 10 uur. Aan de halte vlak voor de typische trapjes bij de zijingang van de school, stonden een veertigtal moslima's, meestal volwassen vrouwen, enkelen met kinderwagen.  De fanatici dragen niet alleen een hoofddoek maar ze zijn compleet gehuld in de onelegante en onmodieuze islamitische outfit.  Hoofddoek tot in de lenden, tot aan de knieën of tot op de grond.  De bedoeling is  zich nadrukkelijk te manifesteren en zich te onderscheiden van de gemeenschap waarbinnen zij leven en die hen àlle kansen biedt op ontplooiing en welvaart. De dames doen er alles aan om apart te blijven en hun afkeer te laten blijken van onze samenleving.  In hun simpele geesten benoemen zij zichzelf als "feministes".

De verzamelde vrouwenbrigade riep onverstaanbare slogans.   Op een tiental meter van hen stonden zes baardmansen met grimmige gelaatsuitdrukking, gehuld in lange elegante vrouwelijke japonnen toe te kijken. Zoals we inmiddels weten, dragen echte moslimventen jurken. Aan deze halte greep  een chauffeurswissel plaats, wat steeds een kort oponthoud veroorzaakt.  Er was dus gelegenheid genoeg voor de passagiers om het luidruchtige spektakel te volgen.  De meesten deden of zij niets merkten. Enkelen keken zeer nadrukkelijk en met weinig begrip of sympathie. De afgeloste  chauffeur gedroeg zich voorbeeldig en stapte keurig uit langs de achterzijde om de manifestanten niet te storen. Na enkele minuten vervolgde de bus haar weg.  Enkele politie-agenten in burger keken verveeld terug toen ik naar hen wuifde bij het doorrijden. Ze zullen gedacht hebben : "Weer een ouwe gek".  De stad zou verdere betogingen aan de school verbieden.  Desnoods wordt een nieuwe locatie toegewezen, waar het onverdraagzame zootje zich kan uiten.

Ik vermijd al een hele tijd om in de namiddag in de stad, die ooit mijn stad is geweest, rond te lopen ; binnenkort blijf ik ook 's ochtends maar weg.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christine D'Haen - 25.10.1923 - 03.09.2009

Op 3 september 2009 is de Vlaamse dichteres en schrijfster Christine d'Haen op 85-jarige leeftijd overleden. In 1992 kreeg zij de Prijs der Nederlandse Letteren voor haar gehele oeuvre.

In haar autobiografische boek Zwarte sneeuw uit 1989 schrijft  Christine D’haen: „Het is mijn panische angst die mij dag en nacht kwelt : dat ik verloren zal gaan, mijn ziel zal verloren gaan, mijn wezen, mijn zin.” Christine D'haen was al twee jaar ernstig ziek.  Het katholieke milieu in Sint-Amandsberg bij Gent speelt zowel in haar autobiografische proza als in haar poëzie een belangrijke rol. Na haar studie Germaanse filologie gaf ze les in het middelbaar onderwijs.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de blanke Europeaan

 


04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontwaardigde Keuningin Paola bijt van zich af

 

Tijdens het 50-jarige huwelijksjubileum van ons vorstenpaar, dat zoals geweten opgeluisterd werd met omgekantelde  koetsen en  op hol geslagen paarden en gekwetsten, wist de RTBF-journalist Christophe Deborsu tot bij onze Monarchen door te dringen.  Tegen elke regel van het protocol  in, stelde hij een vraag aan de Sire, namelijk hoe deze de reacties van zijn onderdanen beoordeelde met betrekking tot de keuninklijke aankoop van een yacht van 4,6 miljoen euri. De vraag was gesteld en français.

Consternatie bij de lijfwachten en meelopende hovelingen over deze schaamteloze kerel.  Maar onze Keuningin, anders zwijgzaam en discreet, stormde op de microfoon af en sprak dat het een pure schande was al die roddelverhalen. "Wij hebben altijd een boot gehad. Zelfs vijftig jaar geleden toen jullie hier nog op klompen liepen, hadden wij al een boot.  Een kleintje van 2 meter en later een van 5 meter, maar altijd hebben wij gevaren ..." Toen was de cameraploeg door de keuninklijke judo- en karateploeg uitgeschakeld en tijdelijk achter een keurig geknipt bosschage ondergebracht tot na de feestelijkheden.

Intussen hebben wij via onze relaties met prins Woef een blik mogen werpen in de keuninklijke foto-albums. En inderdaad, Albert en Paolo zijn bescheiden begonnen, maar ze hebben hard gewerkt en goed gespaard en ze zijn er op vooruit gegaan :

 

1960 het eerste bootje van 2 meter
 
 
 
1975 het volgende bootje van 5 meter
 
 
1995 een iets groter model
 
 
 
2009 alweer een stap vooruit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamterrorisme goedgepraat om schuldgevoel te kweken voor natuurrampen

 

Dankzij een atente lezer, hebben we een nieuw exemplaar van de video op de kop kunnen tikken. Dat is dan onze derde poging.  WWF doet er alles aan om elke nieuwe herplaatsing te laten verwijderen. We zullen zien hoelang dit exemplaar standhoudt.  Dank aan de lezer.

Voor het geval de video verwijderd wordt (dit is onze derde exemplaar) geven we de toelichting van wat er te bekijken valt : 

   Er wordt teruggegrepen naar de aanval van 11 september met vliegtuigen op de WTC-torens in New-York.  Men ziet de vliegtuigen aankomen en zich vastboren in de torens en op de achtergrond hoort men kreten van verschrikking.  Dan verschijnt een tekst : deze terroristische daad kostte 3000 mensenlevens (het getal is afgerond). Vervolgens vertelt een tekst ons dat de tsunami in Azië 300.000 slachtoffers eiste, 100 maal meer dan het voorvalletje in New-York.  En opnieuw ziet men vanuit de lucht het panorama van New-York waar nu het ene vliegtuig na het andere afstormt op de WTC torens ... Het lijkt wel een montage door Lenie Riefensthal, de cineaste die de de nazi-manifestaties filmde. De boodschap is duidelijk :  terrorisme is minder gevaarliijk dan de manier waarop wij met de planeet omspringen.  Wij moeten respect hebben voor de planeet.  En dan komt het lieve pandabeertje ons aankijken met zijn grote oogjes ... het loenst een beetje.

 

WWF 

Deze film werd geproduceerd in opdracht van het WWF zoals te zien op de eindgeneriek.WWF is echter geschrokken door de felle reacties en ontkent nu alle verantwoordelijkheid.  Zo zijn ze de hogepriesters van het milieu. "Wij weten van niets en wij hebben veel spijt".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid uit een Chinese kindermond

 

 

- En wat wil jij later worden, Ping Ling Tring ?

- Een corrupte ambtenaar, want die hebben veel spullen

Bron : 0000

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Barroso, ga wat anders doen ...

 

José Manuel Barroso krijgt er een zware dobber aan om de komende vijf jaar opnieuw voorzitter te worden van de Europese Commissie. De toch al forse kritiek in het Europees Parlement op het functioneren van de Portugees is alleen maar toegenomen na de publicatie gisteren van zijn beleidsvisie voor de komende periode. Het stuk bevat weinig concrete voorstellen en veel algemeenheden over de aanpak van de crisis, klimaatverandering en de democratisering van Europa.

Met uitzondering van zijn eigen christendemocratische fractie veegden de grote politieke groepen het stuk als volstrekt onvoldoende van tafel. De kans dat het parlement op 16 september zal stemmen over de herbenoeming van Barroso - die unaniem door de regeringsleiders is voorgedragen - wordt steeds kleiner. Volgende week verdedigt hij zijn visie. Hij zal dan bij socialisten, Groenen en liberalen een wel heel sterke indruk moeten maken om de twijfels weg te nemen. En zonder steun uit die hoek redt hij het niet. De christendemocraten hebben met 265 van de 736 leden wel de grootste fractie, maar geen meerderheid.

De regeringsleiders droegen Barroso in juni voor en hoopten dat zijn benoeming een maand later al door het parlement zou worden goedgekeurd. Maar de meerderheid wilde zich niet onder druk laten zetten. Een meerderheid in het Euro-parlement wil dat Barroso eerst duidelijk zou maken waar hij voor staat. Zij verwijten hem de afgelopen vijf jaar gebrek aan daadkracht en vooral dat hij het schoothondje is geweest van de grote lidstaten.

Hij zou te laat hebben gereageerd bij de aanpak van de financiële crisis. Daardoor gingen de lidstaten hun eigen weg en kwam gecoördineerd beleid traag op gang. Barroso zou gebrek aan initiatief en visie hebben getoond. Links roept dat al veel langer, maar ook de liberalen vinden Barroso nu ronduit zwak.

''Met dit stuk wil Barroso vooral iedereen gelukkig maken,'' zegt de Nederlandse liberaal Hans Van Baalen. ''Zoals het er nu uitziet, zeg ik: meneer Barroso, ga wat anders doen.'' De socialisten willen de stemming nu uitstellen tot na het Ierse referendum over het Verdrag van Lissabon op 2 oktober.

Het wordt voor Barroso een dubbeltje op zijn kant. Als het parlement niet alleen zijn tanden laat zien maar ook doorbijt, wordt het ook een tik voor de Europese regeringsleiders. Zij zullen dan met een andere kandidaat moeten komen. In Brussel circuleren al namen, met de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker als favoriet.
Bron : Het Parool


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regularisaties zorgen voor stijging +87% kostprijs OCMW-steuntrekkers in Sint-Niklaas

 

 ET ter ere, vreemde leefloontrekkers ten bate

Zopas werden de cijfers en gegevens bekend van de jaarrekening 2008 van het OCMW Sint-Niklaas, en die zijn opmerkelijk.

Waar het OCMW Sint-Niklaas mede dankzij het VB-toezicht de werkingskosten ziet dalen, is de kostprijs voor de uitbetaling van leeflonen op amper 5 jaar tijd gestegen met liefst 87,5%.  In 2003 moest het OCMW naast de federale subsidies 915.000 euro bijpassen, in 2008 was dat liefst 1,7 miljoen euro geworden.

Dat is géén gevolg van 'de crisis', maar wel van de regularisatie van illegalen en de toestroom aan nieuwe vreemdelingen; dat blijkt uit het feit dat het aantal gesteunde asielzoekers en illegalen met dringende medische hulp daalt, terwijl het aantal leefloontrekkers op vijf jaar tijd spectaculair gestegen is: van 418 naar 555 of + 33%.  Er is dus duidelijk een verschuiving van de ene categorie naar de andere.

Het blijkt vrijwel onmogelijk deze mensen tot werken aan te zetten:  'Binnen deze groep van jongeren merken we een steeds groeiende 'harde kern' die moeilijk activeerbaar of integreerbaar is', zo meldt het Jaarverslag 2008 van de sociale dienst (p 9).

De huidige situatie waarbij jongeren, vaak jonge vreemdelingen, een overheidsuitkering krijgen zonder tegenprestatie is ongezond.  Ik pleit er daarom voor 'straatveegteams' op te starten, waar jonge steuntrekkers onder 30 jaar elke werkdag verplicht helpen de straten en pleinen van Sint-Niklaas te onderhouden;  Alleen wie studeert, een taalcursus of een opleiding volgt, zou vrijstelling moeten kunnen krijgen.

http://www.verreycken.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marktonderzoek : ernstige oproep

 

Tendens

is op zoek naar :

 
-   mannen tussen 20 en 60 jaar
-   allen hebben de afgelopen 18 maanden een 'SEAT ALTEA XL' gekocht, nieuw dwz niet tweedehands
 
Het groepsgesprek gaat door in Deurne op maandag 7 september van 13u30 tot 16uur en en de vergoeding voor alle respondenten bedraagt 40 euro. 
 
-   mannen tussen 20 en 60 jaar
-   allen hebben de afgelopen 18 maanden een 'SEAT LEON' gekocht, nieuw dwz niet tweedehands
 
Het groepsgesprek gaat door in Deurne op maandag 7 september van 17u30 tot 20uur en en de vergoeding voor alle respondenten bedraagt 40 euro. 
 
-   vrouwen tussen 20 en 60 jaar
-   allen hebben de afgelopen 18 maanden een 'SEAT IBIZA' gekocht, nieuw dwz niet tweedehands
 
Het groepsgesprek gaat door in Deurne op woensdag 9 september van 17u30 tot 20uur en de vergoeding voor alle respondenten bedraagt 40 euro. 
 
-   mannen tussen 20 en 60 jaar
-   allen hebben de afgelopen 18 maanden een 'PEUGEOT 207 Hatchback' of een 'PEUGEOT 308' of een 'FORD FIESTA' of een 'FORD FOCUS Hatchback' gekocht, nieuw dwz niet tweedehands
 
Het groepsgesprek gaat door in Deurne op woensdag 9 september van 20uur tot 22u30 en en de vergoeding voor alle respondenten bedraagt 40 euro. 
 
(dit is geen grapje, gelieve enkel te reageren indien u beantwoordt aan het profiel)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!